Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag is streng voor Dolberg en maakt verwijt naar ADO na 1-5 zege

Laatste update:

Ajax pakte zondagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag drie kostbare punten (1-5). Kasper Dolberg had na vier officiële wedstrijden weer een basisplek en drukte zijn stempel in het Cars Jeans Stadion, door een strafschop te versieren en zelf tot scoren te komen. Toch trainer Erik ten Hag nog meer van de Deense spits: de oefenmeester van Ajax ziet een aantal verbeterpunten voor zijn pupil.

Dolberg maakte tegen ADO zijn negende competitietreffer van dit seizoen. "Dat zijn mooie cijfers, maar hij kan nog meer betekenen in het scoren", vertelt Ten Hag voor de camera's van FOX Sports. "In de balvastigheid kan hij nog groeien. Soms doet hij het heel goed, maar soms ook minder goed. Tom Beugelsdijk en Wilfried Kanon zijn fysieke spelers, maar hij moet dan beter zijn lichaam gebruiken. Het is een atletische jongen", verklaart de trainer van Ajax.

Buiten doelpunten wil Ten Hag dus meer zien van de 21-jarige aanvaller. "Hij heeft een belangrijke rol, ook als aanspeelpunt. Hij kan nog balvaster zijn en vervolgens vanuit de spits inzakken en voor de goal komen", vervolgt de oefenmeester. "Dan vergeet ik nog wat hij bij balverlies moet doen, in het drukzetten. Daar heeft een spits een belangrijke rol in. Dat hij kwaliteiten heeft, liet hij vandaag zien", erkent Ten Hag.

Op de persconferentie na de wedstrijd spreekt hij tevens zijn onvrede uit over het kunstgrasveld in Den Haag. Voor de wedstrijd en in de rust werd het veld niet besproeid, wat het voetballen lastig maakte. "Het is al jammer dat er hier in Nederland geen fans van Ajax zijn, hopelijk volgend jaar wel. Dat hoort bij een voetbalwedstrijd. Voetballen op kunstgras hoort ook al niet", aldus Ten Hag.

Volgens de trainer heeft ADO zich niet gehouden aan de regels die clubs onderling hebben opgesteld. "De clubs spreken aan het begin van het seizoen een sproeiprotocol af. Als die afspraken niet nagekomen worden, vind ik dat teleurstellend", baalt Ten Hag. "Het heeft niets met de KNVB te maken, want die staan hierbuiten. De clubs hebben het gezamenlijk afgesproken."

Hoort Kasper Dolberg in de basis bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Speelde vandaag naar behoren. Kan inderdaad meer brengen maar geef hem de tijd en het vertrouwen nou eens. Dolberg heeft er niets aan dat Ten Hag dit nu openlijk in de media uitspreekt.

24 februari 2019 om 15:56

Of juist wel. Je weet niet of dolberg er wel of niet iets aan heeft, wat we wel weten is dat jouw opmerking onder andere morgen terug te vinden zal zijn in een betoog van Driessen.

24 februari 2019 om 21:02

Haha ongetwijfeld. Maar waarom zou Dolberg iets hebben aan dat Ten Hag meteen na de wedstrijd tegen de journalist zegt dat hij meer moet brengen? Is niks specifiek tegen Ten Hag, maar hij kan dit ook gewoon alleen binnenskamers bespreken. Dolberg heeft geloof ik 12 doelpunten en assists (verbeter me als het fout is) en is daarnaast ook nog meermaals betrokken geweest bij een penalty. Is geen slecht moyenne zo. Geef hem vertrouwen en het zal alleen maar beter gaan, Dolberg zegt zelf ook dat hij zich beter en beter voelt.

Speelde wel een sterke wedstrijd dolberg over het algemeen een 8

Uiteraard gaat ADO niet sproeien. Je gaat ajax niet voorzien van een goed speelveld.

24 februari 2019 om 17:32

Jep, als een “kleinere” club iets doet wat niet hoort is het kennelijk geen probleem. Maar als een grotere club een voordeel krijgt.....

Begrijpelijk toch van Den Haag. Wedstrijd was drama mede door t veld. Als je zag aan het begin hoe Dolberg aan het knutselen was met de bal waar je uiteindelijk hands door mee krijgt is de vraag wel of de knvb hier niet voor volgend seizoen afspraken over zou moeten maken. Dit was gewoon erg lastig. Alleen Tadic en Maz leken geen moeite te hebben ermee.
Voor de rest zie je dat Dolberg nog wat meer moet anticeperen op ballen buiten de 16. Dan staat hij vaak tever van t moment af waar een gewonnen duel van Ziyech of Tadic niks oplevert. Mgoed pakte z’n goal mee uit een goede aanval (samen met de eerste goal de beste 2). Hopelijk gaat hij het weer hervinden.

24 februari 2019 om 15:24

Niet begrijpelijk, want er is blijkbaar een herenakkoord om het wel te doen. Als zelfs clubs dit al niet kunnen regelen dan moet inderdaad de KNVB ingrijpen en er maar boetes opzetten.

24 februari 2019 om 15:30

Onbetrouwbare partner KNVB. Die maken afspraken om vervolgens eenzijdig totaal af te wijken van die afspraken. Dus heeft geen enkele zin.

24 februari 2019 om 15:35

Zo is er ook een herenakkoord dat de topclubs van elkaars talenten afblijven wat niet nageleefd wordt. Akkoord of niet, ik vind dat (als het veld niet naar is door de regen) het kunstgras gesproeid moet worden. De KNVB kan kunstgras niet verbieden, maar wel eisen stellen. Dit soort velden komt het voetbal niet ten goede (dan heb ik het over spelplezier en blessures).

24 februari 2019 om 15:44

Maar zoals gezegd is de KNVB hierin geen partij.

Tja, hoevaak hoor je het wel niet dat een club met kunstgras niet sproeit tegen de topclubs. Als het daadwerkelijk is afgesproken onderling vind ik het best schandelijk. Het was overigens goed zichtbaar, ballen die soort van terug stuiteren, die niet rollen. Je gaat mij niet vertellen dat de Ado spelers het wel fijn vonden zo.

Denk niet dat Dolberg warm of koud wordt van Ten Hag. Speelde vandaag redelijk.

Tja, die veredelde amateurs moeten wat doen om kans te maken. En gewoon weer met 5-1 afgaan.

Ik snap vanuit ADO perspectief dat ze alles doen om het Ajax moeilijk te maken, maar ik vind het ook kinderachtig. Als Ajax de beste resultaten wil halen en de wedstrijd met PEC wordt verplaatst, is het land te klein. Maar als ADO dat doet, hoor je niemand. Maar ADO doet dit altijd volgens mij. Was het toen ook niet dat Frank zei "het gras komt nog net niet tot je oksels"?

Hoe dan ook, mooi dat we hebben gewonnen. Ajax was niet best en 5-1 is geflatteerd. Wel mooi dat de VAR z'n waarde bewijst, terechte penalty. Enige smetje vind ik wel dat Frenkie volgens mij geel had moeten hebben. Of mag de VAR dat niet adviseren?

24 februari 2019 om 15:27

Ach, zoveel clubs doen dat. Was het niet Utrecht die een tijd terug een afschuwelijk speelveld had maar hem nog even liet liggen totdat Ajax voorbij was gekomen. Het hoort er bij. Het is jammer maar als top club hoor je de kwaliteiten te hebben om dat obstakel te overwinnen.

24 februari 2019 om 16:20

Utrecht had geen tijd voor een nieuw veld, wat door de KNVB was verpest. Ken wel je feiten voordat je andere clubs gaat beschuldigen..

24 februari 2019 om 15:33

Dat mag de VAR niet adviseren. Als de VAR de scheidsrechter laat kijken dan kan de scheidsrechter uit de nieuwe beelden wel besluiten om geel te trekken, maar verder bemoeit de VAR zich niet met gele kaarten.

24 februari 2019 om 16:04

Frenkie had ook heel zen benen kapot kunnen laten schoppen?

24 februari 2019 om 19:21

Er zit iets tussen een schwalbe en een speler ontwijken...

24 februari 2019 om 17:43

De underdog mag altijd net iets meer. Dat wordt vaker door de vingers gezien omdat ze ‘minder’ zijn.

Speelveld zo beroerd mogelijk laten, logisch. Wordt wel vaker gedaan wanneer Ajax of PSV langskomen. Belachelijk natuurlijk wel.

Zet Ziyech in het centrum en Neres aan de buitenkant en Dolberg krijgt zelf ook meer kansen omdat hij meer ballen krijgt. Meeste wedstrijden met Ziyech aan de buitenkant krijgt hij amper aanvoer en is hij vooral goed om door te combineren of om ruimtes voor anderen te creeren.

Die Lex Immers mag ook wel eens wat meer beleving tonen. Loopt als een natte dwijl over het veld, toont geen inzet, maakt nooit een overtreding en loopt altijd weg voor een discussie. veel te lief is ie.

Wat was Dolberg 2 jaar geleden toch geweldig. Scoorde erop los. Zo jammer dat hij dat niet meer laat zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren