Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag legt beslissing in de rust uit: ‘Daar kon je niet van op aan’

Laatste update:

Erik ten Hag wijt de nederlaag van Ajax tegen Valencia in de laatste groepswedstrijd van de Champions League vooral aan de onnodige tegengoal en het zelf missen van de kansen. Door de nederlaag eindigt de Amsterdamse club als derde in Groep H en moet men verder in de Europa League. “We hebben de kansen gehad, maar ze niet benut. We kregen totaal onnodig een doelpunt tegen, want we gaven lange tijd niets weg.”

“Dit is ontzettend bitter", zei Ten Hag voor de camera van Veronica. Rodrigo maakte na 24 minuten spelen de enige treffer in de Johan Cruijff ArenA en het beviel de trainer vooral niet de manier waarop het doelpunt viel. “We leden twee keer heel snel achter elkaar balverlies. Dat mag niet op dit niveau. Daarna was er nog niets aan de hand en hadden we het kunnen repareren, maar dat gebeurde niet.”

Over de wissel van Edson Álvarez in de rust was Ten Hag duidelijk. “Hij zat tegen een tweede gele kaart aan, daarom hield ik hem in de tweede helft aan de kant. Ook gezien de arbitrage, daar kon je niet van op aan”, doelende op de warrig fluitende Franse scheidsrechter Clément Turpin. “Ik kon het risico niet lopen.”

Ten Hag looft de manier waarop Ajax heeft gespeeld tijdens de groepsfase, maar baalt juist daardoor nóg meer ervan dat men niet als eerste of tweede is geëindigd. “We hebben tien punten gehaald, een goede groepsfase gespeeld en waren twee wedstrijden geleden al op de rand van kwalificatie voor de knock-outfase”, doelde hij op het 4-4 gelijkspel bij Chelsea, toen een 1-4 voorsprong werd weggegeven.

“Dat maakt het extra bitter. We verdienden het, maar hebben het laten liggen. De teleurstelling is groot”, besloot Ten Hag. “Dan moet je zelf ook kijken waar we het hebben laten liggen. Het doel was om Europees te overwinteren en dat doen we hiermee, maar de teleurstelling overheerst. We moeten richting zondag (AZ-uit, red.), dat is nu veel belangrijker dan de Europa League.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is jammer maar Ajax kan met een opgeheven hoofd terugkijken op het toernooi. Nu lekker knallen in de Europa league en bouwen aan het team van volgend jaar. Tijd voor Schuurs in de basis. Daarnaast zou ik als Ajax zijnde ook kijken voor een extra buitenspeler met diepgang. Je hebt met Neres nu 1 speler die op snelheid de diepte kan zoeken en over een aardige dribbel beschikt. Jahanbakhsh, Stengs misschien toch Pavon

11 december 2019 om 00:53

Pavon heeft gewoon t niveau niet voor Europa, die doet lekker mee in Los Angeles.

11 december 2019 om 01:11

Je hebt gelijk wat betreft diepgang, vervolgens noem je 3 spelers op die bijna altijd in de bal komen over de dribbel heb je uiteraard gelijk.

11 december 2019 om 01:18

Hoe zit het eigenlijk met die Bandé? Is hij überhaupt weer fit? Want dat is toch een speler met diepgang, die je ooit hebt gekocht om dat te leveren.

11 december 2019 om 06:46

Mag bijna nooit spelen van vd gaag, af en toe eens 5 minuutjes. Speelde in een oefenwedstrijd onlangs wel stuk langer en niet onverdienstelijk, maar vd gaag stelt liever middenvelders op als linksbuiten of zelfs in de spits ondanks voorsprongen en streven dat jong ajax ontwikkelingsgericht moet zijn

Logische reactie van ten hag. Kijken of ze de teleurstelling kunnen verwerken richting zondag. Kop omhoog en verder. Natuurlijk balen dat je niet door gaat, maar met een city, barca, of liverpool als mogelijke loting had je er waarschijnlijk na de achste finales uit gelegen. Nu heb je een goede kans op een Europese hoofdprijs (zie alleen Sevilla als gelijkwaardig in EL; waak wel voor onderschatting!) en daarmee rechtstreekse plaatsing voor CL volgend seizoen.

11 december 2019 om 00:37

Manchester United, Arsenal, Inter, AS Roma, Borrusia M'Gladbach (staat eerste in de BL), SL Benfica, Bayern Leverkusen. Zijn allemaal grote ploegen die ik hoger schat dan een Valencia. Ook heb je nog andere sterke ploegen als Sporting CP, Lazio Roma, Red Bull Salzburg. Genoeg sterke tegenstanders. EL is niet meer zoals vroeger waar een Dnipr of SC Braga (al was dat wel een leuk team toen) ff de finale haalt.

11 december 2019 om 00:48

Roma, Arsenal en Benfica zijn wel minder dan Lille en Valencia. Inter zal zich vol op de titel focussen. En we moeten niet doen nu Ajax opeens heeft verloren dat ze totaal niet kunnen voetballen. Als de selectie fit is zullen ze tegen de meeste ploegen gewoon als favoriet worden gezien.

11 december 2019 om 00:55

Frankfurt, Wolfsburg en misschien nog een Atalanta zijn ook niet de minste.

11 december 2019 om 01:21

Tja, dat heeft heel erg met vorm te maken Gerard13.. Arsenal is dit seizoen pure troep, en eind vorig seizoen ook, maar in de EL werd datzelfde Valencia die jij beter acht vrij makkelijk opzij gezet. Een team als Lille is ook echt niet beter dan Roma, Arsenal en Benfica. Desondanks ben ik het wel met je eens dat Ajax een sterke basis 11 heeft, waarmee ze favoriet zijn tegen veel ploegen. Maar ik vind wel dat je inschatting van de sterkte van ploegen niet geheel realistisch is. Met name omtrent Lille.

11 december 2019 om 13:56

Roma, Arsenal en Benfica minder dan Lille en Valencia? Kom @Gerard dat kun je toch niet serieus menen? Valencia werd vorig jaar nog afgedroogd door Arsenal. Lille is veel minder dan alle drie die clubs en Benfica is misschien wel iets minder dan Valencia. Valencia staat ook maar 8ste hoor in la Liga en zijn op de aller laatste speelronde nog geplaatst voor CL omdat hun concurrent Getafe was. Zoals gezegd Valencia werd vorig jaar door een zwak Arsenal afgedroogd.. dat je überhaupt zegt dat die clubs minder zijn dan Lille verbaasd me echt heel erg..

11 december 2019 om 00:47

Ja, dat is het enige voordeel van de 3e plek groepsfase.. je hebt een grotere kans op langere overwintering. Ik had het wel mooi gevonden als, net als ruim 15jaar terug de 2e poulefase weer terug keert: nogmaals een poule met 6 (poule van 4) of 4 (poule van 5) wedstrijden, waarbij de nummers 1 doorgaan en de nummers twee en drie doorgaan in de Europa League.

Zo krijg je na de 1e poulefase een echte Champions fase waarbij het een zware klus wordt om 1e te worden, maar de Europa League ook sterker wordt door de afvallers uit de CL. Op die manier kan het 3e Europese toernooi dat er aan komt ook stijgen in aanzien door afvallers uit de Europa League. UEFA letten we op, fantastisch idee van mij.

Ik heb wel te doen met Ten Hag.. na de ij terlandbreak is Ajax de draad een beetje kwijt wat resulteerde in matig voetbal. Na de Chelsea wedstrijden was ik al bang voor dese situatie... winnen bij Lille, tragisch thuis onderuit tegen Liverpool. Ben wel klaar met Tadic in de spits, zo vaak scoort hij niet. Ik zou daar Huntelaar willen hebben en Tadic op de flank of als 10. Ten Hag? Let je op? Fantastisch idee.

Ik zie veel van mijn mede-Ajacieden nu rappen over een het ‘verplicht’ even halen van een dubbel, het zomaar halen van allerlei spelers (als Boadu, Vertonghen en Propper) en/of het winnen van de Europa League. Ik denk echter dat iets meer nederigheid op dit moment wel op zijn plaats is. Ajax heeft vandaag heel matig gespeeld en het zelf laten liggen. Scheidsrechters, blessures etc. ja het telt zeker allemaal mee. De grote conclusie lijkt me echter dat de selectie lang niet zo breed is als we dachten en dat we zeer afhankelijk zijn van een klein groepje (circa 5/6) zeer goede spelers (wat niet gek is). De magie is ineens (sinds Twente) even van het voetbal af. Hopelijk komt het snel weer terug, want wat hebben we toch een mooi seizoen gehad vorig jaar!

11 december 2019 om 01:57

Natuurlijk is Ajax een oor aan genaaid tegen Chelsea, en natuurlijk was het vandaag tegen Valencia ondermaats. Maar om te zeuren dat de selectie niet breed genoeg is, slaat nergens op. Je mist twee van je drie vaste aanvallers (neres en Promes). De eerste vervanger (labyad) is dan ook nog eens afwezig. Ik zou dat niet persee en te smalle selectie willen noemen. Gewoon pech dat derde keus (lang) moet spelen en je posities moet wisselen (ziyech).

11 december 2019 om 08:32

Dan noemen we het anders, maar komt op hetzelfde neer. Je hebt geen middenvelders/ aanvallers die diepte zoeken en de achterlijn halen en aanvallend juist impulsen geven.voorbeeld:noa Lang vraagt meestal in de voeten, gaat hij diep kapt hij 9 van de 10 keer terug. Ziyech heeft een beetje hetzelfde en gaat ook niet diep. Juist door diepgang op de zijkanten te creëren (wat Promes en Neres juist wel doen) krijg je ook in het midden meer ruimte om te voetballen, zodat de buitenspelers daar weer 'omheen kunnen voetballen'.de selectie is dan niet in balans, (lees, niet breed genoeg, want geen goede vervangers) want eigenlijk mis je je linker en rechtervleugelspeler, daar zijn geen (goede) vervangers voor en dat is jammer. Met het spelletje zoals Ten Hag het graag speelt heb je die wel nodig, nu moet er anders worden gespeeld en zie je ook duidelijk dat de spelers daar niet aan zijn gewend. En dan wordt het lastig en gaat het juist niet vanzelf.je hebt spelers zat in de selectie, maar niet genoeg types waarmee het geliefde spelletje gespeeld kan worden.

"Erik ten Hag wijt de nederlaag van Ajax tegen Valencia in de laatste groepswedstrijd van de Champions League vooral aan de onnodige tegengoal en het zelf missen van de kansen."

Zo'n diepe analyse heb ik nog nooit gehoord haha. Dat is toch precies waar het hele spelletje om draait. Kansen afronden en goals tegenhouden. On: jammer voor het Nederlands voetbal maar ik denk dat Ajax nog meer punten kan pakken in de EL

Dan maar doorpakken in de Europa League. In de CL heb je niks te zoeken met de huidige selectie. Vooral achterin en het middenveld komt te kort tov vorig seizoen. Is geen ramp, maar gewoon het beste van maken.

11 december 2019 om 07:59

@keizer11 grappenmaker! Ajax speelde alle teams in de groep weg. Chelsea uit was helemaal een voorstelling tot de bizarre stuk met 2 rode kaarten. Ajax had van alle teams juist meest te zoeken in verdere vervolg. Gisteren was gewoon pech en slecht gewisseld door Eth. Traore had ook wel kans verdiend als je ziet wat Lang en Siem laten zien.

11 december 2019 om 08:42

Sorry, welke wedstrijden heb jij allemaal gezien dan? Tegen Lille is Ajax toch echt best goed weggekomen in de wedstrijden als je ziet wat voor kansen ze weggeven. Ze maken ze niet af, dat is het geluk van Ajax, maar weggespeeld vind ik nogal overdreven. Ik denk dat de teams op zich nu redelijk aan elkaar gewaagd waren.de verwachtingen waren na vorig seizoen waarin alles lukte (tot aan de 2e halve finale) natuurlijk extreem hoog. Nu blijkt maar dat Ajax nog (lang) niet terug is aan de top, waar ze graag heen willen en waardoor verschillende mensen dachten dat ze deze poule ook wel 'even' zouden overleven, Valencia was in de competitie (net als Real vorig seizoen toen Ajax won) niet in vorm, Chelsea ook nog niet echt en Lille een jonge grillige ploeg.dat laatste is waar gebleken, maar (toegegeven, de wedstrijd tegen Chelsea was echt bizar, ook qua arbitrage, maar Ajax had daarin zelf ook 2 gezichten) de rest niet. De Jong en De Ligt weg vang je natuurlijk niet zomaar op. Het ging dit seizoen erg lang goed. Ajax Creëert veel kansen en maakt er ook redelijk veel van af, maar krijgt echt teveel kansen tegen. Het is heel lang goed gegaan, maar om eerlijk te zijn had ik al langer het gevoel dat het ergens een keer mis zou gaan. En dat is helaas gisteren gebeurt (en Vrijdag tegen Willem Ii), waardoor het nu Europa league wordt.

Ten Hag, nooit meer pinchitter inbrengen, de laatste aantal minuten! Ajax moet blijven voetballen en nog eens voetballen. Ajax is en zal nooit een vechtvoetbal worden, dat is niet hun kwaliteit. Onze kwaliteit is blijven voetballen!Stop eens met Siem en Huntelaar (als pinchitter).Voordat Huntelaar inviel had Ziyech nog een grote kans, dus het kan nog!Tegen Tottenham van vorig jaar koos Ajax voor extra verdediger, gevolg uit de toernooi!Dus kortom laat Ajax blijven voetballen!

Op jou kan je niet aan Ten Hag! Tactisch zeer zwak, maar dat wisten we al. Hoezo Lang beginnen? Brak al geen potten tegen willem 2, laat staan Valencia. Zet lekker Tadic op zijn plek en Huntelaar in spits. En dan 70e minuut een fris vriool Lang tegen een moe Valencia. Zoveel beter.
En hoezo die lange ballen en siem De Jong erin? Wat wil je bereiken tegen de Beren uit Valencia? Duels in iedergeval niet. Echt, wat hij laat zien in wissels en spelinzicht is lachwekkend. En daarbij waarom Veltman basisspeler is, is ook lachwekken.Daarbij bracht niemand wat, Ziyech was nergens buiten 1 goede pass op Lang.
onpopulaire mening;Ajax heeft verloren door Ten Hag.

11 december 2019 om 01:39

Als ten hag tactisch zo zwak was had hij vorig jaar nooit de halve finale gehaald. Vertel mij eens hoe hij had moeten beginnen volgens jou? Helaas miste ze promes en neres en dat heeft ze opgebroken. De bank was niet breed genoeg en ze treffen Valencia op het moment dat ze uit de flow zijn.

11 december 2019 om 01:58

@kevin ik leg toch uit hoe ik zou spelen, en vorig jaar Half finale, dat kwam door erg goede selectie. dit jaar met groepsfase eral uit. Met nagenoeg zelfde selectie als vorig seizoen.Veelzeggend. Door Ten Hag

11 december 2019 om 10:04

'nagenoeg dezelfde selectie als vorig seizoen'. Achteraf is het mooi wonen he? Als Ajax het goed doet komt het door de goede spelers, als Ajax het slecht doet door Ten Hag. Je weet het gewoon letterlijk zo op te schrijven! Je schaamt je niet eens meer voor je eigen doelredenering.

11 december 2019 om 09:08

Afgelopen vrijdag begon hij met Huntelaar in de spits en kreeg hij bakken met kritiek dat dit eigenlijk niet meer kon. Dan is jouw advies om toch weer met Huntelaar te beginnen? Wat wil jij trouwens bereiken met Huntelaar in de spits tegen die beren van Valencia? Voetballend gaat Klaas Jan het niet brengen namelijk, dus dan moet ie tegen een hoge voorzet aanlopen. Je weet wel hetgeen waar je Ten Hag op bekritiseert in de slotfase. Lachwekkend om de tactiek van Ten Hag in de slotfase af te kraken om voor te stellen om volgens dezelfde principes de wedstrijd aan te vangen. Ten Hag mag dan volgens jou een lachwekkende spelinzicht hebben, maar met jouw voorstellen laat je zien er ook weinig kaas van gegeten te hebben.

Heel erg zuur en we kunnen wel gaan wijzen naar de wellicht onterecht afgekeurde goal van Promes in Amsterdam en de twee rode kaarten in Londen, maar je had niet hoeven verliezen van Valencia in eigen huis. Er lijkt een mentale barriere te zijn in eigen huis wanneer het moeten wordt in plaats van mogen zoals in uitduels. Dat hebben we vorig jaar ook al gezien. Dat is iets waar aan gewerkt moet worden. Wellicht dat je thuis minder carte blanche speelt, want ik vond het het eerste half uur toen Valencia nog aanzette naar voren wel erg open huis worden. Dan kan je tegen een tegengoal aanlopen wanneer je 'm zelf niet maakt. Zonde. Hopelijk hoge ogen in de Europa League.

11 december 2019 om 08:01

@luissuarez16 toch waren die fouten cruciaal in de 2luik tegen Chelsea. Hopelijk gaat Eth nu beter wisselen en sommige spelers doorselecteren. Veltman wilt toch weg en hopelijk krijgt Schuurs/alvarez nu de kans daar. Siem kan niet meer. Traore scoort veel en hopelijk krijgt hij de kans. Eifting en Bande komend half jaar verhuren aan een goede eredivisie club zodat ze ritme opdoen voor volgend seizoen. Ekkelenkamp meer kansen geven. En nogmaals vooral stoppen met Siem.

Het zou mooi zijn om de rest van het seizoen een getergd Ajax te zien , dat wil bewijzen dat ze beter kunnen.
De komende wedstrijd tegen AZ , moet Ajax laten zien dat ze deze uitschakeling goed hebben verwerkt . Dat ze tegen AZ laten zien waarom Ajax op de eerste plaats staat.

Als Ten Hag niks anders uit de hoge hoed kan toveren dan weer Mazraoui op het middenveld zetten en Siem de Jong inbrengen dan moet hij het toch bij hem zelf zoeken.

Mwah Ajax speelde net als tegen Willem 2 gewoon niet als het ajax wat de grotere teams in Europa kan verslaan, jammer dat Promes en Neres er dan niet zijn, maar zij mogen niet bepalend voor het resultaat zijn op zo’n laatste speeldag. Verwacht nu wel wat dat Ajax zo ver mogelijk in de EL wilt komen met zeker 1 gerichte aankoop in de winter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren