Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Buitink wordt verlost van uitzichtloze situatie en verkast naar concurrent

Laatste update:

Thomas Buitink maakt het seizoen op huurbasis af bij Fortuna Sittard, zo bevestigen de Limburgers op de officiële kanalen. De 22-jarige aanvaller, die zijn contract bij Vitesse afgelopen juni nog verlengde tot medio 2025, kon nauwelijks op speelminuten rekenen onder Phillip Cocu. Fortuna – dat één plek boven Vitesse staat op de ranglijst – biedt nu dus uitkomst en heeft tevens een optie tot koop bedongen in het huurcontract.

Sjoerd Ars, de technisch manager van Fortuna, is blij met de komst van Buitink. "Het is mooi dat we, ondanks interesse van andere clubs, Thomas naar Sittard hebben kunnen halen. Hij beschikt over de kwaliteit om op het juiste moment in en rond de zestien te komen. Hij gaat ons aanvallend van een impuls voorzien. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij daarnaast toch al bijna honderd Eredivisie-wedstrijden gespeeld", aldus Ars op de website van de Limburgers.

Buitink doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en staat bekend als een hardwerkende speler. De aanvaller kwam vorig seizoen onder Thomas Letsch nog tot liefst 44 wedstrijden bij de Arnhemmers, waarin hij goed was voor vijf treffers. Ook begin dit seizoen kon Buitink rekenen op speelminuten onder de Duitse oefenmeester, maar zijn perspectief bij Vitesse veranderde na de komst van Cocu.

De ex-trainer van PSV zwaait sinds 26 september de scepter in het GelreDome. Sindsdien speelde Buitink nog maar veertien minuten in de Eredivisie, verdeeld over drie wedstrijden. Fortuna biedt nu dus uitkomst voor de aanvaller, dat met Buitink de tweede winterse aanwinst binnen heeft. Eerder werd centrale verdediger Stipe Radic al transfervrij binnengehaald. De Limburgers raakten wel Mats Seuntjens en Cole Bassett kwijt. Het contract van eerstgenoemde werd ontbonden waarna hij tekende bij RKC Waalwijk, terwijl Bassett terugkeerde naar Colorado Rapids in Amerika.

Fortuna is sinds de komst van Julio Velázquez aan een ware opmars bezig in de Eredivisie. De Limburgers verloren vijf keer in de eerste zes wedstrijden van het seizoen, maar na de komst van de Spanjaard pakte het punt na punt. Fortuna won daarnaast het laatste duel vóór de WK-break met FC Groningen (2-3) en klom daardoor op naar de twaalfde plaats. Het team van Velázquez hervat de competitie op 7 januari met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een jongen met veel snelheid en explosiviteit maar soms heb ik het idee alsof hij alleen op een voetbalveld staat.

29 december 2022 om 04:27

Ik snap weinig van je reactie, om twee redenen:
1. Buitink is me nooit als bijzonder snel opgevallen
2. Kun je toelichten wat je met 'alleen op het veld' bedoelt?

Hele sympathieke speler en idd een harde werker, maar hij komt toch echt kwaliteit te kort voor het niveau waar Vitesse wil spelen. Hij zal ook hard moeten werken om zijn doelpunten productie op te krikken.

Succes bij Fortuna!

27 december 2022 om 17:49

Snap nooit zo goed waarom dit soort jongens niet volop gaan werken aan hun pingel.
Vaste pingel nemer worden en zo je productiviteit met 5-8 goals opkrikken.

Dit met het perfectioneren van zijn vrije trap is de reden dat een van hooijdonk van een typische nac-speler via celtic, forest etc uiteindelijk multimiljonair heeft kunnen worden

27 december 2022 om 18:32

Waar Vitesse wilt spelen kunnen ze niet spelen. Ze gokken weer op kapitaal van buiten af, en nemen weer alle risico’s van dien in plaats van eens te proberen realistisch beleid te voeren. Over twintig jaar is er zo geen Vitesse meer. Zou jammer zijn.

27 december 2022 om 18:47

Bijna elke club gokt op kapitaal van buitenaf; dat kan een investeerder zijn of grote sponsoren.

Vitesse heeft rijkelijk op grote voet geleefd en zitten nu op de blaren daarvan. Er wordt al aardig gesaneerd. Straks is ook het contract van de stadionhuur afgelopen. De echte dure spelers zijn nu ook weg. Dus van lieverlee moeten we volgend seizoen weer in staat zijn om de broek op te houden. Doorbraak van talenten is ook noodzaak. Hopelijk kunnen een aantal talenten straks wel de stap maken, wat Buitink niet lukte, om een vaste speler van het eerste te worden.

Hij wilde toen niet naar Heerenveen, omdat hij nog kansen zag in Arnhem. Wat zonde achteraf. Had een mooie duo met Sarr kunnen vormen. Dan had je wellicht al een jaar basis gespeeld. Ik zie het namelijk nog steeds wel in hem. Het lijkt echt een prima spits

27 december 2022 om 19:38

Ik had eerlijk gezegd ook wel wat meer van hem verwacht, een type Inzaghi, geen verfijnde speler maar een type die in de zestien de ballen er wel in frommelt. Die ballen er in krijgen gaat hem toch moeilijker af als ik had gedacht. Werkt wel enorm hard en blijft gaan dus voor een tegenstander toch wel vervelend om tegen te spelen. Benieuwd of het er toch nog in zit of dat het op een iets lager niveau moet gebeuren.

Het probleem is dat Buitink in de spits wilt spelen maar daar is hij niet geschikt voor. Hij kan zich beter richten op middenvelder die enorm veel energie en werklust brengt. Qua vernuftige passes en veel goals moet je niet bij hem zijn maar het is toch fijn om zo'n gast erbij te hebben.

Wens je veel succes Thomas.

Als Vitessefan vind ik 'm een mooie strijder maar dat is het ook wel voor mij, heeft afgelopen jaar of 2 toch weinig indruk op me gemaakt. Succes, Thomas!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren