Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tottenham Hotspur gaat hard onderuit tegen dominant en frivool Brighton

Laatste update:

Tottenham Hotspur heeft een pijnlijke nederlaag moeten slikken in de Premier League. De ploeg van manager Ange Postecoglou bleek geen partij voor het veel scherpere Brighton & Hove Albion: 4-2. Bij rust stonden de oppermachtige Seagulls al met 2-0 voor dankzij Jack Hinshelwood en João Pedro. Na de onderbreking beslisten Pervis Estupiñán en João Pedro het duel, voordat Alejo Véliz en Ben Davies nog wat terugdeden. Brighton klimt dankzij de zege naar de achtste plaats, terwijl Tottenham blijft steken op plek vijf.

Aan de kant van Brighton stond er één Nederlander in de basis: Jan Paul van Hecke. Joël Veltman ontbrak wegens een knieblessure, terwijl Bart Verbruggen op de bank zat ten faveure van Jason Steele. Brighton moest het bovendien stellen zonder sterspeler Kaoru Mitoma, die er naar verluidt zes weken uitligt met een enkelblessure. Bij Tottenham ontbrak Micky van de Ven nog altijd. Davies verving de Oranje-international andermaal. Spits Richarlison werd gesteund door Heung-min Son, Dejan Kulusevski en Brennan Johnson.

De openingsfase was zonder twijfel voor Brighton, dat al binnen vijf minuten twee prima kansen bij elkaar had gevoetbald. Danny Welbeck stuitte na een fraai één-tweetje op Guglielmo Vicario, die even later opnieuw in actie moest komen. De bal kwam na een gekraakt schot van Facundo Buonanotte terecht voor de voeten van Welbeck, die in alle vrijheid opnieuw zijn meerdere moest erkennen in Vicario.

Brighton kreeg vertrouwen van het vertoonde spel en kwam alsnog op voorsprong. João Pedro zette een fraaie dribbel in en gaf perfect mee aan Hinshelwood. De vervanger van Veltman schoot door het midden keihard raak: 1-0. Brighton bleef doordrukken en Tottenham had het aan Vicario en het nodige geluk te danken dat de achterstand niet vergroot werd. Zo schoot João Pedro keihard tegen de Italiaanse doelman aan en kopte Van Hecke uit een hoekschop tegen de paal.

Bij die kans van Van Hecke werd Welbeck zeer opzichtig door Kulusevski aan het shirt getrokken. Arbiter Jarred Gillett werd naar het VAR-scherm geroepen en wees uiteindelijk naar de stip. João Pedro pakte zijn verantwoordelijkheid en stuurde Vicario de verkeerde hoek in: 2-0. Tottenham leek even van zich af te bijten, maar het grote gevaar kwam andermaal van Brighton. James Milner loste vanaf randje zestien een gekruld schot, dat buiten bereik van Vicario op de paal belandde. Aan de andere kant kreeg Tottenham zijn grootste kans, ware het niet dat die door een slechte aanname van Johnson verloren ging.

Brighton bleef de aanval zoeken en daar had Tottenham simpelweg geen antwoord op. De openingen werden vaak gecreëerd via lange ballen van achteruit, waarin Van Hecke een belangrijke rol speelde. Pedro Porro hielp Brighton bovendien een handje, door João Pedro onbedoeld diep te sturen. De Braziliaan stiftte, maar ditmaal had Vicario een antwoord in huis. Op slag van rust kwam Tottenham nog dicht bij de 2-1. Richarlison zag zijn poging van randje zestien via de buitenkant van de paal naast gaan.

Het moest na de onderbreking beduidend beter bij Tottenham, dat al binnen een minuut op 2-1 dacht te omen. Richarlison rondde af, maar bleek in buitenspelpositie te hebben gestaan. Het betekende wel het startsignaal van een sterke fase van de Londenaren, die tot tweemaal toe opnieuw dichtbij kwamen. Zo schoot Richarlison na balverlies van Billy Gilmour net naast en schoot Destiny Udogie van dichtbij tegen Steele aan. Het zat Tottenham ook niet mee. Richarlison schoot opnieuw in buitenspelpositie raak.

Aan de andere kant besliste Estupiñán het duel. De Ecuadoraan, die wegens blessureleed op 9 november voor het laatst in actie kwam, zag ruimte om uit te halen en schoot de bal met een verwoestende knal in de kruising: 3-0. Daar bleef het niet bij. Een kwartier voor tijd mocht Brighton een strafschop nemen na een onhandige overtreding van Giovanni Lo Celso op Evan Ferguson. João Pedro ging andermaal achter de bal staan en maakte zijn tweede van de avond: 4-0.

Toch kwam de spanning nog even terug. Véliz profiteerde van balverlies bij Lewis Dunk en maakte zijn eerste treffer voor the Spurs: 4-1. Davies kopte vijf minuten voor tijd ook nog de 4-2 tegen de touwen. In de negen minuten aan blessuretijd bleef Tottenham aandringen. De 4-3 viel ook bijna, ware het niet dat het schot van Pierre-Emile Højbjerg op de paal belandde.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Arsenal3525555780
2Manchester City3323734876
3Liverpool3522944175
4Aston Villa3520782167
5Tottenham Hotspur3318691560
6Manchester United3416612154
7Newcastle United34165131953
8West Ham United35131012-949
9Chelsea3313911448
10AFC Bournemouth3513913-848
11Wolverhampton W.3513715-746
12Brighton & Hove Albion34111112-544
13Fulham3512716-443
14Crystal Palace35101015-1240
15Everton3512815-1136
16Brentford359818-835
17Nottingham Forest347918-1826
18Luton Town356722-2925
19Burnley 355921-3224
20Sheffield United353725-6316

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oef, wat een geweldige wedstrijd! Gigantisch hoog tempo en een terechte winnaar. Wat irritant overigens dat commentatoren tussenstanden van andere wedstrijden gaan doorgeven. Ik wilde Arsenal vanaf minuut 1 kijken gaat die mafklapper tussenstanden doorgeven. En waarvoor? Hou je bij je eigen potje.

28 december 2023 om 23:21

Kijk je voetbal voor het eerst? Dit gebeurt altijd al.

28 december 2023 om 23:51

Nee, normaliter doen ze dat niet. Vooral niet als een wedstrijd later is begonnen. Voegt alleen iets toe als de tussenstand alleen bepalend is voor dezelfde wedstrijd. En om antwoord te geven op je vraag. Klopt! Dit was mijn eerste potje voetbal ooit.

28 december 2023 om 23:33

Inderdaad bloedirritant.
Gelukkig doen ze dit normaliter niet.

Volledig terechte overwinning van Brighton. De eerste helft was Spurs toeschouwer van de rondo van Brighton. Spurs was constant overal te laat.
Pas na de 4-0 kwamen de echte kansen van Spurs, maar veel te laat. Blessures mogen geen excuses zijn, maar een alternatief defensief duo met Davies-Emerson is een enorme downgrade tov vd Ven - Romero. Tijd voor een defensieve aankoop!

Pluspunten:
+ Vicario! Wat een aankoop
+ Veliz met zijn eerste doelpunt!
+ De onvermoeibare drive van Udogie. Zelfs in de 98e minuut niet te stoppen door 2 man
+ Gil met zijn invalbeurt

Minpunten:
- 2 domme penalty's
- Kulu geschorst
- Son had het vandaag niet
- commentator van Viaplay

28 december 2023 om 22:44

Gil een pluspunt? Die heeft toch zoveel domme keuzes gemaakt en is echt een lichtgewichtje. Word zelfs door een zuchtje wind om ver geblazen daar zit echt niks in als je moet doordrukken tegen de verdediging van de tegenstanders aan.

28 december 2023 om 22:45

Was die wijsneus leo driessen commentator?

Nou zeg ik niet dat t wonderen verricht maar persoonlijk zou ik gewoon Dier opstellen, nu heb je 4 vleugelverdedigers staan als achterste linie, voelt als vragen om problemen.

28 december 2023 om 23:06

@Vinovic
Met de hoge lijn van Ange heb je 0,0 snelheid als je Davies-Dier achterin zet. Daarom staat Emerson er bij gebrek aan beter.

Als pure verdediger is Dier natuurlijk de beste optie.

28 december 2023 om 23:38

Dier is veel te traag voor het systeem van Ange en maakt daarnaast ook nog genoeg blunders. Denk niet dat het dan beter was gegaan.

Heeft Tottenham echt geen betere centrale verdedigers in de jeugdopleiding ofzo? Toch wel triest dat je alweer met Royal en Davies achterin moet spelen. En dat is ook gelijk het probleem want zo'n verdedigingsduo kan niet het spel van Postecoglou spelen. Veel te traag en onwennig. Dus ja dan verbaasd het me niet dat Spurs heeft verloren tegen een goed Brighton.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren