Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag: ‘Ik heb hem erop aangesproken, en vandaag laat hij het zien’

Laatste update:

Erik ten Hag is blij dat David Neres tegen sc Heerenveen (0-2 winst) als invaller belangrijk kon zijn voor Ajax met het maken van het tweede doelpunt. De trainer van de Amsterdammers sprak de rechteraanvaller na de wedstrijd tegen FC Utrecht (1-0 verlies) aan op zijn mindere spel en vond dat Neres zaterdag een gooi deed naar een basisplaats.

Neres miste tegen Utrecht in de beginfase een enorme kans en werd tegen Heerenveen op de bank gezet. "Hij heeft het niet afgedwongen in de kansen in de grote wedstrijden, daarin heeft hij het niet laten zien", aldus Ten Hag tegenover ESPN. "Dan verwachten we meer, in balbezit, maar zeker ook in pressen. En ook aanvallend, tegen FC Utrecht was hij te laat naar binnen en kon zijn schot geblokt worden. Daar heb ik hem ook op aangesproken. En als ik dan zie hoe hij het vertaalt vandaag, vandaag was hij er op tijd om af te ronden." Neres kopte een voorzet van Dusan Tadic bij de tweede paal binnen. "Dat willen we van hem zien en eisen we van al onze spelers. Als hij dat doet is hij kandidaat om te spelen."

In het algemeen was Ten Hag tevreden over zijn ploeg. "Ik heb niet zoveel aan te merken, maar toch twee dingen: dat we toch twee counters toelaten, dat is een minpuntje. En het verzilveren van de kansen, want ik denk dat het met rust 0-3 moet staan." Na rust kreeg Ajax het even lastig. "Het heeft vooral met ons te maken, dat onze middenvelder te hoog staan. Dat we te snel de bal kwijt zijn en dat het middenveld opeens helemaal openligt. Ja, dat is niet best."

Toine van Peperstraten concludeerde in het gesprek dat Ten Hag 'geprobeerd heeft om dat om te zetten met wissels'. "Ik heb dat niet geprobeerd om te zetten, dat heb ik omgezet", was Ten Hag stellig. "En het effect was daar. Met het binnenbrengen van Lisandro Martínez, Jurriën Timber op het middenveld en Ryan Gravenberch ook een positie hoger was de rust en controle er weer. Die kopbal van Sven van Beek had erin gekund, maar daarna was de rust er weer." Ten Hag wisselde Mohammed Kudus, maar is niet ontevreden over de middenvelder. "Hij heeft het prima gedaan. Het is natuurlijk een hele creatieve jongen, dat heeft hij laten zien. Hij was betrokken bij kansen en het leggen van verbindingen. Daar zijn we wel tevreden over." Dinsdag speelt Ajax in de Champions League thuis tegen Borussia Dortmund.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het geluk is dat Ajax nu niet meer minder wordt als één of twee spelers uit vorm zijn, want er staan anderen klaar om dan in te springen. Wat dat betreft heeft Ajax het gewoon uitstekend voor elkaar. Vroeger had een speler met de kwaliteiten van Neres altijd een basisplaats gehad en had een vormdip van hen direct een grote negatieve impact op ons spel gehad. Nu hebben we Antony, kan Berghuis daar spelen en eventueel nog een Daramy.

Ik denk dat deze goal van Neres Ten Hag helemaal niet zo goed uitkomt, want het schept verwachtingen bij Neres. Want die denkt de volgende wedstrijd , ik heb het toch laten zien.

16 oktober 2021 om 21:48

Ja en nee, want Antony heeft het ook laten zien en in grotere wedstrijden.. Ik denk vooral dat het fijn is voor de etalage voor tijdens de winterstop?! Ik hoop dat hij het jaar afmaakt, maar zijn perspectief is mager zolang iedereen fit is/blijft!

Ik heb helaas de wedstrijd niet kunnen zien, maar hoe deed Timber het op het middenveld? Ik zou het niet een gek idee vinden als hij op termijn een linie opschuift om zodoende wat lengte achterin te kunnen zetten. Alvarez is natuurlijk geweldig zoals hij nu speelt, maar verwacht dat hij volgend seizoen wellicht een stap maakt..

16 oktober 2021 om 22:00

Mwa de wedstrijd was de 2e helft van beide kanten zeer slecht, dus denk dat we op basis van deze wedstrijd niet echt kunnen beoordelen.

17 oktober 2021 om 11:50

Ik snap je, maar mijn gevoel is toch relaxed als iemand 1 op 1 met omber komt als laatste man. Martinez net zo. Puur omdat ze ook heel wendbaar zijn en niet zo maar gaan liggen of slidings maken. Bijvoorbeeld schuurs kijk ik iets minder ontspannen.

Kudus loopt veel te veel en lang met de bal. Als hij leert tijdig af te spelen is hij van veel grotere waarde. Maar dat lijkt hem moeilijk af te leren. Haller scoort 1 keer, maar is daarnaast toch een hinderpaal in de combinaties. Klaassen had het vanavond ook niet. Leek constant te zoeken naar zijn beste positie. Pasveer deed het prima, evenals Blind - die vooral de eerste helft. Tadic mag wel wat koelbloediger worden voor de goal: miste twee dotten van kansen. Schuurs had het vooral in de duels met Masaba constant lastig, en werd af en toe dronken gespeeld. Gelukkig waren de keuzes van Musaba vaak erg ongelukkig. Berghuis speelde flets. Mazraoui sterk in aanvallend opzicht, maar kwam toch wat te weinig uit zijn acties. Al met al een goede eerste helft en een matige tweede, waarin Heerenveen een paar keer gevaarlijk werd. Uiteindelijk de punten binnen, maar het ging niet altijd van harte.

16 oktober 2021 om 21:54

Ik hoor een hoop mindere punten?? Is Kudus niet een optie voor in de spits, want daar heeft hij in Denemarken ook (weleens) gespeeld. Hij heeft het fysiek en snelheid voor die positie. Moet zeggen dat ik Haller een goede spits vind, want hij is technisch en doelgericht (ondanks het er soms wat log uit ziet). Als hij het vertrouwen blijft krijgen ben ik ervan overtuigd dat hij het vanzelf op de heupen krijgt. We hebben allemaal gezien wat er gebeurd als het even meezit(champions league).

16 oktober 2021 om 22:52

Zou zo maar een optie kunnen zijn, Kudus in de spits. Wist niet dat hij daar al eerder had gespeeld. Haller heeft, vind ik, te veel mindere punten voor een spits. Al zou ik niet weten waar je een goede spits voor een Ajax bedrag kan wegkopen. Vroeger leidde Ajax zelf de spitsen op. Maar dat is al een flinke poos geleden.

17 oktober 2021 om 08:36

De min punten zijn ook makkelijk verklaarbaar. Geen Alvarez en Martinez en verdedigend is het direct veel minder stabiel. Liet ook direct enorme zwaktes zien. Mazraoui wordt de hemel in geprezen, maar verdedigend is het echt enorm zwak. Deed Rensch in zijn invalbeurt al veel met doortastend. Gravenberch, Kudus en Klaassen betekende ook een middenveld dat zeer gevoelig was voor counters. Zelfs de goed draaiende eerste helft lag het helemaal open voor counters. Heerenveen speelde het zwak uit, maar de mogelijkheden waren er op en top. Tandem Mazraoui/Berghuis brengt nagenoegen niets. Al het echte gevaar kwam van links of door het midden en Berghuis irriteerde me zelfs een beetje. Begon toch wat maniertjes te vertonen terwijl hij zelf verdomd weinig liet zien. Al met al ben ik totaal niet tevreden en mogen wat spelers wat minder zeker zijn van een basisplek. Te beginnen met Nous, naast dat hij toch niet gaat verlengen, lijkt hij meer en meer bezig met aanvallend zo veel mogelijk opvallen waardoor het verdedigen echt met sprongen achteruit gaat. En er moet echt een keus gemaakt worden tussen berghuis of Klaassen op 10. Berghuis rechtsbuiten is geen optie zolang Tadic linksbuiten staat. Het is dat Heerenveen matig verdedigde, maar als beide vleugel staan, geldt het oude recept. Midden dicht houden, dwing ajax naar de zijkanten en ze krijgen een lastige middag.

16 oktober 2021 om 22:39

En toch vond ik Kudus de betere van de 3 op het middenveld. Wat hebben Klaassen en Gravenberch dan gebracht? Kudus was ook sterk in duels.
Darami kwam laatste minuut echt goed invallen. Ik had hem ipv Haller veel eerder ingebracht en Tadic naar de spits.

16 oktober 2021 om 22:54

Daar kan ik me ook wel in vinden. Maar als Kudus wat minder loopt met de bal en directer speelt, is hij een prima schakel op het middenveld. Dat moet hij nog (af)leren.

17 oktober 2021 om 08:40

Deze momenten van Tadic hebben denk ik echt te maken met het feit dat hij weer een jaartje ouder is en het langzaam wat minder wordt. Wel weer twee assist en nog altijd heel belangrijk voor ons, maar ik zie bij hem dit seizoen dingen fout gaan waar dat de vorige seizoen absoluut niet gebeurde.

17 oktober 2021 om 08:41

Schuurs deed het juist uitstekend tegen Musaba. Die, vond ik, samen met Pasveer de beste aan de kant van Ajax.

Ik vond Neres juist erg slecht invallen deze keer. Vooral in balbezit was t gewoon slecht. Zo onzuiver steeds.

17 oktober 2021 om 08:41

Kreeg m toevallig goed op zn hoofd. Sinds het CL seizoen zitten we naar zn tweelingbroer te kijken.

17 oktober 2021 om 11:48

Je lult. Chelsea uit en dat seizoen tot blessure was hij super.

17 oktober 2021 om 12:22

Ik vind hem ook niet superslecht hoor na z'n topseizoen, maar hij heeft niet meer het constante hoge niveau kunnen halen van 2 seizoenen geleden. Hopelijk vindt hij ook snel z'n vorm weer, want dan wordt t pas echt leuk met allemaal toppers die in vorm zijn op de vleugels!

Hij is dit seizoen al wel redelijk effectief, met toch al 3 goals in de competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren