Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

The Athletic: Chelsea heeft beet en start 2023 met deal van bijna 40 miljoen

Laatste update:

Benoît Badiashile vervolgt zijn loopbaan bij Chelsea. Volgens The Athletic is de Londense club tot een akkoord gekomen met AS Monaco over de komst van de 21-jarige centrumverdediger. Chelsea betaalt 37 of 38 miljoen euro voor Badiashile, die bij de club uit de Ligue 1 nog anderhalf jaar vastlag. Alleen de medische keuring op Stamford Bridge kan nog voor problemen zorgen.

The Athletic wist kort voor de feestdagen al te melden dat Chelsea een linksbenige verdediger zocht en dat Badiashile tot topkandidaat was gebombardeerd. De leiding van the Blues is al sinds afgelopen zomer op zoek naar een linkspoot, mede door de blessuregevoeligheid van Ben Chilwell. Er werd reeds een persoonlijk akkoord bereikt met de Kroatische WK-sensatie Josko Gvardiol, maar tot een deal met diens werkgever RB Leipzig kwam het niet. Hierdoor verschoof de aandacht richting de nog jonge Badiashile.

Chelsea heeft met Benoît Badiashile de zo gewenste linksbenige verdediger binnen.

Chelsea had naast Badiashile nog enkele namen in het vizier. Zo werd door scouts ook gekeken naar de verrichtingen van Evan N'Dicka (Eintracht Frankfurt) en Piero Hincapie (Bayer Leverkusen). Manager Graham Potter, die zondag met Chelsea aantreedt tegen Nottingham Forest, richt echter zijn pijlen op Badiashile. Mocht de medische check-up succesvol worden doorstaan, dan tekent de 1.94 meter lange verdediger een meerjarig contract in West-Londen.

Badiashile doorliep de jeugdopleiding van Monaco, waar hij in 2018 zijn debuut maakte. Inmiddels staan er 135 wedstrijden achter zijn naam. De Franse bondscoach Didier Deschamps liet hem in september debuteren in de Nations League in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Oostenrijk. Drie dagen later maakte Badiashile opnieuw de negentig minuten vol in het shirt van de vice-wereldkampioen. Hij kon echter niet voorkomen dat er met 2-0 werd verloren van Denemarken.

Het is de vierde keer in korte tijd dat Chelsea veel geld uitgeeft voor een verdediger. Afgelopen zomer werden Kalidou Koulibaly, Wesley Fofana en Marc Cucurella voor een totaalbedrag van ongeveer 185 miljoen euro al naar Stamford Bridge gehaald om de defensie van Chelsea een boost te geven. Potter was echter nog niet helemaal tevreden en wil met de komst van de linksbenige Badiashile de renovatie van de verdediging definitief afronden.

Is Benoît Badiashile een aanwinst voor Chelsea?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoeveel spelers mag chelsea kopen zeg

1 januari 2023 om 13:42

Genoeg. Hebben geen schulden meer door Abramovich

Chelsea gaat los. Tis nog net geen career mode wat ze aan het doen zijn!

1 januari 2023 om 13:32

Als ze die enzo Fernandez ook nog halen zitten ze al op 550 miljoen in ongeveer 1 jaar tijd!

1 januari 2023 om 13:36

Haha, precies wat ik ook dacht: die Boehly speelt net FIFA 23 career mode. Wat een impulsief beleid zeg. Nkunku en Enzo (als dat lukt) zijn wel regelrechte toptransfers overigens.

1 januari 2023 om 16:54

Hahahah ja toch. Die gozer die van Leipzig is overgekomen is New Career Mode begonnen met ene injectie. Denk +500.000.000? 👀🤣

1 januari 2023 om 13:47

Gaat echt nergens over dit. Colwill weet ook meteen waar die aan toe is. Die zal wel weer ergens anders een goede speler worden en bij een andere topclub in de PL de basis halen.

1 januari 2023 om 17:28

Ja dat is wel dood zonde. Kerel is echt goed & hiermee geef je ook wel een statement af naar de jeugd als club zijnde.

1 januari 2023 om 14:03

Chelsea, City zijn lachwekkend. Straks komt daar Newcastle bij. Absurd gewoon. Kijk hoeveel ze uitgeven aan alleen de defensie. Bizar.

Weer een Afrikaans Franse jongen die richting de top gaat. Frankrijk is enorm afhankelijk van Afrikaanse spelers. Het lijkt alsof alleen Afrikanen doorbreken.

1 januari 2023 om 13:46

Maar als Fransen ze Afrikanen normen zal de wereld weer te klein zijn

1 januari 2023 om 14:06

Als Frankrijk gewoon stopt met het uitbuiten van vele Afrikaanse landen kunnen ze zelf verder ontwikkelen en groeien.

1 januari 2023 om 14:14

Dan is Frankrijk morgen van het niveau Oostenrijk Zwitserland. Kijk alleen naar het niveau van de Ligue 1 waar de meeste ‘autochtone’ Fransen spelen.

1 januari 2023 om 14:47

SocioFan1, het is niet dat iedereen met Afrikaanse roots dan terug naar Afrika gaat hoor. De mensen zijn in Frankrijk geboren en getogen en zullen echt niet liever in Afrika kaan wonen en voetballen.

1 januari 2023 om 18:06

@Amrabat: Bizar he. Vrijwel uitsluitend jongens met een afrikaanse achtergrond breken door. Jongens als Giroud, Lloris en Griezman zijn straks met pensioen en het zou zomaar kunnen dat met uitzondering van 2 a 3 spelers de selectie van Frankrijk voortaan gekleurd is. Kolonialisme heeft ze geen windeieren gelegd. Voor de grap eens bij PSG, Monaco etc. kijken en je zal zien dat van de 20 talenten er misschien een witte speler tussen loopt. Het kan verkeren.

2 januari 2023 om 11:20

Die breken door omdat daar de focus op ligt.

Volgensmij heeft deze transfer niks te maken met de blessuregevoeligheid van Chilwell. De een is een centrale verdediger en de ander een linksback. Verder geen idee hoe goed deze speler is. Nog een rechtsback proberen te halen en je zit achterin de komende tijd goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren