Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ten Hag is degene aan wie ik het meest heb gehad in mijn carrière’

Laatste update:

Richairo Zivkovic kende een vliegende start in het betaald voetbal. De aanvaller scoorde voor FC Groningen elf keer in veertig wedstrijden en verdiende een transfer naar Ajax, dat naar verluidt minimaal 1,9 miljoen euro betaalde. Zivkovic slaagde echter niet in Amsterdam en verdient zijn geld tegenwoordig bij KV Oostende.

“Het was van twee kanten gewoon geen match”, aldus de 22-jarige Zivkovic in een interview met Voetbal International. Hij erkent dat hij de verwachtingen in Amsterdam niet heeft waargemaakt, al blijft hij voormalig FC Utrecht-coach Erik ten Hag wel dankbaar. “Ten Hag is degene aan wie ik het meest heb gehad in mijn carrière.”

“Ik sta er niet van te kijken dat hij het nu zo goed doet met Ajax. Ten Hag is, naast een heel fijne vent, een heel goede trainer. Hij beheerst alles wat een coach moet hebben. Tactisch is hij ijzersterk, hij weet de kracht van een tegenstander perfect uit te leggen, en hij heeft de gave goed om te gaan met jonge spelers. Er is geen trainer die me zo op mijn gemak wist te stellen als Ten Hag.”

De international van Jong Oranje had zelf ook niet verwacht dat hij op deze leeftijd bij Oostende zou spelen, maar hij is er nog altijd van overtuigd dat hij het ‘gaat maken’: “Mijn top ligt hoger dan Oostende. Die overtuiging heb ik nog steeds.” Tot dusverre speelde Zivkovic 46 wedstrijden voor de Belgen en dwaarin was hij goed voor 12 treffers.

Denk jij dat Richairo Zivkovic nog eens voor een 'topclub' gaat spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

12 uit 46 in de belgische competitie... goeie gozer hoor maar is toch wel erg gehyped

2 november 2018 om 09:47

Bij een laagvlieger als Oostende is dat ook weer niet slecht, en hij is nog redelijk jong. Barcelona zal hij niet halen maar een topclub in België? Wie weet...

2 november 2018 om 09:57

Blijft wel een goede speler hoor. Ondanks wat mensen beweren.
Mentaal iets minder sterk helaas anders was dit een nog betere spits!

2 november 2018 om 11:06

Mentaal wat minder sterk? Ik vind dat je dat wel erg makkelijk roept. Waaruit haal je dit 'feit'? Uit z'n tijd als 18-jarige bij het grote Ajax?

‘Hij weet de kracht van de tegenstander perfect uit te leggen’ helaas had hij de kracht van PSV niet echt door, terwijl iemand zonder enig voetbalverstand deze nog kon zien..

2 november 2018 om 10:46

Man moet je blijven refereren aan die ene wedstrijd. Zelfs guardiola zit er tactisch wel eens naast. Ik ben ervan overtuigd dat psv het in de arena net zo moeilijk heeft als Ajax in Eindhoven.
Ten Hag doet het gewoon hartstikke goed dit seizoen. Hij heeft alleen de pech dat de media hem moest hebben en daar loopt de meute vervolgens achteraan.

Hij had moeten weigeren om bij de beloften van Ajax te voetballen.
Hij voetbalde bij Groningen met meer weerstand en moest van de Boer bij jong Ajax het Ajax voetbal gaan leren op een lager niveau dan waar hij speelde.
Dat heeft hem genekt. Een wijze les voor elke jonge voetballer die een basisspeler is bij een eredivisieclub en die bij de top structureel bij de beloften wordt gestald.
In club heb je promotie gemaakt maar in weerstand ga je zo ver achteruit.
Ook vreemde beslissing van Ajax om hem structureel bij de beloften te zetten en een einde te maken aan zijn ontwikkeling. Ze hadden hem direct moeten verhuren aan Groningen ipv drogredenen als Ajax voetbal leren. Op een niveau veel lager dan wat hij bij Groningen gewend was.
De weerstand in je carriere moet nooit omlaag gaan als je jong bent.
Dat kan je ook zien bij Cassiera.
Als je ziet dat een speler het niveau nog niet hweft dan verhuur je hem aan een eredivisieclub direct ipv hem achteruit te zien gaan in Jong Ajax.
Deze strategie werkt zelden. Terugzetten naar Jong bij spelers die zich al jongeling al bewezen hebben op eredivisie niveau.

2 november 2018 om 11:11

Frenkie de jong ging van basis Willem 2 naar jong Ajax? Alsof een supertalent niet bij jong Ajax zich kan ontwikkelen. De weerstand heeft helemaal niks te maken met zijn ontwikkeling. Dan heb je deze kwestie klaarblijkelijk niet gevolgd. Hij ging van Groningen naar Ajax en dacht toen dat hij het had gemaakt. Hij heeft heel veel disciplinaire straffen gekregen bij Ajax. Dat heeft hem en vele andere talenten genekt. Dat je caissièra dr bij haalt slaat natuurlijk nergens op. Cassiera komt van een club waar ze met 2 spitsen speelde en is nog jong. Ajax heeft hem niet gehaald met het idee dit is onze eerste spits vanaf de eerste wedstrijd, want zo een spits koop je niet voor 5 miljoen. T was een gok die uiteindelijk op de lange termijn resultaat zou opleveren. Cassiera moet zich nu ontwikkelen en bewijzen, beetje raar als hij gaat zeggen ja ik heb 2 jaar bij jong Ajax gespeeld en daar heb ik het voetballen verleerd. want bij jong Ajax spelen we met 2 ballen en mag de spits de bal in zijn handen nemen, vandaar dat ik het niveau van Groningen nooit aan zal kunnen

2 november 2018 om 11:26

@pedro
Frenkie de Jong heeft twee keer gespeeld met Willem 2 in de eredivisie. Omdat hij niet aan de bak kwam bij Willem 2 haalde Ajax hem vroegtijdig in de winterstop naar Ajax.
Frenkie de Jong was een speler van Jong Willem 2 en ging naar Jong Ajax. Dat is duidelijk een stap vooruit.
Zivkovic ging van basisspeler Groningen met eredivisie ervaring naar jong Ajax.
Cassiera ging van basisspeler Deportivo Cali naar Jong Ajax.
Wat ik dus zeg, klopt als een bus.
Spelers die geacteerd hebben op een hoger niveau met meer weerstand opeens moeten voetballen op lager niveau met minder weerstand.
Dan nog als club denken dat je bezig bent met ontwikkeling terwijl je de ontwikkeling gebroken hebt en ze blootstelt aan minder weerstand.

2 november 2018 om 12:43

in jouw hoofd zal je redenering vast kloppen maar je zegt eigenlijk gewoon dat je bij Jong Ajax het voetballen verleerd. Jij redeneert
A. Spelers speelden in het 1e elftal en presteerden goed B. Spelers gaan naar Jong-AJax C. Spelers presteren niet goed meer nadat ze bij jong ajax hebben gespeld oftewel het ligt aan het spelen van Jong Ajax.

Ja prima causaliteit maar wellicht is de kwaliteit van de speler van grotere invloed dan 1-1.5 jaar spelen bij Jong Ajax. Wellicht zijn de spelers nsimpelweg niet zo goed.maar ja dat past niet het afkraken van Jong Ajax terwijl ze daar wel wedstrijdritme opdoen.

2 november 2018 om 13:22

@rolo1984
Het heeft niets te maken met Jong Ajax. Maar het verschil tussen Groningen 1 en de tegenstanders en Ajax 2 en de tegenstanders.
Voor Frenkie de Jong is jong ajax prima. Gewoon even goed lezen.

2 november 2018 om 12:03

@bombenera99

Haha, Zivkovic was een 17-jerige junior, toen hij voor Ajax koos en kwam net kijken, Hij was bij Groningen geen gearriveerde speler en vooral een typische counterspits, tactiek interesseerde hem nog niks, hij stond daar al bekend als een gezond, eigenwijs stuk vreten en er was nog een hele hoop aan hem bij te schaven, voordat hij op het niveau van Ajax 1 zou zitten. De verhalen van een jongen waarbij het kwartje maar niet wou vallen, waren ook al te horen vanuit het Groningse kamp.

Dat wist hij en zijn belangenbehartiger zelf ook, toen hij bij Ajax tekende, van beide zijden was overeengekomen dat hij in Jong Ajax zijn wedstrijdminuten zou maken. Er lag een ontwikkelingsplan voor hem klaar, een bij wijze van spreken bij- en omscholingsplan. Dat was geen gedwongen beslissing van Ajax, maar het gebeurde in wederzijds goedkeuren. Drogreden?

Zivkovic heeft nooit het benodigde niveau, dat nodig was om Ajax 1 aan te tikken, behaald en profileerde zich enkel malen als welgeaarde puber met een gebruiksaanwijzing.

Zelfs in Jong Ajax kon hij moeilijk meekomen in het gewenste positiespel. Tactisch en technisch was het zwaar nog onder de maat wat hij liet ziet. Ballen in de combinatie vlogen ver van zijn voet, positioneel stond hij constant verkeerd opgesteld, één tweetjes zag hij in de laatste fase van de aanval vaak over het hoofd. Hij miste de fijne balbehandeling om de snelheid van het spelletje bij te benen. Dàt heeft hem genekt.

Het is lachwekkend, dat jij denkt dat dat de 17-jarige Zivkovic na zijn transfer gelijk in aanmerking kwam voor de basiself van het eerste. Hij was bij lange na nog geen serieuze concurrent voor de spitspositie. Ook naarmate zijn verblijf vorderde, bleef hij dezelfde snelle counterspits, dat kreeg je er niet uit.

Je heb verder wat gemist wat betreft zijn verhuurperiodes. Er was zijn verhuurperiode bij Willem ll, dat liep uit op een fiasco, halverwege het seizoen kwam hij met hangende pootjes terug door een gebrek aan speeltijd. Ook zijn was er zijn verhuurperiode bij Utrecht. Dat was geen onverdeeld succes.

Je idee dat hij op één hoop te gooien is met Cassierra, gaat ook niet op. De Colombiaan groeide tactisch en technisch in tegenstelling tot Zivkovic wel. Dat was echter nog niet voldoende om Huntelaar en Dolberg uit de selectie te spelen. Daarnaast is Cassierra nog niet definitief uit het zicht geraakt in Amsterdam.

Je hebt het over terugzetten naar Jong Ajax, maar daar is in het geval van Zivkovic nooit sprake van geweest. Hij is begonnen in Jong en daar ook jammerlijk gestruikeld over zijn eigen tekortkomingen. Ook Cassierra is overigens nooit teruggezet hoor.

Om een lang verhaal kort te maken:
Zivkovic is nog altijd een goede, snelle en dreigende counterspits, maar zoals hij zelf ook al aangaf, was het huwelijk met Ajax een ongelukkige. Zijn komst was een gokje dat Ajax en Zivkovic zich op die leeftijd beiden konden veroorloven. Hij is nog altijd jong en talentvol, linksom is het niet gelukt, maar wie weet lukt het nu rechtsom wel.

Helaas, ‘t Ajax-spelletje lag hem gewoon niet zo. De club heeft gebrobeerd hem om te turnen, maar helaas, dat is niet gelukt. Die inschattingsfout is het enige waar je je vraagtekens bij kunt zetten. Al is het altijd gemakkelijk een koe in de kont te kijken, zoals jij zelf hierboven in je eerste post eveneens goed gelukt is.

2 november 2018 om 12:47

@buitenspelval
Je legt me allemaal woorden in de mond die ik nooit gezegd heb.
Ik heb nooit gezegd dat ik verwacht dat Zovkovic gelijk in Ajax 1 speelt. Dat verzin je. Je moet eens rustig mijn posts teruglezen.
Zivkovic had 33 wwdstrijden bij Groningen 1 in de benen. Die heeft dus op een hoger niveau gespeeld dan Jong Ajax en met meer weerstand.
Ik zeg ook niet dat Ajax geen plan met Zivkovic had. Ik zeg alleen dat het plan van Ajax dom is en niet werkt. Je haalt een speler die een niveau gewend is en denkt hem bij Jong Ajax wat een lager niveau is te ontwikkelen. Lees eens terug wat ik schreef. Ze hadden hem direct moeten verhuren. Dan verhuur je hem maar aan een team met een gelijkwaardige niveau als Groningen die niet op de counter spelen.
Dat hele plan van Ajax met Zivkovic was belachelijk.
In mijn post geef ik aan dat spelers die al een jaar lang eredivisie ervaringen hebben en naar een topclub gaan niet naar de beloftes moeten gaan omdat ze achteruit gaan. Het niveau is veel lager en je hebt veel meer tijd om te handelen dan op het niveau waar je voorheen speelde.
Ik zie totaal geen ontwikkeling bij Cassiera. Ze hadden hem direct moeten verhuren in het eerste jaar toen ze merkten dat hij het niveau voor Ajax 1 nog niet had. Spelers die gewend zijn aan een hogere weerstand leren helemaal niets in Jong Ajax waar de weerstand veel lager is. Dat is simpele logica.
Je leert in het voetbal als je handelingssnelheid door de verhoogde weerstand omhoog moet.
Je leert helemaal niets als de weerstand omlaag gaat.
Spelers moet je individueel beoordelen.
Frenkie de Jong kon je wel in jong Ajax ontwikkelen omdat Jong Ajax hdt hoogste is waar hij tot dan toe gespeeld heeft. Hij heeft 2 invalbeurten gehad bij willem2 1.
Men begrijpt niet dat je brein getraind moet worden. Handelingssnelheid zit in de verwerkingstijd van je brein. Je gaat van een snellere verwerkingstijd naar een lagere in Jong Ajax voor spelers die al structureel op een hoger niveau gespeeld hebben.

2 november 2018 om 13:09

Je schreef dat Zivkovic had moeten weigeren om bij de beloften te voetballen, van de Boer op een lager niveau moest spelen en hij terug werd gezet naar Jong Ajax. Dat verzin ik niet hoor. M.a.w.impliceer je hiermee dat hij eigenlijk in het eerste hoorde te spelen. En er eerst al zat.

Bij het tekenen van zijn contract was overeengekomen, dat hij in Jong Ajax zou rijpen.

Hoezo hadden ze hem gelijk moeten verhuren? Hij was 17 jaar, dé leeftijd om nog tactische stappen te kunnen maken. Kijk eerst zelf wat voor vlees je in de kuip hebt, voordat je het ergens anders laat keuren op kwaliteit.

Bovendien was het niveau van de spelers van Jong Ajax destijds gewoon hoog met spelers Bazoer, Riedewald, Tete, enz. en leer je het positiespel het beste bij de club waar je voor wordt klaargestoomd. Je onderschat het nieveau van de jeugdopleiding van Ajax schromelijk.

Zivkovic kwam te kort, ook in zijn verhuurperiodes. Je kunt er vanalles om heen verzinnen om de gebreken van die jongen te camoufleren, maar Ajax heeft er alles asn gedaan om die jongen naar het gewenste niveau te brengen, helaas zat het er gewoon niet in.

Dat jij Cassierra niet hebt zien groeien de afgelopen twee seizoenen zegt me totaal niets. Uk weet zeker dat je geen vaste bezoeker was van de wedstrijden van Jong Ajax in Amsterdam of op locatie. Je weet echt niet waarover hè praat en je mening daarover is uit je grote duim gezogen.

Dat jij jouw logica simpel vindt, dat snap ik. Maar dat maakt het nog niet de waarheid gebasseerd op feiten. Ik vind overigens jouw logica zelf ook wat simpel, maar dat is een hele andere discussie.

2 november 2018 om 13:33

@buitenspelval
Met Zivkovic bedoel ik zijn begeleiders. Die hadden dat nooit moeten toestaan. De meeste mensen hebben echter geen verstand van voetbal en van ontwikkeling op individuele basis.
Waarom lees je niet goed. Dit gaat niet over het niveau van jong Ajax maar de competitie waarin Jong Ajax actief is. De weerstand komt van de tegenstander. Een wedstrijd gaat tussen 2 teams. Het niveau waar hij structureel actief was waren de tegenstanders van een hoger niveau dan in de competitie waar Jong Ajax actief is.
Dit zijn simpele dingen om te begrijpen. De weerstand is omlaag gegaan dat is gewoon een feit. Niet aankomen zetten met trainingen. Dat wil ik niet horen. De beste trainingen zijn wedstrijden. Spelers leren het meest door wedstrijden te spelen op het weerstandsniveau die ze gewend zijn en zeker niet lager.
De weerstand van een voetballer die presteert mag nooit omlaag gaan. Daarom is de keuze om Zivkovic bij jong Ajax te laten spelen een domme keus geweest. Daar is niet over nagedacht en men doet maar wat. Men ziet een voetballer als een nummertje met exact dezelfde gebruikershandleiding als andere voetballers in plaats van je te gaan verdiepen in individuele gevallen.

2 november 2018 om 13:41

Pfff, nu bedoel je met Zivkovic ineens weer zijn begeleiders. Wat een draaikont ben jij zeg. Ik ga wat anders doen nu op mijn vrije dag.... ‘t Is weer leuk geweest voor vanmiddag. Houdoe en tot een volgende keer.

Veel te veel negatieve reacties op Zivkovich, jammer.
Spijtig genoeg kon hij indertijd als jong megatalent(!) niet omgaan met de onrechtvaardige negatieve media druk en de meelopers.

De laatste overwinning van jong Oranje kun je volledig toeschrijven aan deze jongeling alleen al om die reden is het ronduit belachelijk om hem zo af te schrijven.
Hij behoort nog steeds tot een van de meest talentvolste spelers van zijn generatie en vertrouw hem derhalve nog een succesvolle toekomst.

2 november 2018 om 13:26

Ik lees die veel te vele negatieve reactie hier anders nauwelijks. Het gros weet dat er meer in die jongen zit dan er uit komt en gunt ‘m het beste met zijn carrière.

Echter is hij technisch/tactisch geen hoogvlieger. Hij moet het vooral hebben van zijn snelheid. Daar is niks negatiefs aan bedoeld lijkt mij. En hij heeft scorend vermogen, ook niet onbelangrijk. Die jongen heeft specifieke kwaliteiten, maar is niet een speler voor positioneel, technisch combinatievoetbal, zoals dat in Nederland voorop staat.

Hij behoort echter niet meer tot de meest talentvolste spelers van zijn generatie hoor. Niemand schrijft hem al af, maar tja, zeg nu zelf: hij speelt niet voor niet voor niets bij Oostende. Hij is nog jong en kan zich nog ontwikkelen tot een leuke spits, maar het stadium van toptalent ligt inmiddels al achter hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren