Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thomas Buitink krijgt vreselijk nieuws en keert pas in 2024 terug op de velden

Laatste update:

Thomas Buitink heeft tijdens de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Vitesse (2-0) zijn voorste kruisband afgescheurd. Dat melden beide clubs via de officiële kanalen. Buitink, die door de Arnhemmers verhuurd wordt aan Fortuna en tegen zijn werkgever mocht invallen, kwam na een duel zeer ongelukkig neer en lijkt pas in 2024 weer zijn rentree te kunnen maken.

Voor een afgescheurde kruisband staat doorgaans acht tot tien maanden revalideren en dat zou betekenen dat Buitink pas weer in 2024 in actie kan komen. De aanvaller was zondagmiddag vijf minuten voor tijd ingevallen tegen Vitesse, de club die hem verhuurt, maar raakte al snel geblesseerd. Buitink moest per brancard van het veld en de situatie zag er toen dus al niet goed uit. Een onderzoek heeft bevestigd dat er sprake is van een ernstige blessure.

De spits uit Nijkerk vervulde een bijrol bij Vitesse en werd verhuurd aan Fortuna, waar hij ook geen eerste spits was. Dit seizoen kwam Buitink in 21 officiële wedstrijden in actie voor de Limburgers, voornamelijk als wisselspeler. Burak Yilmaz en Paul Gladon staan hoger in de pikorde dan de huurling en door deze nieuwe tegenslag lijkt het niet aannemelijk dat Fortuna de optie tot koop op Buitink, die het heeft bedongen tijdens de onderhandlingen met Vitesse, gaat lichten.

Buitink speelde in de jeugd bij Veensche Boys en werd daar in 2010 opgepikt door Vitesse. Voorafgaand aan het seizoen 2018/19 maakte de spits definitief de overstap naar het eerste elftal van de Arnhemmers, maar echt doorbreken in GelreDome is hem nog niet gegeven. In 2021 werd Buitink een half jaar verhuurd aan PEC Zwolle en nu speelt de 22-jarige aanvaller dus alweer bijna een seizoen op huurbasis voor Fortuna.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jeetje wat naar. Mag je al slechts 5 minuutjes meedoen, kan je bijna een jaar niet meer voetballen. Sterkte!

Heel triest!! Sterkte Thomas!!

Tsja.. vervelend voor hem, maar geen enkele eredivisieclub zal hem missen. Echt een net niet speler, prima voor de KKD.

9 mei 2023 om 15:33

Hopelijk kan hij in de KKD wel zijn minuten maken.. Hij begint al op leeftijd te raken en heeft het nergens echt laten zien in al die verhuurperiodes.

Zo zeg,dat is klote voor die jongen. 5 minuten spelen en dan dit. Zeer triest nieuws dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren