Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ter Stegen ontvangt aanbieding en kan FC Barcelona na tien jaar gaan verlaten

Laatste update:

Marc-André Ter Stegen heeft een aanbieding ontvangen van Al-Ittihad, zo weet het Spaanse Relevo te melden. FC Barcelona kan het geld goed gebruiken en staat niet onwelwillend tegenover een verkoop van de Duitse doelman.

Het contract van Ter Stegen in Catalonië loopt door tot medio 2028, waardoor Barça een hoge transfersom kan vragen voor Ter Stegen. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt hij een waarde van 35 miljoen euro.

Ter Stegen is gelukkig bij Barcelona en dacht niet na over een vertrek uit het Spotify Camp Nou, maar het bod van Al-Ittihad heeft hem toch doen twijfelen. Barcelona ziet in de verkoop van Ter Stegen de ideale mogelijkheid om wat geld te verdienen.

De interesse in Ter Stegen komt niet uit de lucht vallen. Sinds januari is Ramón Planes de technisch directeur bij de Saudi-Arabische club. Hij was eerder werkzaam bij Barcelona en kent de Duitser uit zijn tijd in Catalonië.

Mocht het inderdaad tot een transfer van de 31-jarige sluitpost komen, komt er na tien jaar een einde aan het dienstverband van de doelman bij Blaugrana. De club nam hem in 2014 voor twaalf miljoen euro over van Borussia Mönchengladbach.

In totaal stond Ter Stegen tot dusver 398 keer onder de lat bij Barcelona. Hij kreeg 388 tegendoelpunten en hield maar liefst 166 keer zijn doel schoon.

Met Ter Stegen in de gelederen werd Barcelona vijf keer kampioen van Spanje, won het even vaak de Spaanse beker en tevens eenmaal de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alweer 10 jaar bij Barca? Tijd vliegt

Toch echt een geweldige aankoop gebleken. Echt een heel goede doelman, en dat voor een relatief laag bedrag van 12 miljoen. Hoewel ik het aan de ene kant doodzonde zou vinden hem te zien vertrekken bij Barca, is dit wel het moment er financieel iets aan over te houden. Ik ben ook wel positief over Inaki Pena, ook echt wel een fatsoenlijke keeper.

25 februari 2024 om 13:17

Zeker naar het einde toe was Peña toch echt gewoon een grote bron van onrust achterin. Ook een paar matige beurten gemaakt. Daar moet toch echt iets beter voor in de plaats komen vind ik.

25 februari 2024 om 13:19

Kom op man.. Peña is niveau Osasuna. Peña zou ter Stegen nooit kunnen opvolgen, dat verschil is gigantisch. Ja, hij is een “fatsoenlijke” keeper maar absoluut niet Barcelona niveau. Bij lange na niet zelfs. Bezwijkt onder druk en communiceert niet met de defensie.

Ter Stegen zou ik nooit weg doen, voor een nieuwe goede keeper ben je miljoenen kwijt.

25 februari 2024 om 13:49

Hij moest op het begin nog vechten voor een basisplek. Terwijl het voor iedereen best duidelijk was dat hij beter was dan Bravo. Tien jaar later en hij is er nog steeds.

"FC Barcelona kan het geld goed gebruiken en staat niet onwelwillend tegenover een verkoop van de Duitse doelman"

Wie verzint deze dingen.. serieus haha.. Ter Stegen mag onder geen enkel beding vertrekken! Die blijft 100 procent.

25 februari 2024 om 13:21

En wie zegt dat hij niet mag vertrekken? Als er een goed bod gedaan wordt kan Barcelona overstag gaan, mits de keeper zelf ook iets ziet in een overstap.

Ter Stegen is een van de beste keepers van de laatste jaren, die vervang je niet zomaar. Ik zou het zonde vinden als hij weg gaat, zeker omdat hij bij Barcelona ook genoeg verdient. Maar ik kan mij voorstellen dat je na 10 jaar openstaat voor een nieuwe uitdaging, ik kan mij alleen niet voorstellen dat hij interesse heeft in een overstap naar het midden-oosten, alleen voor het geld. Vrijwel elke topclub in Europa zal interesse hebben in Ter Stegen als hij weg wilt.

25 februari 2024 om 13:21

Relevo heb ik overigens zelden iets zien schrijven wat berust op de waarheid. Uiteindelijk moeten we wel nadenken over een opvolger van Ter Stegen, maar nog niet komende zomer verwacht ik.

Diogo Costa vind ik wel een goede keeper, maar wat moet hij kosten? Miljoen of 70? Zou lekker komende jaren Ter Stegen houden.

25 februari 2024 om 13:25

Als je pakweg 100 miljoen kan krijgen voor ter stegen en die dan kan vervangen door Costa dan zou ik dat wel zeker overwegen als Barca zijnde.

25 februari 2024 om 13:41

Het punt zal eerder het salaris zijn, Ter Stegen van de loonlijst af halen zal voor Barcelona hoge prioriteit zijn. Ze kunnen ook De Gea halen, die kost niets qua transfersom en zit zonder club, die kan geen topsalaris meer vragen.

25 februari 2024 om 14:17

100 voor ter Stegen is wel een extreem voorbeeld. Maar wie weet @Lierse1997

25 februari 2024 om 14:33

Die Saoedi’s doen vaker gekke dingen. Laatst nog 175 miljoen voor Salah bieden. Natuurlijk is die meer waard dan ter stegen, maar die is ook wel ouder (aangezien keepers langer meekunnen).

25 februari 2024 om 14:36

De Gea zou een goede noodoplossing zijn, maar als je ziet hoeveel ballen Ter Stegen van de defensie krijgt per wedstrijd.. daar gaat de Gea mee in de problemen komen. Ik ben normaal niet van het meevoetballen van een keeper heel groot maken, maar Ter Stegen is hierin (een van de) beste ter wereld. Dan is De Gea op dit gebied een hele grote stap achteruit, en daarop moet je je hele speelstijl dan aanpassen.

25 februari 2024 om 14:45

De huidige defensie heeft op zich wel genoeg voetballend vermogen lijkt me, en er verandert elk jaar zoveel in de Barca selectie dat je sowieso moeilijk van een vast systeem kan spreken. Bovendien komt er ook een nieuwe trainer, dus alles gaat op de schop.

25 februari 2024 om 15:01

Van een vast systeem kan je misschien niet spreken, maar dat de keeper een extra verdediger is in de opbouw staat wel vast. Van Enrique tot Valverde tot Koeman dat maakt niet uit. Allemaal gebruikten ze de keeper als extra man in de opbouw. Een nieuwe trainer zal vast aanpassingen doen, maar die zal Barcelona echt niet in een team veranderen dat elke bal lang gaat trappen.

Het is gewoon hartstikke belangrijk als je opbouwend voetbal wilt spelen (waar Barcelona altijd naar zal streven) dat je je keeper kan vertrouwen met de bal. Momenteel heeft bijvoorbeeld een Cubarsi altijd ter Stegen als optie als hij onder druk komt te staan. Zet je daar de Gea neer moet zo’n jongen altijd kiezen tussen vooruit en risico nemen, of terug naar de keeper en 8/10x de bal kwijt zijn. Dat voetbalt niet lekker, al helemaal niet als jonkie.

Opvolger binnen barca is er niet 1 2 3.. die pena heeft het niveau niet waardoor barca de markt op moet .. weet niet wat die club wil betalen maar als barca zou ik ter stegen nog zeker een jaar houden ..

Dat schiet op zich wel op, als ze de laatste grootverdieners als Frenkie, Lewandowski en Ter Stegen kwijt kunnen raken dan tikt dat hard aan in het salarishuis, en is er weer wat ruimte om de selectie te versterken.

25 februari 2024 om 13:45

Frenkie verdient niet zoveel als de media beweert. Heeft gezegd dat de bedragen die genoemd worden tot aan 4x meer zijn dan wat het daadwerkelijk is. Lewandowski mag vertrekken ja.

25 februari 2024 om 14:32

Frenkie’s daadwerkelijke contract is uitgelekt, dus daar valt niet zoveel aan te ontkennen. We weten niet hoeveel zijn zaakwaarnemer afroomt (heel goed mogelijk dat Frenkie zelf een stuk minder krijgt), maar we weten wel hoeveel Barcelona moet betalen.

Bovendien heeft UEFA net deze maand de lijst met totale salarissen gepubliceerd en daar staat Barcelona bovenaan (nog boven PSG en Real) met 639 miljoen euro. Wat mij nogal verrast heeft overigens, ik dacht dat met het vertrek van Messi, Suarez, Griezmann etc de loonlijst al een stuk ingekrompen was, maar blijkbaar is Laporta vrolijk doorgegaan.

25 februari 2024 om 15:03

640 miljoen? Jemig.. niet dat ik je niet geloof hoor, maar de selectie van Barcelona bevat toch 23 spelers oid? + spelers die verhuurd zijn, laten we het afronden op 30 spelers. Barcelona betaald dus 640 miljoen salaris aan ongeveer 30 spelers?

Mis ik iets?

25 februari 2024 om 15:10

@ Pedri, ik neem aan dat achterstallige betalingen uit de covidjaren ( en daarna ) hierin verwerkt zitten. Al is dat speculatief.

Laporta zou helemaal gek zijn geworden als ze dit gaan doen.

Ter Stegen is nog altijd een van de beste keepers ter wereld. Met Pena achterin ga je echt geen punten pakken, jemig wat een achteruitgang zou dit zijn zeg. Die onzekerheid alleen bij Pena is totaal van een andere wereld wanneer het op standaard situaties aankomt.

25 februari 2024 om 13:47

Hij moet toch zelf ook willen, en dat wilt hij niet. Hij is competitief en wil eerste keeper bij duitsland zijn. Een vertrek naar het midden-oosten is dan niet de manier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren