Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tottenham nog één duel verwijderd van eerste prijs in 13 jaar tijd

Laatste update:

Tottenham Hotspur heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van de EFL Cup. In eigen huis was de ploeg van José Mourinho met 2-0 te sterk voor Brentford dankzij doelpunten van Moussa Sissoko en Heung-min Son. Woensdagavond strijden Manchester City en Manchester United om het andere ticket voor de finale, die op zondag 25 april wordt afgewerkt op Wembley. De EFL Cup van 2008 is de laatste prijs die Tottenham binnenhaalde.

Mourinho wijzigde zijn basiselftal op vijf plekken ten opzichte van het laatste Premier League-duel met Leeds United (3-0 winst). Onder meer Steven Bergwijn moest genoegen nemen met een plek op de reservebank. Zonder zich in de openingsfase overmatig te hoeven inspannen, kwam Tottenham na een klein kwartier spelen op voorsprong. Sergio Reguilón werd aangespeeld aan de linkerkant van het veld, waar hij alle tijd kreeg om een voorzet af te leveren in het zestienmetergebied. Daar kreeg ook Moussa Sissoko veel ruimte en knikte de bal van Reguilón overtuigend binnen: 1-0.

Niet veel later kwamen the Spurs al dicht bij een tweede treffer. Lucas Moura sneed naar binnen en gunde Son de kans om vanaf randje zestien uit te halen, maar zijn geplaatste schot werd door David Raya uit de benedenhoek gedoken. Op slag van rust was het opnieuw de Spaanse doelman die zijn ploeg in de wedstrijd hield toen hij een kopbal van Lucas Moura uit de kruising te tikte. Brentford kwam, los van een speldenprikje in de 35ste minuut, weinig aan aanvallen toe in het eerste bedrijf.

Vier minuten na de pauze kregen de bezoekers de eerste grote kans van de wedstrijd. Ivan Toney kreeg van dichtbij een goede mogelijkheid om een voorzet van Bryan Mbeumo binnen te tikken, maar met een uiterste krachtinspanning bracht Serge Aurier redding. Aurier kreeg kort daarna ook zelf een goede mogelijkheid op een treffer; zijn schot van dichtbij zeilde echter rakelings over. Halverwege de tweede helft dacht Toney namens Brentford de gelijkmaker binnen te koppen. Na het bekijken van de beelden keurde de VAR het doelpunt echter af, want de spits stond voorafgaand aan zijn treffer enkele centimeters buitenspel.

Tottenham werd aan het wankelen gebracht, maar twintig minuten voor het eindsignaal vond de ploeg van Mourinho de bevrijdende tweede treffer. Na een razendsnelle omschakeling kreeg Tanguy Ndombele de bal aangespeeld op het middenveld en hij zag Son diepgaan. De Zuid-Koreaan werd vervolgens op zijn wenken bediend en rondde oog in oog met Raya koel af: 2-0. Brentford ging nog nadrukkelijk op zoek naar een doorbraak, maar de hoop op een goed resultaat vervloog definitief na het zien van een rode kaart in de slotfase. In eerste instantie zag Mike Dean een harde tackle met twee benen van Josh Dasilva op Pierre Hojbjerg over het hoofd, maar de arbiter gaf, op advies van de VAR, daarna alsnog een rode prent aan Dasilva.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ontzettend belangrijke overwinning voor het seizoen van Spurs, de finaleplaats zal het team nu al een enorme boost geven! Ze zijn goed weggekomen bij de afgekeurde goal, het scheelde niet veel, maar verder weer heel zakelijk en geduldig gespeeld met Son die het voor de zoveelste keer dit seizoen koelbloedig afmaakt.
Er is vaak kritiek op de manier waarop Mourinho de wedstrijden ingaat, met reden, maar vandaag toont hij ook maar weer waar hij voor gehaald is, met efficiënt en pragmatisch voetbal meedoen om de prijzen. Ik kan nu al niet wachten op de finale, zowel City als United zijn dit seizoen reeds verslagen, dus dat geeft alvast extra vertrouwen.

En nog een speciale vermelding voor Pierre-Emile Hojbjerg, wat is dat een topaankoop gebleken! Gooit zich letterlijk elke wedstrijd voor de volle 100% in de strijd en is in korte tijd tot een onmisbare schakel uitgegroeid. Vandaag ook weer een ijzersterke prestatie, met als toppunt het moment waarop hij weer het veld in wilde lopen met een zwaar bebloed scheenbeen (ontsnapt zo te zien gelukkig aan een zware blessure). Wat een strijder, dat is wat je wil zien!

6 januari 2021 om 01:04

Mourinho speelt gewoon realistisch. Met Inter en Man Utd kon hij geen sprankelend aanvallend voetbal spelen, niet als hij voor de prijzen wilde spelen in ieder geval. Bij Real had hij wel dat materiaal en brak hij records qua gescoorde goals in La Liga. Alleen herinnert iedereen zich die Clasico’s tegen misschien wel het beste Barca ooit. In die potten speelde hij idd minder aanvallend. Maar prachtig om te zien dat hij het bij Tottenham weer gaat flikken, want reken maar dat hij die prijs pakt.

6 januari 2021 om 10:24

Nou ja prachtig om te zien. Misschien als je alleen naar de uitslagen kijkt. Laatst 2 potjes ook echt gekeken, daar word je niet blij van.

wow.. 13 jaar? 13 niets winnen en dan alsnog zo een begroting? De PL is echt een heel andere beest en geen enkele andere competitie zal er ook aan kunnen tippen.

5 januari 2021 om 23:29

Totdat de TV gelden wegvallen. Dan komen de meeste clubs acuut in faillissementsgevaar. Premier League clubs zijn structureel beduidend rijker dan dat ze groot zijn (op misschien 5 a 7 clubs na). Zo'n "beest" is de Premier League dus niet in dat opzicht. Het is gewoon een kunstmatig fundament.

5 januari 2021 om 23:58

Die TV gelden nemen eerder toe dan af. De premier league is by far de populairste competitie ter wereld, en dat zal niet snel veranderen. Weinig kunstmatigs aan.

6 januari 2021 om 00:33

Wou net zeggen ja. Bedoel voetballend kwalitatief gezien is er helemaal geen groot verschil met de rest maar financieel wel enorm. En de Tv gelden lijken toch stabiel te zijn, zelfs in deze corona crisis. Dan kan de ticketing e.d. wegvallen maar de tv gelden komen gewoon binnen dus dat lijkt me aardig stabiel te zitten maar vooral ook omdat ze daar veel topclubs hebben waar vele in de wereld fan van zijn. Veel vraag dus meer inkomsten plus dat de FA zijn comp. goed en professioneel vermarkt. Dat lijkt toch wel beter te gebeuren tov andere grote competities.

6 januari 2021 om 09:51

Waarom zouden de tv-gelden wegvallen?

5 januari 2021 om 23:43

Spurs is toch ook geen topclub? Hebben wel aardig gepresteerd de laatste jaren maar ik zie ze eigenlijk nog altijd meer als subtop samen met onder andere Everton. Maar misschien is dat meer de status van de club. Vind het niet zo gek dat ze 13 jaar niets gewonnen hebben. Nu hebben ze wel een toptrainer en zie ik ze deze beker wel winnen.

5 januari 2021 om 23:50

Ze zijn ondertussen duidelijk een stapje of twee groter dan Everton.

6 januari 2021 om 11:03

Spurs is qua sportieve prestaties in de competitie en begroting top. Hun begroting is groter fan dat van Arsenal momenteel. In mijn omschrijving is een topclub een club dat meedoet en mee kan doen met de beste teams van de competitie over de afgelopen jaren. En om dat te doen moet je begroting er vaak ernaar zijn. Met uitzondering op atalanta. Die zijn momenteel ook top in Italie.

6 januari 2021 om 12:17

Daarom zei ik ook dat het wel aan de statuur van de club zal liggen. Spurs presteert al jaren beter dan Arsenal, maar ik zie Arsenal nog altijd als topclub en Spurs nog niet. Ik zie Newcastle bijvoorbeeld ook nog als subtopper terwijl die al jaren ondermaats presteren. Statuur van een club is iets compleet anders dan recente prestaties en begroting.

5 januari 2021 om 23:51

Gelukkig maar dat de meeste PL clubs zo ongelofelijk incompetente mensen aan het roer hebben. Nu zijn het vooral vette koeien die elke zomer voor hun geld worden gemolken

6 januari 2021 om 00:01

Geld maakt automatisch lui. Kijk maar naar Brandts. Deed het PSV zeer goed met een aantal sterke transfers, maar bij Everton vervalt hij ook gewoon in de gemiddelde koopwoede van de PL.

6 januari 2021 om 00:32

Laten we hopen dat het nog lang zo doorgaat en dat onze favoriete competitie de nummer 1 blijft (je weet welke )

6 januari 2021 om 00:11

Dat komt omdat ze de Audi Cup hebben gewonnen in 2019.

Naast dat het wel een 'prijs' zal niemand wakker van liggen van deze finale. Natuurlijk win je hem liever dan je verliest, maar ik denk dat alle 3 de teams die nog in de race zijn liever een belangrijke PL wedstrijd winnen dan deze pot. Desalniettemin wel een wedstrijdje om als neutrale toeschouwer naar uit te kijken. Mourinho gaat zich wel ingraven denk ik, maar United en zeker City moeten zich daar doorheen kunnen voetballen.

5 januari 2021 om 23:10

Ja dat bleek toen beide teams op die manier verslagen werden door spurs eerder dit jaar, ze scoorden zelfs 6x op old trafford... denk dat het voor de neutrale toeschouwers niet echt een boeiende wedstrijd wordt Mourinho kennende, maar hoop dat spurs wint!

5 januari 2021 om 23:15

Tottenham heeft 13 jaar geen cup gewonnen, die zullen echt wel hun stinkende best doen om te winnen en er doodziek van zijn als het niet lukt.

6 januari 2021 om 08:14

En ik denk dat alle drie de teams liever de cl finale winnen dan een belangrijke pl wedstrijd.
Tot zover je bijdrage...

Haha de frustratie spat van t scherm. Als ze hadden verloren, had je wss een ingestudeerde lap tekst over dat het toch matig is dat ze deze cup niet konden winnen, aangezien ze al 13 jaar niks hebben gewonnen.

En City en United lieten dat idd eerder dit seizoen zien....

Gaat lekker met Bergwijn. Gelukkig is ie heel blij met Mourinho

5 januari 2021 om 23:35

Speelde laatst gewoon 90 minuten in de Pl Mourinho rouleert gewoon, In de belangrijkste wedstrijden speelt hij praktisch altijd.

5 januari 2021 om 23:37

Dit zou dan eerder een compliment zijn. Doorgaans worden spelers gespaard in dit soort wedstrijden of word er gerouleerd om de takenlast te verdelen onder de spelers in een lang seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren