Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toptalent FC Barcelona heeft jeugdcontract en is voor 10 miljoen op te pikken

Laatste update:

FC Barcelona is met Pau Cubarsí in gesprek over een contractverlenging. De zeventienjarige centrumverdediger beschikt nog altijd over een jeugdcontract en is daardoor voor slechts tien miljoen euro op te pikken, maar Barça wil dat scenario voor zijn. Fabrizio Romano weet te melden dat de club Cubarsí een nieuw voorstel heeft gedaan.

Het toptalent is bezig aan een indrukwekkend seizoen en ziet dat dus mogelijk snel beloond worden met een verbeterde verbintenis. Zijn huidige jeugdcontract loopt tot medio 2026.

Wat Barcelona betreft zet Cubarsí nog voor het einde van het seizoen zijn handtekening onder de nieuwe deal. Het betreft een contractverlenging met een aanzienlijke salarisverhoging en een nieuwe afkoopclausule, ter waarde van een miljard euro. Barcelona ziet in Cubarsí een belangrijke pion voor de toekomst.

Hoe de verdediger zelf tegenover een nieuwe verbintenis staat is onbekend. Cubarsí kwam in 2018 over van de jeugdopleiding van Girona en nadien heeft hij zich snel door de jeugdteams van La Masia heen gespeeld.

In januari van dit jaar maakte Cubarsí zijn debuut in de hoofdmacht van Barcelona. In de bekerwedstrijd tegen Unionistas (1-3 winst) deed hij een helft mee. Sindsdien is het snel gegaan voor de mandekker.

De teller staat inmiddels op dertien optredens in de hoofdmacht van Barcelona en de laatste weken krijgt Cubarsí steevast een basisplek van trainer Xavi. Het leverde de tiener in maart zelfs zijn interlanddebuut op.

Jose Luis De La Fuente, bondscoach van het nationale elftal van Spanje, is overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Cubarsí en liet hem in de oefenduels tegen Colombia (0-1 verlies) en Brazilië (3-3) invallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik hem was zou ik lekker blijven! Barca heeft niet de financiën om een verdediger aan te trekken. Plus hij kent de club de mensen etc. vertrouwde omgeving. Maar dat adviseer ik eigenlijk elke jeugd speler van elke club.

30 maart 2024 om 14:27

@nordric_ams

Barca heeft in mij ogen ook geen verdediger nodig, we hebben genoeg verdedigers achter de hand met Araujo, Cubarsi, Inigo, en Christensen, en Kounde kunnen er ook spelen als het nodig is.

30 maart 2024 om 14:31

Geruchten gaan dat Barcelona Iñigo Martinez wilt lozen in de zomer. Koundé kan er spelen in nood inderdaad, maar dan heb je weer geen rechtsback.

30 maart 2024 om 14:44

@pedri16

Ja klopt maar heb liever dat Iñigo Martinez blijft,

Mijn gevoel zegt ergens dat Kounde een transferverzoek gaat indienen, mocht hij daadwerkelijk weggaan dan hoop ik dat Xavi Hector Font een serieuze kans gaat geven, ondanks dat die nog echt piepjong is maar ja.

30 maart 2024 om 15:06

Waarom denk je dat Koundé dat zou doen? Hij oogt tevreden, klaagt niet dat hij rechtsback staat en hij is een geliefd persoon bij zijn teamgenoten.

Koundé klaagde toen hij telkens naar voren moest rennen als rechtsback. Nu speelt hij gewoon praktisch als rechtercentrale verdediger in een 3-mans defensie. Dat doet hij uitstekend.

“Mocht hij weggaan hoop ik dat Xavi Fort een serieuze kans geeft” Xavi gaat zelf ook weg hé. Dus dan moet een andere trainer dat doen. Geen idee of een andere trainer dat aandurft.

Hij gaat vast verlengen. Daar lijkt het toch wel heel sterk op. Kan me ook niet voorstellen dat hij bij een topclub in een europese topcompetitie zoveel vertrouwen krijgt als bij Barcelona. Kent de speelstijl en heeft een ervaren rot als Iñigo Martinez op zijn 16e al naar de bank verwezen. Stel er komt een nieuwe trainer hoop ik toch dat hij jongens als deze Cubarsi het vertrouwen blijft geven.

Pau Cubarsi valt me vooral op met zijn ongelofelijke passing, maar defensief doet hij ook gewoon heel weinig fout. Ik vond het een risico dat Xavi hem in de CL opstelde tegen Osimhen, aangezien Osimhen een van de beste spitsen van Europa is. Razendsnel en fysiek heel erg sterk. Toch was deze Pau Cubarsi ogenschijnlijk totaal niet onder de indruk van Osimhen en speelde hij gewoon hetzelfde als hij altijd doet. De rust en volwassenheid van deze jongen is echt heel erg mooi om te zien op deze leeftijd.

Vlak na zijn debuut in de beker maakte hij zijn La Liga debuut in Sevilla bij Betis waar ik toen toevallig aanwezig was. Enorm indrukwekkend hoe rustig hij speelde. De huidige lichting uit La Masia met Cubarsi en Yamal als blikvangers is indrukwekkend. Hoop dat er geen Ansu Fati scenario gaat plaatsvinden

Barcelona moet uitkijken met Nasser El Kleffie. Als je zo naar Cubarsi kijkt, dan lijkt hij wel een goeie kop op zijn romp te hebben, zo eentje die zich niet gek laat maken. Maar wanneer die gehaaide slang van Qatar met de 100 miljoentjes gaat zwaaien voor het jochie alleen maar omdat hij Barcelona niet zo aardig vindt, en hij daarnaast op termijn Marquinhos toch zal moeten vervangen, dan kan het plotseling raar lopen.

Zo Snel mogelijk laten tekenen, Deze jongen mag de basis niet meer verlaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren