Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terugkeer bij Ajax uitgesloten: ‘Ik heb geen contact gehad met de directie'

Laatste update:

Een terugkeer bij Ajax was deze zomer voor Joël Veltman niet aan de orde. De verdediger van Brighton & Hove Albion laat weten niks te hebben gehoord van de Amsterdamse clubleiding, waardoor hij er vanuit gaat dat Ajax geen interesse had. Veltman verbond zijn toekomst vorige maand langer aan the Seagulls, die zijn aflopende verbintenis tot medio 2025 verlengden.

Veltman was het afgelopen seizoen een vaste waarde bij het verrassend sterk presterende Brighton. Door zijn sterke optredens werd hij ook in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. De verdediger liet in april tegenover Voetbal International echter weten dat een nieuw dienstverband in de Johan Cruijff ArenA voor hem nog geen optie was. “Dat had ik inderdaad aangegeven”, zegt hij ruim vier maanden later in gesprek met ESPN. “Dat kwam ook doordat er vanuit Ajax geen contact was geweest. Wel met Davy Klaassen, maar niet vanuit de directie. Voor mij was het vrij snel duidelijk dat Ajax daar geen interesse in had.”

De mandekker bevestigt wel dat er interesse was vanuit andere clubs. Zo zouden Sevilla en AS Roma in de markt voor hem zijn geweest. “Er was zeker belangstelling”, beaamt Veltman. “Er zijn wat telefoontjes heen en weer gegaan, maar het was niet zo concreet dat er biedingen op mij werden gedaan. Tuurlijk wilde ik mijn opties openhouden. Ik kon vervolgens echter twee seizoenen verlengen bij Brighton. We gaan voor het eerst in de clubgeschiedenis Europa in en dat wil ik wel graag meemaken.”

Stiekem hoopt Veltman nog op een terugkeer bij het Nederlands elftal. Zijn laatste interland speelde hij in juni 2021, toen hij kort voor tijd mocht invallen tegen Oekraïne in de groepsfase van het EK. Tot nog toe kwam Veltman 28 keer voor Oranje uit. “Daar hoop ik zeker op. Ik doe mijn best in een grote competitie als de Premier League en meer kan ik niet doen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik moet zeggen ik was nooit fan in zijn tijd bij Ajax maar gezien wat er nu loopt kunnen we hem goed gebruiken.. Ironisch hoe dat loopt.

6 augustus 2023 om 00:23

Veltman heeft zich echt fantastisch ontwikkeld bij Brighton. Als Ajax zou je echt een gigantische slag slaan als hij nu terug zou komen.

Ik ben best positief over Veltman geweest door de jaren heen, maar Oranje wordt lastig,
met zoveel andere goede centrumverdedigers voor hem in de pikorde, en Dumfries op rechtsback.

Oef, gelukkig, was bang dat het om Ziyech ging.

Veltman hield zich heel goed staande voor Brighton in de Premier League de afgelopen jaren. Is een gewaardeerde kracht daar bij Brighton. Hartstikke logisch dat hij daar wou verlengen. Want hij zit daar gewoon op zijn plek.

Slimme foto gekozen VZ met zowel Ziyech, Veltman als Donny.

Waren wel wat momenten dat ik Veltman bij Ajax niks vond, maar was eigenlijk altijd gewoon een hele goede en nuttige kracht. Weet nog wel in het seizoen 18-19 toen Ajax de halve finale van de CL haalde, tegen Juventus speelde en dat was de tweede wedstrijd. Tagliafico was toen niet fit genoeg om te spelen en Ajax speelde toen met Veltman op rechtsback en Mazraoui op linksback. Mazraoui was toen absoluut niet het probleem en gewoon goed, maar die viel na 10 minuten spelen geblesseerd uit. Sinkgraven kwam toen als vervanger van Mazraoui in het veld en speelde Ajax met Veltman op rechtsback en Sinkgraven op linksback, ik was echt als de dood dat Ajax volledig overlopen zou worden en toen Ajax 1-0 achter kwam dacht ik dat het niet meer goed zou komen.

Maar buiten dat Veltman een gruwelijke panna van Douglas Costa kreeg (een soort akka-panna), deden Veltman en Sinkgraven het die wedstrijd als backs geweldig en won Ajax dus zelfs met 1-2. Dat waren tijden als Ajacied nu ik daaraan terugdenk en het is niet eens zo gek lang geleden..

Veltman doet het overigens sinds zijn overgang naar Brighton ook top. Vaste basisspeler en speelt vrijwel alles vanaf het begin en van begin tot eind. Prachtig om te zien, zal daar ook een lekker salaris verdienen en speelt bij een club die zich de afgelopen jaren ook geweldig heeft ontwikkeld en nog volop in ontwikkeling is. En gek genoeg, Veltman is daar ook gewoon een belangrijke kracht in. Niet in de zin van dat hij zo'n belangrijke speler is à la Caicedo, Mitoma Mac Allister of het talent en de kwaliteiten heeft van een Buananotte, Ferguson, Enciso of de ervaring van een Milner (al is die er pas net natuurlijk), Dunk of wie dan ook in dat team heeft.

Maar is gewoon een hele stabiele, stille en tegelijk belangrijke kracht die heel goed op zijn kwaliteiten benut wordt en ook voor degelijkheid en stabiliteit zorgt. Mooi dat hij daar ook onderdeel van uitmaakt.

Mooi, een foto van Veltman, Ziyech en Van de Beek. wie van de drie heeft het gezegd. Joel dus. Prima, van mij hoeft hij ook niet zo nodig terug te komen. Probeer mar jongens te halen die in kapitaal kunnen doorgroeien.

Mooi hoe hij presteert bij Brighton. Werd door velen vaak belachelijk gemaakt zowel bij NL als Ajax, maar is een meer dan prima verdediger en houdt zich goed staande bij Brighton. Goed dat hij zijn contract daar verlengd heeft, daar wordt hij tenminste gewaardeerd.

Heb er vrede mee was nooit dol op hem bij Ajax, in ieder geval niet centraal achterin, als rechtsback vond ik hem wel altijd solide. Hij zit daar prima op z'n plek en de aanhang is tevreden met hem dus lekker blijven, en de ambities bij Brighton zijn torenhoog die kunnen de komende jaren wel is gaan strijden om een plek bij de top 4.

Zou ook wel heel mager zijn om Veltman terug te halen. Van aanvallen van de Europese Subtop naar een team dat qua kwaliteit niet kan tippen aan die van PSV of Feyenoord momenteel. Er moet nog flink geïnvesteerd worden en Steijn moet het gaan laten lopen of het worden een mindere leuke 2/3 jaar voor de Ajacieden lijkt het.

Overmars was toch wel een type die met deze spelers altijd het contact warm hield voor een eventuele terugkeer, dat is nu voor Mislintat natuurlijk een stuk lastiger als nieuw persoon bij de club. Maar Veltman hadden we met zijn ervaring en met het gebrek aan spelers rechts centraal prima kunnen gebruiken en kan natuurlijk ook nog rechts achter spelen aangezien we daar ook kwaliteit missen.

Ik mis toch onze Japie met dit soort artikelen over Veltman. Wat zou er met Japie gebeurd zijn?

Gelukkig hebben ze in Engeland meer verstand van voetbal dan in NL. Hier weggehoond en belachelijk gemaakt. Daar gewaardeerd en geappriceert.

Vooral ook niet terugkomen, je was altijd 1 van de slechtste spelers op het veld.

Ik zou hem niet terughalen. Net zoals ik een Zivech, en vd Beek liever niet zie terugkeren.
Ik geloof er gewoon nooit zo in om speler terug te halen bij een club waar ze ooit hebben gespeeld. Vaak genoeg zie ik dat het teleurstellend uitpakt

Volgende zomer, een injectie aan ervaring wanneer Klaassen weg wil (want die komt dit seizoen niet verder dan wisselspeler, verwacht ik) - Veltman en Ziyech terug, dan als nuttige veteranen.

Ajax doet dat vaker: gewaardeerde krachten op latere leeftijd terughalen: Cruijff, Rijkaard, Litmanen, Davids, Huntelaar, Stekelenburg. Ervaring voor sturing op en buiten het veld. En daarvoor lijkt me Veltman een goed type - clubmens, rustig, leidersfiguur, binnen de jonge Amsterdamse selectie zou hij autoriteit hebben. Ziyech zeker ook.

Maar voor dit jaar een goede basis leggen met wat nieuwe spelers. De A-selectie is lekker uitgedund qua aantal spelers, qua salarissen (althans, dat denk ik), ook qua marktwaarde, dus er is nu behoefte om te bouwen. Dan afschepen wat overbodig blijkt en aanvullen met veteranen (lees: dertigers) als Veltman en Ziyech.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren