Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tonnen stromen naar Eredivisie na transfer Bas Dost naar Eintracht Frankfurt

Laatste update:

Bas Dost maakte maandagmiddag na enig gesteggel definitief de overstap van Sporting Portugal naar Eintracht Frankfurt, dat naar verluidt om en nabij de twaalf miljoen euro betaalt voor de goalgetter. Het nieuws over de transfer van de spits zal ook door zijn oude clubs met gejuich ontvangen zijn, aangezien er een aardig bedrag richting de Eredivisie stroomt.

De Leeuwarder Courant meldt maandagmiddag dat sc Heerenveen een solidariteitsbijlage van 120 duizend euro ontvangt voor de twee jaar die hij in het Abe Lenstra Stadion speelde. Dost speelde daarvoor eveneens twee jaar voor Heracles Almelo, dat een soortgelijk bedrag tegemoet lijkt te kunnen zien.

FC Emmen houdt een nog groter bedrag over aan de transfer van Dost. De dertigjarige aanvaller maakte zes jaar deel uit van de jeugdopleiding van de Drentenaren en speelde daarna een jaar in de hoofdmacht. RTV Drenthe meldt op zijn beurt dat FC Emmen ruim drie ton kan incasseren voor deze periode.

Ook zijn oude amateurclub CVV Germanicus wordt overigens wijzer van de transfer: zij mogen dertigduizend euro tegemoetzien als solidariteitsbijdrage. Voor Dost betekent zijn overstap naar Eintracht Frankfurt zijn tweede periode in de Bundesliga, aangezien hij eerder al vier jaar voor VfL Wolfsburg speelde.

Denk jij dat Bas Dost gaat slagen bij Eintracht Frankfurt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelofelijk dat het zolang die doorverkoop percentages en opleidingsvergoedingen blijven gelden. Hij is nu al heel wat jaartjes weg en niet zijn eerste transfer. Dit is voor Emmen dikke vette mega bonus. Voor Scherpen kregen ze ook al 1,5 miljoen.

26 augustus 2019 om 20:17

Met andere woorden alleen Emmen krijgt dit? Alle andere clubs net goed hoor. En dat Ajax 1,5 miljoen voor scherpen wil betalen is hun keuze.

26 augustus 2019 om 20:59

Waarom reageer je zo geïrriteerd? Hij geeft alleen aan dat dit een bonus is voor Emmen, wat gewoon zo is.. en dat geldt ook voor die 1,5 miljoen. Het is nou niet alsof Emmen elk jaar voor miljoenen verkoopt, dus dit is gewoon bonus.

27 augustus 2019 om 04:21

En dan willen ze in Emmen nog niet van het kunstgras af. Toch jammer van zo’n club.

Die amateurclubs die 30 k ontvangen die weten helemaal niet wat ze met zoveel geld aanmoeten joh😂

Vind dit wel het meest eerlijke systeem. Iedereen die een rol heeft gespeeld in "de weg naar de top/grote transfersom" deelt erin mee .

26 augustus 2019 om 20:11

Ik weet wel zeker dat ze er erg blij mee zijn. Een accommodatie onderhouden kost ook handen vol geld en de gemeentes springen niet meer zo maar even bij.

Goed om te zien dat de opleidingsclubs mee blijven profiteren bij transfers. Volgens mij is het nu zo dat ongeveer 5% van de transfersom verdeeld wordt, mag van mij wel opgeschroefd worden naar 10% om zo het opleiden van spelers nog beter te belonen.

Daarnaast mooi natuurlijk dat er weer een paar ton de Eredivisie inkomt, zullen Emmen, Heracles en Heerenveen prima kunnen gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren