Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag deed ultieme poging: ‘Ik heb gevochten om hem te behouden’

Laatste update:

Justin Kluivert werd vorige week medisch gekeurd door AS Roma en sindsdien is het wachten op de officiële bevestiging van de transfer van de buitenspeler van Ajax naar de Italiaanse hoofdstad. De negentienjarige dribbelaar leek al geruime tijd op weg naar de uitgang, maar trainer Erik ten Hag geeft nu aan dat Kluivert in eerste instantie helemaal niet zo zeker van zijn zaak was.

“Justin wilde eigenlijk blijven. Of laat ik het zo zeggen: hij wist het niet, liet het in het midden, overwoog het. Uiteindelijk maakte hij tijdens zijn vakantie de keuze om weg te gaan, want dat wil hij dan graag. Hij heeft het mij persoonlijk verteld”, legt Erik ten Hag, die woensdag met de selectie van Ajax aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begon, uit in gesprek met Ajax Life.

Ten Hag geeft aan uitvoerig met een aantal spelers te hebben gesproken over afgelopen seizoen en de aankomende voetbaljaargang, waarvan Kluivert er eentje was: “Waar staat hij in zijn ontwikkeling? Over het belang van Ajax en het belang van het team. Tijdens zijn vakantie maakte Justin de keuze om naar AS Roma te gaan.”

Als het aan de trainer had gelegen, was Kluivert in Amsterdam gebleven: “Ik heb gevochten om hem voor Ajax te behouden. Ik denk dat Justin zo veel kwaliteit heeft dat hij ook in Rome kan slagen, dat is helder, maar misschien was het beter om bij Ajax te blijven. Al wil ik ook niet zeggen dat de keuze voor AS Roma een slechte zou zijn.” Ajax incasseert naar verluidt ongeveer achttien miljoen euro voor het tot volgend seizoen doorlopende contract van het talent.

Denk jij dat Justin Kluivert er goed aan doet door te vertrekken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"justin Kluivert werd vorige week medisch gekeurd door AS Roma en sindsdien is het wachten op de officiële bevestiging van de transfer van de buitenspeler van Ajax naar de Italiaanse hoofdstad. "

Wie moet deze 'officiële bevestiging' dan precies geven en waar wachten we nu nog op?

21 juni 2018 om 10:58

Italiaanse clubs kennende een bankgarantie

21 juni 2018 om 11:00

Zolang er geen handtekeningen zijn staat Justin gewoon onder contract bij Ajax. En ik denk dat het wachten is op Ajax dat heldere afspraken wil hebben met Roma.

21 juni 2018 om 11:24

Tulpen

Heldere afspraken met Roma? Hoezo zijn die nog niet gemaakt dan?

21 juni 2018 om 14:21

Gaat met Italiaanse clubs vaak over betalingstermijnen.

21 juni 2018 om 11:09

Er was toen ook een verhaal dat het boekhoudkundig beter in juli kon worden geboekt en dat daarom de boel nog op zich laat wachten.

Meer een wandelgangen ding maar toch zou dat t natuurlijk ook kunnen zijn al is die bankgarantie aannemelijker 😅

21 juni 2018 om 11:26

vedet

Lijkt me onwaarschijnlijk verhaal. Zelfs al zou je vandaag nog het hele bedrag overmaken, dan nog kan het gewoon, door Roma, boekhoudkundig, in juli geboekt worden. Dat is namelijk gewoon een keuze.

21 juni 2018 om 11:30

Je wilt je selectie zo snel mogelijk rond hebben dus dan is een vroege verkoop en snelle herinvestering van dat geld (Tadic) helemaal geen gek idee, zeker met die kwalificatie wedstrijden voor Europees voetbal.

"ik denk dat Justin zo veel kwaliteit heeft dat hij ook in Rome kan slagen, dat is helder"

Nou Erik, daar ben ik totaal niet zeker van.

Integendeel, ik denk dat hij veel en veel te vroeg weg gaat. Bij Ajax had hij echt nog goed aan zijn ontwikkeling kunnen werken maar bij Roma acht ik die kans kleiner.

Nee, ik blijf erbij, ben blij dat hij weg is. Komt daar aan, meteen met z;n hand op het logo kloppen (wat hij altijd bij Ajax deed)... nee verwend gozertje die nu veel geld gaat verdienen en die totaal niet aan zijn carierre denkt. Adiossssss

21 juni 2018 om 11:58

Van Persie verliet feyenoord ook wel vroeg voor arsenal en die heeft een mooie carrière gehad.
Babel ging ook vroeg weg en die heeft een degelijke carrière gehad.. Als die jongen echt talent heeft dan komt hij er wel en dan maakt het helemaal niet uit waar die speelt..

Het begint ook wel een beetje triest te worden.. die jongen is baas over zijn eigen leven en bepaald zelf wel wat die gaat doen wat maken wij ons als supporters ons druk om? Ajax krijgt mooi een zak geld waar ze een vervanger van kunnen halen of misschien gooien ze iemand uit de jeugd voor de leeuwen..

21 juni 2018 om 12:06

Hij dènkt het enkel, zegt niet dat hij zeker weet dat hij op basis van zijn kwaliteiten kan slagen bij AS Roma. Sterker nog: hij zegt er achteraan hetzelfde als jij, namelijk dat ‘het misschien was beter om bij Ajax te blijven.’ Je denk dus eigenlijk zeker wel hetzelfde als Ten Hag.

Persoonlijk vind ik het jammer dat hij nu al weggaat. Ik neem het ‘m ook niet kwalijk. Die jongen lijkt geboren voor het avontuur en is nog een halve puber, die nemen vaak nog impulsieve , soms ondoordachte en onverwachte beslissingen.

Ik geloof niet dat zijn keuze in eerste instantie een keuze voor het geld is, maar meer een keuze voor het aangaan van een avontuur. En natuurlijk denkt hij ook wel aan zijn carrière en denkt hij de juiste stap te maken. Wie zijn wij om dat in twijfel te mogen trekken.

Hem dan ook als verwend en min of meer als hypocriet neerzetten gaat me te ver. Laat ‘m lekker op zijn hart kloppen als hij tussen duizenden tifosi staat. Is niks verkeerd aan, meer een gebaar dat hij alles voor de club wil geven in de toekomst.

Ik hoop dat hij het gaat maken in Rome. Voor mij blijft hij een jongen van Ajax, ook al verkast zoals vele Ajax-talenten wellicht te vroeg voor een buitenlands avontuur. Ik kan daar niet afgunstig of haatdragend om worden.

21 juni 2018 om 13:13

Yes, helemaal eens. De weg van Ajax doortrekken was een “veiligere” weg geweest. Maar dat wil niet zeggen dat het de enige weg is. Zou voor iedereen goed zijn als hij het toch haalt. Hij blijft nl een speler die bij Ajax is opgeleid. En het kan nog altijd, maar dan moet het wel allemaal goed vallen.

Als het dan toch nog niet rond is waarom dan niet op het trainingsveld van Ajax aanwezig? Stel dat het toch om de 1 of andere manier niet definitief tot een transfer komt dan heb je straks dat probleem weer. Misschien een ultimatum stellen.

21 juni 2018 om 11:20

Inderdaad en als Ajax slim is wachten ze zoiezo met de verkoop van Kluivert. Wanneer de transfermarkt straks op volle toeren draait, zie ik een Engelse club nog wat miljoenen meer neerleggen voor hem en heb je geen gezeik wat betreft bankgaranties.

21 juni 2018 om 12:35

Als hij geblesseerd raakt, gaat de transfer misschien niet door.
dan heb je een balende speler die uit zijn contract loopt. Ik denk: risico mijden.

Kan eigenlijk nog steeds niet terug vinden wat nou die ultieme poging van Ten Hag iwas. Op wat voor manier is Ten Hag nog tot het uiterste gegaan om Justin te behouden, op schaal van crackjunkie tot rijke miljonair. Wat zou hij gezegd of geboden hebben?
Als hij zegt dat hij bij Roma sowieso gaat slagen, dan heeft hij niet heel erg zijn best gedaan lijkt me.

21 juni 2018 om 11:48

Lezen is lastig. Hij zegt dat hij kan slagen. Niet dat het zeker is

21 juni 2018 om 11:48

Lezen is lastig. Hij zegt dat hij kan slagen. Niet dat het zeker is

Voor ajax zou het kapitaalverlies zijn maar wat hoop ik dat deze transfer alsnog afketst. (waarom duurt de officiele bevestiging zo lang?) Dan komt die met hangende pootjes terug bij Ajax en wordt die naar alle waarschijnlijkheid (terecht) uitgekotst door de Ajaxsupporters.

De hele houding van Kluivert is mijninziens de belichaaming van het stuk Ajax wat mij zo tegenspreekt. De arrogantie spat ervan af.

21 juni 2018 om 12:38

@frporto

als hij dan een hattrick scoort is hij weer de grote man en is iedereen deze transferperikelen vergeten. zo opportunistisch is de voetballerij wel

21 juni 2018 om 12:59

Moet die wel eerst beginnen met scoren want zovaak doet die dat niet.

Nee ik snap je punt, je hebt daar ook helemaal gelijk in. Zo gaat dat op alle niveaus

21 juni 2018 om 13:18

@frporto

zijn rendement moet inderdaad flink omhoog. Depay legde er geloof ik 25 goals in in zijn laatste seizoen bij Psv (hang me er niet aan op). Kluivert blijft momenteel nog steken op 6 goals. het is in aanleg een uitstekend talent maar hoe hij zich doorontwikkeld moet je nog maar afwachten

21 juni 2018 om 14:49

Als deze transfer niet doorgaat gaat die gewoon ergens anders heen. Grootste talent van Europa he. Die gaan clubs echt wel oppikken

22 juni 2018 om 10:02

Grootste talent van Europa????
Niet eens het grootste talent van Nederland!

Of sterker nog,, niet eens het grootste talent van Amsterdam! Hij wordt alleen enorm gehyped en daar maakt Ajax terecht gebruik van door hem nu voor een woekerprijs te verkpoen.

Al kan je je afvragen wat er in de huidige markt nog onder woekerprijs geschaard mag worden

Iedereen die nu al roept of Kluivert wel of niet gaat slagen moeten het gewoon afwachten. Er zijn ontzettend veel factoren die bepalen of hij gaat slagen bij Roma of niet. Ook factoren waar hij geen invloed op heeft. Laten we gewoon hopen voor hem dat hij het goed gaat doen. Leuk voor hem, zijn familie en Nederland. Oranje kan het namelijk wel gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren