Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag legt uit: ‘Je hebt voetbal van achteruit nodig, vandaar Eiting'

Laatste update:

Erik ten Hag heeft vlak voor het Champions League-duel van Ajax met AEK Athene uitgelegd waarom hij voor Carel Eiting kiest nu Matthijs de Ligt door blessureleed ontbreekt. Frenkie de Jong zakt een linie terug en de vrijgekomen plek op het middenveld wordt dus niet door Donny van de Beek, vorig seizoen nog basiskracht, maar door Eiting ingenomen.

“We weten dat we tegen een ploeg spelen die hier niet is gekomen om aan te vallen. Dan heb je voetbal van achteruit nodig. Vandaar Carel Eiting”, legde Ten Hag uit in gesprek met Veronica. De medische staf van Ajax heeft nog geprobeerd om De Ligt op te lappen, maar dat lukte niet. “Het gebeurde op de training. Hij heeft knieklachten en kan dus niet spelen. Als hij had kunnen spelen, dan had hij gespeeld. Maar het voelde niet goed genoeg.”

“Dan nemen we het risico niet”, benadrukte Ten Hag. De Ligt werd wel opgenomen in de wedstrijdselectie, al neemt hij niet plaats op de reservebank. "Hij wilde er zelf graag bij zijn, daar ben ik geen tegenstander van. We zitten met zijn allen in het teamontwikkelingsproces, dus het is goed dat hij erbij is. Hij is onze aanvoerder. Hij wil de sfeer meemaken en de jongens motiveren.”

De Ligt was dinsdag samen met Ten Hag aangeschoven voor de traditionele persconferentie. Tijdens het perspraatje vertelde hij ontzettend uit te kijken naar zijn eerste Champions League-duel. "Ik zat vroeger vaak op de tribune. De sfeer was dan fantastisch. Ik denk dat een thuisduel met Barcelona mijn mooiste herinnering was. De zege van 2-1, de sfeer op de tribune, de strijd op het veld. Dat is het recept voor een mooie avond", vertelde hij daags voor het duel met AEK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, maar verdedigend achterin ziet het er niet zo goed uit. Valt AEK soms helemaal niet aan?

19 september 2018 om 19:08

De jong staat er toch voor het voetbal van achteruit?

Vind eiting in balbezit te brave jongen met tikkies breed of terug. Juist van de beek speelt vaak vooruit.

19 september 2018 om 19:55

Ik vind Eiting juist verrassend goed. Slimme passes, prima positie kiezen. Vd Beek moet het meer hebben van in de spits opduiken, in de opbouw duidelijk minder dan Eiting (vind ik). Ik zou Donny voor Huntelaar durven laten invallen.

Pfffff Frenkie de Jong en Blind achterin voor het voetbal en Schone er voor.
Onzin argument om dan ook Eiting in te brengen voor het voetbal van achterruit.
Ajax heeft behoefte aan een speler die duelkracht heeft en in de 16 komt.

Je hebt doelpunten nodig en laat Donny die nu net iets meer maken dan Eiting. Ook verdedigend is Donny beter

19 september 2018 om 22:40

En toch geeft Eiting vrijwel elke wedstrijd (of zelfs meermaals) een prachtige bal over de flanken.

Zoals nu bij de 3-0 weer.. maar ook uit bij Graz bij die gigantische misser van KJH stuurde hij Neres mooi weg en ook de goal van Tadic was de bal op Mazraoui perfect.

Als Schone nou geblesseerd uit viel had ik Donny nog begrepen maar nu snap ik Eiting wel.

Donny van de Beek kan niet voetballen van achteruit? Wat een enorme kul! Tuurlijk kan hij dat wel. Beter zelfs dan Eiting, in mijn ogen, wat ik een obligate balletje breed tikker. Vind het net Jantje Peters, voor de ouderen onder ons.

Gewoon bullshit van Ten Hag. Maar hoe dan ook, Donny is dus wel het kind van de rekening in de concurrentiestrijd bij Ajax, dat is helder.

19 september 2018 om 21:29

Mijn hemel, de vraag is niet of Donny het kan maar om wie er beter in is. Ten Hag heeft gewoon gelijk. Donny is sterk in de bal heroveren en voor de goal opduiken. Eiting is sterk in de opbouw en de slimme passes.

19 september 2018 om 22:22

Juist, als ten hag donny beter zou vinden zou hij hem echt niet op de bank zetten hoor.

Ik vindt het een logische keuze.
Met 5 aanvallende spelers spelen is gewoon te veel, en eiting had een aantal hele goede passes.

Donny op het juiste moment ingebracht,
De krachten van AEK werden minder en de ruimtes groter, hier werdt de kracht van donny meteen zichtbaar. opduiken in en rondom de spits.

19 september 2018 om 21:13

En hij heeft gelijk gekregen... Ik heb genoten van de 2e helft

Toch zou ik Donny ook zo nu en dan basis laten starten. Hij brengt scorend vermogen en daarnaast kunnen Tadic of Ziyech echt wel een keer rust pakken.

. Groot risico genomen. Veel ballen speelde hij vanavond terug. Enkele redelijk passes vooruit vandaag.eiting gaf veel verkeerd passes op korte afstand. Verdedigend te zwak en te fragiel tegen grote jongens. Ik zou toch kiezen voor van der Beek. Maar als we Ten Hag mogen geloven start vd Beek as zondag. Want dan voetbal je niet van achteruit. Hij krijgt een redelijk cijfer omdat de anderen, en mn Ziyech weer geweldig was.

Toch heeft Ten Hag mijn zege nu. Hij heeft het echt wel bewezen hoe hij de poppetjes neer moet zetten. Zelfs met Neres op 10.

Mooi hoor dat sentiment van sommige Ajax-supporters over Donny van Beek, maar volgens mij is ten Hag de trainer en bepaalt hij nog steeds de opstelling. EN tot dusverre heeft hij nog steeds het gelijk aan zijn kant. Dus houdt aub op om elke keer maar weer bepaalde spelers naar voren te schuiven. Als ze echt goed zijn en passen in de strategie van de. Lach , dan spelen ze vanzelf weer in de basis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren