Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Toen ik Van Gaal aanstelde, verklaarde iedereen mij ook voor gek’

Laatste update:

De laatste tijd is er veel kritiek op Bert van Oostveen. De voormalig directeur betaald voetbal beaamt dat de KNVB op dit moment op een lastige periode zit en dat het achteraf geen goede beslissing was om Guus Hiddink en later Danny Blind aan te stellen als bondscoach. Hij wijst erop de KNVB in 2014 een andere weg in is geslagen, wat tijd kost.

“De KNVB zit in een lastige periode. Toen ik opstapte als directeur betaald voetbal is mijn beoogde opvolger (Gijs de Jong, red.) het niet geworden. In mijn optiek was hij er klaar voor. Hij is het nog niet geworden. Maar er is wel een impasse aan het ontstaan. En dat doet me wel zeer”, zegt Van Oostveen tegenover BNR. “Ik begrijp goed dat er eerst naar de structuur wordt gekeken en dan pas naar de poppetjes.”

“Het had sneller gemogen, maar het is goed dat de discussie echt goed plaatsvindt”, vervolgt de huidige secretaris-generaal van de KNVB. Hij noemt de sportieve staat van het Nederlandse voetbal ‘zorgelijk’. “Het is niet voor niets dat we in 2014 zeiden dat we met elkaar moesten toewerken naar de toekomst. We hebben het symposium gehad en dat is omgezet in nieuw beleid. Dat kost tijd.”

Als directeur betaald voetbal was Van Oostveen verantwoordelijk voor de aanstelling van Guus Hiddink en later Danny Blind als bondscoach. Achteraf vindt hij dit geen goede keuze. “Maar toen ik Louis van Gaal in 2012 aanstelde als bondscoach, verklaarde iedereen mij ook voor gek. Het kan verkeren, zeker in het voetbal. Van Gaal is een van de beste bondscoaches.”

Moet Louis van Gaal de nieuwe technisch directeur van de KNVB worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dank zei de man. Is het nederlands elftal afgegleden naar een bedenkelijk niveau. En nu wil dat hij van iedereen een schouderklopje krijgt. Blij dat hij weg is nu nog een paar anderen erbij.

11 april 2017 om 17:55

Dat speelt natuurlijk ook mee, maar als hij er in 2014 een goede en gemotiveerde coach op had gezet (koeman was daarvoor de droomkandidaat wat mij betreft) om het van LvG over te nemen was deze groep nooit zo ver afgezakt als dat ze nu zijn.

11 april 2017 om 18:11

Omdat de Knvb fundamenteel verkeerd bezig is geweest en dacht "dat komt wel goed". Ik ga er niet te veel op in maar de Knvb moet het voortouw nemen om samen met de clubs de opleidingen om te gooien

11 april 2017 om 18:14

Echt niet te geloven.. Deze kerel mist werkelijk iedere zelfreflectie, wat een genant interview. Van Gaal... Alsof dat Bert zijn eerste keus was, pffff. Ik volg ons Nederlands voetbal al meer als 40 jaar, en nog nooit heb ik ons vlaggenschip in zo'n deplorabele toestand gezien. Dat hele toenmalige bestuur, met in haar kielzog de RVC etc. etc. moeten ze met pek en veren het land uit zetten. Een wanprestatie hebben ze geleverd, die Mijnheer v. Oostveen en zijn kornuiten.
en dat mag zich nu zelfs nog secretaris-generaal noemen!!!!
Het is een lachertje

Wat is deze man toch enorm slecht in in de spiegel kijken. Hij kan er inmiddels niet meer onderuit dat de constructie Hiddink-Blind lachwekkend was (gezien het feit dat Koeman gepasseerd werd en je een niet-bewezen assistent voor de lange termijn vastlegt). Maar hij geeft nu schoorvoetend toe dat dit een foute zet was om erna direct weer te proberen zijn blazoen op te schonen door naar Van Gaal te wijzen. Bah, wat een karakterloze man.

Zeg gewoon: het was een fout van mij. Punt.

Puur overdrijven dit. Misschien dat er enkelingen riepen dat ze het niet in Van Gaal zagen zitten, mede ook doordat hij meewerkte aan de couppoging bij Ajax om Cruijff eruit te werken. Maar kritiek op het aanstellen van een bondscoach is er altijd. Maar nog nooit was Nederland zo eensgezinds geweest over dat directe aanstelling van Blind als opvolger van Hiddink te belachelijk voor woorden is.

Toegeven dat je fout zit en dan een "maar" erachter aan is hetzelfde als: ik heb niks fouts gedaan.

Of te wel. Van mij mogen ze Bertje voorlopig nog wel wat langer door de slachtbank halen.

11 april 2017 om 17:17

Interessant om dat topic eens door te lezen. Maar moet wel zeggen dat de meeste negatieve reacties maar om een ding draaien en dat is dat Van Gaal niet eerlijk zou zijn in zijn selectiebeleid ivm zijn vete met Cruijf. Dat is de algehele tendens die ik terug zie komen.

Overigens relativeren de meeste leden dit en zijn er genoeg die zelfs al meer het feit hekelen dat Blind, onbewezen als ie is, assistent wordt dan dat LvG bondscoach wordt.

11 april 2017 om 17:32

Ja natuurlijk dat speelde ook mee. Zijn eerste periode als bondscoach was natuurlijk niet zijn hoogtepunt. Overigens zijn er genoeg leden die gelukkig melden dat de Van Gaal van 2012 toch wel een heel andere (betere) manager is dan die van 2002. Hij had alleen in dit topic het sentiment tegen van veelal de supporters van de hoofdstedeling vanwege dat gedoe met Cruijf.

Gelukkig zijn we op deze site wel altijd heel consistent geweest in het ongeschikt vinden van Blind.

Hiddink vond ik zelf persoonlijk niets mis mee in 2014, hij was samen met Koeman de enige juiste kandidaat. Probleem zit er meer in dat Bert Danny Blind besloot vast te leggen tot 2018. Blijft een ridicule constructie.

Bert, ooit gehoord van: Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten?

Zoek het spreekwoord eens op zou zeggen.

Lekker je straatje schoon vegen Bert?

Ben benieuwd wie er dan commentaar zou hebben gehad op de aanstelling van van Gaal. Volgens mij is van Gaal al jarenlang een erkende topcoach in tegenstelling tot Blind. Ook als je kijkt naar selectiebeleid en de manier van communicatie is van Gaal beter (en dat op het vlak van communicatie zegt wel wat) en dan heb ik het nog niet eens over tactiek.

Er was wel commentaar op de aanstelling van Hiddink en achteraf bleek dat ook terecht te zijn. Misschien dat Bert zich vergist gezien het aantal aangestelde coaches in korte tijd zeer goed mogelijk.

Zelf reflectie Bert, logische keuzes als van Marwijk en van Gaal waren goed maar daarna is de Knvb de weg kwijt geraakt. Koeman was de logische keuze ipv daarvan is er gekozen voor een coach die over datum was, die vervolgens wordt opgevolgd door een coach met amper bagage. In een jaar of wat gooi je alles weg wat je hebt opgebouwd de afgelopen 10 jaar?

11 april 2017 om 17:03

Er was zat commentaar op het aanstellen van Louis destijds. Logisch ook, want bij zijn vorige periode als bondscoach wist hij het Nederlands elftal niet naar het WK te krijgen.

Tel daarbij op dat hij bij zijn daaropvolgende baan als TD bij Ajax ook niet vlekkeloos verliep en ook zijn volgende periode bij Ajax, als Algemeen Directeur, ook een grote bak heisa was.

Het is dus zeker niet zo dat er geen kern van waarheid in zijn opmerking zit.

De vraag is: is het een slechte voorzitter met geluk toen hij van Gaal aanstelde of is het een goede voorzitter met pech toen hij de combi Hiddink/ Blind aanstelde?

Ik vermoed dat het hele land neigt naar het eerste terwijl Bertje zelf waarschijnlijk het laatste zegt...

Nederland is al talloze jaren verkeerd bezig als het gaat om het Nederlands elftal. Laatst las ik hier op voetbalzone een artikel over de mogelijkheid dat Ron Jans bondscoach zou kunnen worden. Uit dat artikel las ik een zeer oprechte reactie van meneer Jans: Ik heb nooit eerder een topploeg getraind. Applause.
Echter is het al een tijdje niet meer zo.

van Basten had nauwelijks of geen ervaring als hoofdtrainer/coach maar werd bondscoach, dit geldt ook voor Danny Blind. Volgens mij in de tijd dat Rijkaard bondscoach was gold exact hetzelfde. Nu is Fred Grim die volgens mij ook niet meer dan een assistent is geweest, nu interim-bondscoach. Belachelijk.
Kijk niet raar op als blijkt dat Bergkamp (die uitgesproken heeft geen ambitie hoofdcoach te worden, las ik) benaderd was of andere oud spelers. Toevallig voornamelijk uit de Ajax verleden.

Voordat anderen zich aangevallen voelen. Probeer objectief te kijken naar de mogelijkheden. Wat zijn onze opties. Waarom de een wel en de andere niet? van Bronckhorst? Nee nauwelijks ervaring. Koeman die wil niet (terecht). Als er geen capabele Nederlandse coach beschikbaar is, waarom dan geen buitenlandse? Is de trots, de traditie belangrijker dan de prestaties op het veld?

Mogen jongens als Kramer, van Wolfswinkel, Locadia en Tete nog steeds dromen van Oranje terwijl ze gewoon totaal niet op het niveau zitten? Wie van dit huidige Oranje zou bijvoorbeeld in 2008/2014 toen we een sterk elftal hadden kwalitatief, wie zou dan in de selectie belanden? Wie zou er in de basis staan?

Jongens als Nathan Ake (chelsea) krijgen geen kans maar de grotere talenten van Ajax die weer wel.
We hebben een in potentie nu sterkste centrale verdediging van de wereld met Van Dijk, Ake, de Vrij (bijvoorbeeld). Karsdorp kan flink groeien en met de juiste stimulans (geldt ook voor Tete) heb je top vleugelverdedigers de komende jaren maar dan zal Tete naar een andere club moeten gaan, want hij krijgt geen speeltijd. Willems moet ook een juiste transfer maken, Vilhena ook, Toornstra ook, Klaasen idem dito en eigenlijk ook Elia moet langzaam weer denken aan een stap vooruit.

Zelf heb ik laatst bijvoorbeeld een speler als Marvin Emnes zien voetballen. Wat hij kan met de bal zie ik niet snel bij onze spelers. Dat Promes, Wijnaldum en Robben erbij zitten als vleugels is logisch, Depay idem dito. Strootman was overigens in de laatste wedstrijd van Blind om te huilen net als meerdere spelers. Dus dat een Berghuis of Vincent Janssen erbij zitten is dan hoogst opmerkelijk.

Wederom heeft de concurrentie zoals bijvoorbeeld Frankrijk jaar na jaar de mogelijkheid een wereldelftal op te stellen. Absolute wereldpotentie dat er overvloeit. Dat begint bij de clubs. Goed opleiden, goede voorwaarden, goed beleid en uitstekende begeleiding. Juist dat laatste ontbreekt want niet voor niets klagen spelers over een onduidelijke planning. Spelers als Ronaldo, Romario, Alves kregen te maken met coaches die er niet om mee wisten te gaan. Te moeilijke karakters.

Nou ja wat een egomane gast. Kijk waar we nu staan. Waren er destijds alternatieven? Het lijkt mij oppertuun om deze man per acuut te lossen. Hij ontbeert elke vorm van zelfreflectie. Wat me nog meevalt is dat hij de aanstelling van Blind en Hiddink niet probeert te ontkrachten qua verantwoordelijkheden. Het is er namelijk nog steeds een zooitje qua organisatiestructuur en daaraan gekoppelde prestaties. Foei

Volgens mij waren er juist heel weinig negatieve reacties op de aanstelling van Van Gaal. Later wel op het spel en de kwaliteiten van het team, dat gedeelte heeft hij op het WK echter perfect gecorrigeerd. Van Oostveen probeert zichzelf als onbegrepen genie te presenteren terwijl hij zoveel fouten heeft gemaakt, hoe treurig.

Van Oostveen probeert een bekritiseerde beslissing (Hiddink-Blind) te rechtvaardigen met een andere bekritiseerde beslissing (Van Gaal). Merkwaardig.

Ik vind de trots en traditie belangrijker dan de prestaties op het veld. Buitenlandse coaches neem je maar bij clubteams. Een Nederlands elftal moet gewoon bestaan uit Nederlanders. Dat maakt mij wel meer trots. Misschien als het gebeurt dat ik er dan anders over denk. Maar ik zie het liever niet.

Deze man heeft ons twee eindtoernooien en Ziyech gekost. Hem past nu slechts stilte, want hij had allang ontslagen moeten worden.

Als ik vertel dat Van Oostveen nog steeds bij de Knvb werkt, verklaren mensen mij ook voor gek.

â€ëœtoen ik Van Gaal aanstelde, verklaarde iedereen mij ook voor gekã¢â‚¬â„¢

Oh, noem eens iemand en kom eens met bewijzen?

*ik moet helaas zo editten, was te laat om je nog te antwoorden.
Euh Ajaxrene, je kunt gewoon links plaatsen hoor, zolang ze niet te lang zijn.
Ja, Bert werd wel met de grond gelijk gemaakt, maar dat was omdat Louis iets verschrikkelijks gedaan heeft met zowel Johan Cruijff als Ajax. Om hem dan meteen daarna maar dit erebaantje te geven is natuurlijk absoluut schandalig. Over zijn kwaliteiten en prestaties echter zijn de meesten louter positief, ik weet dat Derksen hem inderdaad (en terecht!) niet mocht vanwege de verschrikkelijke daden en leugens die op Louis zijn conto staan. Echter was de verwachting wel dat hij beter zou presteren dan zijn eerste keer.

De keuze is inderdaad erg onbegrijpelijk gezien Louis zijn actie bij Ajax, maar voor gek verklaren is in deze context toch iets heel anders.

11 april 2017 om 18:39

Manne.... van Oostveen heeft helemaal gelijk. Hij werd in 2012 met de grond gelijk gemaakt toen hij van Gaal als Bondscoach aanstelde. Bert heeft wel degelijk goede dingen gedaan !

Zo schoof Johan Cruijff Frank Rijkaard naar voren als die nieuwe bondscoach.
Johan Derksen en Rene vd Gijp voorspelden dat Louis van Gaal een ramp zou worden en dat Oranje zich niet eens voor het WK in Braziliã« zouden plaatsen. Ruud Gullit was de beoogde bondscoach van Johan Derksen.
Zelfs Ronald Koeman vond de keuze voor van Gaal verrassend en onbegrijpelijk, hij vond zichzelf een veel betere optie.

Het is nogal lastig om met bewijzen te komen als je hier geen links naar andere sites mag plaatsen. Je weet hoe Google werkt ? Het jaartal 2012 en de namen die ik hierboven heb genoemd intikken en het wordt smullen !

Een kapotte klok duidt tweemaal daags de juiste tijd aan.

Misschien kan je eigenlijk ook wel stellen, dat Henk Kessler de boel ook niet goed heeft achtergelaten. Je kan toch wel nagaan dat zo'n zelfingenomen persoon als van Oostveen er een potje van maakt. Maar ja, zulke personen zitten overal in het bedrijfsleven en likken zich een weg omhoog.

Ik geloof dat we afgezakt zijn door een verkeerde trainer aan te stellen. De juiste trainer zou het speelstijl van van Gaal 'overnemen'. Maar nee Hiddink moest het nodig naar 433. Danny Blind weten we gewoon dat hij geen goede trainer is.

Het is tenenkrommend hoe er nu over Bert van Oostveen wordt gepraat. Vooral bij Voetbal Inside heeft men een hetze ontketend tegen Van Oostveen, Blind, Hiddink en Van Breukelen.
Derksen is wel enthousiast over van Gaal dat ie zo'n goed resultaat op de WK in Brazilie had neergezet, maar zelf was Derksen altijd een fel tegenstander van de aannstelling van Van Gaal als Bondscoach en zag ie liever landverrader Ruud Gullit als Bondscoach.
Gullit liet zelf als aanvoerder van Oranje het team voor de Wk1994 in de steek omdat hij vond dat Bondscoach Dick Advocaat te aanvallend wilde spelen. Gullit vond dat hij als aanvoerder de baas was en wilde zijn zin doordrijven. Toen Advocaat dat niet pikte, stapte Gullit als een deserteur op.
En nu wil Ruud Gullit zelf Bondscoach worden ? Laat me niet lachen !

11 april 2017 om 23:26

Zolang de meningsvorming over het voetbal in Nederland bepaald wordt door Voetbal Insite, gaan we de slag die Belgiã«, Duitsland, Frankrijk en Spanje hebben gemaakt nooit maken. Terwijl de Duitsers hun opleidingsbeleid gefundeerd hebben met wetenschappelijke feiten, komen wij met de ons-kent-ons bak. Mensen als Ten Cate, Van Breukelen, Blind, Gullit en noem maar op, zijn niet in staat om ons uit het slop te trekken. Hoffenheim stelt een 28-jarige hoofdcoach aan - zou in Nederland niet gebeuren.

Dat deze man nog een functie heeft bij de Knvb. Helaas is het meer regel
dan uitzondering dat in de voetbalwereld veel baantjesjagers op de verkeerde
plaatsen terecht komen. Geldt ook voor Bert van Oostveen. Wel is de schade
die hij het Nederlands voetbal heeft berokkend enorm. Als dank daarvoor is
hij weggepromoveerd naar het damesvoetbal. En mag nu een toernooitje
mee besturen. Hopelijk is dat zijn laatste kunstje, maar zijn aanwezigheid
bij de Knvb geeft al aan hoe ver we zijn gezonken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren