Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Voorde onthult wat Berghuis vlak voor incident bij FC Twente tegen hem zei

Laatste update:

Leon ten Voorde heeft in de podcast De Ballen Verstand van Tubantia teruggeblikt op het incident van Steven Berghuis zondag na afloop van FC TwenteAjax (3-1). De clubwatcher van de Tukkers sprak voor het incident kort met de 31-jarige Ajacied en heeft maandag nog bevestiging gevraagd aan de ooggetuige die aangaf dat Berghuis het opnam voor Brian Brobbey. "Hij stond er met zijn zoon bovenop en dit is gebeurd. Voor deze persoon steek ik mijn hand in het vuur, want ik ken hem”, aldus Ten Voorde.

Ajax verloor zondagmiddag op bezoek bij FC Twente met 3-1, waardoor het Champions League-voetbal voor komend seizoen definitief misliep. Na afloop van het duel in de Grolsch Veste gingen er op social media al snel beelden rond van Berghuis die een vuistslag uitdeelde aan een supporter. Tubantia bracht een ooggetuigenverklaring naar buiten waarin gezegd werd dat Brobbey werd uitgemaakt voor 'kankerzwarte'. Het management van Berghuis gaf even later aan dat hij constant in zijn gezicht werd uitgescholden terwijl hij handtekeningen uitdeelde aan kinderen. Daarvoor zou Berghuis ‘diegene ook meerdere malen hebben gewaarschuwd’.

Ten Voorde was zondagmiddag aanwezig in de Grolsch Veste en ‘wil vertellen wat er is gebeurd’. “Ik was er zelf niet bij. Ik stond om het hoekje, dus ik heb wel het een en ander meegekregen. Ik zag hoe spelers van Ajax keurig handtekeningen aan het uitdelen waren. John Heitinga gaf op dat moment een persconferentie en ik stond buiten te wachten, want ik had geen belang bij Ajax. Spelers van Ajax liepen langs mij heen, Dusan Tadic en Berghuis kwamen samen langs.”

“Berghuis kende mij nog vanuit de jeugdopleiding, dus ik maakte even een praatje met hem”, vervolgt de clubwatcher van FC Twente. “Hij was niet echt gefrustreerd, maar glimlachte en vroeg hoe het met mij ging. Ik zei: ‘Ik zal om sportieve redenen maar even niet vragen hoe met jou gaat.’ Berghuis reageerde: ‘Deze middag is het seizoen van Ajax.’ Vervolgens liep hij totaal niet gefrustreerd of chagrijnig weg. Een minuut later is het geëscaleerd”, aldus Ten Voorde.

De clubwatcher is er zeker van dat Berghuis opkwam voor Brobbey, zoals werd gezegd in een ooggetuigenverklaring die Tubantia naar buiten bracht. “Hij (de ooggetuige, red.) stond er met zijn zoon bovenop en dit is gebeurd. Voor deze persoon steek ik mijn hand in het vuur, want ik ken hem. Ik heb gisteren (maandag, red.) nog even met hem gebeld om om bevestiging te vragen. Mijn interpretatie is dat Brobbey voor Berghuis in de bus is gestapt en toen is er wat geroepen. Berghuis heeft zich laten opfokken en ook naar hem is wat geroepen”, sluit Ten Voorde af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer van horen zeggen. Blijft allemaal speculeren. Houd op, kamp Berghuis heeft toch een statement gegeven?

30 mei 2023 om 16:28

Dat is meestal met journalistiek he? Je gaat verhaal halen bij mensen die erbij waren.

Tubantia heeft er absoluut geen baat bij om hierover te liegen en daarbij plaatst Brobbey die post niet zonder met Steven gepraat te hebben lijkt me. Al is dit zoals jij zei ook wel speculatie.

Beste lijkt mij om het aan de Knvb over te laten en verder met rust te laten.

30 mei 2023 om 16:35

Ook al is het geroepen betekent het niet meteen dat Berghuis ook op die opmerking reageerde, dat zijn twee verschillende dingen.

Indien dit wel het geval zou zijn zou Beghuis' management er gisteren in het statement wel op in zijn gegaan lijkt me. Zijn imago is nu beschadigd, opstaan tegen racisme zou hier enorm bij helpen uiteraard. Kan me geen management bureau voorstellen die de kans laat lopen om hun cliënt in een goed daglicht te zetten.

30 mei 2023 om 16:56

Imago beschadigd? Dat wil jij blijkbaar graag maar dat is totaal niet zo

30 mei 2023 om 16:59

Tja, dat is maar net met welke invalshoek je het bekijkt. Als ze specifiek iets benoemen waar hij op gereageerd zou hebben heb je een enorme kans op een welles-nietes verhaal. Of discussies of iets dergelijks de boel rechtvaardigt. Met als gevolg dat mensen roepen dat hij excuses voor zn gedrag zoekt.

Nu houdt hij het bij zichzelf, neemt verantwoordelijkheid voor zn gedrag en geeft aan dat hij fout zat. Dat is volgens mij het enige wat hij moet doen en doet hij goed.

30 mei 2023 om 17:07

Zanazan

Dat kan, maar dan ga je Berghuis een soort van een heldenstatus geven en dat lijkt mij niet de bedoeling.

Als er echt datgene is geroepen naar Brobbey vind ik dat die tik meer dan verdiend is maar als management en knvb zijnde moet je hier tegen op treden want anders kan je situaties krijgen dat dit gedoogd kan gaan worden en dat wil je natuurlijk niet.

30 mei 2023 om 17:08

@soccerfan

'dat wil jij blijkbaar graag.'

Uit wiens endeldarm trek je die conclusie zo snel? Ik heb totaal niks tegen Berghuis. Of heb jij de reacties in de afgelopen 48 uur niet meegekregen hierover? Wil je me nu wijsmaken dat Berghuis er positief uitkomt na deze actie?

30 mei 2023 om 17:18

@Zanazanyan cavt tanem zit wat in maar waarom zou Brobbey even later random een insta post met hem en Berghuis online gooien? Kan me ook niet voorstellen dat Brobbey dat alles van de media heeft vernomen maar gewoon direct van Berghuis zelf. Het is me dan indd wel een raadsel waarom zijn management het niet zou benoemen.

30 mei 2023 om 17:19

Zanazanyan zijn imago heeft hij opgepoetst in mijn ogen, geweld is niet iets goed. Maar racisme, discriminatie en homofobie moet eens over zijn. Leef en laat leven, en laat mensen hun waarde. Ik vond het een prachtig iets, je voelt jezelf namelijk heel alleen als je discriminerend of racistisch bejegend word.

30 mei 2023 om 17:36

@AFCAJax

Ik sluit ook niet uit dat het is gebeurd aper, ik geef alleen aan dat ook al is het geroepen dit niet wil zeggen dat Bergosso daar ook specifiek die klap op uitdeelde. Daarnaast breng je als management een statement dat zo sterk mogelijk staat zonder op specifieke voorvallen in te gaan. Nu stond er 'Berghuis werd continue in zijn gezicht uitgescholden' ipv een meer generiek statement waarin wordt gerept over 'persoonlijke bedreigingen' en 'racisme'.

Misschien is het wel geroepen en hebben ze het simpelweg niet in het statement verwerkt omdat ze snel met een statement moesten komen en ze niet konden verifiëren of echt geroepen werd wat Tubantia beweerd, who knows.

@Sulejmanii

Jij gaat er nu echter ook al van uit dat hij reageerde op die racisme uiting wat nog helemaal niet is bewezen. Hoe kan hij dan in jouw ogen al zijn imago hebben opgepoetst?

Ik ben het verder trouwens helemaal met je eens. Zoals ik hierboven ook al aangeef is het ook niet zozeer dat ik persoonlijk vind dat zijn imago is beschadigd, maar ik kan tot geen enkele andere conclusie komen na de berichtgeving rondom zijn persoon na het incident. Iedere talkshow spreekt er schande van en hier op VZ was het moraalriddelgehalte ook hoog in de desbetreffende topics gisteren.

30 mei 2023 om 17:37

@Zanaz Je hebt misschien niks tegen Berghuis, maar je gaat er wel in al je reacties vanuit dat het niet om de opmerking van Brobbey gaat en hij zomaar heeft uitgehaald.

Ten overvloede: Het management kan het ook gewoon buiten beschouwing te laten om het niet te vergoelijken, want zo zou dat natuurlijk ook weer opgevat worden.

30 mei 2023 om 18:00

‘Je gaat er van uit dat hij zomaar heeft uitgehaald’

Waar zeg ik dit? Ik denk dit namelijk helemaal niet, ik baseer me louter op het communique van zijn management, waarin staat dat hij doorlopend in zijn gezicht werd uitgescholden terwijl hij handtekeningen aan het uitdelen was.

Lijkt me dus niet ‘zomaar uithalen’, maar maak er vooral van wat je wil joh.

30 mei 2023 om 18:08

Voor mij is het helder als een klontje, het is alleen dat sommigen het helaas anders willen zien door zijn "slechte naam". Als je ziet hoe gisteren en eergisteren de moraalridders, die dit misbruikte om hem weer door slijk te halen. Het grappige is dat het 8 van de 10 keer dezelfde namen zijn, kan geen toeval zijn en is met uiteenlopende kwesties al zo geweest. Op gegeven moment zie je echt een patroon ontstaan. Omdat hij ingreep wetende dat hij bij sommigen al een "slechte naam" had ik heb 0 tolerantie voor "mensen" die discrimineren of zich racistisch uiten. Alle eventuele gevolgen nadien, vind ik persoonlijk gerechtvaardigd en dan was dit nog maar een corrigende tik. Als praten en die reclame spotjes hadden geholpen zou het allang niet meer geboren. En het is altijd je moet het maar negeren en laten gaan, terwijl velen niet eens weten hoe het is om de zoveelste keer zoiets mee te maken. Vroeger was het ook altijd zo wie niet wilt luisteren, moet maar voelen. Los van dat 'zwarte' werd ook nog met een van de ergste ziektes versterkt. Ben blij dat dat het gros zich achter Brobbey als slachtoffer schaart, in plaats van die racistische dader.

30 mei 2023 om 18:14

Kan het alleen maar met je eens zijn maat, al zullen we nu door de helft hier wel beticht worden van het ‘goedkeuren van geweld’ en ‘geen opvoeding te hebben genoten’.

Denk trouwens dat zijn imago hier buiten staat, de meeste mensen keuren gewoon iedere vorm van geweld af in iedere situatie, context be damned. Al zal het voor sommigen niet meehelpen denk ik dat de reacties niet malser waren geweest als pakweg een Taylor dit had gedaan.

Maar dat zijn aannames en die laat ik graag aan Mbappé over.

30 mei 2023 om 18:18

@sule Het is gewoon inderdaad maar net waar je sympathie ligt. Niet alleen hier, maar ook op Twitter bijvoorbeeld. 99% van de negatieve reacties hebben 'Feyenoord' of 'Rotterdam' in hun bio.

30 mei 2023 om 19:09

Boyonline ik respecteer je reacties man, al dagen lang vind ik ze echt warm en tof. En het is echt waar je sympathie ligt, maar het is wel zo dat ook veel Feyenoorders sympathie voor de actie van Berghuis konden opbrengen.

30 mei 2023 om 19:26

@sule Klopt zeker, niet alle Feyenoorders reageren zo en dat bedoelde ik ook niet hoor. Het valt alleen soms op uit welke emotie een oordeel voortkomt, maar zeker niet altijd.

Ik reageer gewoon zoals ik ergens tegenaan kijk, maar probeer wel altijd een beetje nuance te behouden. (en ik ben ervan bewust dat het niet altijd even warm over zal komen, maar bedankt voor het compliment).

31 mei 2023 om 07:45

Ja ik zal het wel weer afkeuren omdat ik Feyenoord in m'n naam heb bla bla bla. Nou dat is dus NIET zo. Ik keur het af om meerdere redenen.

1. Er wordt gemeten met twee maten. Bij Groningen slaat supporter een speler -> daar spreken we schande van en de beste jongen krijgt een stadionverbod voor het leven.
Bij Ajax slaat Berghuis een supporter. Dit wordt aangemoedigd omdat hij opkomt voor rascisme(waar tot noch toe geen bewijs voor is, al gaan we daar even gemakshalve wel even vanuit om de self fulfilling prophecy in stand te houden) en dat wordt niet bestraft maar door het grote deel toegejuicht?

2. Voorbeeld voor de kleintjes. We hebben constant onze mond vol over supportersgeweld en dat het moet stoppen, Engels systeem bla bla bla. Maar als voetballers zelf(de hoofdrolspelers in het hele voetbalwereldje) zelf gaan lopen meppen war denk je wat dit uitstraalt naar kinderen en gemakkelijk te beïnvloeden mensen? Dat geweld dus wel degelijk een oplossing is.

Ik ben zwaar tegen racisme en heb niets tegen Berghuis(moet wel gniffelen om z'n niet zo succesvolle overstap tot noch toe) maar eenieder die hier geweld om welke reden dan ook goed praat van een voorbeeldfiguur! nota bene laat zijn emotie te veel spreken en beseft niet dat dit soort dingen op de lange termijn schadelijk zijn voor het imago van de sport.

30 mei 2023 om 17:26

Het ene sluit het andere niet uit natuurlijk. Wat mogelijk gebeurd kan zijn is als volgt:

Berghuis komt als eerste of tegelijkertijd met Brobbey aanlopen. Berghuis gaat handtekeningen uitdelen. Dan wordt er iets naar Brobbey gelopen. Hijgaat vervolgens snel de bus in. Berghuis reageert onder het uitdelen van handtekeningen op die loser die dat geroepen heeft en die begint Berghuis uit te schelden. Berghuis waarschuwt hem, maar toch blijft die eencellige schelden. En dan gebeurt er wat we in het filmpje zien.

Dan kloppen alle verklaringen die zijn afgegeven. En dan is de reactie van berghuis nog steeds niet goed, maar wel begrijpelijk.

30 mei 2023 om 17:41

Eerlijk gezegd denk ik, alle verklaringen bij elkaar opgeteld, dat dit wel redelijk dicht bij de werkelijke situatie kan zitten.

30 mei 2023 om 17:45

Brobbey lijkt me sowieso niet het type dat uitgebreid handtekeningen uit gaat staan te delen, zeker niet als dit soort dingen worden geroepen. Dus dat hij niet te zien is wil niet zeggen dat wat Tubantia meld niet waar is. En als het toch niet waar is, dan is het delen van een foto met Berghuis door Brobbey weer opvallend.

30 mei 2023 om 17:40

Een mogelijk scenario kan zijn beide verhalen in de kern zijn gebeurd. Wat de ooggetuige zegt dat er is geroepen richting Brobbey kan hebben voorgevallen. Maar het continu uitschelden in het gezicht van Berghuis, zoals in het statement staat, kan best de daadwerkelijke trigger zijn geweest. In dat geval zijn het eerder 2 los staande incidenten die weinig met elkaar te maken hebben. Onder aan de streep blijft het wild speculeren vanuit de media en oogt dit eerder op een journalist die zijn eigen straatje schoon veegd. Lijkt mij dat een daadwerkelijk geval van racisme wel terug zou komen in het statement van kamp Berghuis.

Tja, veel verschillende verhalen en wat waarheid is weten we niet. Hoe fout ook (want het is gewoon dom en fout dat hij uithaalde), in alle scenario’s kan ik toch wel begrip voor opbrengen. Of het nou Brobbey was die racistisch werd uitgescholden of Berghuis zelf voor van alles en nog wat werd uitgemaakt, het moet eens klaar zijn met denken dat je alles maar kan roepen. En nee, geweld is dan absoluut geen oplossing of goed, maar begrijpen kan ik het ergens wel

Snap ook niet wat het statement vanuit Berghuis moet duiden.
Als de ooggetuigenverklaring klopt is het veel beter uit te leggen dat hij daar agressief op reageert, dat is nog meer verwerpelijk dan het uitschelden van Berghuis zelf, hoewel dat ook wel heel laag is.

30 mei 2023 om 17:44

Dat statement kwam er om de kou uit de lucht te halen. Als je dan met excuses komt om het een soort van goed te praten, valt ook iedereen daar weer over. Het management heeft als enige belang om geen olie op het vuur te gooien en aan te geven dat Berghuis inziet dat hij fout zat, zonder dat te willen bagatelliseren.

Als de held dit dit gefilmd heeft en een geknipte versie online heeft gegooid nou eens zo stoer zou zijn om het hele filmpje online te zetten, dan weten we zeker wat er gebeurd is. Ondanks dat het management van Berghuis een andere verklaring heeft afgegeven sluit dat nog steeds niet uit dat eerst Brobbey al dan niet racistisch is beledigd.

Wat is dit nou voor toevoeging aan het bekende verhaal? "ik steek mijn hand voor deze getuige in het vuur en hij zegt 'er is wat geroepen'." Goh, dankjewel. Nu is het kraakhelder. Top artikel VZ, ik heb toch weer geklikt!

30 mei 2023 om 16:47

De getuige heeft niet gezegd dat er iets is geroepen, de getuige heeft gezegd wat er is geroepen. Maar dat wisten we gisteren ook al wel. Gisteren zat ik Vandaag Inside te kijken en daar werd gesuggereerd dat Berghuis na de wedstrijd vol frustratie zou zitten. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Dat is het enige wat nieuws is ten opzichte van eerdere bericht geving.

Van mij mogen ze het wel wat meer laten rusten. Berghuis heeft zijn excuses aangeboden, zijn management heeft een statement afgelegd. Gewoon wat er verder gebeurd is laten voor als het is. Er gaat de laatste dagen meer over dit voorgeval ipv dan de wedstrijd.

Ja nu weten we het wel. Stop maar met uitmelken, er staat niets nieuws in dit artikel

Prima. Kunnen we er nu een streep onder zetten? Ik vond het een domme actie van Berghuis maar die heeft zijn excuses aangeboden, dan is het nu ook prima. Dat hij nu gecanceld moet worden of iets wat Arno Vermeulen aan het suggereren was is ook weer zwaar overdreven.

Overigens: respect voor spelers als Berghuis en Tadic die na zo'n verloren wedstrijd wél de moeite nemen om handtekeningen uit te delen aan kinderen en fans. In het veld zijn het vaak enorme etterbakken maar dit siert ze echt. Vond het sowieso erg respectvol van Tadic dat hij niet ging juichen, had van mij niet eens gehoeven, maar toch lief.

Ik snap de comments met "weer een ander verhaal" en "zoveel verschillende verhalen" niet zo goed.. Het eerste verhaal was dat Brobbey uitgescholden werd, daarna kwam de verklaring van het management van Berghuis dat er wat naar hem werd geroepen. En nu wordt van beide verhalen bevestigd dat ze allebei gebeurd zijn (zowel Brobbey als Berhuis zelf uitgescholden). Al met al ligt er nu een duidelijk verhaal zonder contradicties.

Ook mensen voor wie je je hand in het vuur zou steken, kunnen liegen en bedriegen. Dat is een algemene opmerking. Persoonlijk boeit het mij niet meer eigenlijk.

Ah, Leon ten Voorde heeft het van horen zeggen. Zeer knap staaltje journalistiek werk weer. Als het zo was zou het management van Berghuis dit ook wel benoemd hebben. Spreken van racisme is namelijk een gunstige manier gebleken om te bagatelliseren dat Berghuis iemand heeft geslagen.

Leon ten Voorde, een parodie op een journalist.

30 mei 2023 om 16:48

Die kan zo Twente-watcher worden bij De Telegraaf. Daar hebben ze ook alles van horen zeggen of denken te weten.

30 mei 2023 om 16:59

Is niet vrijwel al het nieuws in de journalistiek 'van horen zeggen'?

Ik weet dat jij als Feyenoorder een hekel aan hem hebt, maar Leon is gewoon de best ingevoerde journalist als het over Twente gaat. Ook in de zaak Zerrouki had hij het vaker bij het rechte eind dan die heilige bron '1908'.

30 mei 2023 om 17:25

Nee, bij normaal journalistiek werk hoort degelijke bron controles. Meerdere ooggetuigen als het verklaringen betreft. Hoor en wederhoor. Wat pietje om de hoek, en verder niemand anders, gehoord heeft is niet hoe een journalist hoort te werken.

Mooie aanname, dat ik een hekel aan hem heb omdat ik een Feyenoorder ben. Ik heb iets tegen Leon ten Voorde omdat hij "van horen zeggen" schijnbaar een betrouwbare bron vind. Omdat hij meermaals woede uitbarstingen heeft op sociale media en willekeurige mensen gaat aanvallen. Zwaar onprofessioneel persoon. Leuk dat hij het vaak bij het recht eind heeft betreft Twente.
Dat FTM figuur van 1908 is overigens net zo vervelend. Loopt ook altijd mensen aan te vallen om het minste of geringste. Maar dat is geen journalist met een contract bij een krant.

30 mei 2023 om 19:19

Ik hoor altijd dat 1 bron geen bron is. Je moet altijd meerdere bronnen hebben die een verhaal bevestigen.

30 mei 2023 om 19:43

Nouja als er duidelijk bij staat dat er 1 bron is die dit heeft gezegd en ze dus ook niet pretenderen dat het er meer waren heb ik er niet echt moeite mee. In dit geval een bron die hij 100% vertrouwt. Juicy nieuws dat uitlekt bij een willekeurige club zal ook niet van meerdere bronnen afkomstig zijn. Ben het eens dat Leon op Twitter wel een tandje minder kan. In de krant en podcast is het echt prima. En nouja, vrijwel alle ruzies die hij de laatste tijd heeft op Twitter zijn met Feyenoorders dus kan me voorstellen dat Feyenoord fans niets met hem hebben.

Ik begrijp wel dat Leon zijn zegje nog even wil doen, omdat de betrouwbaarheid van zijn informatie hier anders een in het gedrang komt. Dat is voor een journalist nooit heel fijn.

Berghuis: "deze wedstrijd was het seizoen van Ajax." Dat klopt wel echt. Wat een ellende. Snel door met een nieuwe AD, nieuwe trainer, vervanger voor Alvarez, nieuwe rechtsbuiten, nieuwe rechtsback, nieuwe creatieve middenvelder, en in ieder geval al 1 nieuwe aanwinst (vdb) die Grillitsch moet doen vergeten - wat natuurlijk vrij eenvoudig is. Mislintat moet spijkers met koppen slaan, wat dat betreft geeft Berghuis het goede voorbeeld.

Kunnen we er nu over ophouden zeg? Er is iets lelijks geroepen, Berghuis heeft daarop gereageerd door een corrigerende tik uit te delen. Had hij vanuit zijn status als profvoetballer niet moeten doen, maar iedereen is het er wel overeens dat het wel te begrijpen is. Heeft daar zijn excuses voor aangeboden en boete gekregen, kunnen we nu weer door in plaats van het oeverloos dood the analyseren?

9 van de 10 zou ook naar je uithalen als je random op straat iemand eindeloos gaat beledigen.

Berghuis deed helemaal niets verkeerd. Dit soort mensen zijn niet goed opgevoed door de 'ouders' en daarom moet de samenleving maar de corrigeerde ass whooping geven. Racisme krijg je niet uit iemands systeem met woorden. Daarvoor hebben ze te weinig hersencellen. Maar trap op je smoel snapt iedereen. Ongeacht je herkomst, huidskleur of gender.

Ik ben geen bhuis fan. Maar deze keer neem ik het op voor hem niemand wilt zo behandeld worden wat er ook word gezegd 1ieder(normaal) persoon had 9 van de 10 het zelfde gedaan. Vroeger had me moeder erbij gezegd deze heb je verdient als ik die gene was met zo een mond naar een ander zonder reden.

Is dus gewoon beiden dingen geroepen naar het hoofd van Berghuis, als je dan eerst voor de zoveelste keer iets hoort over je familie maar dan ook je teamgenoot racistisch word bejegend is het gewoon de laatste druppel. Ook dat opgefokte over Berghuis. Tja dat laat hij nauwelijks nog zien, en als dat wel zo is is dat op het veld zoals bij Guti tegen PSV (die zelf ook verschrikkelijk aan het uitlokken was) Vind hem juist altijd rustig, netjes, eerlijk en iemand die makkelijk relativeert. Als een gozer van Twente dat dan allemaal bevestigd lijkt me dat toch wel duidelijk, die gozer heeft er echt geen profijt van om zo iets te zeggen.

Mijn buurman zegt dat de aarde plat is. En ik weet dat het waar is want ik ken hem.
Huh?????

Ik steek niet mijn handen in het vuur voor iemand die ik ‘ken’.
Laat gaan man, Berghuis is ook maar een mens, voorbeeld of niet. Er is iets gebeurd en daar kwam een reactie op, einde verhaal.

Het valt me op dat er vrijwel alleen wordt gesproken over de rascistische uitlatingen. Ik ben het er volledig mee eens dat het maar eens afgelopen moet zijn met die randdebielen die zich daar schuldig aan maken.

Wat ook minstens net zo kwetsend is dat men met die vreselijke ziekte zit te schelden. Daar is al zoveel aan gedaan en over gezegd door zovelen en zoveel clubs.
Wat mij betreft is het, ondanks dat ik altijd tegen fysiek geweld ben, een hele begrijpelijke reactie van Berghuis. Praten helpt idd niet bij deze types….

Helaas zul je dus geen handtekeningen meer moeten uitdelen om dit soort dingen te voorkomen, dat is in en in triest, maar blijkbaar hebben we hier te weinig fatsoenlijk voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren