Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona-president Joan Laporta eist mogelijk rematch el Clásico

Laatste update:

Joan Laporta gaat alle beelden en audiobestanden van de arbitrage die de leiding had over el Clásico opvragen, zo maakt hij maandag duidelijk via de clubkanalen van FC Barcelona. De president vertrouwt de beslissing rond het afgekeurde ‘spookdoelpunt’ van Lamine Yamal in het duel met Real Madrid niet. Als uit de data blijkt dat de treffer eigenlijk geldig was, zal Laporta eisen el Clásico over te spelen.

Zondagavond dacht Yamal zijn ploeg bij een 1-1 tussenstand een nieuwe voorsprong te bezorgen. De vleugelspits rondde af en klopte mogelijk doelman Andriy Lunin, die de bal (deels) achter de lijn leek te stoppen. Door het ontbreken van doellijntechnologie keek de videoscheidsrechter minutenlang naar het moment, maar uitsluitsel kon niet worden gegeven. Er kwam geen doelpunt voor Barcelona.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Direct na de wedstrijd klaagden onder meer Xavi en doelman Marc-André ter Stegen al over het ontbreken van doellijntechnologie in LaLiga. “Het is een schande in de voetbalwereld. Geen doellijntechnologie, waarom? Er gaat zoveel geld om in de voetballerij, maar blijkbaar heeft dit geen prioriteit. Het is een schande”, zei de Duitse sluitpost.

Daags na de nederlaag in el Clásico (3-2) komt Laporta met de aankondiging dat het overleg van de arbitrage rond het niet toegekende doelpunt van Yamal geanalyseerd gaat worden. Als blijkt dat de treffer had moeten tellen, dan zal Laporta vervolgstappen gaan nemen, zo benadrukt hij.

"Technologieën zoals de VAR zouden de competitie eerlijker moeten maken, niet oneerlijker”, zo begint Laporta. “Als president van Barcelona wil ik onze ontevredenheid duidelijk maken over wat er gebeurd is tijdens een van de grootste wedstrijden op de internationale voetbalkalender.”

“Zoals jullie weten ben ik nooit een groot voorstander van de VAR geweest, omdat ik vind dat de toepassing ervan de spontaniteit uit het voetbal wegneemt”, vervolgt Laporta. “Maar waar ik voorstander van ben, is dat de VAR, nu die er toch is, altijd moet worden gebruikt om fouten te voorkomen die tot oneerlijke beslissingen kunnen leiden.”

“Als club willen we zeker weten wat er is gebeurd rond het doelpunt van Lamine en daarom laat ik weten dat we vanuit FC Barcelona onmiddellijk de scheidsrechtersbond en de Spaanse voetbalbond zullen verzoeken om ons alle beelden en audiofragmenten te verstrekken. Als uit de analyse blijkt dat er grote fouten zijn gemaakt, sluiten wij niet uit dat er vervolgstappen komen. De eis om el Clásico opnieuw te spelen kan volgen”, aldus Laporta.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Om er dan met 4-0 vanaf te gaan tegen een veel beter Real Madrid, dat dan een nog gunstigere positie krijgt op doelsaldo... Er is nergens hard te maken dat het wel een goal was, dus bij twijfel is het dan de nee van de scheids. Neemt niet weg dat het vrij vreemd is dat er bij zo'n pot geen doellijn technologie aanwezig is, maar maak daar dan een punt van.

22 april 2024 om 15:47

Doelsaldo maakt niet uit.

22 april 2024 om 16:41

Ik heb geen veel beter Real Madrid gezien. Jij wel dan?

22 april 2024 om 17:34

Niet? Alleen Vini had er al 2 meer moeten maken. Dan tel ik de andere gemiste kansen nog niet mee. Real was beter en dat na de titanenstrijd van afgelopen woensdag.

22 april 2024 om 17:43

Alleen Vini had al 3 grote mogelijkheden verprutst. Vertel me maar wat Barcelona heeft gecreëerd.

22 april 2024 om 17:04

In Nederland was er een pilot met doellijntechnologie. Halve seizoen in de arena en de Kuip. Toen werd gezegd dat het niet eerlijk is omdat het niet bij alle wedstrijden word toe gepast.

Daarnaast waarom er nu pas een punt van maken? En niet begin van het seizoen? En als je dat zo graag wilt, trek dan die 5miljoen voor implementatie en gebruik uit je zak

Alleen slechte en wantrouwende mensen zien overal complottheorieen in. Aantal complotten neemt de laatste tijd, zeker ook door de fuik van social media, alleen maar toe. Als je 'gewoon' beter bent, dan win je wedstrijden overtuigend. Dat mieren achteraf moet eens afgelopen zijn. Je hebt verloren, deal with it

22 april 2024 om 15:37

Sowieso vind ik dit een vrij kinderachtige kerel. Net als die Tebas (?), voorzitter van de bond in ieder geval. Dit soort mensen treden iets te graag op de voorgrond, terwijl ze dat juist zo min mogelijk zouden moeten doen.

22 april 2024 om 16:05

Gewoon een klein stukje irritatie. Het is gewoon verstoppen vanwege onkunde, onmacht en onbegrip. Je hebt verloren en het kan nooit aan jezelf liggen, dus ligt het aan iets/ iemand anders. Je ziet het steeds vaker en ik begin er jeuk van te krijgen haha. Excuus voor deze uitspatting

22 april 2024 om 15:37

Wat zeg je nou eigenlijk? Alleen slechte en wantrouwende mensen zien overal complottheorieën in? Bestaan complottheorieën dan helemaal niet volgens jou? Rare opmerking.

Het is wel raar dat zo'n grote wedstrijd geen gebruik maakt van doellijn technologie. Dat zou eigenlijk gewoon standaard moeten zijn. Heeft niks te maken met Real of Barca, maar de techniek is niet bijzonder meer en moet er gewoon zijn.

22 april 2024 om 15:44

@manucian,

Het zit helaas zo dat Tebas rechten van de Fifa moet kopen voor het gebruik van de technologie voor ongeveer 3.5mil en dat weigert de voorzitter van de spaanse bond. Dus clubs ongeacht de grootte kunnen er niet zelf zomaar voor kiezen.

22 april 2024 om 15:46

Slechte verliezers en wantrouwende mensen. Alsof een tegenslag niet gewoon aan jezelf te wijten is, maar uit een of ander duisters complot waarbij 'de hele wereld' tegen je is. Complottheorieen zijn veel te ver gezocht. Alsof zulke complexe samenzweringen (de Liga is tegen Barca) uberhaupt te organiseren zijn zonder dat het uitlekt. Dat gaat echt niet zo makkelijk. Ik vind per definitie dat alle complottheorieen veel te ver gezocht zijn door mensen die niet accepteren of begrijpen hoe bepaalde dingen in elkaar zitten. Dat het moeilijk/ vervelend is, betekend niet dat het een samenzwering is.

22 april 2024 om 16:05

Maar Joan Laporte heeft het hier toch over 1 moment in de wedstrijd? Als blijkt dat de bal wel over de doellijn was dan heeft hij hier toch gewoon een terecht punt? (ik heb het moment zelf nog niet gezien overigens) en mag hij gewoon bezwaar aantekenen.

Volgens mij maak je er nu zelf een complot van Westend, ik lees nergens de beweringen die jij nu maakt over "slechte verliezers en wantrouwende mensen" terug komen in dit artikel? Maakt dit jou ook een slecht of wantrouwend persoon?

22 april 2024 om 16:15

Hij heeft toch al vaker aangegeven dat 'de la liga tegen Barca is en voor Real'. En nu ook door alle gesprekken op te vragen en te analyseren is dat toch ook alleen maar omdat hij er vanuit gaat dat de goal voor Barca was en de scheidsrechters het moedwillig hebben tegengehouden? Dit is niet een moment, dit zijn er zoveel. Maar ik geef toe, er zit een stukje irritatie bij

22 april 2024 om 16:46

Dr Jero, bedankt voor je waardevolle toevoeging, dat wist ik niet.
Dan nog moet Tebas ervoor zorgen dat het koste wat het kost gebruikt wordt. Je moet niet willen dat zulke details bepalend worden voor je competitie.

22 april 2024 om 17:23

@mancunianb & @dr.jero

In Spanje vind men de huidige aangeboden doellijn technieken te duur (~5miljoen per jaar). En zijn al enkele jaren bezig een eigen aanbieder op te zetten.

In Nederland is er ook een overweging gemaakt op basis van kosten en baten. En daaruit blijkt dat doellijn technologie zoals door UEFA word gebruikt te duur is. Daarvoor heeft het gekozen voor doellijn cameras en beoordeling door VAR.

22 april 2024 om 23:24

Goeie toevoegingen @MancunianB, @Dr. Jero & @M.Pjanic. wat is hiet nou een "complottheorie" aan? Denk dat het "aantal" alleen maar "stijgt" doordat het woord zo vaak wordt genoemd. Er wordt maar 1 moment erbij gehaald en prima als deze meneer dit wilt terug zien. Transparantie is juist goed. En als hij ziet dat hij het fout heeft, is het ook gewoon weet klaar.

Zou wat zijn, als het overgespeeld moet worden en ze 3 - 0 pak slaag krijgen. Ik als Madridista heb er geen problemen mee. Vind het wel leuk om tegen Barca te spelen. Het liefst nog een keer in het Bernabeu.

Hahaha you win some, you lose some toch.
Barca heeft vooral in het verleden echt veel gewonnen om zo maar te zeggen. Veel momenten dat ze echt zwaar bevoordeeld zijn en nu klagen wanneer het een keer tegen zit.

Dat is nog niet eens het hele gekke van dit allemaal. Ik zie Laliga nog wel akkoord gaan met een mogelijke rematch. Het zal weer aardig geld opleveren voor veel partijen met nog een Clasico, dan gaan ze al snel overstag haha

Wat ben ik blij dat wij don Florentino als president hebben zeg! Eén en al klasse straalt Don Florentino uit in vergelijking met deze Laporta!

22 april 2024 om 17:44

Ik vond Barca vroegere een prachtige club. Maar deze man ook... al mijn sympathie verloren voor die club.

23 april 2024 om 01:18

Haha ik neem aan dat je een grapje maakt, perez is echt een gezwel, deze pipo van Barca maakt het alleen nog veel bonter

Wat een slechte verliezers zeg. Zielige vent die Laporta.

Over spelen snap ik dan ook niet. Als je dan toch gaat eisen moet je eisen dat de goal wordt goedgekeurd en de wedstrijd daar verder gaat
Al weet iedereen dat alle eisen slechts voor de bühne zijn

Tja die bal leek ook echt wel 200% over de lijn. Zal ongetwijfeld nul op rekest krijgen voor zn gewilde rematch.

22 april 2024 om 17:06

zou graag de beelden zien waaruit dat blijkt dat de bal in zijn geheel de doellijn heeft gepasseerd

22 april 2024 om 17:28

Geen goede camera maar logisch kijken... zegt volgens mij genoeg.

Lunins voet is op de lijn, knie meer in het doel en zijn rechterhand is dus in het doel... die nog tussen de lijn en de bal zit... dus goal!

22 april 2024 om 18:09

Logisch kijken zeg je.
Als je frame voor frame gaat bekijken zie je dat punt van rechtervoet net op de lijn is.
Moment dat de bal gekeerd word door linkerhand, is de linkervoet nog niet op op de grond. Camera van achter zie de rechter knie op moment dat linker voet op de grond is en zie je dat de rechter knie de lijn niet heeft gepasseerd.
Het is jammer dat ik hier geen afbeelding kan plaatsen.

3d techniek heeft uitgewezen dat de bal niet in zijn geheel de doellijn heeft gepasseerd. Ware het niet dat hier fout marges in kunnen zitten.
Conclusie het is niet 100% vast te stellen dat de bal de lijn heeft gepasseerd, waardoor arbitrale beslissing overruled kan worden

Haha die rematch gaat dus niet gebeuren Laporta moet ook gewoon Barca nederlaag accepteren.

Mundo Depertivo melde net dat Xavi klaar is om te blijven als trainer bij Barca. hoop van harte dat het ook gaat gebeuren.

22 april 2024 om 16:05

Zou je dat willen? Ik vind Xavi een legend hoor maar ik ben onderhand wel klaar met zijn gedrag langs de lijn en daarnaast lijkt hij het team toch niet beter te maken. Enige pluspunt is dat hij wel veel jeugd laat doorbreken.

22 april 2024 om 16:14

Yep, ik zelf zou Xavi best willen houden, maar hij staat echt overduidelijk stijf van de spanning. Hoe hij 90 minuten door die dug out springt, en naar de 4e man rent..

Ik ben er ook van overtuigd dat hij na zoveel kaarten en misdragingen echt wel zich wilt veranderen in dit aspect. alleen als die wedstrijd begint, en er gaat één ding niet zoals gepland, dan vervalt hij in dat drifterige gedoe langs de lijn. Die man is echt toe aan wat rust als ik het zo van een afstandje bekijk.

22 april 2024 om 16:21

@barcalover123

Ja want er zijn niet veel andere trainers beschikbaar en in Xavi heb ik ook gewoon het meeste vertrouwen in. Xavi heeft ook gewoon wat aankopen zoals een echte nummer 6 en een goede linksvoor maar het geld is er helaas niet..

22 april 2024 om 16:28

Ik kan mij ook niet herinneren dat Xavi zo driftig was als speler zijnde. Misschien is de druk te hoog?

22 april 2024 om 16:42

Qua mentaliteit past hij eigenlijk ook niet bij dit Barca. Hoe moeten jongens als Yamal en Curbarsi ontwikkelen als Xavi na elke nederlaag aangeeft dat het niet de fout is van zijn team, maar de scheidsrechter en VAR.

22 april 2024 om 17:04

@LukaModric

Nu op zich heb ik er niets op tegen om temperament en passie te zien langs de lijn, dat hadden we vroeger juist helemaal niet langs de kant met bvb Valverde, Tata Martino en Quique Setien.

Echter zit Xavi idd volledig stijf van de spanning. Je zou haast denken dat hij een lijntje snuift voor de wedstrijd.

Wat ik persoonlijk denk is dat Xavi teveel als supporter de wedstrijd beleeft ipv als coach.

22 april 2024 om 17:15

Nee klopt ben ik met je eens. Heb het vooral over na de wedstrijd. Het is niet erg om hand in eigen boezem te steken. Maar bij Xavi ligt het altijd aan wat anders. Als jonge jochie kan ik best begrijpen dat je het nog gelooft ook.

22 april 2024 om 17:45

Aan de ene kant heb ik ook met hem te doen. Hij lijkt in de betrekkelijk korte tijd aan het roer van het elftal wel 10 jaar ouder geworden. Hij doet ook een behoorlijk jasje uit. En naast dat een club als Barcelona uberhaupt veel druk op een trainer legt, is hij als oud-speler van het grote Barca natuurlijk ook met zijn hele ziel en zaligheid betrokken en legt hij ook heel veel druk op zichzelf. Als het dan niet lukt, dan gaat het hem denk ik door merg en been. Begrijpelijk. Ik denk dat hij elke keer langs die lijn wel de neiging krijgt om zijn voetbalschoenen aan te veteren en zelf het veld in te gaan.
Aan de andere kant zou de club er goed aan hebben gedaan om hem meer te steunen op het vlak van zijn gedrag omdat het de ploeg meer kwaad dan goed doet. Maar ja, dan heb je die Laporta als baas, die alleen maar aan het vuur stoken is ipv iemand die de rust bewaart. Lastig.

22 april 2024 om 18:22

Volgens mij staat hij daar met een relatief lage salariseis en wou hij voor het belang van het club nog opstappen. Hij leverde vorig seizoen nog een titel, dit jaar CL doelstelling behaald. Wordt tijd dat fans gewoon achter hun trainer staan.

Koeman kreeg een forse salaris en verlangde nog naar een oprotpremie, maar Xavi zou de club nooit op die manier naaien. Je zult niet veel goede trainers vinden die uit liefde jouw club willen coachen.

23 april 2024 om 09:59

@galapago

Oh, ik sta best achter Xavi hoor. Alleen denk ik wel dat hij best wat kalmeert , het heeft meer kwaad dan goed om zich zo uit te laten en voor de zoveelste keer een schorsing te ontvangen. Ik denk dat hij een kwart van de competitie al vanuit de loges heeft bekeken.

22 april 2024 om 19:56

Ik hoop met je mee! Ik hoop dat Xavi blijft. Ik heb wel andere motieven en redenen dan jij waarschijnlijk hahaha maar o wat hoop ik oprecht dat hij blijft. Maar voor de club Barca zou ik dat geen verstandige beslissing vinden. Je hebt nu twee mensen die een belangrijke functie bekleden die echt 0,0 zelfinzicht hebben en allergisch zijn voor kritiek en zelfreflectie. Om beter te worden moet je juist soms in de spiegel kijken, de problemen erkennen en zoeken naar oplossingen. Maar bij Xavi en Laporta gaat het altijd al bij stap 1 mis: de erkenning. Volgens hen is er helemaal niks mis met Barca. Een Laporta noemende half februari of zo Barca nog top favoriet voor de Cl… Als ik supporter was van Barca zou ik zo snel mogelijk Xavi en Laporta eruit gooien. Zoek naar mensen die het goede voor hebben met de club maar niet verblind zijn door de liefde voor hun club. Dat betekent dat je dus kritisch mag en MOET zijn naar je club en team om verbetering te krijgen.

Dit is toch ook genant elke keer? Neem je verlies, en neem een voorbeeld aan het beleid van Real. Dit gezeur om de arbitrage altijd, straalt heel slecht af op een club als Barca

22 april 2024 om 16:11

Jaa helemaal eens Aad. Wordt eens tijd voor een nieuwe voorzitter voor Barca. Een fris iemand die weer vooruit wil met de club i.p.v. alleen aan het geld denken. Dan is het kaasje. Geloof mij maar.

22 april 2024 om 16:24

Het is inderdaad een beetje genant. Niet echt iets wat bij een grote club met de geschiedenis van Barcelona past. Maar het is wel een trend, met name bij trainers ook. Zie Tuchel Arteta Guardiola etc., allemaal zo opgefokt langs de lijn. Doe eens ontspannen en accepteer wat meer beslissingen, zou de sport mooier maken.

Uit geen enkel camerastandpunt was duidelijk te zien dat de bal volledig over de doellijn was. En als er dan geen doellijntechnologie is, zou ik als Laporta mijn energie steken in een klacht jegens Tebas/LaLiga. Of juist in het financieel gezond krijgen van Barca.

22 april 2024 om 15:46

Ja maar in plaats daarvan stemt deze bolle populist doodleuk voor een salarisverhoging van 2.2M voor Tebas terwijl diezelfde Tebas vond dat 3M teveel geld was om aan doellijn technologie te spenderen...

22 april 2024 om 16:11

Het is nogal opmerkelijk te noemen, ja.

Ik dacht dat Xavi een niet bepaald goed voorbeeld is voor de ploeg maar deze directeur maakt het nog bonter. Als zelfs je directeur zich als een klein kind gedraagt, dan is er geen houden meer aan.

Uit geen enkel beeld kan je opmaken dat de bal volledig over de lijn is. Er is overal twijfel. Zolang er geen doellijntechnologie is, ga je de goal dus niet geven bij geen 100% zekerheid. Daarvoor hoef je toch niet gestudeerd te hebben?

Echt ongekend hoe treurig het daar gesteld is met dit soort kansloze reacties.

Ben het nauwlijks eens met Laporta maar open kanalen van de communicatie tussen Var en scheidsrechter ben ik wel voor. Het geeft transpirantie voor iedereen, daar wel als kanttekening bij dat het overspelen onzin is en die weer een modderfiguur slaat.

Dit is wel heel zielig. Neem je verlies nou en zet jezelf niet zo voor lul. Die Laporte is net als Xavi, alleen maar de schuld bij anderen zoeken. Als het telkens aan een ander ligt dat je verliest word je zelf ook nooit beter.

Barcelona is wel echt een ontzettend kleine club aan het worden, en dat doen ze volledig zelf. Iedere keer als Barcelona verliest ligt het aan alles en iedereen behalve aan henzelf.

Je trainer die zich keer op keer als een complete idioot gedraagt. Een voorzitter die ergens het lef vandaan haalt om te opperen een wedstrijd over te spelen, na alle talloze keren dat Barca bevoordeeld is. Terwijl het bovendien gewoon met de toegestane technologie niet te zien is dat die bal volledig over de lijn is. Zelfs voldoende barca fans die dat toegeven.

22 april 2024 om 15:55

Welke talloze keren? In de voorbije 10 jaar zijn er in La Loga zo vaak cruciale beslissingen tégen Barca gefloten, zelfs tot enkele titelbeslissende flaters.

22 april 2024 om 16:16

FCBCruijffista ach zo heeft barca ook meevallers gehad in de cl. Chelsea, liverpool en PSG weten daar alles van.😉

22 april 2024 om 16:25

Nee nee, die meevallers waren allemaal fifty-fifty momenten of ongelukkige fouten van de scheids. Alle tegenvallers daarentegen zijn onderdeel van een wereldwijd complot geregisseerd door Real Madrid waar la liga, de fifa en de uefa bij betrokken zijn. Geruchten gaan ook dat de media hierbij betrokken is, zij zouden bewust alle camerapunten dusdanig ingesteld hebben op een manier dat we allemaal net niet kunnen waarnemen dat de poging van Yamal wel degelijk volledig over de lijn was. Sterker nog: Helderzienden in dienst van Real Madrid zagen deze doelpoging van Yamal ver van tevoren aankomen en lobbyen daarom al jarenlang bij de spaanse voetbalbond om geen doellijntechnologie te gebruiken in La Liga.

22 april 2024 om 16:47

@Leon Tijssen: Chelsea had meer meeval, o.a. geen penalty in Camp Nou, onterecht rood Abidal. Tegen Psg was ook aan beide kanten hoor.

Wanneer ze winnen, komt het doordat ze beter zijn.
Wanneer ze verliezen, komt het omdat de scheidsrechters tegen ze zijn.

Volgens mij zit er iets in dat water in Catalonië, zelden een groep mensen gezien die zo vaak het slachtoffer willen spelen.

Mes que un club...

22 april 2024 om 16:05

Precies dat. Elke keer hetzelfde liedje daar.. barca verliest van psg lag aan de Scheids .. barca verliest van Madrid lag aan de Scheids. Barca verliest van fc bal op het dak lag aan de Scheids. Winnen ze dan hoor je ze nooit over de arbitrage

Zoveel ongenuanceerde bashing alweer. Laporta is een advocaat en stelt enkel dat indien na onderzoek blijkt dat er laakbare fouten zijn gemaakt, dat hij dan OVERWEEGT om vervolgstappen te ondernemen. Hij brengt dit voorts kalm en sereen over, maar men (vooral Realfans zoals gewoonlijk) staat al direct klaar om hem te bashen.

22 april 2024 om 16:06

Dat is niet gek, Laporta is ook een liegende populistische blaaskaak. Echt ongelofelijk hoe vaak hij jankend in de media komt. Xavi is ook niet bepaald een lekker voorbeeld voor de club met 100 gele kaarten en 10 rode kaarten per seizoen…

De club moet echt gauw van die jankmentaliteit af. Zo’n Araujo moet accepteren dat Gündogan, als ex-aanvoerder van de CL winnaar, eerlijk toegeeft dat de wedstrijd tegen Paris verloren werd door één moment van hersenloosheid van Araujo. Xavi moet zijn mond houden over de scheidsrechter tegen PSG, want elke beslissing was terecht.

Je ziet het hier op het forum ook steeds vaker, dat gewijs naar de scheidsrechter. Terwijl je (meestal) een ongelofelijke zaadpot op de mat legt alvorens je naar de scheids gaat wijzen. Kijk dan eens eerst naar jezelf. Ja, Laliga scheidsrechters zijn amateur, maar daar gaat op korte termijn niks aan veranderen. Dit moeten we dus gewoon accepteren. Real Madrid, Atletico, Bilbao noem het maar op, moeten ook dealen met scheidsrechters die er geen reet van kunnen. We zijn niet de enige.

22 april 2024 om 16:58

@Pedri, in welke zin is Laporta een liegende blaaskaak? Niemand is gevrijwaard van fouten, maar dat blindelings herhalen van holle slogans slaat nergens op. De arbitrale dwalingen jegens Barca zijn overigens veel frequenter dan tegen andere clubs hoor, maar die ga ik hier niet allemaal opnoemen. Ben akkoord dat er ook meer zelfreflectie moet zijn, maar dat zal intern zeker besproken worden hoor. Araujo accepteerde de kritiek op hem ook, maar is van mening dat dit niet publiekelijk moest gebeuren. Dat zijn de waarden die hij heeft, Gundogan beziet dat anders, dat kan toch eens gebeuren? Snap niet waarom dit zo uitvergroot moet worden met interpreraties dat Araujo niet zelfkritisch is enzo, dit is een mediatieke denkwijze die houdt van sensatie. Maar als fan of voetballiefhebber horen we meer de nuance te bewaren.

22 april 2024 om 17:17

Dat gedoe met Koeman die volgens Laporta in het ziekenhuis lag al vergeten? Supporters wijsmaken dat Messi “helaas” niet kon worden ingeschreven, terwijl Laporta hem toch echt zelf eerst uit contract liet lopen?

Het blaaskaak gedeelte lijkt me geen uitleg nodig te hebben toch? Die man roept jaarlijks dat we kans maken op de CL, terwijl we volstrekt kansloos zijn.

Populistisch hoeft ook geen verklaring toch? Hij liet tenslotte een campagne poster van hemzelf in Madrid plaatsen. Populistischer krijg je niet hoor.

Verder hebben we inderdaad de scheids tegen, maar geloof jij dat Barcelona “bewust” wordt tegengewerkt? Ik niet namelijk. Dat is op niks gebasseerd. De Spaanse scheidsrechters zijn gewoon slecht, niet alleen tegen ons. Tegen iedereen. Ze zijn verschrikkelijk autoritair allemaal, en maken fout op fout. Is er bewijs voor dat wij echt frequenter worden benadeeld, of blijf bij ons gewoon de fouten tegen Barcelona hangen, en die tegen Madrid niet zozeer?

Ik vind het gewoon verschrikkelijk irritant dat wij zo’n jankclub zijn. De prestaties zijn slecht, focus daar een keer op. Niet telkens naar externe factoren wijzen. Waarom kan Laporte niet een keer zeggen: “we zijn geen Europese top, we gaan de CL niet winnen. In Laliga is Real de betere, wij proberen het ze zo lastig mogelijk te maken. Verwacht echter geen kampioenschap, maar hoop dat we het zo spannend mogelijk maken” waarom houdt hij zo halsstarrig vast aan het beeld dat wij een zogenaamd wereldteam zijn. Stel een trainer aan als De Zerbi/Motta/Slot en geef ze de tijd om te groeien als team.

22 april 2024 om 17:25

Die saga met Koeman benoemde ik hieronder, dat was idd een specifieke beleidskwestie waar Laporta opteerde om de bad guy te spelen uit clubbelang. Maar dat kon zeker anders, ik vond dat ook niet goed afgehandeld, daar zijn we akkoord over.

Maar postercampagnes en optimistische praat vind ik geen blaaskaakacties. Het ene is gewoon beetje show, verkiezingen zijn zeker in de zuiderse landen meer bombastisch. En verder was Barca niet kansloos in de CL. Waarom zijn deze nieuwe generatie Barcafans zo pessimistisch zoals in de pré Cuijff era? Natuurlijk is Barca op dit moment geen top 5 kandidaat, maar zover ligt het ook niet uit elkaar.

De marges zijn kleiner dan er ongenuanceerd wordt uitvergroot en met 11 vs 11 tegen PSG hadden ze hoogstwaarschijnlijk doorgestoten en was ineens ook een finaleplaats haalbaar geweest. Ook die voorspellingen die ik hier vaak lees dat de ene club lichtjaren voorstaat en plots de komende 10 jaar zal domineren, is zo oppervlakkig. In het voetbal kan op 1 jaar al zoveel veranderen, laat staan meerdere jaren. Zie bv. Arsenal onder Arteta, Leverkusen onder Xabi, Feyenoord onder Slot en PSV onder Bosz. Ik beweer niet dat het zal gebeuren, maar het is zeker mogelijk dat Barca binnen een jaartje al wel tot die top 5 hoort. En indien van niet zijn ze nog steeds niet "volstrekt kansloos". Dit blijf Barca he, we spreken niet over een laagvlieger. Ook in La Liga kan je als regerend kampioen toch niet zeggen dat je kansloos bent voor de titel? Ambitie uitspreken betekent nog niet dat je pretendeert een wereldploeg te zijn.

22 april 2024 om 18:00

We zijn geen laagvlieger nee, maar we zitten wel echt overduidelijk een niveau onder de Eliteclubs. Madrid, Arsenal, Bayern, City zijn echt wel overduidelijk een stapje te hoog. In alle gevallen acht ik je volstrekt kansloos in een tweeluik tegen één van deze tegenstanders.

Niet omdat ze zo ongelofelijk veel beter kunnen voetballen, maar omdat ze veel “moderner” zijn. Uiteindelijk delven wij altijd het onderspit als het een hoogtempo potje wordt. Daarom denk ik ook dat wij het verrekte lastig hebben tegen teams als Inter, Leipzig, Dortmund, Liverpool etc. Omdat zij niet puur voetballend beter zijn, maar wel onze ploeg op fysiek de baas zijn.
Nu wil ik niet pleiten voor een verandering van visie, ik hou van technische spelers als Pedri, Felix , frenkie etc. Maar ze zijn zo zwakjes. Als het voetballend niet lukt blijft er dan helemaal niks van het team over. De topteams mag je van verliezen, maar zelfs de teams daaronder zie ik ons het gewoon verrekte lastig mee hebben. We zitten dichter in de buurt van een United qua niveau, dan bij een City/Arsenal/Real oid.

Waarom ik zo pessimistisch ben? Eerlijk gezegd, omdat we al sinds 2017 constant het lachertje van Europa zijn. Als het erop aan komt zakken we altijd compleet door de ondergrens. Ik vind het opzich geen blamage om eruit te gaan tegen PSG, maar de manier waarop het gebeurde wel. Die 8-2, de 4-0 tegen Liverpool, de 3-0 tegen Roma. Zelfs met Messi, Busi, Pique erbij leek deze ploeg mentaal slapjes, en dat lijkt momenteel ook niet te veranderen.

Vorig seizoen zag ik een Barcelona dat heel volwassen speelde in Laliga, maar in Europa weer ongelofelijk faalde. Dan denk je dit seizoen voort te borduren op het goede geraamte van vorig jaar, en dan is het ineens defensief een gatenkaas, loopt er geen aanval meer fatsoenlijk, en winnen we geen één wedstrijd overtuigend tussen september-januari. Het voelt alsof we weer een jaar stil staan, en volgend jaar, met mogelijk Marquez als coach… het biedt geen vertrouwen in ieder geval.

Heb jij vertrouwen in Laporta die gericht aankopen gaat doen? Ik niet eerlijk gezegd.

22 april 2024 om 16:09

Tja hoe zou dat komen? Heeft toch echt zelf de reputatie gebouwd die tot dit soort reacties leidt.

22 april 2024 om 17:09

@real8madrid: niet mee eens, men dicht iemand soms ook ten onrechte een bepaalde reputatie toe zonder enige nuance. Laporta houdt idd van wat bluf en grootspraak, dat is zijn optimistische aard. En soms houdt hij wat van show en drama, voetbal is uiteindelijk entertainment en emotie. Maar om iemand op basis van die enkele momenten op een jaar te reduceren tot een karikatuur is zeer ongenuanceerd en onterecht. De beste man is Barca's beste voorzitter ooit en heeft ook in zijn huidige (moeizamere) ambtstermijn op serene wijze al heel wat puin opgekuist van zijn voorgangers. Hij heeft uit zijn eigen prive vermogen een borg genomen, zoekt naar alternatieve financieringen terwijl er streng gesaneerd wordt en voerde reeds talrijke interne audits door uit clubbelang. Hij is wel integer te noemen en een harde werker die zich niet bezighoudt met controverdes. Enkel de Koeman-saga was een langdurig onhandige omgang, maar ook dat was uiteindelijk beleid.

22 april 2024 om 17:34

Die borg is door de voorzitter van Mediapro gedekt.

22 april 2024 om 18:14

Die ook, maar Laporta heeft ook zelf aangevuld.

22 april 2024 om 16:18

Het gaat niet om bashen, het gaat vooral om zelfreflectie. In de media wordt er door Barcelona altijd gewezen naar de scheidsrechter wanneer er verloren wordt en wanneer ze winnen ligt het aan het goede spel. Wanneer gaan ze eens inzien dat wanneer je verliest, het misschien wel eens kan liggen aan jezelf en niet aan de scheids.

22 april 2024 om 17:12

Het is toch niet dat ze elke verliespartij kloegen over de arbiters? Barca heeft al heel vaak verloren dit seizoen, maar slechts enkele keren beklaagden sommigen zich over de scheids. Dit zijn dus die nuances waar ik het over heb. Van die paar keertjes dat er beklag is, wordt dat uitvergroot naar altijd en dat ze slechte verliezers zijn. Dit vind ik wel degelijk bashen.

Barcelona brengt al jaren echt geweldige talenten voort en over het algemeen is de aanvallende speelstijl ook prachtig om naar te kijken. Maar er is echt een ongelooflijke 'jank cultuur' binnen deze club zeg. Zowel op het veld als onder de leiding van de club is het gedrag bij vlagen echt tenenkrommend. Dat is echt zonde want het maakt al het mooie dat de club te bieden heeft ongedaan.

Het zou wel lekker zijn om nog een Classico te zien, ik heb er geen probleem mee. Maar wat zijn het slechte verliezers zeg daar in Barcelona. Dinsdag lag het aan de scheids en zondag lag het aan de scheids, maar het ligt nooit aan het slechte spel van de Catalanen. Het begint eigenlijk een beetje te zielig te worden.

22 april 2024 om 16:09

Precies dit.. tegen Parijs pak je toch echt zelf achterlijk rood, waarna je met Yamal je enige kans op een counter ook nog eens wisselt. Daarna word je gewoon volledig vastgezet door PSG, Cancelo die 2x een goal weggeeft omdat hij defensief een amateur is + een afstandschot omdat het hele team vergeet Vitinha onder druk te zetten.

Tegen Madrid scoor je de 2-1, en 2 minuten later ligt hij op EXACT dezelfde manier in het netje als dat PSG de 1-1 maakte enkele dagen geleden. Dan ligt het toch echt aan eigen mentaliteit, en niet aan de scheidsrechter.

22 april 2024 om 17:06

@Pedri16

Volledig mee eens. Groen randje wat mij betreft.

Vooral die twee doelpunten waar Cancelo de fout ingaat is enorm ergerlijk.

Laporta begint ook met de dag lachwekkend te worden hè? Ga nou is bezig zijn met de club en zoek is een vervanger voor je huidige coach. Wat een grap dit.

22 april 2024 om 16:16

Inmiddels zijn we bijna 3(!) maanden verder, en meneer Laporta heeft nog geen idee wie Xavi moet opvolgen. Los van wat geflirt in de Media met Flick/De Zerbi komt Laporta niet verder dan Xavi bedelen om te blijven, of als laatste optie: Rafa Marquez aanstellen.

Lekker creatief van Barcelona weer. In die zin is het echt een kopie van Ajax. Of een ex-speler, of een Spanjaard. Iets anders zijn ze allergisch voor.

22 april 2024 om 16:54

Wat mij betreft moeten ze Laporta niet meer herverkiezen in 2026. We gaan als club niet verder geraken als we met dergelijke mentaliteit verder gaan. Geef maar de kans aan Font. Hij lijkt me wel capabel, jong en ambitieus. Kwam ook destijds met een voorbereid plan van aanpak over hoe we de crisis moeten doorstaan. Laporta won omdat het verleden in zijn voordeel sprak.

-Technologieën zoals de VAR zouden de competitie eerlijker moeten maken, niet oneerlijker-

Over het algemeen doet de var dat ook, dus zo n statement is onzin.
Zonder var en zonder doellijn tech was deze bal ook al niet goed gekeurd, dus wanneer uit de beschikbare tech laat zien dat het wel zo is dan wordt zo’n beslissing overruled.

Bij twijfel hebben we het vaak over millimeters. Milliseconden etc….die hele hele grote duidelijkheden die vroeger nog wel eens er doorheen piepten zijn gewoon weg.Laporta maakt van Barcelona een ontzettend kleine en zielige club.

Als ze niet op eigen kracht kunnen winnen hebben de scheidsrechters alles gedaan.

Eerste goal van Barca dan ook maar afkeuren wegens het leunen met vol gewicht op Kroos? Of is dat dan opeens wel volgens de regels?

Scheidsrechters maken fouten, var maakt fouten. Het werk wordt nog altijd door een mens uitgevoerd. Bal was niet over de lijn, Camavinga raakte Yamal niet eens en Cubarsi moet zijn been maar niet laten hangen.

Ook met winst gaat Barca geen kampioen worden, get over it.

Doellijn technologie moet er inderdaad 100 komen, zeker in zo'n competitie. Kan Laporta ook zien dat de bal niet over de lijn was.

22 april 2024 om 16:46

Haha voor een real supporter is het natuurlijk heel makkelijk praten, jou club heeft de arbiters niet tegen, dan is er natuurlijk geen reden van klagen.
Maar tegen Valencia dacht real de ref tegen te hebben, hele week niks anders gelezen en gehoord dat de ref anti real is, en niet meer zou mogen fluiten.

22 april 2024 om 16:53

Je hebt gesproken. Als barca benadeeld wordt tegen real, mogen ze niks zeggen. Ze moeten het maar accepteren. Op een gegeven moment is het genoeg hè. Goed bezig Laporta. Gewoon zeggen wat speelt.

Goal van Lamine zat. Dan was het een andere wedstrijd geweest.

22 april 2024 om 16:57

Ach dat slachtofferrolletje altijd, ben jij nou fan van een grote club?

Barca heeft de arbiters niet tegen, zeker niet zelfs.

Zoals ik al zei, het is een mensen vak.

22 april 2024 om 16:59

De arrogantie spat er inderdaad vanaf bij @kaka2007. Maar aan zijn profielnaam te lezen, heeft hij hele zware jaren achter de rug. Zelfs in de CL glorie campagne, wisten ze nooit van barca te winnen. Sterker nog, als de VAR toen bestond (en ook eerlijk was) hadden ze een CL of 2 minder. Madrid zijn nou eenmaal de koningklijke. we moeten accepteren dat de scheidsrechters vrijwel allemaal een real madrid pyjama hebben. Maar we komen terug @goat10, geen zorgen. Sempre barca!!

22 april 2024 om 17:55

Mij arrogant noemen en dan zo’n reactie.

Komen jullie terug? Met zo’n beleid en deze financiele status? Laat me niet lachen.

Jullie hebben een piekje gehad tussen 2009 en 2015, voorderest altijd de 2e/3e club van spanje geweest.

Real, ac milan, bayern, dat zijn de all time clubs.

Ga maar lekker huilen om de scheidsrechters die oh zo tegen jullie zijn (gestopt met betalen?), gaan wij weer een kampioenschap vieren.

22 april 2024 om 20:30

Een ‘piekje’ tussen 2009 en 2015? Hahahaha. Dus toen we 5-1 van madrid wonnen in 2019 waren we in een slechte staat zeker? Wat een pannekoek ben jij zeg. Je beseft toch wel dat real madrid in onze generatie het hondje van barca is geweest toch? Of moet ik alle uitslagen van de afgelopen 15 jaar erbij pakken? En dan gaan wij weer een kampioenschap vieren? Hahaha je praat nog steeds over de regerend landskampioen. Fijne avond verder daapie. Vergeet trouwens niet wie de goat is he? Aan je je reacties te zien, heb je slecht geslapen december 2022.

23 april 2024 om 08:49

Waarom ga je me privé berichten met zo'n kinderachtig bericht? Tijd te veel? En En nee, ben al vergeten wat ik 1,5 jaar geleden aan het doen was, sorry.

Je dacht iets te doen, maar je deed niet veel.

22 april 2024 om 17:00

Exact, had de 1-0 van Barca en penalty moment van Real genoemd.

Uit de beelden is niet 100% vast te stellen dat de bal in zijn geheel de lijn heeft gepasseerd.

En zelfs met doellijntechnologie kan er discussie ontstaan, zie Feyenoord - PSV seizoen 2017.

22 april 2024 om 17:58

Zelf mijn vriendin en zoontje zien dat de bal over de lijn is. Kom op.

22 april 2024 om 18:14

Als je frame voor frame gaat bekijken zie je dat punt van rechtervoet net op de lijn is.
Moment dat de bal gekeerd word door linkerhand, is de linkervoet nog niet op op de grond. Camera van achter zie de rechter knie op moment dat linker voet op de grond is en zie je dat de rechter knie de lijn niet heeft gepasseerd.
Het is jammer dat ik hier geen afbeelding kan plaatsen.

3d techniek heeft uitgewezen dat de bal niet in zijn geheel de doellijn heeft gepasseerd. Ware het niet dat hier fout marges in kunnen zitten.
Conclusie het is niet 100% vast te stellen dat de bal de lijn heeft gepasseerd, waardoor arbitrale beslissing overruled kan worden.

TIP zoek op yt Was de bal over de lijn bij PSV-Ajax?

24 april 2024 om 09:55

Dan zien die het ook verkeerd, want het is simpelweg niet vast te stellen, dus: geen goal.

Wow..alsof hij denkt dat hij echt de data krijgt een iets aan kan tonen. Dat zal heus niet uit de bestanden af te leiden zijn. De bond kijkt wel uit

Ik begrijp de frustraties vanuit het oog van de barca supporter. Echter heb ik het idee dat onze president bepaalde dingen wel wat minder kinderachtig kan oplossen of verwoorden. Maar als supporter…

Je ziet lamine 1op1 lopen en bijna op een identieke wijze word neergehaald als hoe araujo zn rode kaart pakte. De scheids trok gelijk geel, en er was geen VAR potential red card moment. Ook die pingel van vazquez, ronduit belachelijk dat er nieteens naar word gekeken. Terwijl het in mijn ogen echt geen penalty was. Bekijk de beelden maar is goed en zie hoe Vazquez acteerd. Ook die bal die gewoon duidelijk over de lijn was is natuurlijk weer een beslissing in het voordeel van Madrid. Ook hier zijn nu meerdere beelden van te vinden.

Tuurlijk zijn er genoeg dingen waar in barca het zelf beter moet doen. Maar als ik puur praat als barca supporter, lijkt het echt alsof Madrid gewoon altijd het voordeel pakt in dit soort discutabele momenten.

22 april 2024 om 16:56

Moment van Lamine vond ik geen rode kaart. Je kan het ook niet vergelijken met Barcola. Op het moment dat Lamine neer werd gehaald, stond Valverde langs hem.

Penalty van Vazques zou ik persoonlijk ook niet geven. Het is dom van Curbarsi om zijn been niet terug te trekken en slim van Vazques om daar tegenaan te lopen. Je kan hem geven, maar ik persoonlijk vind dat zulke strafschoppen niet gegeven mogen worden.

Tot slot: De bal die wel of niet over de lijn was. Laat ik voor op stellen dat het schandalig is dat er geen doellijntechnologie beschikbaar is in La Liga. En ook nog eens geen camera van bovenaf. Op de beelden die we te zien kregen, kon je niet zien of de bal geheel over de lijn was. De filmpjes waar jij op doelt heb ik ook gezien. Een daarvan is 100% bewerkt.

Al met al vind ik dat Xavi en Laporte vooral naar zichzelf moet kijken. Je komt zelf twee keer op voorsprong en geeft het twee keer makkelijk weg.

22 april 2024 om 17:06

Ik ben het met je eens, dat ze bij 2 doelpunten gewoon aan het slapen zijn. En voorral cancelo zichzelf in de spiegel moet kijken. Wat is die verdedigent slecht zeg!

Echter, alle momenten die we hier opnoemen, zijn wel allemaal in het voordeel van Madrid! 1 ding is dan zeker en dat is dat het absoluut niet mee zit. En persoonlijk vind ik dat Madrid daar meestal meer voordeel in heeft dan Barca.

je reageert wel heel nuchter als Madrid supporter en dat kan ik wel waarderen.

Ach we zijn het gewend in spanje dat als Barca klaagt, dat ze maar beter hun best moeten doen, en niet klagen.
Maar het grote madrid dacht 1 keer dit seizoen de scheids tegen te hebben tegen Valencia, en heel spanje stond op zijn kop, kan je u voorstellen als real wekelijks mee maakt wat Barca mee maakt dit seizoen, ik denk dat ze dan gewoon zouden weigeren op te spelen.
Maar Barca mag niet klagen, ze moeten gewoon spelen, en alles maar ondergaan.
Snap zelf niet hoe je titels kan vieren als je weet dat je onterecht hebt gewonnen.

22 april 2024 om 16:52

Ach gossie.

22 april 2024 om 16:58

Elke keer als je niet voorstaat 8/9 minuten extra krijgen om een doelpunt te maken?

Ja, lijkt me lekker.

22 april 2024 om 16:58

Ik denk dat ik het niet had overleefd als Madrid fan. Mocht ik het zelfde mee maken als wat jij hebt ervaren dit seizoen. Je bent echt een krijger! Je kan trots zijn op jezelf!

22 april 2024 om 19:21

Je kruipt hier alleen met je zielige slachtofferrol terwijl je cluppie 11 punten achterstaat met tergend slecht voetbal. Je staat niet 2 punten achter ofzo he? Waarom denk je anders dat Barcelona van september tot januari geen enkele wedstrijd met meer dan 1 goal verschil heeft gewonnen. Stak je club maar meer tijd en energie in het verbeteren van het voetbal. Hilarisch dat je dezelfde goal incasseert van Vazquez die vrijwel identiek was aan die van Dembele op dinsdag.

deze wedstrijd gaat natuurlijk nooit worden overgespeeld. Ik vind het ook een bizarre gedachte van Laporta.

Ik vind het wel belachelijk dat er geen doellijntechnologie aanwezig was. El Clasico is de grootste wedstrijd die er is. Heel de wereld kijkt naar die wedstrijd. Dan moet je gewoon doellijntechnologie hebben. Ik kon zelf ook heel moeilijk zien of die bal over de lijn was. Ik twijfel of hij volledig over de lijn was.

Het is ook enigszins jammer dat Real Madrid de wedstrijd won. Ik hoopte op Barca. Nu is namelijk met nog 6 wedstrijden te gaan Real Madrid kampioen en de spanning uit de competitie. Ik had liever gezien dat het langer spannend was geweest. Had Barca gewonnen was het 5 punten en moest Real vrijdag naar Sociedad kon het wellicht nog spannend worden.

Moet je niet doen.. Dit gaat nergens toe leiden, alleen maar verwijten dat ze slechte verliezers zijn.

Mocht het blijken dat de arbitrage verkeerd was, neem dan het voortouw door doellijntechnologie te eisen in La Liga en spoor andere clubs aan om mee te stemmen.

Gadver, ik had beter voorzitter geweest.

22 april 2024 om 16:53

De club had er alleszins een stuk aangenamer uitgezien naar de buitenwereld toe. #insider2026 mijn stem heb je

22 april 2024 om 17:00

@real8madrid

Haha nog ongeveer 34999 te gaan .

Nee even serieus, Laporta is er in de media een zootje van aan het maken. Daarnaast horen we niets meer over de opvolger van Xavi zoals goed opgemerkt door Pedri16. Of wel is het een geheime operatie en houden ze het goed dicht van de media, of ze hebben absoluut nog geen idee over wie hem moet opvolgen.

Ik vrees helaas het laatste, aangezien elke scheet van Barcelona in de media eindigt.

22 april 2024 om 18:12

Nou wil ik hier geen complotdenker worden, maar ik verdenk Laporta ervan om bewust het mediacircus van een maand geleden te hebben gecreëerd.

Nu is het gewoon dood en doodstil omtrent de opvolger van Barcelona, terwijl het een maand geleden nog een “strijd” tussen Flick en de Zerbi leek. Ook Nagelmann werd genoemd en zelfs die verschrikkelijke Tuchel. Laporta kan nu doen alsof hij zijn best heeft gedaan om A-keus als De Zerbi en Flick te halen, maar dat er helaas niet genoeg geld was. Dus vandaar dat we ofwel met een overduidelijk gestresste Xavi doorgaan, of dat we Marquez aanstellen.

Ik pleit voor iemand als Motta, Slot(al kan hij geen Spaans wat een probleem kan worden) iets in die trant. Een jonge trainer die samen met de jonge kern kan toegroeien naar de top. Slot vind ik tactisch echt belachelijk gedetailleerd. Al helemaal voor een Eredivisiecoach. Elke speler weet precies wat hij moet doen.

Idealiter creëer je een speelstijl die zo duidelijk is dat er een soort “mal” ontstaat. Binnen deze mal is voor iedere speler duidelijk wat er van hem verwacht wordt. Laat Barcelona nou net een duidelijke speelstijl hebben vanaf de F-jes die allemaal binnen deze mal kunnen spelen. Vul reservespelers op met jeugd, en versterk je alleen maar met directe upgrades. Ik vind het zonde dat Dani Rodriguez bijvoorbeeld geen kans heeft gekregen. Hem acht ik echt in staat om een bruikbare stand-in te zijn op rechtsbuiten. Veel technischer, en onvoorspelbaarder dan een Raphinha bijvoorbeeld.

Ik begrijp deze onvrede wel. Ik was er gisteren van overtuigd dat die bal erin zat bij het shot vanaf de zijkant! Later zag je nog de keeper op zijn rug gezien en zijn handen met daarin de bal duidelijk achter de lijn. Volgens mij is de regel dat bij twijfel de aanvallende partij voordeel moet krijgen ook nooit afgeschaft en de penalty na die duidelijke schwalbe doet het ergste vermoeden over de interpretatie van de regels. Het is algemeen bekend dat Barca niet de vriend van de bond is en in dat licht vind ik de twijfel begrijpelijk. Ik heb mij overigens deze week wel verbaasd over het type voetbal waarmee Madrid z’n wedstrijden speelde het catenatio van Mourinho lijkt in ere hersteld en het kan goed zijn maar ik als neutrale kijker vind het naar om te zien: al dat geld aan spelers in het veld alleen maar bezig voetbal af te breken (vooral tegen city)

22 april 2024 om 18:43

Catenaccio onder Mourinho in here hersteld? De jaren dat Real meer dan 100 goals per seizoen heeft gescoord. Daarnaast was je tegen Barcelona de betere en heeft Vinicius alleen al 3 goeie mogelijkheden om zeep geholpen. Bij de City wedstrijd was je zwaar onder druk gezet en de mindere. Maar tegen dit zwakke Barcelona waar Real zelf ook nog 120 minuten in de benen had, was je veel beter. Had je al eerder moeten beslissen. Barcelona heeft amper kansen gecreã«erd.

22 april 2024 om 21:17

“Veel beter” is zwaar overdreven. Je hebt een trucje nodig om op 1-1 te komen en vervolgens wordt je gered omdat er geen doellijn technologie is want anders kom je uiteindelijk 3-1 achter. Real heeft onmiskenbaar dit jaar een team dat echt een klasse beter is dan Barcelona en ook nog eens meer inhoud heeft en dat lieten ze gisteren zien door na een zware pot tegen city weer tot de laatste minuut vol door te kunnen gaan dus daarvoor alle respect maar gisteren veel beter? Nee gelukkiger is dan een beter woord.

23 april 2024 om 01:11

Real heeft 5 grote kansen gemist vergeleken met 0 van Barcelona. Real was degene die de bal makkelijker kon overspelen dan Barcelona. Enige gevaar wat kwam was van Yamal. Heb je Lewandowski of Raphinha gezien gisteren? Nee die waren totaal onzichtbaar. Real had dit allang moeten beslissen met Vinicius alleen al. Dit Barcelona heeft aanvallend amper wat klaargespeeld. Noem maar is een paar grote kansen die Barcelona zelf heeft gecreã«erd.

Plaatsvervangende schaamte krijg ik van deze voorzitter. Font had echt beter geweest. Alleen de manier hoe hij zich al presenteert wat communicatie betreft. Daarnaast was hij ook gewoon realistisch wat de financiële situatie betreft en had hij echt het beste voor met de club (een lange termijn visie). Laporta wil alleen z.s.m. presteren zodat hij met alle lof kan strijken).

Hij kent de spelregels niet hoor, je kan nooit terug komen op een beslissing van de scheidsrechter zijn beslist, alleen de tucht commissie kan een rode kaart veranderen. Denk dat hij maar eens goed moet gaan lezen, voor hij schreeuwt zielig persoon die voorzitter

Die bolle populist kan beter gewoon een keer zijn mond dicht houden over Real. Heeft vaker over Real Madrid gepraat in het openbaar dan Florentino Perez in 15 jaar sinds hij weer president is geworden. Die kerel hoor je elke keer maar weer mekkeren over de arbitrage. Als ze die moeite en energie is steken in het verbeteren van hun voetbal waren ze veel verder geweest. Hilarisch ook hoe die 2-2 van Vazquez een exacte kopie was van die 1-1 van Dembele tegen PSG. Ze hebben dus gewoon niks geleerd. Met die mentaliteit die ze nu hebben kunnen Laporta en Barcelona het winnen van prijzen op hun buik schrijven.

Roept de man die de VAR bijna ten koste van alles uit het voetbal wilde weigeren. Maar ja, als er nou iemand niet tegen onrecht kan hè… hypocriete gek is het.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren