Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thijs Dallinga opgeroepen voor Nederlands elftal; Ajacieden haken af

Laatste update:

Thijs Dallinga is voor het eerst opgeroepen voor Oranje, zo meldt de KNVB maandagavond. De 23-jarige spits van Toulouse wordt door Ronald Koeman opgeroepen door het afvallen van Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Beide Ajacieden bleken maandag bij medisch onderzoek in Zeist niet fit genoeg voor de komende interlandperiode en zijn afgehaakt.

Voor Dallinga is het zijn debuut in de selectie van het Nederlands elftal. De centrumaanvaller is bezig aan zijn tweede seizoen bij Toulouse. De Franse club nam Dallinga in 2022 over van Excelsior, waar hij met 32 goals in 37 competitieduels de topscorerstitel in het seizoen 2021/22 pakte in de Keuken Kampioen Divisie.

Dallinga maakte vorig seizoen 12 goals in 36 competitiewedstrijden in de Ligue 1 en staat in de huidige voetbaljaargang op 4 goals in 12 optredens. Zondag redde Dallinga een punt voor Toulouse door de gelijkmaker te produceren op bezoek bij Lille OSC (1-1). De geboren Groninger speelde zeven keer voor Jong Oranje, maar scoorde niet voor het jeugdelftal.

Ajax-aanvallers Bergwijn en Brobbey zaten aanvankelijk in de Oranje-selectie, maar blijken niet ongeschonden uit de strijd met Almere City FC (2-2) gekomen te zijn. Bergwijn werd na 66 minuten gewisseld, terwijl Brobbey de hele wedstrijd uitspeelde. Laatstgenoemde gaf twee assists tegen Almere.

Oranje kampt net als in oktober met veel blessures. Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) en Sven Botman (Newcastle United) haakten eerder al af, zondag kwam daar ook Nathan Aké (Manchester City) nog bij. De selectie bestaat inclusief Dallinga nu uit 23 spelers.

Oranje speelt zaterdag de een-na-laatste plaatsingswedstrijd voor het Europees kampioenschap 2024 in Duitsland. In een uitverkochte Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is Ierland de tegenstander.

Drie dagen later, op dinsdag 21 november, staat in Estádio Algarve in het Portugese Faro het treffen met het nog puntloze Gibraltar op het programma. Beide duels beginnen om 20:45 uur Nederlandse tijd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Mooi voor die jongen, en ook zeer terecht natuurlijk. Vraag me wel af wat er met Bergwijn en Brobbey aan de hand is dan. Die leken toch niet geblesseerd te zijn? Of is dat waarom Bergwijn naar de kant moest.

13 november 2023 om 19:10

Bij Brobbey heb ik het gevoel dat hij enkele wedstrijden geblesseerd is. Laat niet echt zien fit te zijn.

13 november 2023 om 19:41

Nou dat ben ik echt totaal niet met je eens Janssen, had vorig jaar wat problemen met zijn fysiek maar is inmiddels een van de weinige spelers bij Ajax die ongelofelijk veel energie in de wedstrijd stopt en dat ook tot het einde volhoudt.

13 november 2023 om 20:04

Of de auto correctie heeft het gecorrigeerd of ik heb een fout gemaakt, maar uiteraard bedoelde ik Bergwijn en geen Brobbey.

13 november 2023 om 20:07

In dat geval ben ik het dan wel weer helemaal met je eens. Die lijkt eigenlijk al een jaar niet helemaal topfit te zijn. In de voorbereiding oogde hij wat leniger maar inmiddels sjokt hij ook weer rond alsof hij gewichten aan zijn kuiten heeft hangen.

13 november 2023 om 22:11

Ik vond het ook vreemd dat je liever Hlynsson naar Rechts doet, Forbs naar links om dan Akpom op 10 te zetten. Dan zou Akpom voor Hlynsson voldoende zijn geweest. Wellicht dus toch de blessure.

Terwijl hij bij de 1-0 toch als enige een bizarre sprint inzette.. Liet daar dan wel iets van een aanvoerder zien.

14 november 2023 om 10:02

zeer terecht wil ik nou niet zeggen. maar wel door gebrek aan beter dat hij er bij zit. als brobbey wist hoe te scoren zou die perfect zijn natuurlijk. doet heel veel goed behalve het belangrijkste. zou niet de nieuwe kluivert of van nisterooy zijn maar wel een hele degelijke bruikbare spits en nu heb je gewoon niks. weghorst, dallinga (en ook de huidige brobbey) zijn gewoon van een te laag niveau om mee te kunnen doen tegen goede ploegen. Hopen dat depay zn oude vorm zou kunnen vinden dan heb je een spits waar je mee door kan. wij zouden qua basis elftal echt een top ploeg kunnen hebben als we gewoon 1 aanvaller van absolute top niveau zouden hebben die bij real ofso basis zou staan. Gakpo speelt dan wel bij liverpool maar dat is echt zo een speler die prima werk doet en als de rest goed is op top niveau prima mee kan zoals kuyt maar we hebben echt een verschil maker nodig a la van persie en robben.

Ik ben benieuwd, ik verwacht Zirkzee binnen afzienbare tijd er ook wel bij. Hopelijk vallen de blessures mee bij ajax

13 november 2023 om 19:11

Omdat Dallinga al wat langere tijd presteert. Zirkzee komt er wel

13 november 2023 om 19:17

Zirkzee twee jaar geleden ook bij Anderlecht en nu een van de verrassingen van het seizoen in de Serie A.

13 november 2023 om 19:19

PS dit was een reactie op Frvatoslocos

13 november 2023 om 20:21

@Lierse Ik volg hem niet echt hoor, maar wat is er zo verrassend aan 4 goals in de Serie A als spits? Verder wel mee eens dat hij, op den duur, een optie is voor Oranje. Dallinga presteert alleen over 2 seizoen beter dan Zirkzee en dus ook terecht dat hij er nu bijgehaald wordt.

13 november 2023 om 20:34

Het is niet dat hij speciaal is door de vele doelpunten, maar wel gewoon door het spel. Toch echt 1 van de beter presterende spitsen in Italië momenteel. En het helpt ook wel dat hij tegen Inter een hele sterke match speelde en al een paar hele mooie goals gemaakt heeft. Dat zet je toch meteen in de kijker.

Vier goals en twee assists in twaalf wedstrijden is ook wel gewoon netjes voor een spits van Bologna. Die hebben ook nog maar 13 goals gemaakt dus hij draagt bijna bij aan 50% van hun doelpunten.

14 november 2023 om 08:07

Die rekensom klopt niet. Je kan niet goals en assists optellen en dan alleen naar goals kijken. Dan moet je ook kijken hoeveel assists bij die goals horen. Anders kan je alleen zeggen dat hij 1/3 van de doelpuntenproductie voor zijn rekening heeft genomen (wat ook niet gek is).

14 november 2023 om 09:15

Hij is gewoon betrokken bij bijna 50% van de goals natuurlijk. Bij elke goal zijn er twee mensen betrokken (in de meeste gevallen), maar zoals gezegd is hij dus bijna bij 50% van de goals betrokken. Als je die lijn gewoon doortrekt (wat gedaan wordt in de voetbalwereld) dan is er niks mis mee.

Meer dan terecht. Geen een Ajacied zou opgeroepen moeten worden eerlijk gezegd. Die spits van Bologna mocht er ook wel bij maar ja wellicht de volgende keer

13 november 2023 om 19:15

Ja of haal een van Hecke of Gravenbergh erbij om gewoon mee te trainen. Die jongens zijn misschien wel toekomstige basisklanten dus dan kan je ze toch gewoon alvast met de groep laten trainen?

14 november 2023 om 08:31

Wat heeft van Hecke met het afvallen van 2 aanvallers te maken?
Van Hecke kan aardig verdedigen, maar is niet eens onomstreden bij Brighton.

Daarnaast is hij voetballend niet al te best...

Hato zit er bij vanwege zijn linksbenigheid, niet meer, niet minder...

13 november 2023 om 23:14

Afkeer van een bepaalde speler of club gaat vaak gepaard met subjectieve mening uitbraken. Zirkzee (bologna) is beter dan Brobbey. En Kieft was beter dan van Basten. Snap je 'm?

Bijzonder. Bergwijn kreeg in zijn PSV tijd al veel kritiek omdat hij zich bijna structureel afmeldde voor Oranje en dit is ook al de tweede keer op rij dit seizoen als ik me niet vergis. Niet dat we kwalitatief niks beters hebben maar wellicht dan eerder jongens oproepen die wel graag willen?

13 november 2023 om 19:25

Je mist er gelukkig vrij weinig aan. Heeft best een paar leuke duels gespeeld in Oranje, maar zodra iedereen fit is gaat hij niet meer opgeroepen worden lijkt me

13 november 2023 om 20:46

Hoewel hier de discussie vooral ging over de selectie van hato, was het selecteren van bergwijn natuurlijk veel opmerkelijker.
Wel fijn voor blind dat het even niet over hem gaat, maar die zit er ook gewoon bij.

De Ajacieden zijn slimmer dan Koeman. Snappen dat ze momenteel niet goed genoeg voor Oranje zijn en melden zichzelf maar af. Gisteren nog volop gespeeld, verwacht niet dat ze ineens geblesseerd zijn.
Ben wel benieuwd naar Dallinga!

13 november 2023 om 19:10

Op zich voor de Ajacieden wel jammer, want een verandering van omgeving zou ze misschien goed doen. Puur kwalitatief heeft het ook helemaal geen zin om spelers op te roepen die zwaar uit vorm zijn. Dacht dat een bondscoach 1,2 miljoen per jaar krijgt om alle spelers in de gaten te houden en niet alleen de spelers uit de eredivisie. Snap echt niet dat een Bergwijn, Brobbey of Hato uberhaupt een belletje krijgen. Het is misschien even zoeken en je moet wat proberen: maar er zijn alternatieven.

13 november 2023 om 20:50

Ik ben toch eens benieuwd wie volgens jou de alternatieven zijn voor hato.
Alles en iedereen die lvc kan spelen is geblesseerd.
En kom niet met een rechtsbenige speler aanzetten.
Ik kom uit bij propper, martins indy en struijk die ook op die plek spelen.
Propper is rechtsbenig, Martin indy net terug van een hele lange blessure, en struik speede vorig jaar in de pl echt niet zo sterkt, hoe hij dit jaar speelt weet ik niet en ik denk dat de meesten hem nooit zien voetballen

13 november 2023 om 21:00

Linksbenig zijn voor een lvc positie is een pre, maar echt geen voorwaarde. Kwaliteit wint het dan gewoon van voorkeursbeen. Otamendi en Virgil van Dijk zijn ook rechts en staan lvc. Om maar een voorbeeld te noemen voor NL en de huidige wereldkampioen. Kwaliteit wint van voorkeursbeen. Een speler die zo beperkt is dat hij maar op 1 plek kan staan of 1 systeem kan spelen is sowieso al niet goed genoeg. Dus dan zijn er alternatieven ja.

14 november 2023 om 10:18

@westend, casillias was anders een aardige keeper maar op een andere positie kon je hem echt niet zetten

14 november 2023 om 11:16

Wat is dat nou weer voor een achterlijke vergelijking? Ik geef je 2 vrij goeie rechtsbenige linker centrale verdedigers. Dat is bij keepers toch niet zo? Depay staat ook als linksbuiten spits, omdat we geen betere hebben. Sneijder hebben we wel eens rechtsbuiten gehad bij gebrek aan een rechtsbuiten. Frenkie de Jong staat wel eens op 8, omdat de 6 is bezet. Soms is een kwalitatief goeie speler niet op zijn normale plek gewoon beter dan de beshcikbare specialisten. Zet Weghorst bij onze plaatselijke FC op de 6 en hij is ook de beste van het veld.

14 november 2023 om 13:28

Natuurlijk is kwaliteit van bovenliggend belang, maar wij hebben in mijn ogen geen enkele rechtsbenig speler die op dit moment op lcv zou kunnen spelen waarvan je kunt zeggen dat het meerwaarde heeft op het selecteren van Hato. Ik zie Veltman, Teze, Tete en v Hecke langskomen, maar komop zeg. Die reacties zijn niet meer vanuit redenatie, maar puur op emotie omdat je niet vind dat Hato erbij hoort.
En voor de duidelijkheid. Ik vind Hato op dit moment zeker niet oranje waardig, misschien wel in de toekomst ...en dat is denk ik ook de reden dat hij opgeroepen is. Zo kan koeman zijn of hij zich tussen de oranjemannen staande kan houden.

Ik heb het op ander plekken ook al gezegd. Er was veel te doen om het oproepen van Hato, maar het oproepen van Bergwijn is toch veel discutabeler. Die zou zelfs bij dit Ajax niet in de basis moeten staan.

13 november 2023 om 19:11

Gebeurd toch wel eens vaker. Spelers kunnen elk moment geblesseerd raken. Ze zijn medisch gekeurd door de KNVB zelf. Dus waarom hebben de Ajacieden dit zo gepland?

13 november 2023 om 19:14

Zoals Lange Frans zou zeggen: interresant (start x-files themesong)

Vond Dallinga bij Jong Oranje nooit heel erg overtuigend. Goede goals tegen Liverpool, maar vraag me af of dit echt Oranje materiaal is of ooit gaat worden. Al ben je met Brobbey, Zirkzee etc. Als concurrent al sneller Oranje materiaal als spits

KNVB wijkt dan toch weer af van de ingezette koers, zou toch iemand van Jong moeten doorschuiven als ik het moest geloven? Of was er gewoon een retoriek nodig om Hato Oranje in te praten?

ON: Meest scorende Nederlander in 2023 moet er natuurlijk gewoon bij zijn.

13 november 2023 om 19:11

Regels moet je alleen gebruiken als het je uitkomt ! Dat weten ze bij de KNVB maar als te goed.

13 november 2023 om 19:49

Dallinga komt niet meer in aanmerking voor Jong, anders had hij daar gewoon bij gezeten. Dat is met Hato niet het geval.

Terecht, hij is de beste Nederlandse spits op dit moment.

Mee dan terecht dat dallinga geselecteerd is. Nu moet ie er ook in.

Met welk niveau kan je Toulouse vergelijken. ?
Ik denk dat het Nederlands subtop is en was hij in Nederland waarschijnlijk niet opgeroepen. Geloof bv niet dat hij het beter zou doen dan van Hooijdonk vorige seizoen bij Heerenveen.l

Van Basten, Kluivert , van Nistelrooy.....dallinga.... wat een enorme downgrade. We kunnen alleen nog maar topverdedigers opleiden

13 november 2023 om 20:14

en middenvelders

13 november 2023 om 20:33

En vleugel spelers.
Helaas momenteel geen killer spits, maar so be it. Elk land heeft dit soort dipjes.

13 november 2023 om 20:47

En Groot, Rep, Geels, Nanninga, Kist, Kieft, Bosman, Houtman, Makaay, Kuijt, Huntelaar, en dan waren er nog veel scorende spelverdelers, middenvelders, buitenspelers en schaduwspitsen zoals Cruijff, Van der Kuijlen, Swarrt, Bergkamp, etcetera. Ik kijk met weemoed terug op de laatste 5 decennia, waar blijven die topspitsen nou? Thijs Dallinga verdient in ieder geval een kans wat mij betreft. Bij Oranje in de spits verwacht ik toch eerder Gakpo of Malen.

Raar dat Brobbey en Bergwijn dus opeens allebei afhaken. Maar goed die verdienden het sowieso niet in de eerste plaats om geselecteerd te worden. Ben benieuwd naar Dallinga want die heeft wel goeie dingen laten zien dit seizoen. Zeker meer terecht dan Brobbey.

13 november 2023 om 20:16

Op basis waarvan precies?
Dalinga 4 doelpunten in 12 wedstrijden
Brobbey 4 doelpunten in 11 wedstrijden
Dallinga 1 assist
Brobbey 3 assists

Nu snap ik ook wel dat je niet alles aan statistieken op kan hangen, maar Brobbey dient als aanspeelpunt voor een jong en onevenwichtig team.

13 november 2023 om 20:18

Je vergeet voor het gemak even de 2 goals tegen Liverpool van Dallinga. Lijkt me belangrijker dan een goal tegen Volendam

13 november 2023 om 20:52

Ja want dat maakt hem echt significant beter?

13 november 2023 om 21:05

Je hebt veel meer aan een brobbey dan aan een Dalinga,

13 november 2023 om 21:58

En Brobby 48 meer balcontacten in de 16 van de tegenstander dan Dallinga, ook niet oninteressant

ik vind dat iets te toevallig. Bergwijn en Brobbey plots niet fit. Die zijn gewoon weggestuurd door Koeman: niet goed genoeg, ga maar eerst presteren bij Ajax. Niks met fitheid te maken.

Prima dat ie wordt opgeroepen, maar wel bij gebrek aan beter natuurlijk. We moeten niet denken dat hij de Messias is voor het Nederlandse spitsen probleem, maar een kans moet hij zeker krijgen.

Mooi, nu Weghorst nog vervangen

Vind dit ook puur uit armoede. Best een aardige spits, maar bij lange na geen Nederlands elftal niveau. Maar ja, welke spits wel momenteel..

Grappig hoe ik nu veel positieve comments lees over Zirkzee terwijl hij er een paar maanden geleden nog niks van kon volgens velen. Zeer talentvolle speler en hogere piek dan Dallinga.

De spits van Toulouse jongens, waar hebben we het over.

Ik hoop dat die Van Duiven van PAV de hype waar kan maken de komende seizoenen en we weer een topper in de spits hebben want dit is pure armoe.

13 november 2023 om 20:26

Waar hebben we het over? We leven niet meer in de periode Van basten, nistelrooy of van persie he. Uit het rijtje spitsen is dit misschien wel de allerbeste keus.

Xavi, Dallinga, Gakpo en Noa Lang. Kan zomaar gouden vier worden straks. Kunnen allemaal goed schieten en technisch zeer vaardige spelers. Met middenvelders als Gravenberch, Reijnders en Frenkie. Ze hebben in potentie de spelers om een eindtoernooi te winnen. Timber en Timber die beide belangrijk kunnen zijn. Frimpong die ook een assistenkoning is van zijn club net als Xavi. Blind die onmisbaar is bij Girona. Ik zou Blind wel op het middenveld zetten en niet meer in de defensie. Blind en Frenkie op middenveld zou zomaar een gouden duo kunnen worden. Achterin met Hartman, Malacia, Van de Ven, Ake, Botman, De Ligt, Van Dijk, De Vrij, Frimpong en Dumfries. Staat gewoon een wereldelftal daar.

13 november 2023 om 20:36

Dallinga technisch vaardig??

13 november 2023 om 21:11

Ja je moet technisch vaardig zijn om goals te maken, of noem je Bergwijn wel technisch vaardig. Want die schiet vaker naast en over dan in het doel.

13 november 2023 om 21:11

Heb Dalinga bekeken en geanalyseerd, heeft niks bijzonders, net zo veel doelpunten als Brobbey, plus Brobbey heeft ook nog is 3 assists en Dalinga 1 assist, dus hoe komen jullie erbij dat deze Dalinga het meer verdiend dan een brobbey?

13 november 2023 om 21:36

Om interessant over te komen denk ik. Of door zijn 2 goals tegen Liverpool. Kan verder geen redenen bedenken.

13 november 2023 om 21:50

@tony: hij heeft er meer dan Brobbey als je Europees voetbal meetelt. Maar het gaat ook niet eens perse om de doelpunten,maar ook om de kansen die een spits mist. Dallinga is een stuk klinischer dan Brobbey. Gezien het aantal kansen dat Brobbey mist kun je daar beter een Dallinga neerzetten

13 november 2023 om 22:21

Ja je moet ze maken onder heftige druk. Tegen Liverpool in de Champions League, dan heb je weinig kansen. Brobbey zou ze allemaal missen. Die Dallinga schiet ze bijna uit alle hoeken en standen erin. Ja zo een heb je niet lopen in Oranje. Tegen Frankrijk krijg je maar 2/3 kansen, dan is het wel fijn als iemand dan direct 2 inprikt zoals Mbappe dat deed.

13 november 2023 om 23:54

Liverpool speelt EL met een B team.

Lijkt me vrij logisch dat je Maandags niet geheel fit meer bent als je Zondag middag nog een topwedstrijd tegen AlmereCity hebt gespeeld en je diep hebt moeten gaan.
Ik denk dat er een andere reden is.....

Leuk voor Thijs, meer niet.
Zal gewoon weer Weghorst in de punt worden, Koeman kennende...

Zelfs Malen krijgt tegenwoordig geen basisplek, zelfs in vorm.

Verwacht niet dat Dallinga veel minuten gaat maken. Misschien tegen Gibraltar, samen met Hato.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren