Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terry: 'Het zag er niet uit, maar Paris Saint-Germain begon ermee'

Laatste update:
/

Zlatan Ibrahimovic zei het gevoel te hebben gehad dat hij werd omsingeld door 'baby's' en John Terry kan daar gedeeltelijk in komen. De spelers van Chelsea zochten scheidsrechter Björn Kuipers geregeld op en probeerden hem onder druk te zetten. De Fransen lieten zich echter ook niet onbetuigd, vertelt de Chelsea-aanvoerder in gesprek met The Guardian.

Volgens Terry begonnen de spelers van Paris Saint-Germain zelf met het belagen van de Nederlandse arbiter. "Op het moment dat zij beginnen, kun je niets anders doen daarop reageren", claimt de routinier. "Je kunt, als elftal, niet toelaten dat de tegenstander de scheidsrechter omsingelt en hem vraagt kaarten uit te delen. Ik moest veertig, vijftig meter rennen om erbij te komen en ik geef toe dat zoiets niet sportief oogt."

"Het gaat erom dat je je ploeggenoten steunt", vervolgt hij. "En als ik verhaal ga halen bij de arbiter, krijg ik automatisch vier of vijf man mee. Het ziet er misschien niet uit, maar het hoort nu eenmaal bij het spel." Het mocht overigens allemaal niet baten: Chelsea speelde 2-2 gelijk en werd, na een eerdere 1-1 in Parijs, uitgeschakeld in de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hier heeft terry toch wel gelijk in moet ik zeggen.

12 maart 2015 om 13:51

Maar niet in de mate waarin Cfc het deed.

Overigens maar goed voor Kuipers dat PSG gewonnen heeft. Nu gaat de discussie achteraf namelijk niet over hem maar over het gedrag van de tegenstander.

12 maart 2015 om 20:44

Met alle respect, barca is veel erger dan Chelsea daarin maar ik hoor niemand daarover. Nu spelers van Mourinho het doen is gelijk wereldnieuws.. barca spelers doen dit al sinds 2008

13 maart 2015 om 11:50

Dit gaat over de reactie van Ibrahimovic over de Chelsea spelers, wat kom je nou Barcelona erbij betrekken, Madrid kan er zelf ook heel veel van als je toch zo wilt beginnen slapjanus.

Terry heeft het recht om verhaal te halen hij is captain dan mag dat, als er 4 of 5 schapen achter je aan hollen om verhaal te halen is het logisch dat Kuipers onder druk komt te staan, hoop dat de kaart van Ibra word geseponeerd want dit was gewoon niksm

14 maart 2015 om 20:58

Wat je zegt ouwe real fan, ben je met je eens. Die busquets is echt een viezerd wat dat betreft

12 maart 2015 om 13:52

Dus omdat de tegenstander begint, moet jij reageren door het zelfde te doen. Dit is een principe dat veelal op de basisschool wordt gehanteerd en lijkt me ook totaal niet handig in deze situatie. Het helpt je als team niet verder. Een goede scheidsrechter geeft kaarten op basis van zijn waarnemingen en het toepassen van de regels. Niet op basis van hoeveel mensen om hem heen staan te vragen om kaarten. Volgens mij werkt het juist eerder tegen je dan dat het je helpt.

Het beste kan je het oordel van de scheidsrechter accepteren en je bezighouden met zaken waar je wel invloed op hebt. Je eigen spel en het spel van je team. Indien je je met andere zaken gaat bezig houden wekt dit alleen maar frustratie op bevorderd dit niet het spel. En bij Mourinho en zijn teams lijken randzaken en voetbal zich vaak te mengen. Maar gelukkig heeft gisteravond het voetbal gewonnen.

12 maart 2015 om 13:53

Hoezo heeft hij gelijk, het maakt niet uit wie er begon. Je behoort er boven te staan.

12 maart 2015 om 16:52

Bovendien heeft hij nog ongelijk ook. Ik was vooraf neutraal, maar na de match welblij dat PSG door ging.

12 maart 2015 om 14:01

Terry heeft niet gelijk. Bij elke ploeg waar mourinho trainer is gebeurt dat. Het is gewoon
mourinho die dat onsportieve gedrag aanmoedigd . Bij real madrid deden ze dat ook niet tot
mourinho er was.

12 maart 2015 om 14:23

Elke ploeg doet het niet alleen ploegen waar mourinho traint . Barca doet porto doet real doet het vaak dus wat je zegt slaat nergens op

12 maart 2015 om 16:14

En dan noem je juist 3 ploegen op waar Mourinho heeft gezeten.. hmm

12 maart 2015 om 14:11

'Het hoort bij het spel'

NEE!!

'Zij doen het ook dus moeten we wel'

NEE!!

Lijkt wel of er hier een kleuter van 6 aan het woord is. En what happened to FairPlay??

12 maart 2015 om 14:45

Jezus, kom op man. Als Terry 4 jaar had geweest zou ik er nog iets van begrepen hebben omdat kleine kinderen zich zo nou eenmaal verdedigen.
ja maar hij begon, hij heeft eerst mijn autootje door de poep gereden. ach ach ach wat een nivo voor een multi miljonair van 40. Dit is wel erg schrijnend.

12 maart 2015 om 18:43

Het moet toch niet zo zijn dat als je tegenstanders iets doet jij het ook moet doen? Je dwingt juist meer respect af als je het juist niet. Laat maar zien dat je boven dit soort gedrag staat.

12 maart 2015 om 23:42

Hoe kom je daar nu bij? De Mourinho teams hebben dit tot kunst verheven. Echt walgelijk het draagt in hoge mate bij aan het besmeuren van de sport

Dat kan wel hoor, je kan er ook bovenstaan. Bovendien was Chelsea vele malen erger. Oscar die gaat rollen met in handje voor zn ogen bijvoorbeeld, bah

Wat een onzin, Chelsea begon duidelijk zelf, continu overtredingen uitlokken, of vlak langs iemand lopen, diegene schoppen en doen alsof ze zelf geraakt waren.

Costa was er duidelijk het beste in trouwens, gelukkig kon Kuipers zich het duel van Spanje tegen Nederland tijdens het WK in Brazilië nog herinneren, waar Costa ook onterecht een penalty kreeg.

Dit alles terwijl hij zelf nota bene een rode kaart verdiende.

Uitspraak van een baby, Hun doen het dus ik doe het ook!
Nee al rent je hele team erheen.. je heb er niks te zoeken dus blijf er gewoon weg.

12 maart 2015 om 14:03

Terry is de aanvoerder dus hij kan weldegelijk naar de scheidsrechter gaan.

12 maart 2015 om 14:12

om wat te doen? smeken om een kaart? nee daar is een aanvoerder niet voor. Als je het niet eens bent met een beslissing kan je met de scheids gaan praten. niet al van te voren gaan staan huilen

12 maart 2015 om 14:49

Ik heb het al vaker gezegd maar ik zal het nog maar een keer herhalen. Ook een aanvoerder heeft niks te zoeken bij de scheidsrechter. De aanvoerder is het aanspreekpunt van de scheidsrechter en niet andersom. De scheidsrechter zou voor alle commentaar op de leiding, zowel in woord als gebaar. een kaart mogen en moeten geven. Men denkt maar dat dit de normaalste zaak van de wereld is maar in geen enkele andere sport gebeurt dit. Ik hoop dat er snel een scheidsrechter komt die de aanvoerders voor de wedstrijd waarschuwt dat alle commentaar een kaart is en zich hier vervolgens aan houdt.

Wat een zielig verhaal, gelukkig ligt dat walgelijke Chelsea met hun antivoetbal eruit zodat ze niet nog meer CL-wedstrijden kunnen verzieken met hun zogenaamde resultaatvoetbal waarbij ze niks creeëren maar toevalstreffers maken terwijl de tegenstander veel meer kansen krijgt die Courtois pakt. Ongelofelijk dat zo'n club supporters heeft die verder geen regionale verbinding hebben.

Kuipers had het meteen de kop in moeten drukken door mensen die naar hem komen schreeuwen voor een discussie, meteen een gele kaart te geven. Dan waren er waarschijnlijk meer rode kaarten gevallen, maar misschien ook niet, omdat de spelers door zouden moeten hebben dat ze weinig kunnen maken.

12 maart 2015 om 13:54

Ja precies, maar wat doet Kuipers. Motta een kaart voor zeuren geven, wat volstrekt willekeur was. Kuipers heeft echt waardeloos gefloten gisteren.

De spelers van PSG zullen weer zeggen dat de Chelsea spelers begonnen uiteindelijk is het van beiden niet netjes. Het zou het voetbal sieren wanneer de scheids zo werd behandeld als tijdens Rugby gebeurt.

12 maart 2015 om 13:51

PSG zal niks zeggen.. Die zijn gewoon in 7e hemel nu.
Mourinho heeft ook al een prijs gewonnen en gaat ook de BPL winnen en daarom reageerde hij wat nuchter gisteren..hij kan het hebben.. 2 van de 4 prijzen winnen is nog steeds een succesvol seizoen.

12 maart 2015 om 13:55

PSG zal inderdaad nog dronken van geluk zijn. En Mourinho zal inderdaad de titel gaan winnen tenzij er een wonder gebeurt.

Zij begonnen, dus niet onze schuld. Bah walgelijk gedrag en dat voor de aanvoerder die veel beter zou moeten weten.

Wat een slap verhaal.
Je hebt je gewoon in te houden.
Ook weet ik niet wat hij wil zeggen aangezien ik het psg geen een keer heb zien doen.

12 maart 2015 om 13:55

Geen een keer.. Beide teams waren even erg. Toen costa die tackle maakte stond iedereen om de scheids. Luiz kreeg er zelfs geel voor. En blijkbaar is iedereen blind geworden door de haat tegen Chelsea/ Mourinho. Maar psg zat wel flink te hakken en veel nare overtredingen. Verder verdiende psg de overwinning. En goed dat ze wonnen, maar geen van de teams verdiende de schoonheidsprijs.

12 maart 2015 om 14:01

Ja PSV deed het ook maar er zit wel een groot verschil tussen de situaties of ibra die nog inhoud en Oscar die ook lomp ik komt of die ordinaire doodschop van Costa die opzettelijk iemand probeerde te blesseren naar mijn mening zou je bij een schop als die van Costa toch wel degelijk er iets van mogen zeggen en zeker de aanvoerders moeten dat mogen mits het op een fatsoenlijke manier gebeirs. Maar beide teams deden het maar alleen Chelsea deed het bij elk klein voorvalletjes.

12 maart 2015 om 14:11

Nee ze waren even erg. En in eerste oogopslag zag de overtreding van zlatan er ook ernstig iit. En er zijn vaker scheidsrechters geweest die rood daarvoor hebben gegeven. Maar zoals jij aangeeft is einde zoek. Wie bepaalt de ernst van de overtreding. Dus als je vind dat het erg is mag je er wel wat van zeggen. Nee beide teams waren vrij vervelend. Uiteindelijk toch vermaakt leuke weds gezien en verdiende winnaar. Tijdens de weds gaat de voorkeur uit na psg. Maar na de weds kan je wel gewoon weer nuchter kijken dat beide teams even erg waren. Ook bij de nep wissel op het eind. Mocht Mourinho dat doen. Had iedereen om z'n hoofd geschreeuwd nu was het slim..

12 maart 2015 om 14:18

Het gaat om wat er voor de rodekaart gebeurd.
En toen had Costa nog niet silva onderuit geschopt.
Daarom vind ik het een slap argument van terry omdat te doen.
Maar ja het is een team van mourinho dus het moet ons niks verbazen.
Al zijn teams zijn zo.

12 maart 2015 om 14:29

Jij zegt in je eerste post. Dat je het psg geen een keer hebt zien doen. En ze deden het wel. En ze zeurden ook bij elke beslissing van de scheids.. Letterlijk elk Fluitje. Sterker nog verratti heeft zelfs aan de scheids gezeten. Iets waar di Maria rood voor kreeg. Verder begrijp ik niet waarom je Mourinho hier bij haalt. Fergusons Manu deed dit ook. En peps barca deed dit ook. Daar kwam zelfs valdes nog vaak rennen naar de scheids.

12 maart 2015 om 15:21

Dat is toch niet inherent aan tekst of wel?
Maar maakt niet uit ik heb het over voor de rodekaart.
Wat psg daarna doet is gewoon gevolgen van.
Wat ik heb gezien is het meer dat psg het over heeft genomen chelsea.

En waarom mourinho er bij komt omdat hij het klimaat creëert.

Helaas is niet iedereen zoals Zlatan. Krijgt rood, accepteert het. Wordt er een dergelijke overtreding op hem gemaakt, dan reken er maar op dat ie hem erop aanspreekt, in plaats van zielig te doen richting de scheids. Dat zou het voetbal een stuk mannelijker maken.

12 maart 2015 om 14:40

Pas maar op met dit soort reacties. Ik zag dat Matthaus weer in een anti-Zlatan bui is.

12 maart 2015 om 15:05

Maakt me niet uit. Zlatan gedraagt zich af en toe als een idioot, maar accepteert wel de gevolgen van zijn acties en gaat niet lopen zeuren tegen de scheids. En zo hoort het gewoon.

Tuurlijk, John. Ik doe het, want zij doen het ook. Lekker volwassen.

Zegt diegene die om elke overtreding volle spurt trekt naar ofwel de tegenstanden ofwel naar de scheids. Pfff wat zijn die Chelsea spelers allemaal zeikerds zeg. Maar tjah de appel valt niet ver van de boom zeker (mourinho).

Gewoon iedereen die commentaar heeft een gele kaart geven behalve de aanvoerder.
Ben je zo van het gezeik af.... ook die vieze actie van Costa en die vieze schalbe van Hazard heeft niets met voetbal te maken en moet direct bestraft worden..

Je krijgt de eerste wedstrijden 9 tegen 9, maar je bent na een maand af van het gezeik.

ach ja...t maakt niet zo veel uit wie er mee begon en wie het het meest deed. Feit is dat het veel te veel voorkomt tegenwoordig. Te veel theater, te veel vragen om kaarten, te veel zeuren bij de scheids.

Vragen om een kaart moet standaard geel worden...al vragen 5 spelers er te gelijk om. Alle 5 geel.
Alleen de aanvoerder mag nog wat tegen de scheidsrechter zeggen....de rest krijgt gelijk geel
theater en schwalbes moeten achteraf nog bestraft kunnen worden met geel of een schorsing.

moet je zien hoe snel het verandert.

Dit is helaas de realiteit van het hedendaagse topvoetbal. Elk moment in de wedstrijd proberen om te zetten in een voordeel van je team. Die gasten doen er alles aan om te winnen. Hoe hoger het niveau, hoe vaker het voorkomt. Ik zeg welkom videoref. met een challenge systeem als bij tennis bijvoorbeeld. Scheelt een hoop gezeik.

Ben ik het niet mee eens John Terry. PSG probeerde namelijk bij die 'rode kaart challenge' van Diego Costa ook de scheids onder druk te zetten met 4 man en David Luiz kreeg gelijk geel. Daarentegen was het geen enkel probleem dat Chelsea met letterlijk het hele team, behalve keeper Courtois en stervende zwaan Oscar, stond te roepen om een rode kaart.
PSG kon simpelweg niet even ver gaan met klagen als Chelsea, dat stond Kuipers namelijk niet toe.

Het was een echte wesdtrijd. En PSG is verdiend door. Chelsea had het in eigen hand naar de 1-0. Maar verspelen het. Ze hebben nu niet veel prijzen meer om te winnen. Uitgeschakeld door Bradford City in de F.a. Cup en nu is de Champions League ook over. Het zal me niet verbazen als ze de titel ook nog verspelen. Diego Costa is ook nog niet de oude. Maar dat is een kwestie van wennen en aanpassen. Het is ook niet niets als je jaren in Spanje hebt gespeeld en dan ga je naar Engeland. Andere omgeving, ander weer, andere cultuur, andere speelstijl hij moet gewoon eerst wennen.

Hahah, ik krijg basisschool flashbacks hiero. Over 11 baby's gesproken.. Terry bevestigt hiermee ook indirect wat Zlatan heeft gezegd.

Typisch een Terry antwoord. 'psg begon ermee'
Laat het aub enkel op het veld zien Terry, waar je daadwerkelijk prima bent. Buiten de lijnen altijd al een kinderachtige slappe zak geweest die weigert verantwoording te nemen.

Al met al, ben ik mega blij met de uitschakeling van dat afgrijselijke Chelsea.
Ik vind op de shirts na, alles lelijk aan die club!!!
Om te beginnen is het geen voetbalclub meer, maar het patserige speeltje van een al even patserige megalomane multimiljardair, het heeft niks meer met voetbal te maken.
Er spelen 2 Engelsen in de basis en de rest is allemaal weggekocht uit den vreemden.
Er zit totaal geen visie of lijn in het beleid van die vereniging, alleen maar kopen, kopen en nog eens kopen, al is het maar om de concurrentie te verzwakken.
Nou doen de meeste grote clubs niks anders, ook PSG en Real Madrid zijn teams die bij elkaar gekocht zijn, maar die spelen tenminste nog aardig voetbal.
Brengt mij gelijk bij mijn tweede punt: het voetbal dat er wordt gespeeld is niet om aan te gluren!!!
Niet te geloven met al die internationale sterren op het veld en dan nog geen 2 uitgespeelde kansen weten te creëren in 210 minuten!!!
Dan de coach, met zijn laffe defensieve wissels, je speelt thuis tegen 10 man en dan nog durft hij het niet aan om echt te gaan voetballen!!!
En maar klagen achteraf over de arbitrage, man hij roept de ellende over zichzelf af!!!
Ten slotte Diego Costa, wat een smerige vuile speler is dat zeg!!
Bij werkelijk ieder opstootje was hij direct of indirect betrokken, zuigen, zaniken en janken op de scheidsrechter als meneer zijn zin niet krijgt en dan die smerige doodschop die hij nog eens uitdeelde, een schande voor het voetbal met zijn lelijke boeven kop!!!
En dan hebben ze meestal ook nog eens alle geluk van de wereld ( die cl finale van 2012 om maar wat te noemen!!! )
Man wat ben ik blij dat deze poenerige anti voetbalclub er eens vroegtijdig uit gekegeld is!!

12 maart 2015 om 14:35

Carefreeeeeeeeeeeeee wherever you may be, we are the famous Cfc, and we don't give a f**k, whoever you may be, cause we are the famous Cfc.

12 maart 2015 om 14:43

@Flip Volwassen van je. Je weet dondersgoed dat hij gelijk heeft en dat probeer je nu af te doen met een liedje?

12 maart 2015 om 15:13

Ben je nou aan het zingen op een forum? Oké, dan.

Calimero gedrag haha. Wat een onzin. PSG begon en niet wij boehoe...
Hou toch op je bent aanvoerder daar moet je gewoon boven staan!
Natuurlijk moet je altijd je teamgenoten steunen, maar vond dat hij in dit geval juist zijn team bij Zlatan en de scheids weg moest houden. En Oscar was ook erg met dat overdreven gedrag.
Maar goed, was als neutrale toeschouwer een prachtige wedstrijd waar werkelijk alles in zat! Zowel positief als negatief!

wat een onzin het begon gewoon bij die rode kaart een oscar for oscar maar chelsea begon zelf ! em terry is ook een van de vieze spelers hoor smerige speler

Over dat geklaag en kaarten vragen word nog steeds mild mee omgegaan. De regel is toch een kaart vragen voor een ander is zelf een kaart krijgen? Overigens was de kaart van Zlatan echt geen rood Zlatan ging puur voor de bal en had pech dat hij zo'n robuust postuur heeff. Als het Serero was kreeeg die echt geen rood.

''hoort eenmaal bij het spel''

Ach, donder toch op. Het wordt tijd dat voetballers eens keihard aangepakt worden met al het beeldmateriaal. Schorsing na gebruik van schwalbe/theaterspel, schorsing na het huilen rondom een scheidsrechter/niet accepteren van beslissing. Dit gaat echt de spuigaten uit.

Zag eens een filmpje van een ref in een rugby wedstrijd. Riep een speler naar zich toch, gaf hem een vermaning dat HIJ bepaalt, en als desbetreffende speler nog eens tegen de scheids inging hij mocht inrukken. ''this ain't soccer''.

Terry rende zo hard naar de scheids dat hij nog zelfs een tik met zijn voet uitdeelde aan Oscar hahah

Alsof ze ervan wakker liggen van wat jij zegt Terry lachwekkend PSG s gewoon door

Allemaal een kaart geven bij het minste gezeur en het zal snel stoppen. Scheidsrechters doen dit zelden omdat het gewoon niet consequent wordt toegepast.

'maar hij begon eerst, dus doe ik het nu ook'. Wat zijn dit? kleuters? Je bent nota bene de captain gedraag je daar ook naar. In plaats die 50 meter sprinten naar de scheidsrechter had hij beter zijn energie kunnen steken in het voetbal, waren ze misschien wel door. Stelletje aanstellers. Voetbal is echt ruk geworden.

Het hoort helemaal niet bij het spel. Alleen de aanvoerder zou mogen praten met de scheids.
Verder dat psg begon vind ik zo'n kinderachtig argument.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren