Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Theo Janssen stuurde app: ‘Ik was verbaasd toen ik het zaterdag hoorde’

Laatste update:

FC Twente maakte zaterdag de aanstelling van Jan Streuer als nieuwe technisch directeur wereldkundig. Grote vraag blijft waarom algemeen directeur Paul van der Kraan de opvolger van de vertrokken Ted van Leeuwen maar voor een seizoen heeft aangesteld, zeker omdat de 69-jarige oud-voetballer van de Tukkers over een groot netwerk beschikt. In de officiële verklaring werd uitgelegd dat het een verzoek van beide partijen is. Theo Janssen vindt het jammer dat Streuer maar maximaal een jaar aan het werk zal zijn.

Janssen en Streuer kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Vitesse. “Ik heb hem per app gefeliciteerd. Hij stuurde me terug: ‘Hartelijk dank, het is zeker een mooie club. Als je nog tipjes hebt, zijn ze welkom’. Het is een goede vent met een enorm netwerk”, benadrukt de oud-voetballer van onder meer FC Twente in gesprek met TC Tubantia. “Ik verwacht dat hij prima spelers aan Twente kan binden. Dat het maar voor een jaar is, vind ik jammer. De club is in opbouw, het zou beter zijn voor de stabiliteit als er iemand minimaal drie jaar zit.”

Streuer droeg van 1969 tot 1974 het shirt van FC Twente. Na zijn periode in Enschede stapte de oud-aanvaller over naar FC Groningen en speelde vervolgens voor MVV, FC Utrecht en het Belgische Harelbeke. Na zijn actieve spelerscarrière ging Streuer aan de slag als trainer bij FC Utrecht en werd vervolgens Hoofd Scouting en Manager Voetbalzaken bij Vitesse. Streuer was tot 2007 werkzaam voor de Arnhemse club. Dat jaar maakte hij de overstap naar Shakhtar Donetsk waar hij directeur scouting en technisch adviseur werd. Streuer was acht jaar in dienst bij de Oekraïense club, daarna startte hij zijn eigen sportmanagementbureau.

Van der Kraan en Streuer kennen elkaar ook al jaren en dus is het ook logisch dat de algemeen directeur van FC Twente bij hem uitkwam. “Ik was verbaasd toen ik het zaterdag hoorde”, zegt Janssen. “Omdat Jan de laatste jaren vooral op de achtergrond is gebleven. Maar aan de andere kant is er natuurlijk de band met Van der Kraan. Ik ben blij voor hem, hij is terug waar het allemaal ooit begon. De cirkel is rond.”

Van Leeuwen werd op 28 april na een uitgebreide evaluatie ontslagen. Volgens Van der Kraan was het tijd voor FC Twente een andere koers te varen. In het kielzog van Van Leeuwen vertrok ook trainer Gonzalo García García. Het contract van de 36-jarige coach werd niet verlengd. De Tukkers besloten een bewogen seizoen, waarin het binnen de club onrustig was en de prestaties tegenvielen, op de veertiende plaats.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De beste man is 69. Misschien wilde hij zelf wel Twente op weg helpen, maar daarna van zijn pensioen genieten. Dan heeft Twente de optie om nog langer naar een andere TD te zoeken, maar nu heb je in ieder geval een capabele TD en kan er werk worden gemaakt van de technische staf en spelersgroep.

8 juni 2020 om 07:44

Juist. Ik hoorde om mij heen al wat Twente met zo'n "oude" man moest. Nou ik denk gewoon als tussenoplossing omdat de eerste keuzes allemaal afzegden. Nu hebben ze een jaar om rustig te kijken wie de visie van Twente wil/kan volgen. By the way doet Dick advocaat het ook niet zo slecht toch?

Ik ben erg benieuwd wat hij voor ons kan gaan betekenen. Mensen die met hem hebben gewerkt zijn veelal erg positief. Waarom het voor 1 jaar is, blijft natuurlijk gissen: te oud? budget voor 1 jaar? gewenste kandidaat voor de toekomst nog niet vrij? Zeker is wel dat je bij Twente een groot afbraakrisico hebt gezien de vele ontslagen en kritische supporters de laatste jaren. Mooi in ieder geval om weer een Tukker in de gelederen te hebben!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren