Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag: ‘Hij heeft veel gogme en dat kunnen we zeker gebruiken’

Laatste update:

Carel Eiting zit zaterdag na een maandenlange afwezigheid weer bij de wedstrijdselectie van Ajax. De middenvelder raakte vorig seizoen geblesseerd aan zijn knie en stond daardoor lange tijd aan de kant. In de voorbereiding kreeg hij te maken met een terugslag, maar inmiddels is hij weer fit en deed hij de afgelopen maanden wedstrijdritme op bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

“Carel die begon dit seizoen heel goed in de voorbereiding en toen viel hij helaas weg”, vertelde Ten Hag vrijdag op de persconferentie over de 21-jarige middenvelder, die tot dusver negen keer in actie kwam namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen. “Toen het team zijn gestalte kreeg, was hij niet beschikbaar en dan gaat het team verder. Nu is hij weer een aantal weken medisch fit en hij heeft ritme opgedaan in Jong Ajax. Hij wordt steeds fitter en dan komt het er weer op aan dat hij concurrentie gaat maken.”

Ten Hag: 'Vergt tijd om na interlandperiode weer te wennen aan spel Ajax'

Eiting zat de eerste maanden van dit seizoen in hetzelfde schuitje als Mazraoui, die ook herstellende was van een blessure. De Marokkaans international heeft zijn rentree inmiddels gemaakt in de hoofdmacht en lijkt zijn basisplaats terug te hebben. Volgens Ten Hag zit Eiting verder van een basisplaats vandaan dan de rechtsback. “Nous liet op de trainingen duidelijk zien dat hij er weer klaar voor was. Carel zat de afgelopen periode nog wat verder weg, maar morgen zit hij weer bij de selectie.”

Ten Hag is blij dat Eiting weer inzetbaar is. “Hij heeft heel veel gogme en dat kunnen we zeker gebruiken. Hij kan bij ons het middenveld vormgeven, oplossingen aandragen, zowel opbouwend, aanvallend en zeker ook verdedigend. Daarin is hij gewoon sterk. Als hij weer wedstrijdfit is en in het juiste tempo mee kan, dan kan hij een rol spelen”, aldus Ten Hag.

Denk jij dat Carel Eiting dit seizoen nog een vaste basisplaats bij Ajax verovert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Eiting geen echte kansen gaat krijgen moet hij ook zorgen dat hij weg komt bij Ajax. Hij moet zorgen dat hij minuten gaat maken op een hoger niveau dan de Kkd.

22 november 2019 om 14:21

Verhuren?

23 november 2019 om 21:59

Gezien zijn leeftijd en de jeugd misschien zelfs wel verkopen.

Eiting als speler is te afhankelijk van hoe team speelt. Sluit het niet perfect aan bij zijn kwaliteiten gaat hij zwemmen en dan komt hij terkort. Krijg je hem op juiste posities aan de bal dan levert het je ook veel op, heel interessant om te zien hoe ten Hag hem denkt te gaan gebruiken. Hij heeft veel (vooral fysieke) gebreken in zijn spel maar geloof oprecht dat in juiste systeem dat hij goed genoeg is voor Ajax. Zou mooi zijn als hij ontbrekende puzzelstukje blijkt, namelijk een hele sympathieke speler met mooie manier van spelen.

22 november 2019 om 14:20

@wolterxgeloof niet dat Eiting veel aan de bak gaat komen dit jaar eerlijk gezegd. In het begin van het seizoen stond Martinez nog centraal achterin en was Alvarez niet aangetrokken. Moest Marin duidelijk nog wennen en liet Gravenberch zichzelf nog niet zo zien.nu heb je een middenveld met Martinez - Vd Beek - Ziyech dat loopt als een tierelier. Heeft Alvarez ook regelmatig op het middenveld gespeeld en zeker niet onverdienstelijk. Laat Marin in zijn inval beurten gewoon goede dingen zien en toont Gravenberch aan op de deur te kloppen.

22 november 2019 om 14:26

Vorig seizoen hadden we een sterker middenveld en pakte hij minuten mee, begin dit seizoen was hij niet fit en in Eredivisie kan je niet met Alvarez aan gaan komen imo. Met de blessure van Neres zie ik Ziyech ook minuten gaan maken op de flank weer (Labyad vulde het goed in maar zie uiteindelijk keuze vallen op Vd Beek op 10 en Ziyech rechts) en dan heb je een extra middenvelder nodig. Dat gaat voor mij tussen Marin en een fitte Eiting dan. Gravenberch is het te vroeg voor imo. Geen schande met 17 natuurlijk.

22 november 2019 om 14:34

@wolterxin de eredivisie zullen ze ook Huntelaar nog regelmatig zijn minuten geven net als Traore. Lang en Labyad zullen ook hun minuten krijgen op de flanken. Waardoor ik er niet van uit ga dat Ziyech weer snel naar de vleugel verkast. Het middenveld van vorig jaar was anders opgebouwd maar niet per definitie sterker. Het middenveld van dit jaar heeft meer gif, loopvermogen en duelkracht. Terwijl Ziyech qua creativiteit niet onder doet voor F de Jong.de directe concurrenten voor Eiting zijn Martinez/vd Beek op het moment. Welke beide qua leeftijd/lengte vergelijkbaar zijn met Eiting. Alleen in al het andere zijn deze 10x stappen verder. Alvarez zal ook regelmatig aan spelen toe gaan komen, Marin bewijst zichzelf steeds beter te gaan voelen. Gravenberch laat zichzelf ook niet veel meer piepelen, Ekkelenkamp (zelf geen fan) vergeet ik nog.

22 november 2019 om 14:27

Beetje net als Blind. Fysiek niet top, te langzaam etc. maar qua passing en inzicht heel goed. Als hij zich zo ontwikkelt als Blind komt het allemaal goed Maar zoals Bergkamp hieronder al zegt krijgt hij het voorlopig wel lastig. Alvarez zie ik liever niet meer op het middenveld maar concurreren met Veltman. Mag Carel met Ryan Gravenberch om minuten gaan strijden.

ik denk obv wat ik van hem gezien heb dat hij uiteindelijk geen vaste waarde gaat worden in ajax 1 en als hij slim is gaat hij eerst bij n middenmoter spelen om vandaar uit misschien wel die stap te kunnen maken naar een top 3 club in Nederland maar ajax is denk ik te hoog gegrepen maar voor hem hoop ik dat ik er helemaal naast zit want het is wel een sierlijke speler om naar te kijken

Ten Hag was en is fan Eiting speelde tot aan zijn blessure alles. Snap niet waarom Marin is gehaald als je met Eiting een zelfde soort speler hebt die beter is. Ik vind Eiting een slimme en nuttige speler geen wereldspeler, maar wel iemand die nooit verzaakt. Ik zie hem graag op het middenveld en Edson CV met Blind zodat Veltman eruit kan. Ik vind Veltman een prima verdediger maar het is achterin wel heel erg klein op dit moment.

22 november 2019 om 14:22

Omdat het plan volgens mij was om met Marin en Eiting allebei te spelen. Dat zag je in ieder geval tijdens de voorbereiding en tijdens de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Nu zie ik dat dit seizoen niet meer zo snel gebeuren. Ik denk sowieso dat Marin en Eiting het dit seizoen moeten doen met invalbeurten, want het huidige middenveld staat gewoon als een huis.

22 november 2019 om 16:25

Iemand die nooit verzaakt? Hoe kun je dat nou weer weten. Jongen is bijna 22 en heeft pas 500 minuten gemaakt in de eredivisie in zn hele carrière. Beetje vroeg conclusies trekken? Ik vind het aardige speler maar denk niet dat dit het niveau is waar Ajax naar moet streven op het middenvelder. Als Eiting beter is, waarom is er dan inderdaad 12,5 miljoen neergelegd voor Marin?? Want Eiting is dit bedrag sowieso niet waard op t moment..

Zou Eiting wel eens een langere periode minuten willen zien maken om te oordelen wat z'n niveau nou echt is. Want door die blessures is het lastig te peilen. Door het grote publiek lijkt hij al weer afgeschreven te zijn en dat vind ik wel wat voorbarig.

22 november 2019 om 14:30

@keizer11eiting is ondertussen 21 jaar oud (februari 22) en heeft tot op heden nog verre van een onwisbare afdruk achtergelaten. Aan de bal is hij heel enorm goed alleen daar blijft het dan ook bij. Bij balverlies heb je weinig tot niets aan hem. Niet het loop vermogen, fysiek en/of de duelkracht om een bijdrage te leveren. Waardoor je altijd met 1 man minder speelt in balverlies. Als je het verschil ziet in fysiek/kracht/loopvermogen/instelling in vergelijking met Martinez (1 maand ouder, 1cm kleiner), van de Beek (10 maanden ouder, 4 cm groter) dan schrik je echt.

Editing heeft toch in de jeugd altijd wel het predikaat toptalent gehad. In mindere mate als een Nouri en de Ligt, maar die waren extreem goed. Als hij nu blessure vrij blijft. Dit jaar zijn minuten pakt. Gewoon een jaartje verhuren. Hij zou menigeen nog weleens kunnen verassen. Mits hij fit blijft.

22 november 2019 om 14:32

Verhuren heeft zelden geleid tot succes, in ieder geval bij Ajax. Ik ben er ook totaal geen fan van. Laat hem maar lekker mee trainen en zijn minuten pakken bij Ajax en zoals Ten Hag vandaag in de persconferentie ook al zei: in de ajax-stemming blijven (of iets in die richting). Bij een Heerenveen, Heracles of Twente wordt zo'n speler niet beter naar mijn mening. De laatste 15 jaar zijn er maar een paar spelers die echt wat hebben geleerd van hun verhuurperiode en dat zijn: Jan Vertonghen, Daley Blind, Kenneth Vermeer en Tom de Mul. De overige tientallen spelers zijn stuk voor stuk gefaald en hebben we nooit meer terug gezien.

22 november 2019 om 14:36

@miccolije moet jezelf af vragen of de spelers die verhuurd en mislukt zijn bij Ajax wel verder waren gekomen als ze bij Ajax waren gebleven ipv verhuur. Besef wel dat er voor Eiting een enorme concurrentie strijd ligt nu. Met Martinez/vd Beek is de basis wel bepaalt voorlopig. Alvarez en Marin zijn de eerste vervangers. En dan lopen Ekkelenkamp en Gravenberch ook nog rond.

22 november 2019 om 14:44

Daar denk ik ook zeker over na. Dat zal ik ook niet ontkennen, want het heeft deels ook met de speler zelf te maken. Alleen heeft het ook voor een groot deel te maken met begeleiding en de faciliteiten, deze zijn bij Ajax allebei top. Op speeltijd na gaat zo'n speler weinig opsteken van een verhuurperiode aan een kleinere Eredivisieclub. Helemaal nu Jong Ajax in de KKD speelt, want die verschillen qua niveau niet veel met de kleinere clubs van de Eredivisie. Ook kan Ajax zo'n speler compleet vormen als hij gewoon de gehele opleiding volgt bij Ajax. Qua concurrentie is het heftig, maar Ten Hag is een fan van hem en ik geloof dus ook niet dat Gravenberch en Ekkelenkamp hoger in de pikorde staan dan Eiting. Het zal vooral gaan tussen Eiting en Marin en wellicht Alvarez. Daarnaast is zo'n hevige concurentie strijd ook prima; dan blijft iedereen scherp.

22 november 2019 om 15:42

Laat ik eerst zeggen dat ik het specifiek had over de laatste 15 jaar en toen voetbalde Ronald de Boer en Andy van der Meijde niet meer bij Ajax. Maar goed, laat ik mijn lijstje uitbreiden tot de laatste 25 jaar. Dan heb je dus zes spelers. Dat is nou niet echt een succes, of wel?

Ik denk dat “careltje” nog wel zijn rol gaat spelen bij Ajax 1. Altijd fan van hem geweest al in de jeugd. Begaafde speler die wat gif tekort komt maar nog veel kan betekenen

Eiting is gewoon een Prima speler die in de Toekomst een Vaste Basisspeler kan Worden..tis geen Hardloper inderdaad..maar dat zijn Blind en Schone ook Niet.

Eiting is een prima speler, is wat achteruit gegaan na zijn blessures, mist snelheid om echt op het middenveld te spelen, maar heeft goede inzicht, passing en is een teamspeler. Hij kan het beste op de positie van blind spelen en inschuiven op het middenveld zoals blind dat sinds vorige jaar doet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren