Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag over speculatie Perez: ‘Aan zulke complotten verspil ik geen energie’

Laatste update:

Erik ten Hag denkt dat hij is gegroeid in de manier waarop hij zich presenteert in de media. De trainer van Ajax kreeg met name in de eerste maanden kritiek op zijn voorkomen, maar die noten verstomden naarmate de sportieve prestaties van de club beter werden. Ten Hag erkent dat zijn doen en laten in Amsterdam veel nadrukkelijker wordt gevolgd door de buitenwereld en heeft daar vrede mee, omdat hij er geen invloed op kan uitoefenen.

"Neem het aantal volgers op social media", vertelt Ten Hag maandagavond bij Natafelen op FOX Sports. "Ajax heeft er meer dan de rest van de Eredivisie bij elkaar. Dan lig je nadrukkelijker onder het vergrootglas en dan vindt men sneller iets van je. Dan wordt er sneller een oordeel over je geveld. Uiteindelijk is dit niet waar het om gaat als trainer; het gaat erom dat je het maximale uit je team haalt. Dit is wel een onderdeel van het vak en iets wat het team kan beïnvloeden, maar het is zeker niet de grootste factor."

Ten Hag geeft aan dat de ervaring en interne gesprekken hem hebben geholpen om beter te worden in media-optredens. "Je pikt dingen op, bijvoorbeeld van Miel (perschef Miel Brinkhuis, red.), maar ook via zelfreflectie en door dingen terug te kijken. Ik denk niet dat ik anders ben dan aan het begin bij Ajax", aldus de oefenmeester van de landskampioen annex bekerwinnaar van Nederland. "Ik lig er niet wakker van. Ik sta erboven, want het heeft geen directe invloed op mijn team. Ik ben bezig met wat ik zelf in de hand heb."

Kenneth Perez stipt vervolgens aan dat de berichtgeving in de media wel degelijk invloed kan hebben op de spelers. "De berichten waren dat je de grip op de spelersgroep kwijt was. De spelers lezen ook de kranten", repliceert hij. Ten Hag: "Maar het ligt niet in mijn macht. Als het niet in mijn macht ligt, moet ik er niet veel aandacht aan besteden. Het klopt dat ik wil weten wat er in de kranten wordt geschreven. Ik moet het ook weten. Maar de journalist schrijft toch wat hij wil schrijven, dat kan ik niet beïnvloeden."

Perez vraagt of Ten Hag het gevoel heeft dat hij is ondermijnd door lekken 'van binnenuit' bij Ajax, zonder in detail te treden. "Het zou kunnen, maar aan dat soort complotten ga ik geen energie verspillen", aldus Ten Hag. "Als ik me daarmee ga bezighouden, verspil ik veel energie om mijn team goed te beïnvloeden." Het heeft de trainer niet verbaasd dat hij in Amsterdam veel nauwlettender wordt gevolgd door de media: Ten Hag noemt Ajax een 'A-merk'. "Je ligt onder een vergrootglas en daar moet je mee kunnen omgaan."

"Het is belangrijk dat je consistent bent in je beleid. Je moet een bepaald pad volgen", legt Ten
Hag zijn strategie uit. "Uiteindelijk is het belangrijk om je eigen weg te volgen, anders verlies je je geloofwaardigheid in de kleedkamer. Natuurlijk heb ik daar steun bij gehad; bij een club als Ajax heb je die steun ook nodig. Klankborden doe je met je staf, maar ook met mensen buiten Ajax die ervaring hebben. Daar doe je wat mee."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk, het zal ook te maken hebben met de successen, maar ik ben echt onder de indruk van de groei die Ten Hag heeft doorgemaakt in de manier waarop hij zich presenteert. Was hij bij Utrecht en in het begin bij Ajax nog een hakkelende, stugge, wat norse man die eerder bij regel dan bij uitzondering overkwam als een ontzettende hork, zo is hij nu een bijzonder ontspannen, open en aimabele vent die in stilte langs de zijlijn geniet van zijn jongens en zich niet tussen hen in dringt om het succes naar zich toe te trekken. Petje af Erik, je hebt ook mijn ongelijk bewezen. Geniet van je weizenbier, daar ergens hoog in een Alpenweide deze zomer (dat dat zijn ideale vakantie is wekt hij mij sowieso al sympathie op, in een wereld waarin de meeste van zijn branchegenoten zich laten fêteren in 's werelds meest mondaine, patserige oorden omdat zelfs hun vakantie in het teken staat van imagebuilding) . Hij is dubbel en dwars verdiend.

27 mei 2019 om 22:46

Mooie woorden! Ik moet wel zeggen dat ik nooit moeite heb gehad met zijn overkomen. Wat ik ook zo fijn aan hem vind, is dat hij zelfreflectie heeft. Als er iets niet goed gaat, iets waarop hij invloed uit kan oefenen, legt hij de schuld niet bij de scheidsrechter of het veld of wie dan ook. Hij kijkt dan eerst naar zichzelf. Ik heb daar respect voor.

27 mei 2019 om 22:57

Nou vind ik hem ook in dat laatste erg gegroeid. Bij Utrecht toonde hij zich nog weleens een slecht verliezer. Misschien speelt het me dat hij bij Ajax sowieso niet al te vaak met nederlagen heeft moeten dealen

27 mei 2019 om 23:02

Dat zal het zijn. "


Maar net als jij vind ik zijn vakantiekeuze ook heel verfrissend. Hij zal genoeg geld hebben om ook zo'n tabloidvakantie te boeken (zoals jij het omschrijft in "patserige oorden" maar gaat gewoon naar een plek die hij fijn vindt.

27 mei 2019 om 22:57

Ik snap nooit zo goed wat je met een voorkomen van een trainer moet. Mensen schieten tegenwoordig trainers af om het feit van zijn afkomst (Bosz bij Feyenoord) of de manier van praten (ten Hag). Maar laat de trainers die zich in het begin het meest tegen anderen in het harnas gejaagd voelen nu net diegene zijn die er het meest van gebakken hebben. Neem nu de Boer in zijn beginperiode bij Ajax. Alles wat hij zei sneed hout. Die kwam zo bewust over. Maar het voetbal was alles behalve dat. Verder is die ook nergens uit de verf gekomen. Maar het was een oud Ajacied en hij kwam prima over dus het was een prima coach voor Ajax, dacht men. Natuurlijk valt en staat het resultaat van een trainer met het spelersmateriaal dat hij tot zijn beschikking heeft. Bosz had Traore en kreeg Ziyech. Ten Hag kreeg blind en tadic. Maar ik vind het zo ontzettend kort door de bocht om iemand af te schieten om zijn voorkomen of afkomst.

Laat die mannen gewoon hun werk doen en houd je mond erover. Dat werkt toch het best voor iedereen?

27 mei 2019 om 23:04

@elninoo

als trainer ben je natuurlijk wel het uithangbord van een club dus dat is wel een aspect dat je ook moet beheersen wat betreft veel mensen. Ten Hag is daar wel heel erg in gegroeid

aan de andere kant heb je ook trainers als een Van Gaal of Mourinho die al een eeuwigheid in de voetballerij lopen en nog steeds niet een club goed kunnen uitdragen naar de buitenwereld, dus wat dat betreft het je misschien wel een punt dat het allemaal niet zo belangrijk is als mensen willen doen voorkomen

27 mei 2019 om 23:09

In grote lijnen heb je wel gelijk, maar ik wil me graag ook kunnen identificeren met de de club die ik support en dan is een trainer die welbespraakt en charmant is toch wel handig. Daar word ik graag door vertegenwoordigd.

27 mei 2019 om 23:15

Japie..

Een uithangbord voor de club? Hmmm zo zie ik dat persoonlijk niet. Je prestaties zijn een uithangbord van de club. De spelers waarvoor je naar het stadion komt. Dat zijn je uithangborden. Maar een trainer? Ik denk niet dat het uitmaakt wie er trainer is bij Barcelona, Juventus of welke club dan ook. De sterren op het veld zijn een uithangbord. Een trainer is in mijn ogen gewoon een onderdeel van de machine die de boel A, bij elkaar moet houden en B, de spelers op de juiste positie moet plaatsen. Maar hoe die verder overkomt valt en staat bij de prestaties. Het is ook niet zo dat Ajacieden zich druk maken als” ohhh, ten Hag praat een beetje zoals een achterhoeker, mijn club word hier niet goed gepresenteerd”. Het is meer persoonlijk. Trainers afschieten voordat ze ook maar een stap op de club hebben gezet is in mijn ogen gewoon “not done”. Geef ze gewoon het vertrouwen en laat ze hun energie stoppen in de groep in plaats van wat de kranten schrijven. Ten Hag geeft het hier zelf aan. Hij wil weten wat er in de krant staat. Als dat dan alleen maar kommer en kwel is dan kost dat gewoon veel energie. Nu kon ten Hag zich hier aardig van afsluiten. Maar een ander heeft er wellicht meer last van. Dat gaat dan toch ten koste van zijn tijd.

27 mei 2019 om 23:20

Hijniet!

Die charmante en welbespraakte trainer die je club vertegenwoordigd is ineens niet meer zo charmant als hij niet weet te winnen. Dan heb je liever een trainer die boers is maar wel die punten pakt. Dat iemand welbespraakt overkomt is leuk meegenomen maar dat valt totaal in het niet bij de prestaties van de club. Persoonlijk is dat voor mij lood om oud ijzer.

Persoonlijk identificeer ik mij graag met een trainer die zijn ploeg aan de praat krijgt. Linksom of rechtsom.

Laat Perez het maar bij analyseren houden, want zijn vragen veel te leidend, direct voor deze setting. Als het losser was zou Erik ten Hag veel meer vertellen met alleen Kees.

Als Ajacied heb ik natuurlijk een gekleurde bril, maar deze vent heeft echt wraak genomen op iedereen die hem soms op zo een goedkope manier wilde beschadigen. Wat ik nog het meest aan Ten Hag bewonder is dat hij heel goed beseft dat hij "morgen" weer de kop van Jut kan worden. Wat mij na deze uitzending is bij gebleven dat hij een paar keer zei dat hij alleen maar invloed kan hebben op de spelers. Op de media dat en natuurlijk de fans niet.

Volgend seizoen beginnen we weer op nul. Er zullen veel andere spelers bij komen, maar dit seizoen neemt niemand hem, en de spelers af. Het zal voor mij zeer moeilijk worden om in mindere tijden iets rustiger te reageren, maar in m'n hart blijf ik ontzettend veel respect voor deze trainer hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren