Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Terugkeer bij Ajax uitgesloten: ‘Financieel gewoon ontzettend moeilijk’

Vrijdag, 18 augustus 2023 om 17:10Wessel Antes • Laatste update: 17:20

Ajax heeft geprobeerd Donny van de Beek op te pikken bij Manchester United, weet Mike Verweij van De Telegraaf. In de voetbalpodcast Kick-off onthult de journalist dat Sven Mislintat de in Engeland overbodige Van de Beek heeft gepolst voor een terugkeer naar Amsterdam. Volgens Verweij is de 26-jarige middenvelder momenteel simpelweg te duur voor Ajax. “En volgens mij stond hij daar toen zelf ook nog niet voor open, dus dat is nu definitief van de baan.”

Ajax-trainer Maurice Steijn zag een terugkeer van Van de Beek wel zitten. “Via Sven Mislintat heeft Ajax wel een poging gedaan om Van de Beek terug te halen uit Manchester. In Duitsland zei Maurice Steijn dat hij heel graag Nederlanders wil hebben, daarom hebben ze bij Van de Beek gepolst. Dat was financieel gewoon ontzettend moeilijk en volgens mij stond hij daar toen zelf ook nog niet voor open, dus dat is nu definitief van de baan.” Van de Beek ligt op Old Trafford nog tot medio 2025 vast, maar mag van manager Erik ten Hag vertrekken bij United. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 13 miljoen euro.

Volgens Verweij staat Van de Beek voor een lastige keuze. “Donny van de Beek loopt tegen hetzelfde probleem aan als Nico Tagliafico. Die ontvangt bij Olympique Lyon drie miljoen euro netto en bij Ajax is het salarisplafond deze zomer iets omlaag gehaald. Dit soort bedragen gaan niet meer voorkomen. Daarom wordt die transfer van Tagliafico zo lastig, die wil niet inleveren en Ajax wil geen 3 miljoen betalen.” Verweij sluit een terugkeer van Tagliafico nog niet volledig uit. “Het is nog niet helemaal van de baan.”

Verweij denkt dat de supporters van Ajax tevreden kunnen zijn over de eerste aankopen van Mislintat. “Als je nu ziet hoe Jakov Médic het deed tegen Heracles, dat viel zeker niet tegen. Branco van den Boomen doet het natuurlijk heel erg goed. Benjamin Tahirovic doet het best aardig, alhoewel ik denk dat Silvano Vos misschien nog beter is. Over Tahirovic zijn zijn ploeggenoten in ieder geval heel erg enthousiast.” Mislintat gaf tot dusver 45,3 miljoen euro uit als technisch directeur van Ajax. De Amsterdammers mochten op hun beurt weer 113,4 miljoen euro bijschrijven dankzij uitgaande transfers.


Poll

Had Ajax Van de Beek momenteel goed kunnen gebruiken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door mrmischa!)

Heeft een aardig grijze carriére tot nu toe, zeg. Al ruim vier seizoenen geleden dat hij er een aantal maakte in de CL, toen nog een seizoen gebleven maar sindsdien helemaal niks meer gedaan.

18 augustus 2023 om 17:20

"Toen nog een seizoen gebleven"

Van de Beek was dat seizoen ook gewoon prima.
Speelde uitstekend tegen Chelsea samen met Ziyech en Martinez op het middenveld.

18 augustus 2023 om 17:26

Dat seizoen kan ik me niet helemaal voor de geest halen, zal komen door het uitstekende seizoen ervoor.

18 augustus 2023 om 17:34

Was het seizoen dat Blind en Veltman beide rood kregen tegen Chelsea.

18 augustus 2023 om 18:10

Ah ja, die dubbele rode kaart en 4-4.

18 augustus 2023 om 19:01

Wel met de kanttekening dat die jongen 3 of 4 goede wedstrijden gespeeld heeft in de CL. In die overige pakweg 23 wedstrijden was hij maximaal redelijk. Daarom vind ik het ook altijd zo vreemd dat die 3 tot 4 wedstrijden aangehaald worden. Elke speler van het kaliber Europese middenmoot speelt wel 3 tot 4 goede wedstrijden in 27 CL-optredens. Het enige dat voor hem spreekt, is dat hij het deed tegen Chelsea en Real Madrid. Echter deed hij het veel vaker niet tegen beduidend mindere tegenstanders.

Niets tegen Van De Beek overigens hoor. Een leuke kracht voor de top van een middelgrote competitie, maar daar houdt het eigenlijk ook wel op qua niveau. Wel de beste optie met betrekking tot Oranje als je als back-up een middenvelder nodig hebt die opduikt in de 16 van de tegenstander, maar zolang hij niet speelt, is dat geen optie.

18 augustus 2023 om 17:22

Grijs?

Paar keer kampioen in NL, halve finale CL, aantal interlands, transfer naar grote PL club.

Als dit al grijs is...

18 augustus 2023 om 17:51

Heeft slechts twee/drie leuke seizoenen gehad. Is nu onderhand al 26 volgens mij en al jaren niet meer gepresteerd. Is bij United op een zijspoor belandt en mag hopen dat met geluk een subtopper hem ophaalt. Dat is inderdaad een grijze carriére. Wellicht dat hij nog een aantal seizoenen gaat presteren in een noemenswaardige competitie, maar daar lijkt het op dit moment niet op. Tot slot ziet de coach die hem in zijn piek onder zijn hoede had het ook niet in hem zitten..

18 augustus 2023 om 18:41

Grijs carriere is bijv je hele carriere doorbrengen in de KKD. Van Dordrecht naar Top Oss.

Dit is gewoon een jongensdroom waar heel veel voetballers alleen maar van kunnen dromen.

Halve finale, kampioenschappen, interlands en een grote club als Man U op je CV.

Kom op, het slaat nergens op, om dit een grijze carriere te noemen

18 augustus 2023 om 19:07

Je kan net zo zeggen dat het voor veel jongens een eer is om in de kkd te spelen. Laten wij het erop houden dat we beiden een andere visie hebben van een grijze carriére.

Lijkt mij ook niet de speler die we momenteel nodig hebben. Met Van Boomen en Taylor hebben we al twee spelers om de rol van Klaassen over te nemen. Wat we nu nog nodig hebben is een creatieve 10 waar naast we Hlynsson in de loop van het seizoen kunnen laten wennen. En misschien nog een controlerende middenvelder voor de diepte aangezien het hele seizoen op die Tahirovic vertrouwen wat optimistisch is, bijvoorbeeld die Georgiër uit Rusland als het even kan. Van de Beek is gewoon een harde werker, iets beter dan Klaassen, daar hebben we weinig aan in deze selectie.

18 augustus 2023 om 18:02

Klaassen, Taylor, van de Beek, drie blonde jongens met dezelfde speelstijl, allemaal de natuurlijke opvolgers van elkaar geweest. Lijkt me niet dat je die alle drie nodig hebt nee.

18 augustus 2023 om 18:29

Ondanks dat ik Taylor niet zoveel vind, kan je echt niet zeggen dat ze alledrie dezelfde speelstijl heben.😂😂
Klaassen is een "rouwdouwer" en naar voren gaand, Taylor is een stylist (met weinig rendement en komt nooit terug) en vd Beek was een combi van die twee (en verdedigde wel mee), dus nee zeker niet dezelfde stijl.
Dat blonde klopt dan weer wel.🤷‍♂️

18 augustus 2023 om 19:27

Taylor weinig rendement? Zijn statistieken van vorig seizoen vind ik anders aardig goed voor een jonge middenvelder (8 goals en 3 assists). Of ik hem goed genoeg vind is een tweede.

18 augustus 2023 om 20:25

Taylor had grappig genoeg exact dezelfde statistieken als Kökcu in de competitie en beker.

Als hij toch wil spelen, moet hij water bij de wijn doen.
Het is win win voor Donnie, hij speelt en speelt zich weer in the picture voor andere club en/of Oranje.

18 augustus 2023 om 18:04

Zullen vast wel meer clubs geïnteresseerd zijn die vd Beek meer kunnen bieden dan Ajax.

Klopt het niet dat Ajax, toen met Blind, ook niet aan zijn salaris eisen konden voldoen maar dat via de transfersom gecompenseerd hebben?? Staat me wel iets van bij, maar kan het mis hebben natuurlijk.

Van de Beek kan beter een paar stappen terug doen, ipv een nieuwe gok bij een andere ploeg te nemen, nog een jaar banken, dan wordt zijn carrière nog moeilijker...

Leuk als Klaasen zou vertrekken, maar niet voor veel geld en een dik salaris. Afgelopen jaren niets bewezen waardoor hij dit waard zou zijn.

Ben zeker fan van v Beek, alleen stel je eens voor een middenveld (door blessures, vormverlies of schorsing) Klaassen, Taylor v Beek.

3 spelers die graag aan schijnverdedigen doen. 3 spelers die graag (te) diepgaan.

Gatenkaas next level

18 augustus 2023 om 17:24

Andere kant, Van den Boomen, Tahirovic, Donny zou best complementair zijn, met Berghuis op rechts.

18 augustus 2023 om 19:29

Niet mee eens. Je mist echt creativiteit op dit middenveld. Van den Boomen en Tahirovic hebben een goeie pass maar zijn geen creatieve spelers a la Ziyech (of Berghuis als we het over Ajax spelers hebben). Dan zie ik veel liever een Spertsyan waarvan ik hoor dat hij dit wel is en daarnaast ook nog eens veel doelpunten en assists maakt.

18 augustus 2023 om 18:30

Precies!! Heel goed verwoord.👍

Vind het zelf nog wel begrijpelijk dat Donny niet terug wilt. Hij is nu op een leeftijd dat hij door moet, nu terug naar Ajax, kan hij pas weer over 2 jaar weg, is hij alweer 28. En wat heeft hij dan bewezen? Moet hij weer opnieuw beginnen. Jaja jongens, hij is alweer 26, en komt nergens aan de bak. Best pijnlijk. Lekker in topcompetitie blijven maar van een middenmotor beginnen en daarvan uit doorpakken. Al zie ik het niet meer gebeuren voor hem…3 jaar gewoon niets gedaan. veel en veelste dom geweest om naar de Engelse top te gaan waar iedereen al had verwacht dat het niets zou worden. Had lekker iets lager begonnen, Dortmund, Leipzig, je ziet waar die sterren nu zijn; Nkuku,Zoboslai, Haaland, Malen is na stroef jaar ook hard op weg. Stil staan in je ontwikkeling als je de 24 bent gepasseerd is zo funest man.Daarom moet Gravenberch met een bloedgang naar club op zijn niveau. Heeft zichzelf ook beetje overschat, want met Kimmich en co kom je er niet tussen

Zou Ajax Donny goed kunnen gebruiken? Ja, zeker als Klaassen gaat. Is Donny zoveel geld waard? Nee. Hij is natuurlijk veel beter dan Klaassen en Taylor op 10/achter de aanval, maar met Berghuis en Akpom en Kudus en Klaassen en Taylor en heb je daar allerlei opties, sommige goed genoeg andere niet.

18 augustus 2023 om 18:58

Het probleem is vooral het salaris. Een speler als Van De Beek ga je natuurlijk geen 3,5-4 miljoen euro per jaar betalen. Da's pure kapitaalvernietiging. Voor de helft daarvan zal hij vast niet te paaien zijn, gezien het feit dat hij zo'n 6,5 miljoen euro per jaar verdient in Manchester.

Je hoopt bijna dat Verweij dit, wat waarschijnlijk is, uit zijn duim gezogen heeft en hij ook zijn berichten moet rectificeren

Goed voorbeeld van domme carriere keuzes, had moeten begrijpen dat hij in een Ajax systeem best kan renderen als 10 die opduikt in de 16, maar het grote geld kan ik ook ergens wel snappen. Zonde, nu al 26 en voordat er weer een mooie club komt is hij al over zijn piek.

Ajax koopt nu alleen maar dure buitenlanders en kan daardoor heel goed donny van der beek erbij gebruiken. Echt een jongen met ajaxbloed en werkt altijd hard voor de ploeg. Nu hij niet komt zal er vast wel weer een andere buitenlander komen...

18 augustus 2023 om 18:57

Van De Beek verdient 6,5 miljoen euro per jaar. Zelfs al zou hij genoegen nemen met de helft: Waarom zou je als club in hemelsnaam 3,5 - 4 miljoen euro per jaar gaan spenderen aan een speler als Van De Beek? Die jongen doet aardig mee in de top van een middelgrote competitie, maar daar is verder ook wel alles mee gezegd. Zo'n speler wil je hooguit 1,5 tot 2 miljoen euro per jaar betalen. Eigenlijk is dat al best veel geld.

18 augustus 2023 om 20:52

Ramaj en Gaaei waren inderdaad erg duur. Dat is dus niet de definitie van alleen maar. Plus de buitenlanders zijn gekomen ipv buitenlanders die weg gegaan zijn.

En opnieuw reageren velen niet op de boodschap, maar alleen op de boodschapper. Alleen maar afgeven op Verweij of Driessen, maar nooit iets inhoudelijks zeggen over het onderwerp.

Van de Beek is nog jong, zijn marktwaarde is misschien afhankelijk van speeltijd en prestaties, maar hijzelf laat natuurlijk (nog) niet zijn salaris teveel naar beneden praten. Dan is Ajax op dit moment (nog) geen optie; logisch toch?

Ik denk dat hij best tot zijn recht komt bij een Spaanse of Duitse (suub)topper. En naar Ajax terug net voor zijn 30e, naar het voorbeeld van Daley Blind in 2018, is ook al niet meer al te lang in de toekomst: komt goed!

Ik heb toen hij naar United ging ooit geroepen dat hij uiteindelijk bij fc Utrecht terecht kwam. Niet dat ik 'm geen goede carrière gun maar hij werd naar mijn idee altijd zo overschat. Puur door 't kratje bier wat ik gewed heb hoop ik dat het ooit nog uit komt

De Story brengt betrouwbaarder nieuws dan Valentijn en Mike over Ajax sinds Mislintat zn komst. Voetbalzone kan beter een gossip pagina maken voor hun "nieuws".

Heb ik maar 1 woord voor Gelukkig.

18 augustus 2023 om 18:43

Gelukkig? v Beek zou weer behoren tot onze beste spelers. Zie in hem ook een uitstekende aanvoerder komende jaren.

Maar dan moet Klaassen wel weg om ruimte te maken.

18 augustus 2023 om 19:10

Weet niet of hij van toegevoegde waarde is want heeft al zolang niet gespeeld, heb liever dat ze kijken voor een linksback

Maar dan moet hij voetballen, en ook nog tegen minder salaris. Nee Donny niet gezien. Lekker met het 2e elftal ballen

Laten we hopen van niet. Donny zal namelijk neit veel toevoegen aan het huidige Ajax. Dit is een speler die goed kan meedraaien als alles goed gaat.

Zat net te lusten naar dat podcastsje, maar wat een bagger komt daar tochuit zeg. Ze hadden het over andy en zijn uitspraken over Sidney. '' je moet natuurlijk wel fact checken '' haha alsof deze heren hier ooit van hebben gehoord. Echt de domste dingen, dest is inene een top speler, ze snappen niet dat ajax niet toe slaat, van de beek ze salarissen 's is een probleem anders had hij bij ajax gespeeld. Nu is psv slim bezig door met hem aan de haal te gaan 😂😂 vraag mij af hoeveel mensen er nou naar luisteren. Ik zelf gebruik het als ik mijn zelf even wil opwinden. Daar slagen de heren zeker in.

Ajax doet overal een poging in de hoop dat er een speler ja zegt.

Ik vraag me dan vooral af in welk opzicht. Ze zullen bij Manchester United vast niet een enorm bedrag vragen voor een speler die niet enigszins in de plannen voorkomt. Die mag hooguit nog minuten maken als er meerdere blessures zijn.

Nou ben ik wel aan het gissen, maar dan blijft vooral zijn salaris een struikelblok. Dan zal Van De Beek de afweging moeten maken of die extra 3 miljoen euro per jaar het onderaan de streep waard is om nog twee jaar op de bank en/of tribune te zitten. Geen club gaat hem namelijk ook maar enigszins 6 miljoen euro of meer per jaar betalen. De helft is momenteel al aardig wat.

Ook vraag ik me af wat Van De Beek dan in gedachten heeft. De Premier League kan hij niet aan en iedere club die een aardig salaris op zou kunnen hoesten voor zo'n risico, mikken waarschijnlijk toch wat hoger dan Van De Beek. Er is niks mis mee om in de top van een middelgrote competitie of in de middenmoot tot subtop van bijvoorbeeld de Bundesliga of Ligue 1 te spelen. Hoe meer tijd er overheen gaat, des te minder interessante clubs zullen nog voor hem op de stoep staan.

Het is namelijk wel duidelijk dat hij zelf moeite heeft er objectief naar te kijken en zijn kamp helpt daarin schijnbaar ook niet mee. Anders was hij nooit naar Manchester United gegaan en had zijn kamp dat ook afgeraden. Kans op regelmatige speeltijd was bij voorbaat een kansloze missie en er waren meer clubs geinteresseerd in zijn diensten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

75 fans
Middenvelder, 26 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren