Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

The Telegraph: Wiegman op shortlist om Ronald Koeman op te volgen

Laatste update:

Sarina Wiegman is in beeld om in de toekomst bondscoach van het Nederlands mannenelftal te worden. Dat schrijft The Telegraph, zich baserend op privégesprekken van hoge KNVB-functionarissen. Men zou gezegd hebben dat Wiegman een shortlist zou halen wanneer de positie eenmaal vrijkomt. Huidig bondscoach Ronald Koeman ligt nog tot en met het WK van 2026 vast.

Wiegman gooit hoge ogen bij de Engelse vrouwen en haalde onlangs nog de WK-finale. Hoewel die verloren ging, legde ze een jaar eerder wel beslag op de Europese titel. Dat lukte haar in 2017 ook al bij de Oranje Leeuwinnen. Haar erelijst en hoge percentage gewonnen wedstrijden (vanaf 2016 73,87 procent) maakt dat Wiegman er zeer goed op staat bij de KNVB.

De bond overweegt de Haagse serieus als bondscoach van de mannen, weet The Telegraph. Nu bekleedt Koeman nog die positie. Koeman doet dat voor de tweede maal, maar heeft nog niet zoveel indruk weten te maken als in zijn eerste periode. Slechts één van zijn eerste vier wedstrijden werd gewonnen; de overige gingen verloren. De overwinning was bovendien tegen Gibraltar, de huidige nummer 198 van de wereld.

Wiegman heeft bij de Engelse bond (FA) nog een contract tot 2025. De FA wil haar echter dolgraag langer binden. In ieder geval wenst Wiegman haar verbintenis uit te dienen: ze sloeg al een aanbod om bondscoach van de Amerikaanse vrouwen te worden af. Haar focust ligt nu op het volgende EK, dat in 2025 wordt afgewerkt in Zwitserland. De kwalificatie voor dat toernooi gaat in februari 2024 van start.


Zou Sarina Wiegman een geschikte opvolger voor Ronald Koeman zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alsjeblieft niet. Vrouwenvoetbal is duidelijk anders dan mannenvoetbal. Een vrouw heeft geen autoriteit over mannen in de kleedkamer. Het is misschien zielig dat zo te zeggen maar wel de waarheid.

24 augustus 2023 om 10:10

Waarom niet? Zou een frisse wind en beetje tegendraads juist wel toejuichen bij de oersaaie en degelijke KNVB.

24 augustus 2023 om 10:14

Mannenvoetbal is tactisch zo anders, valt niet met elkaar te vergelijken. Ga je geen hele flinke gok nemen, hebben het over Oranje en niet over een KKD ploeg met alle respect voor de mooie ploegen daar.

24 augustus 2023 om 10:23

Liever een gok dan een Koeman waarvan je weet dat hij verkeerde keuzes maakt. Wordt wel heel erg veel druk die op haar komt. De toekomst van alle vrouwen coaches in het mannenvoetbal berust op haar

24 augustus 2023 om 10:26

Eens met Formus. Het is echt zo vreemd om te denken in mannen en vrouwen.
Ik werk al jaren onder een vrouwelijke manager en dat werkt prima. Ik als man luister naar een vrouw als dat moet, en dat zal ook bij voetbal zijn.

Kijk naar de persoon, kijk naar de klwalititen. Ik zeg welkom Sarina!

24 augustus 2023 om 10:27

@Eindtovenaar10

Want het tactische mannen voetbal met gelouterde trainers met voetbal ervaring heeft ons zoveel gebracht?

Ik zie het juist positief, als je als trainer een team goed tactisch in elkaar kan zetten dat historisch gezien tactisch veel minder sterk is. Dan zegt dat juist extra veel over je kwaliteiten.

24 augustus 2023 om 10:27



raar dat dit als argument gebruikt wordt, waarom zien we dan zoveeel mannelijke trainers van vrouwen teams? moet het gezien worden als een soort pyramide, waarbij als iemand het "mannenvoetbal" snapt - dit ook automatisch toegepast kan worden op de vrouwen, maar niet vice versa?

24 augustus 2023 om 10:30

In wat is mannenvoetbal tactisch zo anders dan? Volgens mij is dat nou juist één van de weinige punten waar vrouwen en mannenvoetbal wel redelijk gelijk is. Overigens heeft Wiegman met de Oranje dames en de Engelse dames al van een heleboel mannelijke trainers gewonnen, dus tactisch slechter zal ze echt niet zijn.

24 augustus 2023 om 10:30

Prem, ik kan me vergissen maar volgens mij was je dit jaar begonnen aan een nieuwe functie als manager diversiteit en inclusie. Althans, dat verkondigde je op je profielpagina. Maar goed, wellicht dezelfde vrouwelijke manager boven je.

Je mag overigens ook naar een vrouw luisteren als het niet moet hoor, als het je moet worden opgelegd voelt het toch niet heel erg inclusief.

24 augustus 2023 om 10:31

De mannen in het vrouwen voetbal stellen in het mannen voetbal weinig voor, dus wiegman mag onderaan beginnen bij de mannen als je het mij vraagt.

24 augustus 2023 om 10:32

Iedereen die gevoetbald heeft of voetbalt, weet hoe het er aan toe gaat in een kleedkamer. Bij de amateurs gaat dat al behoorlijk hard en fel soms. Frank de Boer had al nauwelijks gezag bij Oranje volgens meerdere analisten. Die nemen zo'n Wiegman toch niet serieus? Sowieso is het erg selectief om bij haar uit te komen. Je mag koste wat het kost beide takken niet vergelijken, maar nu trekt men beiden gelijk om haar op de lijst te kunnen zetten. Dan moet je de boel op elkaar gooien. Tja, dan kun je net zo goed de coach van een willekeurige amateurploeg polsen. Misschien niet voor iedereen leuk om te horen, maar zo is het wel min of meer.

24 augustus 2023 om 10:33

@baardgrasmus dat klopt. Maar daarvoor werkte ik ook onder een dame. Dus al jaren onder een vrouwlijke manager in verschillende functie.

24 augustus 2023 om 10:33

Baardgrasmus, Prem zegt dat ie al jaren onder een vrouwelijke manager werkt. Hoeft niet dezelfde te zijn hè. Edit: Prem was me net voor.

24 augustus 2023 om 10:33

Met alle respect, maar in het vrouwenvoetbal zit geen tempo, ze kunnen niet drie keer rond spelen, alles is gigantisch statisch en het niveau is nog lager dan de hoogste amateurtak in Nederland. Zij heeft geen enkele ervaring in het mannen voetbal, het beste zal zijn om een KKD team onder haar hoede te nemen en vanuit daar kijken of het wat voor haar is. Maar dat ze een geweldig palmares heeft staat voor zich.

24 augustus 2023 om 10:35

Die mannen stellen iig al meer voor dan de trainer van TOP Oss, en in mijn ogen ook meer dan de trainer van een Excelsior. Verder hoeft ze dus niet onderaan te beginnen bij 'de mannen', want ze heeft er dus al een hoop verslagen.

24 augustus 2023 om 10:36

Thanks Formus, haha ja ze houden me goed in de gaten hier

24 augustus 2023 om 10:37

@formus en Prem. Ja, die optie hield ik open. Hoewel ik in dat geval over 'vrouwelijke managers' had gesproken, maar dat is misschien persoonlijk.

24 augustus 2023 om 10:37

En bij de vrouwen kan het er niet fel aan toe gaan? Ik durf best te geloven dat Wiegman enorm uit haar slof is geschoten na de verloren WKfinales. Gezag dwing je toch af door je acties, niet door je piemel?

24 augustus 2023 om 10:37

hoeveel "ervaring" heeft Andries Jonker precies met het coachen/trainen van vrouwen dat hem geschikt maakt als coach van het nationaal vrouwen team als ik vragen mag? @El Fenomeno (behalve dan een korte interim positie zo' n 20 jaar geleden - verder lijkt zijn CV louter mannenvoetbal aan te geven)

24 augustus 2023 om 10:37

Tukkercote het is niet OF Koeman OF Wiegmans.. bestaan meer trainers

24 augustus 2023 om 10:38

@prem, je had een knalrode naam als ik me goed herinner, dan ga ik even kijk waarom dat zo is en zie je ook iemands beroep als diegene dat invult.

Waarom ik het onthoud is een andere vraag, maar ja, waarom kan ik nog dertig jingles van reclames uit de jaren '90 oplepelen.

24 augustus 2023 om 10:39

Nationaal elftal van Nederland en Engeland, met alles er omheen is een veel lager niveau met veel minder druk die er bij komt kijken dan bij het mannenvoetbal. Ik ben het tot op heden nooit eens geweest met Prem-93. Ik zou Wiegman wel graag als assistent bij Oranje mannen zien. Denk dat zij daarna de bondscoach wel kan opvolgen.

24 augustus 2023 om 10:40

@sirius

Dan weet ik het niet, maar heb je jezelf ooit wel eens verdiept in de carriere van Sarina Wiegmans? Om die te vergelijken met een amateur ploeg. Het zegt genoeg over jou vooroordeel en de inhoud van je verdere post, beiden namelijk leeg en onzinnig.

Als je als Knvb, in deze tijden van gebrek aan goede Nederlandse coaches, niet na durft te denken in het innoveren en Sarina wilt overwegen. Dan gaat er echt iets goed mis.

Sarina is twee keer europees kampioen geworden, 1x tweede op een EK en 1x tweede op een WK. Vier eind toernooien met twee ploegen en 4x de finale gehaald...

Als er spelers zijn die geen respect hebben voor Sarina, per direct niet meer op roepen. Dan leer je vanzelf wel respect tonen.

24 augustus 2023 om 10:41

@baardgrasmus, je hebt hier ook gelijk in. Ik had het duidelijker kunnen uitschrijven. Dank voor je inzichten/delen en ik zal er rekening mee proberen te houden in het vervolg.

24 augustus 2023 om 10:42

Er is niks mis met werken onder een vrouwelijke collega. Alleen vind ik de stap wel erg groot kwa niveau. Je gaat ook niet de leidinggevende van de plantsoenendienst van de gemeente opeens leiding laten geven als grasmeester bij de kuip.

24 augustus 2023 om 10:48

@peperbus038 Erwin Beltman was voordat hij in de Kuip ging werken de greenkeeper van de Haagse Golfclub.

24 augustus 2023 om 10:49

Ik vind het een romantische gedachte, maar ik vind het echt een illusie. Dat jij onder een vrouwelijke manager werkt is totaal niet te vergelijken, tenzij je zelf voetballer bent bij een kkd of eredivisieclub. Op de werkvloer wil je toch ook een leidinggevende hebben die meer kennis of ervaring heeft, zodat je vragen kan stellen en geholpen kan worden door iemand met meer of vergelijkbaar niveau van expertise? Dit is simpelweg niet het geval bij voetbal wanneer je een vrouw als coach krijgt als man. Je krijgt als het ware les van iemand ver onder je eigen niveau, dat is waarom een vrouw autoriteit mist en niet eens zozeer omdat het een vrouw is.

Het is vreemd om te denken dat een vrouw zich staande kan houden in zo'n wereld. Naast dat je autoriteit mist in de kleedkamer zal je niet serieus genomen, omdat je simpelweg geen ervaring op niveau hebt. Zelfs als je als vrouw een vrouwenteam als Barcelona of Arsenal hebt getraind is dit niet te vergelijken met een eredivisieclub. Bij vrouwen heb je bijvoorbeeld al niet te maken met vergelijkbare media aandacht, transfers van vergelijkbare grootte met entourage en zaakwaarnemers. Hoe gaat een vrouwelijke coach eredivisie spelers, laat staan Nederlands elftal heren dingen bijleren als ze zelf alleen de snelheid en intensiteit heeft gecoacht vergelijkbaar met een jongens team van een niveau Fc Emmen...

24 augustus 2023 om 10:52

@peperbus038

Je bent international en er komt een coach te staan die vier keer in de finale heeft gestaan van een eind toernooi en die hem 2x heeft gewonnen. Daarnaast heeft de coach in kwestie zelf ook nog 104 interlands gespeeld.

Als dit het CV van een man zou zijn word hij benoemd als misschien wel de beste trainer aller tijden...

24 augustus 2023 om 10:53

"de mannen in het vrouwen voetbal stellen in het mannen vroetb weinig voor,"

Herve Renard is coach van Frankrijk, ik vraag me af wie durft te stellen dat hij weinig voorstelt in het mannenvoetbal.

24 augustus 2023 om 10:54

@xoxoxogossipgirl

Dan is het maar goed dat Sarina meer ervaring heeft op eind toernooien dan de gehele NL selectie bij elkaar. 4 eind toernooien, 4 finales, 2 titels.

Ook heeft ze zelf 104 interlands gespeeld waar geen enkele huidige international aan zal zitten.

24 augustus 2023 om 11:17

@xoxoxgossipgirl: wat D-Bergkamp hierboven ook al zegt, Wiegman heeft extreem veel ervaring. Alleen omdat ze ze een vrouw is en dus geen man, stel je dat zij "simpelweg" dus onder het niveau van mannen zit en geen ervaring heeft(?).

Dat slaat echt als een tang op een varken. Alles is vergelijkbaar, het verschil is alleen dat het speltempo veel hoger ligt bij mannen en dat er veel meer geld omgaat in het mannenvoetbal waardoor er inderdaad ook meer aandacht is (voor spelers), hogere transfersommen etc. De dynamiek is echter hetzelfde, alleen wat sneller. Dat is hetzelfde als je van Roda JC naar PSV, Ajax of Feyenoord gaat als speler. Je kan moeilijk zeggen dat je daar dan niet kunt slagen omdat je geen ervaring hebt met het spelen bij een topclub.

24 augustus 2023 om 11:27

Leuke grap @bongiorno!
Dit getuigt van een enorm hoog IQ alsmede een zeer scherp gevoel voor humor.
Respect!!

24 augustus 2023 om 11:33

Vrouwenvoetbal is nog een lager niveau dan de hoofdklasse. Jij bent er dus voor om iemand die daar kampioen is geworden ook in aanmerking te laten komen om bondscoach te worden?

24 augustus 2023 om 11:33

Prem, met jouw testosteron gehalte is het heel raar om te stellen dat jij als "'man" naar een vrouw luistert. Jij bent verre van de definitie van een man, net zoals nog een paar op dit forum. Dat jij er geen problemen mee hebt is niet gek, maar dan ook niet relevant.

24 augustus 2023 om 11:34

@spursfan: Dijkhuizen is toch de trainer van Excelsior? Dat is juist tactisch een hele sterke trainer

24 augustus 2023 om 11:34

Spanje in de finale gezien? Dat was prima voetbal, tactisch, technisch. Ja fysiek is het anders maar dat wil nog niet zeggen dat het minder is

24 augustus 2023 om 11:39

@madmarcel, is een voorbeeld. Had ook RKC kunnen zeggen, daar zit Henk Fraser. Overigens betwijfel ik ook of Dijkhuizen tactisch sterker is dan Wiegman. Punt is met name dat een piemel er niet voor zorgt dat je tactisch, of überhaupt beter, denkt. Qua fysiek maakt man/vrouw een wereld van verschil, mentaal totaal niet. Je gaat mij niet vertellen dat het onmogelijk voor een vrouw zou zijn om op het idee van halfspaces of inverted wingbacks te komen. Wiegman heeft precies dezelfde trainersopleiding gedaan als alle grote Nederlandse namen in de huidige trainerswereld.

24 augustus 2023 om 11:40

@ info wat is de definitie van een man dan? Jij bent zeker de op en top stoere man die zich boven de vrouwen verheven voelt. Echt een trieste reactie van je.

24 augustus 2023 om 11:44

@D-Bergkamp appels en peren. Vrouwenvoetbal en mannenvoetbal zijn totaal niet vergelijkbaar, prestaties in het vrouwenvoetbal kan je dan ook niet meenemen naar het mannenvoetbal.

Zelfs in het mannenvoetbal zijn de niveaus in competities niet te vergelijken. Kijk maar naar al die succesvolle coaches in Nederland en wat zij dan in top competities presteren of jeugdspelers die de jeugdcompetities aan gort schieten, maar in de 1ste competities als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het is allemaal voetbal, maar de ene competitie is de andere niet.

Bovenstaande betekent echter niet dat Sarina geen goede coach zou zijn, ik ben van mening dat ze het goed zou doen (gezien haar uitspraken en opvattingen).

Off: Het zou iedereen sieren om eens eerlijk te zijn over het vrouwenvoetbal, het niveau is belachelijk laag en dat bedoel ik zelfs nog relatief (min het fysieke aspect) aan het mannenvoetbal. Er worden zeker grote stappen gezet, maar het lijkt nog nergens op. In tennis hebben ze er een mooie statistiek voor 'unforced errors', ga dat maar eens bijhouden bij de dames en iedereen zal tot dezelfde *feitelijke* conclusie komen.

24 augustus 2023 om 11:48

Misschien is ze tactisch wel heel sterk, maar doorgaans heeft een bondscoach iets laten zien op het niveau waarop het Nederlands mannenelftal speelt. Dat het internationaal vrouwenvoetbal is, maakt het niet direct een vergelijkbaar niveau.

24 augustus 2023 om 12:06

Dat een vrouw manager kan zijn van een man is klip en klaar natuurlijk. Maar het gaat om kwaliteit. Het vrouwenvoetbal staat nog lichtjaren achter op het mannenvoetbal. In het mannenvoetbal worden zaken gevraagd waar Wiegmans nog nooit mee te maken heeft gehad. Ze heeft vast talent maar laat haar dat eerst eens toepassen op clubniveau.

24 augustus 2023 om 12:08

Met alle respect maat laat haar eerst eens een mannen team bij een club gaan trainen op het hoogste niveau en dan kijken hoe dat gaat. Want laten we eerlijk zijn het niveau van vrouwenvoetbal ligt op zijn best op het hoogste amateur niveau in NL. Dus laat haar zich maar eerst eens bewijzen dan ze het hoogste club niveau aan kan in Nederland. En dit niets te maken met dat ze vrouw is maar alleen met haar kwaliteiten.

24 augustus 2023 om 12:11

Lijkt mij handig om haar minstens eerst eens aan het werk te zien bij aan mannenteam. Feit blijft gewoon dat ze tot nog toe teams heeft gecoacht die op het niveau van de 4de/5de klasse spelen.

24 augustus 2023 om 14:09

@theroscoe Herve Renard stelt natuurlijk ook HELEMAAL niets voor in het mannen voetbal, op zijn CV is enkel Lille een “grote” club. Zambia2x, Angola, assistent bij Ghana wordt ik in elk geval niet warm of koud van. Dat hij nu het Franse dames elftal onder zijn hoede heeft is gewoon omdat er geen mannen teams waren die hem wouden hebben.

24 augustus 2023 om 15:08

dus jij vindt het normaal als ze bij jouw amateurclub de coach van de B1 ophalen en voor Oranje neerzetten. Want dat is het niveau waarop Wiegmans opereert. En Wiegmans heeft dan nog vrij veel hulp (foppe de Haan, engelse assistenten).
Laten we alsjeblieft niet doorslaan en deze tactisch incompetente vrouw gewoon op gebrek aan competenties afserveren.
Het is echt niet heel moeilijk om logisch na te blijven denken.

24 augustus 2023 om 16:09

D-Bergkamp. De vraag is, hoeveel is zoiets waard in het vrouwenvoetbal als zij al niet van een professionele jongens team van onder 16 zouden kunnen winnen. Het verschil in niveau fysiek en tactisch is enorm. We mogen het qua niveau nooit met elkaar vergelijken maar dan kan je toch niet haar erelijst erbij halen en die vergelijken met mannen waar het veel en veel moeilijker is zoiets te bereiken?

Sorry maar een vrouw bij mannen is prima maar niet als bondscoach, laat haar dan eerst maar eens onder aan de lader beginnen bij een club bovenkant kkd of rechter rijtje eredivisie en dan gaan we zien of ze daadwerkelijk zo goed is maar bondscoach zou je niet kunnen maken tegenover elke andere coach. Als Andries Jonker hetzelfde had gepresteerd hadden we het niet gezegd maar nu omdat ze een vrouw is moeten we lekker inclusief zijn.

24 augustus 2023 om 16:11

Herve stelt ook weinig voor, geen club op het hoogste niveau getraind en vooral Afrikaanse teams die het altijd met C trainers doen.

24 augustus 2023 om 16:33

Precies FCVoetbal23, onze Nederlands top coach The Champ is ook een koning in Afrika. Net zoals Renard(bij tweederangs landen, assistent bij Ghana en matig bij Marokko). In Afrika. Andries Jonker is zeker geen bijzondere trainer, maar bij de vrouwen op het WK (tactisch) een top trainer. Als Wiegman Bondscoach wordt vreet ik m’n schoen op. En boycott ik de KNVB, in de hoop dat vele voetbal liefhebbers me volgen.

24 augustus 2023 om 17:55

Ik ben geen fan van Tate, Ik heb in principe ook niets tegen vrouwen in een manager functie. ik had hier ook niets op tegen gehad wanneer Wiegman zich bewezen had in het mannen voetbal. Mannen en vrouwen voetbal zijn eigenlijk twee verschillende sporten. Zoals ik al zei, die Mannelijke trainers in het vrouwen voetbal stellen hèlèmaal niets voor in het mannen voetbal. Sarina Wiegman stelt nog minder voor! Een vrouw die de beste 23 spelers(volwassen mannen, en stuk voor stuk enorme ego’s) van Nederland moeten drukzetten ? Geloven jullie het zelf ?

24 augustus 2023 om 10:12

Misschien houdt het vriendjespolitiek dan ook een keer op.

24 augustus 2023 om 10:40

En dan laten we de diversiteits gekheid het overnemen?

24 augustus 2023 om 10:42

Wiegman deed exact hetzelfde bij de dames. Ze weigerde ook door te selecteren

24 augustus 2023 om 10:47

Ik weet het niet hoor. Vriendjespolitiek zit diepgeworteld bij de KNVB en het zijn toch vooral dezelfde namen die achter de schermen grote invloed hebben op het selectiebeleid.

24 augustus 2023 om 10:13

Dan weet je twee dingen zeker; 1. We halen de finale van het WK. 2. We verliezen deze finale.

24 augustus 2023 om 10:18

Dan winnen we wel het EK!

24 augustus 2023 om 10:19

Dat is in iedergeval meer dan Koeman gaat halen

24 augustus 2023 om 10:26

Goed idee, én dan vóór de finale Wiegman ontslaan en Mourinho binnenhalen!

24 augustus 2023 om 10:31

He, laat Mou nou net zijn winning streak verloren zijn.

24 augustus 2023 om 10:13

In de beginfase zal ze waarschijnlijk wel wat meer autoriteit hebben, juist omdat ze een vrouw is. De mannen doen dan waarschijnlijk iets zachtaardiger, maar als ze niet presteert zoals de mannen verwachten dan slaat de boel wel heel gauw om. Dat is wat ik verwacht.

24 augustus 2023 om 12:14

Ze zullen haar helemaal niet serieus nemen en je hebt direct chaos.

24 augustus 2023 om 10:15

Het inhoudelijke aspect daargelaten; dat een vrouw geen autoriteit kan hebben over mannen in de kleedkamer is onzin. Ik heb in mijn leven een aantal leidinggevenden gehad, stuk voor stuk had de vrouwelijke variant flink wat meer gezag. Dat zegt niks over deze situatie, maar wel dat het niet zo zwart/wit is. Daarnaast zijn het allemaal vrij jonge mannen die niet zoveel levenservaring hebben en waarvan minstens de helft ook niet zo snugger is. Die kan Wiegman wel aan denk ik.

24 augustus 2023 om 10:20

Dat wat jij zegt klopt misschien wel. Maar dat een vrouw geen autoriteit heeft in een mannenkleedkamer bij de voetbal is geen onzin. Voetballers nemen liever iets aan van een grote naam in de voetballerij dan van Sarina wiegman in dit geval.

24 augustus 2023 om 10:22

@saksenros65 dat is juist het grootste probleem, ze zijn niet zo snugger en hebben weinig levenservaring, daarnaast worden ze door hun sociale omgeving op een voetstuk geplaatst en zijn ze door hun bankrekening het contact met de werkelijkheid volledig kwijt.
Dit gaat uiteraard niet over elke speler maar wel veel te veel. Kun je niks mee in de omgang

24 augustus 2023 om 10:30

@robin Afca,

In dit geval ben jij in mijn ogen degene die bekrompen denkt, bij Ajax zitten alle voetballers onder andere aan tafel met Suzan Lenderink welke de financieel manager is. En je kan er donder op zeggen dat die boven de spelers staat en dat dit geaccepteerd word.

Wiegman heeft zichzelf diverse malen bewezen in het voetbal op grote toernooien. Om als voetballer niet te luisteren naar ieman die meer bewezen heeft dan de gehele selectie van het NL Elftal bij elkaar, dat is pas verschrikkelijk dom.

En wat mij betreft, elke speler die een coach in twijfel trekt, of die nu mannelijk of vrouwelijk is. Per direct niet meer op roepen. Het gaat om het team en niet om het individu.

24 augustus 2023 om 10:31

Zoals Arne Slot... Of Erik ten Hag, wat een grote namen in de voetballerij voordat ze gingen trainen zeg, poe poe. Gezag dwing je af door je acties in de kleedkamer, niet door het gegeven of je een penis of een vagina hebt.

24 augustus 2023 om 10:34

Nogmaals suzanne lenderink zit niet in de kleedkamer. Ja om feest te vieren, maar het zakelijke aspect snap ik. Vrouwen zijn heel goed in haar werk. Maar toch denk ik dat het overtuigen van mannen in de voetbalkleedkamer heel anders zal zijn. Namelijk wie ben jij om te vertellen wat wij moeten doen. Ze luisteren eerder naar een gevestigde naam aan de mannelijke zijde van het voetbal.

24 augustus 2023 om 10:37

- Sarina Wiegman heeft als speler 104 interlands gespeeld, 2 landstitels en een KNVB beker gewonnen.
- Als trainer begon ze bij Ter Lede Dames 1 (toen het beste team) en werd ze in haar tweede jaar kampioen en won ze de beker.
- In 2015 tekende ze als bondscoach bij de NL vrouwen, om in 2017 europees kampioen te worden en in 2019 werd ze tweede na een verloren finale.
- in 2021 tekende ze als bondscoach bij de Engelse vrouwen, om in 2022 Europees kampioen te worden.
- In 2023 speelde ze met de Engelse vrouwen, om tweede te worden op het Wk.

Sarina Wiegmans heeft als speelster en al trainer meer bereikt dan de gehele NL selectie tezamen...

24 augustus 2023 om 11:19

@saksenrose,

Dus jij bent profvoetballer? Of zit je nu je eigen baan bij de lokale gemeente te vergelijken met dit beroep? Want dat slaat natuurlijk nergens op. Niet elke baan is hetzelfde.

Ik vind het allemaal wel lekker woke hoor, een vrouw als coach. Kan je net zo goed de trainer van De Treffers daar neerzetten. Zelfde niveau.

Deze vrouw zal vast goed kunnen trainen, maar lijkt me handig dat ze eerst ervaring op gaat doen op topniveau bij clubs, voor we hieraan beginnen bij het vlaggenschip van ons land.

24 augustus 2023 om 11:39

Bergkamp.
Ik vind dat je de prestaties van Wiegman niet kan toetsen aan de mannelijke variant.
Men zegt immers ook constant dat Peter Bosz geen prijzen wint, ondanks dat hij in de kkd kampioen werd.
De reden daarvoor is dat het niveau verschil er is.
Ze heeft niet meer bereikt dan de hele Nederlandse selectie, omdat het simpelweg een ander niveau is.
Wereldtop in het vrouwenvoetbal, maar 0 ervaring op een hoger niveau.
Van mij mag ze die ervaring op gaan doen en een mooie club gaan trainen.
Want denk je werkelijk dat spelers die met Simeone, Klopp en Pep werken iets gaan aannemen van Wiegman? Dan noem ik dat naief.

24 augustus 2023 om 11:51

Knap hoor, op het niveau van wat nog niet eens hoofdklassevoetbal bij de mannen zou zijn.

24 augustus 2023 om 12:11

Meer bewezen?? Haha op een bepaald niveau ja! Wat overigens heel knap is, maar dat ga jij toch serieus niet vergelijken met de top van het mannenvoetbal wèl?

24 augustus 2023 om 12:15

Ze heeft zich bewezen op.het allerlaagste niveau van voetbal. Echt het allerlaagste niveau.

24 augustus 2023 om 12:17

Nogmaals ze heeft niets bereikt. Een coach die kampioen is geworden op het hoogste amateur niveau heeft al vele malen meer bereikt. Vrouwen voetbal stelt gewoon niets voor en dat moet je dus ook niet meetellen.

24 augustus 2023 om 16:14

D-Bergkamp nogmaals wel in vrouwen voetbal, deze statistieken slaan nergens op. Miedema heeft 95 goals moet ze dan ook maar spelen aangezien ze meer goals heeft dan de gehele selectie bij elkaar? Totaal niet te vergelijken. Misschien moeten de vrouwen maar voor de mannen spelen aangezien ze ook meer gepresteerd hebben.

Het is een mooi lijstje maar niks zeggend in het mannen voetbal.

24 augustus 2023 om 16:24

@klink

Men zei dat niet over Bosz omdat ie nooit wat had gewonnen (er werd vaak opgemerkt dat ie dat wel had gedaan in de KKD) maar omdat ie sindsdien niets had gewonnen, en daar zit een gat van 16, 17 jaar tussen voordat ie de Johan Cruijff-schaal won.

24 augustus 2023 om 10:18

Waarom iets als feit/waarheid brengen zonder dat je duidelijke voorbeelden / bronnen hebt die je gelijk geven?

24 augustus 2023 om 10:25

Doe niet zo gek. Voorbeelden? Bronnen? Het is 2023, nergens voor nodig 😉

24 augustus 2023 om 10:20

Robin

"een vrouw heeft geen autoriteit over mannen in de kleedkamer. "

Hoe kom jij hierbij, omdat gasten als Derksen dit zeggen?

Er zijn zat genoeg zeer goede vrouwelijke leiders. Als zij tactisch goed onderlegd is, dan maakt het niet uit op welk niveau zij acteert.

Ik kan haar niet beoordelen omdat ik vrouwenvoetbal niet kijk, maar als zij goed genoeg is, geef haar een kans.

Slechter dan Koeman kan ook bijna niet. Ik denk dat ik liever naar haar kijk (nogmaals ik ken haar niet goed genoeg) dan luisteren naar Koeman en zijn overdreven arrogantie en foute houding.

24 augustus 2023 om 10:23

Nee dat is niet omdat Derksen het zegt of iets dergelijks. Voetballers zijn in de meeste gevallen niet de meest geleerde mensen. In geval dat een vrouw voor de groep zal staan denken die gasten van ja het zal wel wat je zegt. Je hebt niks bereikt of nooit gevoetbald dus waarom zouden we luisteren.

24 augustus 2023 om 10:29



Robin

Dit gaat om bondscoachschap van Oranje internationals.

Allemaal profs die ook graag willen winnen.

Denk je echt dat zij net als pubers zo gaan reageren? Die luisteren, zelfs als een pannekoek voor de groep staat. Dat zien we nu ook

Nogmaals als zij het tactisch kan neerzetten, mensen gaan gewoon luisteren.

Ik weet 100 zeker dat toen voor de eerste keer een vrouw leiding zou krijgen over een miljarden investeringsbedrijf er mensen zijn die het zelfde zouden zeggen. Of van een grote bank. Of over een land, of leiding over een bouwbedrijf


24 augustus 2023 om 10:41

Dat klopt heb je gelijk in toen dacht ook iedereen dat het niet ging lukken. Misschien is mijn manier van redeneren ook verkeerd. Maar ik verwacht dat Sarina wiegman moeilijk jongens zoals Lang en Memphis zou kunnen overtuigen. Niet dat koeman dit goed kan maar zijn cv zorgt misschien wel voor meer respect van de heren. Ik heb er niks op tegen hoor laat dat duidelijk zijn. Verwacht alleen niet dat het gaat werken. Want tot nu toe zijn er 0 voorbeelden op het hoogste niveau bij mannenvoetbal.

24 augustus 2023 om 11:25

@mrkrillin,

Dus jij denkt dat al die talentjes, die miljoenen verdienen op hun 23e, gaan luisteren naar een vrouw ?!

24 augustus 2023 om 11:38



j3ro3ntj33

Ja, als zij goed verhaal heeft. Tactisch sterk is ja.

Wat is het verschil met een investeringsbedrijf waar ook knullen miljoenen verdienen op Wallstreet?
Of groot bouwbedrijf waar vrouw ook iedereen aanstuurt.

Denk heel naief van jou dat je denkt dat zij niet luisteren. Er kijken miljoenen kijkers. Op een eindtoernooi nog veel meer.
Denk je dat spelers opzettelijk in het veld gaan boycotten?

Kom eens terug uit de jaren '70 man.



24 augustus 2023 om 12:21

Dit zijn inderdaad profs die allemaal 10000000% meer ervaring hebben. Denk je nou echt dat men wil luisteren naar een plan van een amateur? Absoluut niet. Laat iemand zich eerst bewijzen. En daarvoor moet ze toch echt eerst op prof niveau acteren.

24 augustus 2023 om 12:37

"en daarvoor moet ze toch echt eerst op prof niveau acteren."

Dat doet zij toch al jaren? Vrouwen zijn ook prof niveau.

24 augustus 2023 om 16:16

@mrkrillin Zolang een trainer tactisch niks te brengen heeft zal deze niet serieus genomen worden in de kleedkamer en het gaat vaak toch om prestaties in de kleedkamer.

Wat heeft zij in het mannenvoetbal gepresteerd dat de mannen moeten respecteren? Hoe is zij tactisch want als de spelers tactisch sterker zijn dan houdt het ook op. Het is allemaal te makkelijk gekeken onder mom van inclusiviteit.

24 augustus 2023 om 10:20

Waarop baseer jij dat een vrouw geen autoriteit over de mannen heeft in de kleedkamer? Er zijn genoeg andere macho-culturen waar vrouwen prima hun mannetje staan en overwicht hebben. Ik zou niet weten waarom dat in de voetballerij niet ook zou kunnen.

24 augustus 2023 om 10:45

"Hun mannetje staan" moest ik dan wel weer even om gniffelen

24 augustus 2023 om 10:22

beetje 't zelfde idee dat ze in de jaren 60 hadden toen ze dachten dat vrouwen op de werkvloer niets konden toevoegen, en dat het idee van een vrouwelijke baas totaal niet te slikken was.

24 augustus 2023 om 10:22

Een vrouw heeft geen autoriteit over mannen in de kleedkamer? Als zij laat zien dat ze verstand van zaken heeft, en dat heeft ze, dan accepteren ze haar gewoon hoor. Er zijn een hoop mannelijke collega's geweest die lovend waren over Wiegman en haar verstand van zaken. Maar nee omdat wij te bekrompen zijn mag het niet. Nou ik juich het toe.

Want ging het zo lekker onder van Gaal en Koeman nu? En de jaren er voor? Als een de Boer al Bondscoach mag worden dan kan een Wiegman die tig keer meer heeft gepresteerd als coach ook de kans krijgen. De regels zijn hetzelfde voor vrouwen en mannen. Tactieken net zo. Daar zit totaal geen verschil in. Tis niet dat er bij Vrouwen totaal andere regels in het veld gelden he?

24 augustus 2023 om 10:24

Ik zit al sinds 2015 naar een elftal te kijken met misschien een periode van een jaar (max) onder Koeman dat het er leuk uit heeft gezien. Blijkbaar kunnen die mannen er ook echt geen reet van. Ik zou het wel willen zien.

24 augustus 2023 om 10:26

wat een gelul @robin Afca. Een vrouw kan prima autoriteit hebben en ook mannen aan het voetballen kunnen krijgen. Zeker nooit een vrouw als manager gehad? Of überhaupt niet zo'n hoge pet op van vrouwen. Het is misschien zielig dat zo te zeggen, maar jouw reactie is anno 1950.

24 augustus 2023 om 10:31

Ho ho. Zonder teveel in de verdediging te gaan maar ik heb zeker vrouwelijke managers gehad. Zeer tevreden over en hard wanneer nodig. Vrouwen zijn fantastisch in hun vak. Alleen denk ik dat het bij de voetballerij niet werkt. Volgens mij wordt mijn punt ook kracht bijgezet door het aantal vrouwen wat nou mannenelftallen coacht op het hoogste niveau. Ik kan ze namelijk niet noemen jij wel?

24 augustus 2023 om 11:02

Daarmee wordt je punt helemaal niet bevestigd. Het laat alleen maar zien hoe conservatief en weinig innovatief de voetballerij is. Maar dat wisten we al. Jij maakt zelf het punt dat vrouwen geen autoriteit over mannen hebben en daarop vroeg ik me af of je nog niet een vrouwelijke manager hebt gehad? Antwoord is dus ja. Had ze ook autoriteit (over jou)? Als het antwoord daarop ook 'ja' is dan kan het dus ook in de voetballerij, want dat zijn ook maar mensen.

Ben het wel met je eens dat voetballers over het algemeen niet de meest vooruitstrevende lui zij en ze vaak opkijken tegen vooral oud-voetballers met een dik cv, maar Wiegman heeft natuurlijk wel een heel goed cv als manager. Als voetballers daarnaar kijken is het wat mij betreft een heel logische keuze om haar voor een (mannen)groep te zetten. Gaan het zien. Het zou de KNVB wel een hoop credits opleveren, want ook dat is een conservatieve club met i.m.o. veel incompetente bobo's die uitblinken in het nemen van halfslachtige besluiten.

24 augustus 2023 om 11:11

Ja daar heb je wellicht gelijk in. Ik ben er ook helemaal niet op tegen, maar het pushen van dat het meteen bij het nederlands elftal moet gebeuren. Bedoelde meer te schetsen dat er momenteel in de voetballerij weinig zicht is op progressief denken. Vandaar de misschien wel zielig om te zeggen in mijn bericht.

Ze mag van mij prima een mannenelftal coachen maar dan liever wel gewoon een eredivisieteam in plaats van het nederlands elftal.

24 augustus 2023 om 11:20

Juist het Nederlands elftal omdat ze ervaring heeft met het coachen van nationale teams en met verdomd veel succes. Jammer dat er nog geen WK-finale is gewonnen, maar dat is een kwestie van tijd.
We vlammen Van Gaal of Van Marwijk ook niet af omdat ze de WK-finale niet hebben gehaald of verloren.

Edit: juist dus een nationaal elftal, vooral omdat clubvoetbal heel anders is dan het managen van een nationaal team. Daar heeft ze dan weer minder ervaring mee en zou dus eerder een vreemde keuze zijn. Alhoewel ze ook 7 jaar ADO heeft gecoacht en even assistente is geweest bij Jong Sparta, maar de successen zijn bij de nationale teams.

24 augustus 2023 om 12:24

Heeft niets met man of vrouw te maken maar puur dat je geen amateur voor een groep profs neerzet.

24 augustus 2023 om 15:42

@robin Afca. Het feit dat er nergens een vrouwelijke coach is, zet je punt natuurlijk helemaal geen kracht bij. Het laat alleen zien dat het nooit geprobeerd is, niet dat het niet zou kunnen werken. Het zou je punt alleen kracht bijzetten als het bij wijze van al 10/20/30 keer was gebeurd en vrouwen telkens na korte tijd werden ontslagen vanwege het gebrek aan autoriteit.

Zolang dat niet is, weten we het niet en kun je dat dus ook niet als argument gebruiken

24 augustus 2023 om 16:02

@musi26: want Wiegman is een amateur? Hahaha

24 augustus 2023 om 10:32

Alle mensen die dit toejuichen hebben zelf nooit op niveau gevoetbald. Er is niet één international van het Nederlands elftal die deze vrouw ook maar een beetje serieus zal nemen.

24 augustus 2023 om 11:07

Dat is sowieso een non-argument "zelf nooit op niveau hebben gevoetbald". Die uitspraken doen oud-voetballers graag als ze hun punt willen maken, omdat ze discussie op inhoud niet kunnen winnen. Hoe vaak moet nog worden aangehaald dat een Mourinho of Van Gaal zelf ook nooit "op niveau hebben gevoetbald"?

Daarbij, Wiegman levert gewoon extreem goede prestaties als coach. Alle spelers die ze coacht lopen met haar weg en ze is de enige die het heeft gepresteerd om met twee teams de EK-finale te halen. Dan kan je echt wel wat. Ik verwacht dat een De Ligt en Frenkie haar echt wel serieus zullen nemen. Misschien een Depay niet, maar die jongen kan ik dan weer moeilijk serieus nemen

24 augustus 2023 om 12:07

Wist niet dat Van Gaal (heeft wel gewoon betaald voetbal gespeeld) en Mourinho tegenwoordig als vrouw door het leven gaan. Wiegman heeft inderdaad goed gepresteerd als coach van vrouwen teams. Dat is echt een totaal andere wereld dan bij de mannen. Het zegt toch genoeg dat zelfs op amateurniveau je zelden tot nooit een vrouw als coach van de mannen ziet?

24 augustus 2023 om 16:09

Nee, Mourinho en Van Gaal zijn geen vrouwen maar wel "mensen die nooit op niveau hebben gevoetbald". Sure, Van Gaal speelde bij Sparta maar was nooit een hoogvlieger. Volgens mij is dat je punt.

En nee, het zegt helemaal niets over vrouwen en vrouwelijke coaches dat ze niet een mannenteam coachen. Dat zegt wat over het mannenvoetbal. Daarbij verschilt in essentie het mannenvoetbal niet van het vrouwenvoetbal, behalve dat er meer geld een aandacht bij de mannen komt kijken. Alleen dat is in wezen hetzelfde het verschil tussen MVV Maastricht en Ajax. Dan is het vervolgens toch ook niet uitgesloten dat je als speler van MVV succesvol kan zijn of worden bij Ajax, puur en alleen omdat die werelden van elkaar verschillen?
Dat zou namelijk ook betekenen dat jij nooit een overstap kan maken naar een werkgever die in alles 10x beter is, omdat het zulke aparte werelden van elkaar zijn..

24 augustus 2023 om 10:34

@robin AFCA wat een onzin man, Er zijn toch in het bedrijfsleven ook vrouwelijke managers? Als Wiegman gewoon de kennis heeft kan e prima bondscoach zijn, ze hoeft zelf geen wedstrijd te voetballen. Een vrouw kan net zo veel voetbal know how hebben als een man.

24 augustus 2023 om 10:39

Eens, en los van haar kwaliteit of ervaring is de close-minded voetbalwereld er ook helemaal niet klaar voor. Ik zie de KNVB niet voorop lopen in een wereld waar homo's bijvoorbeeld niet uit de kast durven te komen en een deel van de spelers vrouwen geen hand wil geven of vrouwen überhaupt op gelijke hoogte ziet.

24 augustus 2023 om 10:41

Jouw waarheid. En je draagt er flink aan mee bepaalde beeldvorming in stand te houden.
Ik juich haar komst toe, gaat om de kwaliteiten

24 augustus 2023 om 10:43

Ach, ik kan me niet voorstellen dat Frank de Boer en Danny Blind dat wel hadden. Koeman is ook niet de baas in de kleedkamer, die laat zijn oren hangen naar zijn lievelingetjes. Wiegman zou een gok zijn ja, maar de KNVB heeft veel vreemdere keuzes gemaakt de afgelopen jaren.

24 augustus 2023 om 10:47



Grappig dat je dit onderbouwt met werkelijk 0 argumenten en alleen onderbuikgevoel.

Ik vind het zelf niet eens zo'n gekke gedachte. Ervaring als bondscoach, laat haar teams presteren op eindrondes en een nieuwe frisse wind bij de KNVB is wel fijn. Want welke alternatieven hebben we als Koeman straks weg is? LvG heeft zijn laatste dansje nu wel echt gedaan. Ten Hag en Slot timmeren nog aan de weg bij hun clubs en zie ik niet nu al bondscoach worden. Dan wordt het of Gio van Bronckhorst, of een buitenlandse trainer, maar KNVB heeft al vaker aangegeven niet snel voor een buitenlander te gaan.

En als vrouwen scheidsrechter kunnen zijn bij een mannenwedstrijd op het hoogste niveau, dan kan dat ook als coach.


24 augustus 2023 om 10:54

Ik heb jaren voor een vrouw als leidinggevende gewerkt, en ik kan je vertellen, terugkijkend na 15 jaar werkervaring en ook voor veel mannen te hebben gewerkt, dat ik voor haar het meest respect en ontzag heb. Er zijn dus wel degelijk vrouwen die dit kunnen. Jij bent ze alleen zelf nog nooit tegengekomen, omdat er nu eenmaal te weinig vrouwen aan de top zijn

24 augustus 2023 om 11:06

Lees even eerdere berichten. Ik ben zeker wel vrouwen in de top tegen gekomen. De voetbalwereld is helaas gewoon heel kortzichtig. Homo’s durven niet uit de kast te komen. Nog steeds heel veel racisme wat echt verschrikkelijk is. Daarom denk ik dat een vrouw in het mannenvoetbal te weinig autoriteit zal hebben omdat de andere maatschappelijke zaken ook nog niet verholpen zijn. Het bekrompen beeld van een vrouw die niet in de top hoort is natuurlijk een kulargument.

24 augustus 2023 om 10:56

Heb je Wiegman al bezig gezien langs de lijn met die ice-cold killer blik als het niet goed gaat? Ik ben er 100% zeker van dat ze autoriteit zou afdwingen bij de spelers, meer dan vele mannelijke trainers.

24 augustus 2023 om 11:00

Mijn basisschool juffrouw of mijn strenge Duitse middelbare school lerares had anders toch wel enige vorm van autoriteit over mij hoor.. Ik weet alleen echter niet of dit wel zo'n goed idee is inderdaad. Of het kan heel verfrissend zijn en is het het proberen waard?

24 augustus 2023 om 11:00

🤣wel beter gedaan dan alle mannen trainers. Ik zou er geen moeite mee hebben.

24 augustus 2023 om 11:39

Wat een onzin andersom zijn mannen wel coach/trainer/bondscoach van vrouwen dat is dan wel oke? Niet zo kortzichtig. Kijk naar de spaanse vrouwen die hebben ook een mannelijke coach/trainer. Ik denk dat ze t gaat nailen bij de mannen. En misschien kan ze ook een beetje fatsoen bijspijkeren en dat nervallen als bosjes om een vrije trap te krijgen of tijd te rekken af te leren. Irriteer me daar mateloos aan.

24 augustus 2023 om 11:57

Ik vind dit zo'n onzin. Omgekeerd kunnen mannen toch ook vrouwen teams coachen. En waarom kan het in andere (prof) sporten of in bestuurskamers van grote bedrijven wel maar in het voetbal niet? Kijk bijvoorbeeld naar de lijst met vrouwen die inmiddels werkzaam zijn (of zijn geweest) in de Amerikaanse prof sporten, die kleedkamers zijn echt niet anders dan die van het voetbal hier. Het is vooral een ouderwestse gedachte dat het niet zou kunnen.

24 augustus 2023 om 12:06

"Een vrouw heeft geen autoriteit over mannen in de kleedkamer."

Want nergens ter wereld hebben vrouwen leidinggevende functies? Angela Merkel had natuurlijk totaal geen gezag.. Of die dame die nu in Italiã« aan het roer staat. Dit is misschien wel een van de allerdomste dingen die ik ooit heb gelezen op dit forum.

24 augustus 2023 om 12:45

Een kleedkamer en een land is natuurlijk hetzelfde. Je snapt toch wel wat hij bedoelt, los of ik er mee eens ben.
Die Merkel en die Nieuw-Zeelandse presidenten waren nou niet echt de beste leiders. Die nieuwe Italiaanse premier is te kort aan de macht om daar nog iets over te zeggen

24 augustus 2023 om 17:28

Want een paar gasten in een kleedkamer in het gareel houden is natuurlijk vele malen moeilijker dan een heel land runnen.

24 augustus 2023 om 12:44

Hoeveel tegenstand heeft Wiegman nou gehad? Hoeveel goed voetballanden heb je nou in het vrouwenvoetbal? 4? Engeland Nederland Spanje en e VS? Heb je Australië - Engeland gezien? Wat een drama waren die Australiërs.

Maakt niet uit of het Wiegman wordt, er komt sws een vrouwelijke coach binnen het mannenvoetbal binnen enkele jaren. Je weet hoe het gaat, elk interview met vragen en opmerkingen zoals: ''vrouwen zijn even goed'' of ''mannenvoetbal is anders'' blah blah blah.

Nadat er een paar vrouwelijke coaches zijn geweest, dan kunnen we kijken of het inderdaad een verschil uit maakt.

24 augustus 2023 om 13:14

@Robin Afca

Ten eerste is het principe van het spelletje gelijk en zijn de speelsters minder flauw de mannelijke spelers dus ook die vlieger gaat niet op.

Er staan ook gewoon vrouwen aan het roer bij bedrijven en die runnen het ook prima dus waarom zou een vrouw geen nationaal mannen elftal kunnen coachen!!!

Tuurlijk is er een groot niveau verschil zowel technisch als fysiek maar dat is praktisch.

Misschien ben je in deze nog beetje ouderwets en denk je dat mannen geen vrouw als coach zouden willen maar ik denk dan toch echt dat jij je daar lelijk in vergist in deze moderne tijd.

24 augustus 2023 om 13:47

@Robin afca hoezo een vrouw geen autoriteit? In welke tijd leef jij?

Je mag haar wat mij betreft ook meteen de kans geven. Zij weet tenminste wel de spelers op de juiste plek te zetten en weet hoe het om een goed team te smeden. Plus dan zijn wij mooi verlost van dwarskop Koeman, win win.

24 augustus 2023 om 10:10

Als zij wel instaat is om frimpong te selecteren maakt ze wat mij betreft kans hahah!

24 augustus 2023 om 13:16

Wat ziet iedereen toch in die Frimpong je hoort of leest er eigenlijk nooit wat over maar iedereen vind dat hij in het Nederlands elftal moet.

Zou graag willen weten wat hem dan zo goed maakt want hij blijft toch redelijk onder de radar tot nu toe….

24 augustus 2023 om 10:16

Eens! Geweldige ontwikkeling.
Geef deze vrouw een kans! Dit is gewoon ultieme gelijkheid en op deze manier wordt voetbal van iedereen!

Ik ben echt voorstander hiervan ,en dit riep ik al een jaar of 3 geleden. Mijn visie wordt dus werkelijkheid. Wat mij betreft: welkom Sarina bij Oranje Heren 1!

24 augustus 2023 om 10:20

Ik ben voor ‘equality of opportunity’, maar niet voor positieve discriminatie (of ‘equality of outcome’). Als zij de beste is voor de job, prima. Maar niet selecteren omdat ze een vrouw is. Wilt ze zelf ook niet lijkt me.

24 augustus 2023 om 10:22

Sarina is de beste die er is. Vrouw of geen vrouw.
Ik realiseerde me ook pas later dat een vrouw was, ik kijk naar de kwaliteit van de MENS Sarina!

De beste die er is.

24 augustus 2023 om 10:25

Hoe weet je dat zo goed prem?
Ze heeft nog nooit een team op t hoogste niveau getraind, alleen op amateur niveau.
T zal mij een zorg zijn of ze man of vrouw is maar voor bondscoach mag ze zich eerst wel gewoon in de eredivisie oid bewijzen.
Aangezien jij zo'n groot voorstander bent, stel ik voor bij AZ

24 augustus 2023 om 10:25

Ik denk dat het in het geval van Wiegman met haar staat van dienst niet meer gaat over dat ze een vrouw is en daarom die job kan krijgen. Haar prestaties spreken voor zich.

24 augustus 2023 om 10:36

Ben je echt Prem. Ik kan niet geloven dat iemand zo is zoals jij. Het bestaat niet.

24 augustus 2023 om 10:36

@nederland79,

- Sarina Wiegman heeft als speler 104 interlands gespeeld, 2 landstitels en een KNVB beker gewonnen.
- Als trainer begon ze bij Ter Lede Dames 1 (toen het beste team) en werd ze in haar tweede jaar kampioen en won ze de beker.
- In 2015 tekende ze als bondscoach bij de NL vrouwen, om in 2017 europees kampioen te worden en in 2019 werd ze tweede na een verloren finale.
- in 2021 tekende ze als bondscoach bij de Engelse vrouwen, om in 2022 Europees kampioen te worden.
- In 2023 speelde ze met de Engelse vrouwen, om tweede te worden op het Wk.

Eerlijk is eerlijk, ze heeft verstand van voetbal en op drie niveau's bewezen dat ze het goed neer kan zetten.

24 augustus 2023 om 10:51

Inderdaad zeg. Heeft zich zeker bewezen binnen het vrouwenvoetbal maar het mannenvoetbal is toch anders. Een tijdje als assistent bondscoach of trainer in de Eredivisie lijkt me een goede vervolgstap voor haar. Als dat goed gaat ben ik de laatste die tegen een haar als bondscoach is.

24 augustus 2023 om 11:06

‘De beste die er is’…wat een onzin.

24 augustus 2023 om 11:17

Beste die er is, als ze slim is wacht ze nog een jaartje dan, kan ze pep fijloos overnemen bij city. Laat me niet lachen joh

24 augustus 2023 om 11:48

Frank Rijkaard en Marco van Basten hadden ook nog nooit een team op het hoogste niveau gecoacht, maar mochten direct Oranje leiden. Dan mag Wiegman wat mij betreft ook direct Oranje trainen.

24 augustus 2023 om 14:53

@bergkamp maart alle 3 de niveaus is wat anders dan dit niveau. Je maakt de manager van de plaatselijke buurtsuper toch ook niet gelijk ceo van ahold

24 augustus 2023 om 18:30

Tegenstand bij vrouwenvoetbal heb je natuurlijk ook nauwelijks. Zijn misschien 4 serieuse landen, de rest is dramatisch. Gek he dat je dan de halve finale minimaal haalt.

24 augustus 2023 om 10:20

Snappen jullie dat het tactisch totaal anders is?

24 augustus 2023 om 10:55

Gozer, ga je nog uitleggen waarom? Of blijft dit iets wat je gaat roepen zonder onderbouwing?

24 augustus 2023 om 10:59

Beetje een leeg statement zo zonder uitleg, zoals Roscoe al aanhaalde inderdaad. Op het afgelopen WK vond ik het tactisch bij verschillende teams heel goed in elkaar zitten, zeker bij Engeland en Spanje.

24 augustus 2023 om 11:07

Ik denk dat het door het verschil in fysiek tussen mannen en vrouwen, maar dezelfde grootte van het speelveld (en de goals bv) tactisch een ander spel zou kunnen maken. Maar nooit verder over nagedacht of iets over gelezen.

24 augustus 2023 om 10:21

Houd toch op. Dan kunnen we iedere trainer uit het amateurvoetbal wel doorschuiven naar het Nederlands elftal. Zij traint op een niveau waarmee je gewoon 36-0 verliest van Katwijk hoor.. Laat haar eerst eens een club als Telstar trainen, dan Heerenveen, daarna een AZ of Utrecht. En dán kijken we wel of het materiaal is voor een bondscoachschap.

24 augustus 2023 om 10:24

Slaat helemaal nergens op wat je zegt Martijn.
Het WK vrouwenvoetbal is het neusje van de zalm bereft voetbal. De beste voetballers ter wereld van vrouwen komen daar samen.

Dit afdoen als amateur voetbal is werwerpelijk.

24 augustus 2023 om 10:26

"Het WK vrouwenvoetbal is het neusje van de zalm bereft voetbal."

Nee, natuurlijk is dat het niet. Het is armoedig voetbal waar ze niet eens een bal drie keer over kunnen spelen. En buiten het gebrek aan het fysieke aspect. Ook een totaal gebrek aan techniek en inzicht hebben. Echt, de lokale zaterdag amateurs in het gemiddeld dorp is een hoger niveau, dan zit zogenaamd "neusje van de zalm."

24 augustus 2023 om 10:27

Wat een domme vergelijking. Met mannelijk Oranje zal ze ook gewoon tegen gelijkwaardige mannelijke ploegen spelen. Hoezo een vergelijking maken met een wedstrijd tussen mannen en vrouwen. Koekoek.

24 augustus 2023 om 10:27

@prem_93

En toch heeft Martijn gelijk, er zijn genoeg voorbeelden te noemen dit zijn comment ondersteunen.

24 augustus 2023 om 10:29

Zoals het hoort toch. De dames zijn redelijk vergelijkbaar niveau als de jongens tot de 18/19 van de Bvo's. De trainers van die teams worden ook vrijwel nooit direct bondscoach.
Ik ben het met je eens dat ze zich eerst op hoger niveau zal moeten bewijzen, dus een middenmoter of iets lager in de ED is een goede eerste stap.

24 augustus 2023 om 10:29

Prem, asjeblieft. Ben het niet vaak eens met Martijn, maar hij heeft hier gewoon gelijk in. 36-0 vind ik nog mager overigens.

24 augustus 2023 om 10:35

De jongens o18-19 van een bvo slachten deze vrouwen af. De oefenwedstrijd tussen de dames en een niet bijzondere o18 van de volewijckers moest nog achter gesloten deuren gespeeld worden voor het toernooi omdat een nederlaag heel slecht voor de reputatie zou zijn. Tot ieders verrassing wonnen ze geloof ik met 1-0 van dit jeugd elftal van een amateurclub

24 augustus 2023 om 12:30

De vergelijking is juist perfect. De enige die hier nogal koekoek is ben jij zelf. Want als mensen hier niet dezelfde mening als jou zijn toegedaan zijn ze meteen gek. Inclusiviteit is bij jou een leeg begrip betekent voor jou zoiets als je moet het eens met me zijn en dan hoor je erbij.

24 augustus 2023 om 10:47

Spelers op de juiste plek zetten kan ik ook, dat is geen vereiste. Belangrijkste is gezag en tempo, en die liggen tussen mannen en vrouwenvoetbal echt ver uit elkaar.

Prima moment om in te stappen na Koeman, slechter dan hem kan je het toch niet doen

Waarom niet gewoon eerst clubtrainer bij de mannen (als ze zo graag bij de mannen wilt trainen uiteraard)? Men gaat veels te makkelijk voorbij aan de enorme kloof tussen mannen en vrouwenvoetbal qua niveau, aandacht/druk, etc.

24 augustus 2023 om 10:12

Wellicht omdat Wiegman al jaren bondscoach is en geen clubcoach. Bondscoach is weer een totaal ander vak dan clubcoach.

24 augustus 2023 om 10:14

Volgens mij is ze net zo lang clubcoach als bondscoach geweest…

24 augustus 2023 om 10:28

Misschien even naar haar carriere kijken en dan nog een keer over clubvoetbal beginnen. Deze vrouw werkt al jaren in club en bonds verband.

24 augustus 2023 om 10:13

Precies dit. We mogen mannen en vrouwen voetbal niet vergelijken omdat het een hele andere sport is maar de coach zou wel de overstap kunnen maken naar de mannen.. vreemd.

24 augustus 2023 om 10:16

Het is anders voor de spelers, niet voor de coaches..

24 augustus 2023 om 10:25

Het is een heel, heel andere wereld. Als het een keer slecht gaat vliegt de hele media er overheen. Bij de vrouwen kraakt amper iemand een kritische noot. Het is echt een heel andere wereld. Laten we niet doen of een van de grootste functies in het Nederlands voetbal iets anders is bij de mannen dan bij de vrouwen, want dat is het wel degelijk.

Zegt niks over of ze geschikt is. Ik ben geen fan. Maar vooral door de randzaken. Schreuder werd bij Ajax kapot gemaakt, verloor zichzelf door de druk en raakte de kleedkamer kwijt. Man of vrouw, zodra je de kleedkamer kwijt raakt ben je gezien.

24 augustus 2023 om 10:44

Als coach heb je natuurlijk niet het verschil in atletisch vermogen dat bij voetbal in grote lijnen het niveau bepaalt. Ik snap dat lieke martens het niveau van mannenvoetbal niet aan zou kunnen, maar om Wiegman af te wijzen om het feit dat ze vrouw is, is kul.

24 augustus 2023 om 10:56

"bij de vrouwen kraakt amper iemand een kritische noot."
Iemand heeft niet opgelet.

24 augustus 2023 om 11:11

Bewijs anders even het tegendeel in plaats van een schijtlollige oneliner omdat iemand het niet met je eens is.

Ja, er zijn kritische noten. Maar het is echt niet in verhouding met de mannen. Niet vergelijkbaar. Op geen enkele manier. Als je dat wel denkt zie ik graag bewijzen van een situatie bij de vrouwen waarin de kritiek heel, heel zwaar is.

Ik zal je vast helpen. Die vind je niet.

24 augustus 2023 om 12:48

Haha iemand hierboven verwijten niet met argumenten te komen en dan zelf een domme onliner posten zonder argumenten

24 augustus 2023 om 15:45

Dat is toch niet zo raar @marlinho. Het grote verschil tussen vrouwen- en mannenvoetbal zit in het fysieke gedeelte (snelheid, fysiek, etc.). Dat verschil is toch veel minder aanwezig bij coaches?
Even los van of Sarina Wiegman bondschoach zou moeten worden

24 augustus 2023 om 10:22

Ondanks de kloof een Koeman bakt er toch ook niets van.

Qua niveau, zij hoeft niet het veld op he. Het gaat er om ziet zij het spel, is zij tactisch onderlegd en kan zij ingrijpen wanneer wedstrijd om vraagt.

Het zijn allemaal profs, zij hoeft echt niet voor te doen. Ze zal ook onderteund worden door veldtrainers.

Een Koeman doet ook niets. Die heeft alles overgedragen aan zijn veldtrainers. Die pakt alleen soms leuke wedstrijden in de Eredivisie.

24 augustus 2023 om 10:58

Klopt, en dat bewijs je dan toch idealiter op een niveau wat net onder dat van bondscoach van NL zit? Het niveau van top vrouwenvoetbal zit ver verwijderd van top mannenvoetbal, en niet alleen op het fysieke aspect, ook bv op het technische aspect. Je gaat toch ook niet de trainer van een top amateurploeg bondscoach maken omdat hij op dat niveau het spel goed ziet?Koeman wegzitten als een nietsnut slaat nergens op en geeft aan dat je er zelf vrij weinig verstand van hebt. Je hebt het hier over een van de grootste Nederlanders in het voetbal, kijkende wat hij allemaal gedaan en bereikt heeft als voetballer en trainer. Respectloos.

24 augustus 2023 om 11:04

Ik neem dan eerlijk gezegd ook wel aan dat ze er alleen op staat omdat ze anders heel woke Nederland dat nog nooit voetbal heeft gekeken maar er wel heel graag wat over te zeggen wilt hebben, over hun heen krijgen. Zo geven ze haar een kans, maar lijkt me heel stug dat het ook echt gebeurd, andere moet het wel erg triest zijn gesteld.
Pas sprak ik ook zo iemand, die het nergens op vond slaan dat vrouwen niet zoveel verdiende als mannen en dan sarina ook wel bondscoach kon zijn bij de mannen. Maar diegene snapte ook echt niet dat er zo groot kwaliteit verschil zat. Toen ik uitlegde dat het vrouwen elftal tegen 16 a 18 jarige jongens van amateur elftallen oefent en regelmatig tegen zulke teams onderuit gaan, viel de mond van diegene open, die kon echt niet begrijpen hoe dat kon.

Haar coachen de kwaliteiten op het mannen niveau zijn niet bekend, maar als ze frimpong selecteerd vind ik het best!

24 augustus 2023 om 10:11

Snap Koeman ook echt niet joh, Frimpong niet eens bij de voorselectie, volstrekte idioot is die man.

24 augustus 2023 om 10:15

Lekker belangrijk Frimpong, een RB. Is je grootste kritiekpunt op de bondscoach nummer 21/22/23 op de lijst? Als dat het enige is doet ie t vast prima

24 augustus 2023 om 10:24

Achja, nummer 21/22/23 zou zo maar vele jaren een vaste rechtsback kunnen worden, maar door Ronald zijn dwarse gedrag kiest deze jongen wellicht voor Ghana. Dat is kwalijk en gaat over meer dan slechts "speler nummer 23" in de selectie.

24 augustus 2023 om 11:04

Tja, en zomaar ook niet. Juist respectloos dat als je over iemand twijfelt hem dan toch maar snel op te stellen zodat je hem behoudt voor het NL elftal, met het risico dat ie wellicht daarna nooit meer speelt. Hij komt vanzelf wel aan bod, en als ie niet wilt wachten en voor Ghana kiest, ook prima.Altijd dat gezeur om die ene speler die niet bij de selectie zit.

24 augustus 2023 om 11:10

Ja daar zit het hem juist in, hij zou helemaal niet moeten twijfelen. Die jongen schittert al tijden in de Bundesliga, wat gewoon een topcompetitie is. Afgelopen week ook alweer een goal en een assist, tegen Leipzig notabene. Die hoort gewoon opgeroepen te worden, maar nee, je moet in de Eredivisie spelen, dan pas ben je goed genoeg.

Frimpong is gewoon een uitstekende speler en moet er bij zitten. Deze bondscoach denkt totaal niet aan de toekomst van Oranje.

24 augustus 2023 om 10:19

Omdat ze een niveau traint dat vergelijkbaar is aan 3e klasse mannenvoetbal. Is nogal een verschilletje.

Stel je voor dat de hoofdtrainer van noem een plaatselijke 3e klasser uit jouw omgeving wordt aangekondigd als bondscoach.

Tja waarom niet?

Neemt niet weg dat ik respect heb voor haar prestaties… maar dit gaat veel te ver!

24 augustus 2023 om 10:31

Als jij tegen een speler zegt dat hij diep moet gaan en uit legt wat de looplijnen moeten zijn dan is dat op elk niveau hetzelfde. Tactische verhaaltjes zijn overal hetzelfde.

Wat een grap. Ga eerst naar eens een club als Vitesse trainen.

24 augustus 2023 om 10:19

Waarom? Ze heeft al op het hoogste niveau laten zien dat ze het kan. Het is de Rinus Michels van onze tijd met meerdere WK Finales etc.

Ik begrijp totaal niet dat je daarom zegt dat ze eerst naar Vitesse moet. Lijkt er wel een beetje op dat je er problemen mee hebt dat een dame betreft. Niet ok!

24 augustus 2023 om 10:28

Ze heeft het op het hoogste vrouwen niveau laten zien, maar nog nooit op het hoogste niveau van de mannen. Daarom is zij ook een uitstekende coach voor elke vrouwenvoetbalteam. Hoe het bij de mannen uit zou pakken weten we niet, dus het blijft een grote gok.

Het lijkt er een beetje op dat jij Dutchgio onterecht beticht van discriminatie. Nergens geeft hij aan dat zij niet geschikt zou zijn omdat het een vrouw is, het lijkt er eerder op dat hij vindt dat zij eerst ervaring op moet doen bij de mannen. Voor iemand vals beschuldigen van discriminatie is geen plek in onze mooie samenleving. Ik hoop dan ook van harte dat je je woorden terug neemt en je welgemeende excuses aanbiedt!

24 augustus 2023 om 10:28

Nee, t gaat om het enorme verschil tussen mannen en vrouwen voetbal.
Qua niveau, organisatie, professionalisme enz.

Daarnaast... van mij mag een vrouw rustig bondscoach worden, maar als dutchgio daar moeite mee heeft is dat zeker wel oké!
Dat is dan gewoon zijn mening en dat mag, helemaal aangezien hij niet over de aanstelling gaat. Niet iedereen hoeft hetzelfde te denken

24 augustus 2023 om 10:29

Waarom? Omdat mannenvoetbal even iets anders dan vrouwenvoetbal. Laat de vrouwen tegen het Vitesse mannen team spelen en kijk eens wat er gebeurd. Laat die Wiegman eerst eens op een lager niveau de mannen trainen ( wat voor haar een heel stap omhoog is qua niveau ) en dan kijken we wel of het een goed idee is om het Nederlands Elftal te trainen

24 augustus 2023 om 10:31

Het is hetzelfde werk! Trainer coach betaald voetbal is voor de wet een gelijke functie, ongeacht of het mannen of vrouwenvoetbal betreft.

Een hartchrirug kan zijn werkzaamheden uitvoeren in een lokaal ziekenhuis in de provincie, maar toch ook in het AMC Amsterdam?

Jullie argumenten zijn op niets gebaseerd en zijn schadelijk voor de gelijkheid.

24 augustus 2023 om 10:35

Hou toch op met je links gelul. Het gaat om niveau. Ook niet elke chirurg mag hetzelfde doen.
Ook bij kraanmachinisten die allemaal dezelfde opleiding gedaan hebben, gaan bepaalde moeilijke klussen toch naar de betere/meer ervaren machinisten (man of vrouw)

24 augustus 2023 om 10:37

Jouw voorbeeld gaat ook nergens over. Als het precies dezelfde operatie is, kan hij dat overal. Maar trainer van bal op het dak 12 is wat anders dan trainer van real Madrid, omdat er veel meer bij komt kijken, veel meer druk, veel andere taken, hoger niveau enz

24 augustus 2023 om 10:40

Om dezelfde vergelijking te maken.

Wiegman heeft eenvoudige hartoperaties uitgevoerd met eenvoudige hulpmiddelen, terwijl Koeman al jaren met de meest geavanceerde apparatuur werkt.

24 augustus 2023 om 10:56

Een oprechte vraag prem, vind jij echt dat er geen verschil is in het niveau van mannen en vrouwen voetbal, aangezien je het wk vrouwen voetbal het hoogste niveau vind?
Een trainer van top club in San Marino is toch ook niet per definitie klaar voor het trainerschap van een top team in Engeland. Dat zijn namelijk dan ook beide teams van het hoogste niveau in hun land. Maar er komt wel een niveau verschil bij kijken.

24 augustus 2023 om 10:26

Oké, laten we het voor de lol eens omdraaien. Stel nou dat een bewezen succescoach uit het mannenvoetbal in het vrouwenvoetbal aan de slag wil. Moet die ook eerst een vrouwenelftal op clubniveau trainen? Dus dat Pep Guardiola eerst de dames van Man City moet trainen voor hij bij de KNVB aan de slag mag met de Oranjeleeuwinnen?

24 augustus 2023 om 10:33

Airbags dat lijkt me wel verstandig ja, anders krijg je t zelfde als rijkaard bij sparta of als v Basten als trainer.
Die jongens denken op zo'n hoog niveau en verwachten automatisch dat de spelers dit uit kunnen voeren. M.a.w. pep bij de dames zal waarschijnlijk niet werken nee

Voetbalzone, ga geen push meldingen geven voor domme roddels uit Britse tabloids! Iedereen weet dat het vervangen van Koeman niet aan de orde is en onze eigen media zou dit nieuws dan eerder brengen. Kom maar op met de minpunten!!!

24 augustus 2023 om 10:17

Van mij krijg je pluspunten. Dacht hetzelfde namelijk. Telegraph is het type krant dat een wedstrijdje doet met The Sun welke de meeste onzin roddels kan verkopen.

24 augustus 2023 om 10:18

50 reacties op het artikel binnen 10 minuten…daar is je antwoord

24 augustus 2023 om 10:20

Wat een negatieve reactie @david Dein.
Dit is de toekomst! Sarina is de beste trainer die we op dit moment hebben in Nederland
ik zeg doen!

24 augustus 2023 om 10:23

Prem_93 ga even lekker vrijwilligerswerk doen ofzo. Ik heb mijn mening over de inhoud niet eens gegeven

24 augustus 2023 om 10:24

Vrijwilligerswerk? Wat bedoel je daarmee.

Ben wel benieuwd naar je mening over de inhoud dan.

24 augustus 2023 om 10:32

Daarmee bedoel ik dat je ongelooflijke weldoener bent. Mijn mening wat betreft de inhoud is als volgt; laat eerst maar zien dat je geschikt bent als coach in het mannenvoetbal alvorens je de hoogst haalbare positie toegewezen krijgt. Ik kan verder niet oordelen over haar kwaliteiten, want die ken ik niet

24 augustus 2023 om 10:35

Mannen en vrouwenvoetbal is allebei voetbal. Dus ik begrijp niet die vergelijking @davddein

24 augustus 2023 om 10:39

Prem, dan moet elke jeugdtrainer die succesvol is ook bondscoach van Nederland kunnen zijn zonder tussenstap. Anders discrimineer je op leeftijd, dat kan natuurlijk niet.

24 augustus 2023 om 10:42

Dit is helemaal niet de beste trainer die we hebben. De beste in het vrouwenvoetbal. Aangezien dit niveau nog een stuk lager ligt, zal ze het niet ook eventjes bij de oranje mannen ook kunnen doen. Er komen gewoon veel meer facetten bij kijken omdat het een hoger niveau is en dat kan ze misschien wel maar heeft ze nog helemaal niet bewezen dus laat haar dat doen bij een club op een mooi niveau. 1e, 2e of 3e divisie.

24 augustus 2023 om 10:52

Dan moet je je snappertje maar eens gaan gebruiken ipv die schijt vlag. Vrouwenvoetbal is mijlen ver van mannenvoetbal verwijderd. Gaat een vlaggetje niks aan veranderen

24 augustus 2023 om 10:56

Die schijt vlag? wat bedoel je ermee arie1992

24 augustus 2023 om 12:50

Het is allebei voetbal? Dus iemand die alles wint met een G elftal kunnen we ook zo voor de groep zetten?

24 augustus 2023 om 12:46

Rofekampje moet ook zijn werk kunnen doen, maar idd. Dit hele verhaal is niet eens aan de orde maar het bekt lekker omdat het van een Britse tabloid komt. Het vervangen van Koeman is idd niet aan de orde.

Hoop het niet dit zou echt het faillet van het voetbal betekenen..wiegman krijgt eerder de kans dan een Seedorf of Kluivert begin eerst met genoeg diversiteit (wat het doel is met het aanstellen van Wiegman) door eerst alle mannen gelijke kansen te geven

24 augustus 2023 om 10:12

Dit is een van de grappigste comments die ik in lange tijd heb gelezen. 'Begin eerst met genoeg diversiteit door eerst alle mannen gelijke kansen te geven'. Zet hem op een T-shirt, een koffiemok of een tegeltje. Volgens mij besef je zelf niet half hoe grappig jouw bijdrage is.

24 augustus 2023 om 10:14

Maar Seedorf en Kluivert hebben de kwaliteiten al helemaal niet, dus alleen maar voor diversiteit moet je ze dan aanstellen????

24 augustus 2023 om 10:17

Wiegman heeft de kwalitieiten ook niet. Laat haar eerst eens op een lager niveau.

24 augustus 2023 om 10:20

Hoezo? Heeft uitstekend gepresteerd met NL en nu ook met Engeland prima. Slechter dan Koeman kan toch niet dus je kunt best de gok wagen en zien hoe het uitpakt. Weetje meteen voor de toekomst of het wat is of niet.

24 augustus 2023 om 10:37

Kluivert ervaring als assistent bondscoach ,als bondscoach bij Curacao prima resultaten, kampioen met Jong FC Twente, nu bij Adana eerste wedstrijden echt mooi voetbal en prima resultaten

24 augustus 2023 om 10:17

Seedorf en Kluivert hebben hopeloos gefaald bij hun meeste klussen als trainer. Wiegman heeft tenminste nog goed gepresteerd, ook al was het bij het vrouwenvoetbal. Zou het wel interessant vinden als zij de kans krijgt op basis van wat zij gepresteerd heeft, beter dan al die voormalig grote voetballers die maar de kans krijgen terwijl ze telkens laten zien geen goeie coaches te zijn.

24 augustus 2023 om 10:37

Die gaan nooit de kansen krijgen helaas, snap sws niet waarom mensen zo graag vrouwen in een mannensport willen. Ze doet het super in vrouwenvoetbal kan ze mooi haar ding daar blijven doen toch.

Ze heeft nog niks bewezen in het mannenvoetbal en mensen willen haar gelijk al als bondscoach bizar, ik zou eerder kijken naar een Van Bronckhorst.

Ik zou dit geweldig vinden. Niet alleen omdat ze het goed doet en het conservatieve voetbalbolwerk best vernieuwing kan gebruiken, maar nog veel meer door het lezen van de met tranen doordrenkte boosheid van mensen die het stom vinden. Kom maar op!

24 augustus 2023 om 10:14

De reacties van onze conservatieve masculine medemens zijn inderdaad nog het allerleukste. "Het is een vrouw, dus het hoort niet". Grappig, maar ergens ook tenenkrommend treurig.

24 augustus 2023 om 10:18

Haha precies dat. De eerste reacties van dergelijke strekking zijn alweer gevonden onder dit bericht. Heerlijk, die boze mensen die het niet aankunnen dat vrouwen ook succesvol kunnen zijn

24 augustus 2023 om 10:41

Jullie hoogopgeleide zijn toch precies hetzelfde. Het maakt niet uit hoe en op basis van welke argumenten, jullie utopische wereld moet gerealiseerd worden. Liever niet ten koste van jezelf.

24 augustus 2023 om 11:21

Welke utopische wereld bedoel je precies? Ik lees nogal wat aannames in je bericht

24 augustus 2023 om 12:52

Ja, anderzijds is het net zo ironisch om te zien dat die linkse rakkers ten koste van alles hun wereldbeeld willen doordrukken, voor mij is het al jaren popcorn tijd.

24 augustus 2023 om 12:57

Dat linkse rukkers het ten koste van alles wilden is allang niet meer zo helaas (oke niet echt helaas). Mensen klagen nu over links, maar die hebben duidelijk de Franse en Russische revolutie gemist. Toen deed links er pas alles aan. Ging veel verder dan wat gekkies op Twitter. Ik bedoel X. Gelijke kansen voor vrouwen links noemen is overigens wel maf. Ik dacht dat we dat soort dingen inmiddels allemaal wel eens waren.

24 augustus 2023 om 13:29

Radicale progressieve rakkers zijn het veelal. Daar is niks klassiek links aan.

24 augustus 2023 om 14:03

De linksen uit de tijd dat de term bedacht werd, waren juist radicaal (niet meer luisteren naar de almachtige koning hoe durven ze). Ik heb niet het idee dat je weet wat het woord betekent. Mensen vinden het al radicaal als je een pro noun in je Twitter bio zet tegenwoordig. Ik bedoel X-bio.

24 augustus 2023 om 14:37

Jij stemt sp zeg je, terwijl je sociaal-cultureel iig in alles een d66'er/groen linkser bent. En progressievelingen zijn ook vrij dictatoriaal. Waarbij het verplicht gebruik van gewenste voornaamwoorden in bepaalde landen in de wet is opgenomen, en in veel landen op scholen in de regelementen staat.

24 augustus 2023 om 14:58

Dat je aan mijn posts op vz denkt te kunnen afleiden dat ik een D66er/Groenlinkser ben. Of dat jij denkt dat Groenlinks en D66 dezelfde partij zijn, zegt vrij veel over de politieke discours in Nederland.Ik ben sociaal economisch veel extremer dan D66 en qua diversiteit en inclusie veel minder "extreem" dan D66 en Groen Links.Ik lach gewoon heel hard om de sneeuwvlokjes die roepen dat we in een dictatuur leven om de meest pietluttige redenen. Conservatievelingen zijn zulke tere zieltjes. Boehoehoe dingen veranderen ik vind het eng.

24 augustus 2023 om 15:05



Kerel, het huidige tegenwoordige links heeft echt bijna niets meer van doen met het traditionele vroegere links. En zeker niet met ''het links'' uit de tijden van de door jou genoemde revoluties. Maar goed, met (extreemlinkse) types zoals jij valt sowieso geen redelijk woord te wisselen.

24 augustus 2023 om 15:14

Bij het over grote deel kan ik een dito zetten ten opzichte van proggresievelingen. Ik zet er ook specifiek sociaal-cultureleel bij. Leg mij eens uit waarin jij sociaal-cultureleel verschilt van die partijen.

24 augustus 2023 om 15:19

Dat is exact wat ik zeg Maestrop. Het huidige links heeft geen hol te maken met het oude links en al helemaal niets met radicaal links, we zijn het dus eens.

24 augustus 2023 om 15:21

@sportweek Jij beticht mij ervan een Groen Linkser en D66er te zijn (alsof dat uberhaupt 1 en hetzelfde is), dat mag je dan natuurlijk eerst onderbouwen voordat je mij vraagt me te verdedigen.

24 augustus 2023 om 15:01

Kijk, dit is dus die typische tegenwoordige linkse (arrogante) houding. Het gaat niet enkel om haar kwaliteiten. Integendeel, het gaat veeleer puur om het indruisen tegen de mening van een ander!!

24 augustus 2023 om 15:15

Ik kan niet ontkennen dat ik graag indruis tegen de mening van een ander (of enige vorm van arrogantie), maar je moet toch toegeven dat het hilarisch is dat mensen bij een dergelijk gerucht zo hard schreeuwen dat ze eerst heel rustig haar carrã¬ã¨re moet opbouwen terwijl er echt wekelijks mensen in het voetbal op posities worden gezet zonder enige kwalificaties behalve dat ze ooit goed tegen een bal konden trappen?

24 augustus 2023 om 22:10

Niet zo'n sterk punt Migi, dus omdat ze op andere plekken ook domme keuzes maken moet het nu ook maar worden gedaan. Het zal me mijn reet roesten of ze een vrouw is, feit is dat ze nog niet op een hoog niveau heeft getraind. Zo simpel is het. Het niveau van vrouwen voetal is op zijn best top amateur en dan zit ik al aan de bovenkant. Zoals elke andere trainer moet ze zich toch ook bewijzen op een hoog niveau, het zou juist een belediging zijn naar haar als je haar zou aanstellen alleen omdat ze een vrouw is!

En waarom dan? Omdat ze tot twee keer toe de finale heeft gehaald? Met tot twee keer toe 1 van de allersterkste selecties in het vrouwenvoetbal. Of omdat ze die finale tot twee keer toe heeft verloren, dat is namelijk wel echt een nederlandse specialiteit. Heel goed zijn, maar net niet goed genoeg. Of zou het gewoon zijn omdat ze een vrouw is, en we er een beetje positieve media aandacht mee genereren?

Zoals de vrouwen zelf al aangaven is het mannenvoetbal een andere tak van sport. Als dit echt doorzet ben ik benieuwd hoe zij het zou doen. 78procent winstpercentage is niet zomaar iets, dan ben je geen koekenbakker.

Mocht ten hag, slot niet beschikbaar zijn. Lijkt mij dit wel een keer een mooi experiment. Maar wel pas na het EK

24 augustus 2023 om 10:57

Je gaat toch niet experimenteren met het Nederlands elftal. Dat doe je dan maar met jong oranje

24 augustus 2023 om 11:15

Dat zou ook kunnen. Maar wiegman heeft zich tactisch toch aardig bewezen, al heel wat gepresteerd als trainer. Als ze bij de mannen terecht zou komen werkt ze ook met meer kwaliteit. Bij de dames heeft ze ook altijd het maximale er uit weten te halen

24 augustus 2023 om 14:58

Maar dat is m t juist. Rijkaard deed het top bij Barcelona en bij aparts was hij drama. Toen moest hij met een heel ander soort niveau werken.
Zijn manier van denken past bij dat van een top voetballer, hij kan niet begrijpen waarom die jongens van sparta hem niet snappen. Zo heb je ook trainers die t geweldig doen bij degradatie kandidaten maar juist in de top niks zouden presteren, omdat het heel wat anders vraagt.
Uiteraard zijn er ook coaches bij wie het niet zo is (v gaal), maar omdat risico te nemen bij oranje lijkt me niks, dus probeer haar eerst gewoon uit bij een mannenteam

Persoonlijk zou ik het wel prima vinden, maar ik denk dat een vrouw als trainer van een mannenteam niet gaat werken. In de voetbalwereld heb je nou eenmaal nogal een haantjescultuur, ik denk dat het voor een vrouw heel moeilijk is om daarin echt autoriteit te krijgen.

24 augustus 2023 om 10:20

Daarbij ga je ervanuit dat een vrouw niet de capaciteiten kan hebben, of iig dat het erg zeldzaam is, om met die haantjescultuur om te gaan. Ik ben het met je eens dat het managen van een team voetballers lastig is en bepaalde kwaliteiten vergt. Maar dat die kwaliteiten uitsluitend bij mannen te vinden zijn geloof ik niet.

24 augustus 2023 om 10:40

Zij kan de kwaliteiten wel hebben, maar je moet de mensen ook mee krijgen. Zodra zij 1 wedstrijd verliest, wordt er direct verwezen naar dat zij een vrouw is.

24 augustus 2023 om 11:40

"daarbij ga je ervanuit dat een vrouw niet de capaciteiten kan hebben, of iig dat het erg zeldzaam is, om met die haantjescultuur om te gaan."

Dit gaat niet over Wiegman's kwaliteiten, dit gaat over hoe mannelijke voetballers om zullen gaan met een vrouwelijke trainer. Ik heb zelf als voetballer enkele keren een vrouwelijke scheidsrechter gehad, ik merkte dat daar altijd erg lacherig over gedaan werd. Ik vrees dat het bij een vrouwelijke trainer niet veel anders zal zijn.

24 augustus 2023 om 10:25

cabinessence

"eb je nou eenmaal nogal een haantjescultuur, ik denk dat het voor een vrouw heel moeilijk is om daarin echt autoriteit te krijgen."

In een keiharde investeringsfirma, bank etc heb je toch ook vaak een erg hoog haantjescultuur. Die wereld is vaak nog veel harder dan voetbal.

Waarom werkt het daar wel?

Volgens mij staan er ook vrouwen aan hoofd van voetbalclubs, ook dit werkt.

24 augustus 2023 om 11:38

"in een keiharde investeringsfirma, bank etc heb je toch ook vaak een erg hoog haantjescultuur."

Belangrijk verschil: dan geef je doorgaans wel leiding aan een gemengd team. Dat is een hele andere vibe dan wanneer je leiding geeft aan alleen mannen.

"volgens mij staan er ook vrouwen aan hoofd van voetbalclubs, ook dit werkt."

Een vrouwelijke voorzitter of manager kan prima. Maar dat is heel wat anders dan een vrouwelijke trainer.

Maar nogmaals: mocht Wiegman inderdaad bondscoach bij de mannen worden, dan zou ik dat persoonlijk prima vinden. En ik hoop van harte dat ze dan ook mijn ongelijk bewijst. Maar ik denk dat het een lastig verhaal gaat worden.

Ik ben benieuwd wat dat gaat worden. Maar waarom niet. Het is niet zo alsof het NL elftal echt wat kan winnen. Laat het haar maar proberen.

Op basis van wat? Het verschil in aanzien en het niveau waar op gewerkt wordt is van een dusdanig laag niveau bij de vrouwen dat de ex-coach van Telstar, die het er maar matigjes vanaf gebracht heeft, de belangrijkste positie binnen de Nederlandse afdeling van die kant van de sport krijgt?! Wellicht zou Wiegman eerst naar Telstar of Den Bosch kunnen komen, om het daar leuk te doen! Wellicht moet ze eerst eens rijden is een Lada voordat we haar de sleutels van een Ferrari geven.. De volgende stap is dat we een E-sporter bondscoach gaan maken zeker?

24 augustus 2023 om 10:17

Wiegman zou eerst onderaan de ladder moeten beginnen en in de jeugdopleiding van Telstar ervaring opdoen aangezien het mannenvoetbal een compleet andere sport is

24 augustus 2023 om 10:29

Nu heeft Telstar geen jeugdopleiding, maar het lijkt me niet meer dan logisch ja dat ze niet zomaar naar de hoogste positie binnen een vergelijkbare, maar praktisch hele andere sport van de nationale bond kan struikelen nee..

Het bondscoachschap is een functie die nog steeds een bepaalde status binnen het voetbal vraagt wat mij betreft, het is al belachelijk genoeg dat notoire minkukels als Frank de Boer en Ronald Koeman daar neer gezet worden. Dat zijn verkeerde keuzes geweest, waar we met z’n allen heel kritisch op zijn of zijn geweest. Ik zie niet in waarom je die fout nu weer zou maken.

Als Wiegman inderdaad in de aankomende 10 jaar Telstar naar een 6de plaats brengt, daarna een bekerfinale haalt met Utrecht en een keer kampioen wordt met PSV zou zij kandidaat nummer 1 zijn! Maar op basis van twee WK-finales met de vrouwen zou ik dat heel raar vinden..

24 augustus 2023 om 10:25

Grappig dat je roept verschil in Aanzien. Wiegman heeft in volle stadions gespeeld, daardoor spelers laten omgaan met de druk die daarbij komt kijken, omgaan met de vele media aandacht. Leuk dat bij Telstar het voetbalniveau hoger is. Die trainer zal het er wel druk mee hebben om die 100 man op de tribune te amuseren. Met een beetje geluk stuurt ESPN de stagiar erop af voor een paar minuten interview, die vervolgens niet wordt uitgezonden....

24 augustus 2023 om 10:34

Helaas is het zijn van een goede (bonds)coach meer dan lollig doen op een persconferentie of in een interview. Waarom zou zij niet eerst haar sporen moeten verdienen?

24 augustus 2023 om 17:57

Jammer dat je alleen ingaat op de interviews, en niet over de druk, de volle stadions en dan alsnog je spelers weten te motiveren. Dat zijn niet genoeg sporen. Nee, Marco vam Basten en Danny Blind hadden tenminste getraind met echte mannen, die waren geschikt, die hadden hun sporen verdiend!!

24 augustus 2023 om 22:14

En bij Danny Blind en van Basten is het natuurlijk ook zo goed gegaan, ooow wacht!!! je maakt met die opmerking precies het punt duidelijk!

Nederlands Elftal heeft ook helemaal geen identiteit. We winnen toch geen prijzen, waarom dan niet voor optimaal vermaak gaan. We hebben tal van hele goede verdedigers, maar toch stellen we daar teveel van op. Ik zou heel benieuwd zijn met Bosz als bondscoach. Wiegman speelt ook heel saai voetbal. Ook is het verschil veel te groot.

Ookal is The Telegraph niet echt betrouwbaar zie ik het die achterlijke KNVB het nog zo doen ook.

Ik weet nog wel vroeger op de HAVO - de vrouwelijke gymleraar was minder goed dan wij in de shuttle test, en veel minder goed in softball (ze kon de bal niet zo hard slaan namelijk) dus wij als mannen natuurlijk helemaal geen respect voor deze vrouw, ook al had ze d'r ALO afgerond - dat boeide ons echt niets. /sarcasme

Serieus:
Ik kan niet wachten tot we een vrouwelijke bondscoach krijgen - snap de aversie dan ook he-le-maal niet.

24 augustus 2023 om 10:21

Je weet dat Mourinho ook totaal niet kon voetballen? Didactiek is een hele andere tak van sport.

24 augustus 2023 om 10:24

ah - het sarcasme in het contrast tussen de eerste en tweede alinea is niet volledig overgekomen zie ik :P

Natuurlijk maakt het geen fuck uit - ik snap de aversie jegens een vrouwelijke coach voor mannen dan ook helemaal niet, andersom is het wel oke?

24 augustus 2023 om 10:26

Ik voel geen enkele aversie tegen een vrouwelijke coach.

24 augustus 2023 om 10:29

de aversie van een groot aantal mensen hier - niet @baardgrasmus specifiek ;-)

24 augustus 2023 om 10:32

Dus de eerste alinea is sarcastisch? Ik kan hem niet goed duiden.

24 augustus 2023 om 10:34

yes - ik heb het even aangepast dat het duidelijk is

24 augustus 2023 om 10:35

Top, het was me even ontgaan.

24 augustus 2023 om 10:22

Het zou mij echt totaal niet boeien of een trainer een hoog niveau heeft gehaald. Ik zou eerder luisteren naar Slot dan naar Sneijder bijvoorbeeld. Het gaat erom hoe en wat je over kan brengen. Over wat jouw plan is. Een gymleraar idem dito. Een leraar moet de basis voor kunnen doen en de rest vooral over kunnen brengen. Als de ontvanger, in dit geval de leerlingen, er geen respect voor heeft, dan is het in een eerder stadium al bij die jeugd verkeerd gegaan. En dan is het aan de leraar (of lerares in deze) het om het recht te zetten

24 augustus 2023 om 10:28

Denk je dat Dick Advocaat wel goed door deze testen kwam? Beetje onzinnig. ..

24 augustus 2023 om 10:33

@genieter - ik zal er de volgende keer even bijzetten dat het sarcasme is.

trouwens; Dick Advocaat heeft ooit het nationaal vrouwenteam gecoacht in de jaren 80, leuk feitje!

Hoewel ik de prestaties van Wiegman meer dan goed vind, zou ik toch nog even wachten met het bondscoachschap van Oranje. Eerst maar eens een stapje lager instappen bij een BVO, en dan eens kijken hoe ze het in de mannenwereld er van afbrengt. Leuk dat Nederland ook voorop wil lopen met vrouwen aan de top van het voetbal, maar een beetje op de rem trappen lijkt me in deze wel gewenst. De voorzitster van de KNVB blinkt nu ook niet direct uit in slagvaardigheid, dus laat kwaliteit leidend zijn. En laat opgemerkt zijn dat haar voorgangers - mannen - nu ook niet de beste indruk achterlieten.

Prima toch. Deze spelers moet je vooral 'managen'. Zet er een goede veldtrainer naast als assistent en ik denk dat het goed kan werken.

Geen idee of het tactisch iets is (ik kijk geen vrouwenvoetbal), maar dit lijkt mij in ieder geval iemand die er neutraler in staat dan Koeman. In dat opzicht juich ik het toe. Al vind ik het vergelijken met vrouwenvoetbal wel heel erg lastig. Het zou niet verkeerd zijn als ze eerst een wat minder mannenteam onder haar hoede krijgt. Kan je tactisch ook beter zien wat er wel (en niet) klopt

Ik zou het wel toejuichen
Ze heeft zoveel kwaliteit ik zou niet weten wie hem daarna zou moeten opvolgen

24 augustus 2023 om 10:24

Als het maar een trainer is die even geen duidelijke binding heeft met één van de top 3-clubs. Of niet zijn lievelingetjes uit het verleden heeft (ogenschijnlijk). Wel ben ik voor een Nederlander, omdat ik persoonlijk van mening ben dat zoiets hoort bij een nationaal elftal. Ik heb er veel meer binding mee als het echt allemaal Nederlands is en niet met een staf werkt dat Somalisch, Fins of Mexicaans is.

Wie heb je dan? Bosz in zekere zin (bij alledrie de clubs juist weer zijn sporen nagelaten) of Pascal Jansen. Dat zie ik wel zitten.

Tja, dit soort zaken laten wel zien hoe het er bij de KNVB voorstaat. Als je haar prestaties bij de vrouwen doortrekt naar de heren en haar op basis daarvan naar voren wenst te schuiven, zul je de beide werelden ook op een stapel moeten gooien.

Dit gaat toch nooit werken? Ik denk dat de meesten die zelf gevoetbald hebben dit kunnen beamen. Dat klinkt misschien kortzichtig, maar dat is (deels helaas) hoe het is. Ook zou ik niet weten wat haar kwalificaties dan zijn met betrekking tot Oranje. Frank de Boer werd al ondergesneeuwd door de selectie.

Owee dat je als man wat over het vrouwenvoetbal zegt, maar andersom moeten we het nu wel gaan mengen?

Lekker laten gaan, dit gaat hopeloos mis.

Ik vind mannenvoetbal anders dan vrouwenvoetbal. Echter vind ik een bondscoach ook weer anders dan een clubcoach. Je hoeft alleen maar de goede spelers te selecteren, tactisch goed neerzetten en je topspelers tevreden te houden. Wiegman heeft bewezen dat ze dit kan. Sterker nog, het managen van een groep vrouwen, lijkt mij, moeilijker dan een groep mannen.
Bovendien, ik zou op Ten Hag na, ook bij de mannen geen geschiktere weten. Tenzij je met een buitenlander aan komt zetten. Maar dan vind belachelijk bij een nationaal team.

Het zegt toch genoeg dat een vrouw die vier finales op rij haalt en er twee wint zich eerst maar eens moet bewijzen, terwijl de laatste jaren elke bondscoach die voor de mannen werd aangesteld hun prestatiepiek al minstens 8 jaar ervoor hebben gehad.

En vrouwenvoetbal is anders dan mannenvoetbal om fysieke redenen, niet om tactische redenen. En voetbaltactieken zijn nou niet bepaald van een dusdanig hoog intellectueel niveau dat je een piemel moet hebben om het te snappen. Coaching is een leidersvak, en Sarina Wiegman is een meer dan goede leider gebleken.

Wellicht op termijn, maar laat Wiegman maar eerst beginnen bij een mannenteam in het profvoetbal. Een middenmoter in de ED of iets lager is een prima eerste stap.
Het vrouwenvoetbal is redelijk vergelijkbaar met de jongensjeugd tot de 18 jaar. Er zijn weinig coaches die vanuit daar gelijk naar het grote Oranje gaat. Het zou dus raar zijn als dit voor Wiegman ook zo zou zijn, gewoon net als iedereen jezelf opwerken. Op lager niveau laten zien wat je waard bent en van daaruit groeien.

Populair scoren… zo kan je van alle coaches die het eventjes goed doen zeggen: ze staan op het lijstje. Eerst zien, dan geloven. Tegen die tijd kan het zomaar zijn dat Ten Hag ontslagen is bij Man Utd en beschikbaar is bijvoorbeeld. Die zou het meer verdienen met zijn prestaties bij Utrecht en Ajax. Wellicht heeft Slot of Bosz tegen die tijd de EL gewonnen met Feyenoord/PSV en is wederom kampioen geworden, dan zou hij het ook meer verdienen.
In voetbal heerst de waan van de dag. Over twee jaar mocht Koeman überhaupt stoppen of ontslagen worden, dan kan de vlag er heel anders bij hangen. Dus waardeloos om nu te melden dat via via is vernomen dat Wiegman dan op het lijstje zou staan.

Hahahaha zie je frenkie de Jong naar haar luisteren?

24 augustus 2023 om 10:39

Frenkie lijkt me professioneel genoeg om gewoon naar z'n coaches te luisteren ja.

24 augustus 2023 om 16:05

@arsjad Don, van alle voorbeelden die je had kunnen noemen, lijkt me Frenkie nu juist een type die best zou luisteren naar Sarina ja. Als je Lang had genoemd, had ik je nog eerder gevolgd.

Typisch Nederland dit om als eerste zoiets te proberen. Maargoed misschien is het het waard. En laten we eerlijk wezen: er is toch niet genoeg kwaliteit in de selectie om een serieuze rol van betekenis op een groot toernooi te spelen.

Als je nu naar de resultaten en het selectiebeleid kijkt van Koeman deze periode dan zou ze het vast niet heel veel minder doen. Al zou ze doorselecteren en de grotere talenten met een dubbel paspoort veiligstellen voor Oranje dan doet ze het al beter in mijn ogen. Wat resultaten betreft zou wanneer ze normale tactische keuzes maakt en de meest logische opstelling gebruikt ook al een heel eind moeten komen om het beter te doen dan Koeman.

Koeman is te eigenwijs en te veel met de old boys club bezig. Onder Koeman wordt het toch niks meer.

Liever een ervaren (buitenlandse) coach maar bij gebrek aan beter is het de gok waard.

Het zijn twee verschillende sporten.

Als dat niet zo was dan was het een gemengde sport, en als ze ooit beslissen om er een gemengde sport van te maken dan bestaan er geen vrouwelijke profvoetballers meer.

We slaan wel heel erg door met die emancipatie zeg

24 augustus 2023 om 11:21

joh, een vrouw zou eens coach kunnen zijn van mannen, het tegenovergestelde is al jaren waar - de emancipatie slaat Helemaal door hier.

Met alle respect goede coach maar ze heeft wel geluk gehad dat ze topploegen heeft gecoacht ze moet nog bewijzen of ze bij een degelijke team ook dezelfde resultaten kan behalen en dan beginnen bij een mannelijke (wat totaal anders is ) degelijke team.

24 augustus 2023 om 11:23

ik heb je hele stukje gelezen, maar ik mis het stukje waar er daadwerkelijk respect is voor het feit dat ze een goede coach is, ipv het aanbrengen van argumenten om tegenovergestelde aan te duiden?

er is toch niemand die dit bericht voor waar aanneemt? wat is er mis met de mens tegenwoordig, alles wat ergens geschreven staat wordt als warme koek gegeten

Dat zou ik echt top vinden. Hier lees je allemaal reacties over vrouwen die zich niet staande houden in een mannenwereld. Weten jullie dat er ook zat vrouwelijke Ceo's en presidenten zijn die het prima doen? En dat daar 20 jaar geleden ook over werd gezegd dat het niet zou kunnen? Verandering is voor sommigen erg griezelig blijkbaar, maar volgens mij staat Wiegman sterker in haar schoenen dan menig bondscoach die Oranje al versleten heeft.

Wat een belachelijk bekrompen reacties lees ik hieronder. Een vrouwelijk coach in welke bedrijfstak kan net zo goed zijn als een man. Waar ze tegenaan gaat lopen is dat ze de eerste is en dat maakt haar taak extra uitdagend maar daar zal ze zich echt wel tegen wapenen. Ooit komt er een homosexuele mannelijke trainer. Zeggen we dan ook dat die onderaan moet beginnen terwijl die al bijvoorbeeld 3 finales bij de vrouwen heeft gecoacht? Op dit moment zie ik sowieso weinig betere alternatieven.

24 augustus 2023 om 10:47

Homoseksuele is nog altijd een man is helemaal anders voor mij mag een vrouw coachen niks mis mee ik zelf wordt graag geleid door een vrouw hellemaal niks mee maar het niveau voetbal vrouwen zal nooit hetzelfde niveau bereiken als die van mannen dat is gewoon de natuur het tactische miss wel maar voetballend nooit.

24 augustus 2023 om 11:09

Hele rare vergelijking,

Hoezo zou zij niet ergens Bij KKD of Eerste divisie een ploeg moeten coachen?

Mannenvoetbal is elk opzicht beter en veel sneller. De landen die zij gecoacht heeft zijn van het zelfde niveau 2/3e klasse mannenvoetbal in NL.

Wie weet hoe goed zij tactisch is?

Laat hij lekker in de KKD wat ervaring opdoen doet ze het daar goed gaat ze echt wel haar kansen hogerop krijgen.

Vreemde keuze om iemand te shortlisten die op een beduidend lager niveau heeft gemanaged. Dit zou een enorme stap zijn.

Nou, ik zou het prima vinden, eens een frisse wind, kijken hoe dat uitpakt. Die Koeman mag wat mij mij betreft zsm ophoepelen met zijn oude kliek en dino tactiek!

Vrouwen WK finale was van niveau 2/3e klasse voetbal in Nederland. Konden nog geen 5 keer normaal overspelen en geen overzicht niks geen coaching, bal spelen en hopen dat ie aankomt. Trouwens die James heeft wel een goede techniek ze zet haar reet net als Hazard erin.

Maar ze heeft dus paar finales gehaald in het vrouwenvoetbal dat ongeveer van het zelfde niveau is als 2/3e klasse mannenvoetbal. Waarom denkt men dat ze tactiek goed genoeg is voor mannenvoetbal als ze helemaal niet weet hoe gaat daar?

Ik zou gewoon haar een club geven in KKD of eerste Divisie eventueel. Kan ze ervaring op doen, en dan kun je haar eerlijk beoordelen net als alle mannen!

Waarom een hoop van die negatieve reacties? Ze heeft al een mannenteam (tijdelijk) getraind, (jong Sparta in de 2e divisie) en dat ging prima, met haar was het voetbal stuk beter om naar te kijken dan zonder haar en de resultaten waren ook goed. Verder heeft ze zowel de Nederlandse vrouwen als de Engelse vrouwen beter laten presteren dan dat ze normaal deden. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze het bij de Nederlandse mannen beter gaat doen dan de bijvoorbeeld Frank de Boer en Danny Blind.

24 augustus 2023 om 10:59

Onzin natuurlijk, Nederland had op dat moment met Miedema en Martens de beste spelers van de wereld. Nederland heeft dit jaar zonder wereldster Miedema ook de ko fase gehaald. En dat met alle respect een waardeloze coach. Engeland is op dit moment ook gewoon 1 van de betere. Daarnaast mogen ze in hun keepster ook wel dankbaar zijn voor de vele reddingen.

24 augustus 2023 om 11:07

Beide ploegen hadden voor Sarina kwam weinig boeiends gepresteerd. Pas nadat zij er kwam ging het lopen. Toen Sarina wegging bij Nederland ging het gelijk stuk slechter, is dat toeval dan? Ik zou het Sarina graag zien proberen bij het Nederlands elftal. Slechter kan het sowieso niet gaan.

Tsja, ze staat zogenaamd ook op de shortlist om Southgate op te volgen.
Je moet zeggen: ze doet het goed bij de dames. Maar ik kan mij haast niet voorstellen dat zo'n Wiegman ook maar iets gaat bijdragen aan spelers als Van Dijk, Depay en noem het maar op...

Een bondscoach maakt spelers niet direct beter nee, maar goed. Misschien kan Wiegmann er wel een samenwerkend geheel van maken...

Momenteel zou ik zeggen: Wiegman in, Koeman out, per direct. Dan kunnen wij hopelijk ook eens een Frimpong oproepen....

Ben eigenlijk nu al klaar met Koeman, maar die man gaat denk ik (uit zichzelf) nooit meer weg...

Rare keuzes maakt die. Wilt perse met 4-3-3- spelen, terwijl wij een ideaal team hebben voor 5 man achterop... En dan komen er toppers ook nog eens in hun kracht... En gebruik je je sterkste linie ook optimaal...

Flekk/Verbru
Ligt/Dijk
Dijk/Aké
Aké/Botman
Frimpong/Dum
Koopm/Reijnd
Frenk
Maats/Hartma
Bergh/Gakpo
Malen/Bergw
Depay

Gek om iemand zonder enige ervaring op hoog, mannen niveau als kanshebber te zien. Een trainer dat in de amateurvoetbal 3x kampioen is geworden met pakweg een 2e of 3e divisie club is toch ook geen optie? Bondscoach moet iemand zijn die zich heeft bewezen op hoog, en het liefst internationaal niveau.

Wiegman lijkt mij geen hele goede keuze, maar het lijkt mij wel een betere keuze dan Koeman.
Het is namelijk om moedeloos van te worden als je ziet dat hij een speler als Wijnaldum maar in de basis bleef opstellen terwijl hij niks presteerde, en bij zijn club al tijden op de bank zat.
Hetzelfde als een Depay.
En wat te denken van een Frimpong die geen kans krijgt?

Dan denk ik dat een Wiegman het alleen maar beter kan doen. Al zou ik liever een mannelijke coach zien aangezien het mannenvoetbal veel harder is, en van een veel hoger niveau dan dat van de vrouwen.

Misschien een idee om zich eerst eens te bewijzen in de Eredivisie??? Gezien het niveau van de dames te vergelijken is met de zondag 1e klasse..

Doen. Hopelijk eindelijk eens wat minder selectief beleid dan de biased voorgangers. Daarnaast denk ik dat ze de capaciteiten beheerst. Overwicht en leiderschap zal een uitdaging worden bij sommige jongens

Een vrouw als leidinggevende binnen een bedrijf is totaal anders dan in een mannenelftal met 22+ mannen die geleid moeten worden. Ik voorspel bij deze grote misstap.

Ik zou het niet raar vinden als Wiegman de kans krijgt. Het trainersvak is een raar vak. De kansen die je krijgt zijn niet alleen op basis van je kwaliteiten maar ook op basis van naam en bekende vriendjes in de media. Danny Blind is bondscoach geweest en die heeft een stuk minder laten zien dan Wiegman. Ex voetballers krijgen zelfs als ze 0 ervaring hebben doorlopend kansen dus waarom zou Wiegman die kansen niet moeten krijgen?

Mannenvoetbal en vrouwenvoetbal is toch niet met elkaar te vergelijken? FC Bal op het Dak speelt nog beter dan de vrouwen. Ik vind het knap wat ze heeft gepresteerd met de vrouwenploegen, maar laat het aub daarbij. Anders kan je net zo goed de trainer van dat FC Bal op het Dak aanstellen.

Tuurlijk staat ze daarop. Maar ze zal nooit daadwerkelijk bondscoach worden. Dat is nog vijf bruggen te ver. Maar wie weet komen we daar ooit.

Wat een grote onzin zou dit zijn. Het huidige vrouwenvoetbal is het niveau dat net van een jeugdteam jo18 wint. Dan heb je het over het Nederlandse dames elftal. Dus een kanshebber op het wk. Die heeft zij getraind en Nederland is redelijk vergelijkbaar met de Engelse dames. Deze twee teams heeft zij getraind. Je hoeft in de wedstrijden van het nationale dames elftallen misschien drie wedstrijden tactisch wegzetten, de rest win je waarschijnlijk met 8-0 omdat het verschil zo groot is. En dan zou de trainers al genoeg credit hebben om het nationale team te managen. Wat een lachertje. Een van Dijk die lacht haar toch gewoon uit als ze het over tactiek heeft.

Laat haar eerst maar eens een mannen team in de kkd trainen en dan mag ze een stapje hoger net zoals het normaal gesproken gaat.

Tuurlijk moet Nederland weer vooraanstaan met dit soort "baan brekende" ideeën. Prima dat vrouwenvoetbal wordt gepromoot. Meiden moeten ook gewoon lekker kunnen ballen. Maar sit is weer een stapje te ver.

Lijkt me een prima idee. Ik denk dat Wiegman prima overweg kan met jongens als Noa Lang, Memphis en Bergwijn. Die zullen absoluut luisteren naar een wijze vrouw met levenservaring. Ze zullen vooral veel waarde hechten aan hoe het vrouwenelftal superieur is ten opzichte van het mannenelftal en hoe je af en toe met het maaien over de bal de tegenstander op het verkeerde been kunt zetten. Prima zet! Maar ik denk oprecht dat het het proberen waars is. Als het niet werkt gewoon doorschakelen en dan kan het plan ook weet naar de kast. Ik denk alleen niet dat het gaat werken.

''slechts één van zijn eerste vier wedstrijden werd gewonnen; de overige gingen verloren. De overwinning was bovendien tegen Gibraltar, de huidige nummer 198 van de wereld.''

Wat een stemmingmakerij
Feitelijk juist maar de verliespartijen waren respectievelijk tegen Frankrijk, Kroatië en Italië. Niet bepaald de zwakste voetballanden. Laat hem eerst nou maar de kwalificatie afmaken voordat er weer geoordeeld wordt.

Waarom niet? Koeman valt ook in (verouderde) patronen. Zou haar wel een kans gunnen

24 augustus 2023 om 15:00

Ik zou mezelf ook wel een kans geven, maar vraag me af of dat verstandig is

Dat krijg je met een vrouwelijke KNVB directeur. Begrijp sowieso niet waarom vrouwen onderdeel willen uitmaken van een mannenwereld. Kan iemand mij de meerwaarde uitleggen?

Ik zou zeggen probeer het gewoon eens kun je zien of het werkt of niet.
Er wordt al heel lang gediscussieerd of vrouwen wel mannen beroepen aan kunnen dus ooit moet de eerste keer zijn, van mij mag het

Ik denk dat iedereen wel kan zien dat zij een geweldige trainer is. Maar waarom gelijk de moeilijkste baan aan haar geven? Ze kan toch ook ergens onderaan in de kkd starten?

Ik vind haar geen goede trainer. Verdedigend en bang. Dat is nog erger dan Koeman

Zou in ieder geval de eerste bondscoach zijn die haar besluiten niet zal nemen op basis van haar ego

Ik kijk regelmatig naar vrouwenvoetbal, want ben een voetballiefhebber. Qua niveau en spel tussen mannen en vrouwen zit nou eenmaal een verschil, maar qua tactiek is het wel gelijkwaardig. Sarina zou qua tactiek zonder moeite een mannenploeg kunnen coachen. Ik denk ook wel dat zij zichzelf moet aanpassen aan het spel van mannenvoetbal. Dat heeft ze bij Nederland en Engeland laten zien door de speelsters op de juiste plek te zetten en met een duidelijke boodschap het veld op te sturen. Tactisch zag het er meer dan prima uit, voetballend wat minder

1, 2, 3, gynofobische opmerkingen incoming…

Sarina zou ik wel een kans geven.

24 augustus 2023 om 12:56

Dan ben ik blij dat jij er niet over gaat. Zou echt een aanfluiting zijn als we een coach neer zetten die gepresteerd heeft op t niveau van een 4e klasse amateurs. Of t nu een vrouw of man is..

Laat haar eerst een keukendivisie club trainen en daarna jong oranje. Dan zien we dan wel weer verder. Totaal op niks gebaseerd. Ik b3doel anders kunnen we de champ ook bondscoach maken. Die is in afrika, een hele grote meneer heeft daar meerdere prijzen gewonnen en spreekt ook nog eens vloeiend engels.

Waarom niet. Mannenvoetbal is een veel hoger niveau dan vrouwen maar dat komt ook vooral doordat mannen sterker zijn en al 80 jaar verder zijn in ontwikkeling. Volgens mij is het op tactisch gebied gewoon identiek. Alleen bij de mannen heeft Wiegman dan wel veel betere spelers om mee te trainen. Van Koeman wordt je sowieso niet blij van en ben wel benieuwd wat zij kan doen in het mannenvoetbal.

Lijkt mij onnodig om haar winst percentage mee in gedachte te houden. Zijn maar 3/4 landen ofzo die echt meedoen, en dan 2/3 die er een beetje tegen aan huppelen. De rest van de landen in het vrouwen voetbal staan alleen maar op het veld om mee te doen.

Als dit zou gebeuren wordt Gullit helemaal gek...... 🤣

Wiegman aanstellen zou alleen maar zijn om lekker te deugen als KNVB zijnde, niks meer en niks minder. Het is overigens een shortlist dus dat kan ook een tactiek zijn (dat het daarbij blijft, dan hebben ze haar iig betrokken in de populatie, om te deugen).Los hiervan ziet het voetbal van haar teams er niet uit, geen idee waarop ze dan aangesteld zou moeten worden.

Alleen al voor de KNVB om de blits in de wereld te maken gaat dit denk ik gebeuren... braafste jongens van de klas zijn, kijk ons eens gaan als KNVB! Wij stellen gewoon een vrouw aan als bondscoach! Wij zijn echt goed en geven het voorbeeld!!

Ik vind van Bronckhorst op dit moment de best kandidaat. Succesvol bij Feyenoord en de Ranger en is een rustige man uit het topvoetbal. Die verdient een kans om er wat van te maken. Wiegman zou een geschikte kandidaat kunnen zijn, maar ze heeft niet veel ervaring met mannenvoetbal en ook niet op dat niveau. Daarom is zij gewoon minder geschikt dan van Bronckhorst.

Ik zou dit wel toejuichen eigenlijk. Ik denk dat een job als bondscoach bij de mannen prima zou moeten kunnen want dat is ze ook gewend bij de vrouwen. Zet er als assistent gewoon een veldtrainer als Fred Rutten bij en je bent klaar. Alsof de mannelijke coaches het zo goed hebben gedaan buiten Van Gaal om.

Zou wel heel erg gaaf zijn!

Maar ik denk dat zij dat niet moet willen... Bij elke tegengoal, overtreding of verliespartij zal haar geslacht worden aangehaald. Tenzij zij direct slaagt, zouden vrouwelijke trainers denk ik meer de stap vanuit de luwte moeten nemen, ook al ligt dat misschien eigenlijk onder hun niveau.

Ik las hier net overigens een comment dat ze geen autoriteit zou hebben in de kleedkamer. Puur omdat ze vrouw is? Wiegman of Sneijder... Ik zou het wel weten. Ik denk echt dat, hoewel er zeker een aanpassingsperiode aan te pas zal komen, iedere professionele voetballer liever een gedreven en intelligente coach heeft zonder lul, dan een mindere trainer met.

Ik als vrouw zou dit niet toejuichen. Niet omdat ik denk dat zij niet capabel is maar meer om het feit dat als het minder gaat iedereen altijd blijft roepen dat vrouwen ongeschikt zijn voor deze baan. Wiegman is ontegenzeggelijk één van de beste coaches in het vrouwenvoetbal en als zij het al niet kan....
Ik zou graag een wat onbekendere naam het zien doen bij een team dat ook wat minder in de spotlights staat.

2026… we zitten nog in 2023 en hebben nog een eindtoernooi in 2024 en dan nog een hele kwalificatie cyclus naar 2026 toe. Dit zijn echt speculaties waar je niks mee kan. Wiegman verstaat haar vak erg goed, ik zie niet in waarom een stap naar het mannenvoetbal onmogelijk is. Helemaal voor bondscoaches, dat lijkt me een betrekkelijk logische stap zelfs.

Eindelijk gaan we met Wiegman iets neerzetten. Ronald Koeman is daar vergeleken bij een kleuter. Tactisch en als manager ongeëvenaard. Al die fragiele jongetjes die hier op tegen zijn: ga naar de therapeut en leer op gelijke voet te staan met vrouwen, die in de regel sterker en intelligenter zijn dan mannen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren