Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag benoemt belangrijke factor: ‘Daar hebben Italianen een streepje voor’

Laatste update:

Erik ten Hag heeft een volledig fitte selectie meegenomen naar Italië voor het kwartfinaleduel in de Europa League tegen AS Roma. De trainer van Ajax wil woensdag op de persconferentie zoals gebruikelijk zijn opstelling nog niet prijsgeven. "We hebben veel varianten en morgen zullen ze wel zien welke kaart we gaan trekken", aldus de oefenmeester.

Brian Brobbey en Perr Schuurs golden als vraagtekens, maar zijn dus fit genoeg om te spelen. "De mensen die we hebben meegenomen zijn fit, maar Schuurs is er even uit geweest", zegt Ten Hag, die mogelijk geen basisplaats in gedachte heeft voor de centrumverdediger. De coach zal hoe dan ook een vervanger moeten opstellen voor Devyne Rensch, omdat de rechtsback geschorst is.

"We hebben verschillende mogelijkheden en ik ga nu niet prijsgeven welke kaart ik ga spelen. Sean Klaiber kan daar spelen, we kunnen met Jurriën Timber schuiven en we hebben ook Quinten Timber meegenomen, ook een speler die daar uit de voeten kan. We hebben wel mogelijkheden om te schuiven. Er zijn een aantal afwegingen: de fitheid, en als tweede kijken we naar wat er morgen nodig is, dus de tactische afweging."

Valentijn Driessen vraagt aan Ten Hag hoe hij denkt over de rol van Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax speelt in de Europa League doorgaans als spits, maar zou ook op links kunnen spelen, waardoor er in het centrum een plek vrij zou kunnen komen voor Brobbey. "We hebben kunnen zien dat Dusan onvoorstelbaar veel rendement heeft vanuit die zones vanaf links, maar ik heb nooit gezegd dat hij in die andere rol niet goed kan spelen. Het is heel erg afhankelijk van wat je tot je beschikking hebt: wie is er in vorm? Wat heb je nodig tegen een bepaalde tegenstander?"

Ten Hag wordt verder gevraagd naar een belangrijke factor om donderdag door te kunnen stoten naar de halve finale. "Meedogenloosheid. Daar hebben Italianen wel een streepje voor. Maar ik weet zeker dat als mijn ploeg vaker dit soort wedstrijden speelt, ze zich zullen aanpassen. Dan kunnen ze bijvoorbeeld wel een 2-0 voorsprong over de streep trekken tegen Atalanta en geven ze geen counters meer weg. Op die momenten moet je meedogenloos zijn en toeslaan om het resultaat naar je hand zetten. Maar ik weet zeker dat als mijn spelers meer ervaren worden, dat ze dat ook gaan doen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helaas als spelers ervaren genoeg zijn om zulke wedstrijden over de streep te trekken,zijn ze alweer verkocht aan het buitenland.

Om echt die meedogenloosheid te kunnen creëren in je team
Zal je op langere termijn een ingespeeld team moeten behouden
En dat hebben we hier helaas niet

Italianen zijn daar idd sterker in
Maar op voetbal vermogen en tiktak spel zie ik voldoende perspectief voor Ajax morgen

14 april 2021 om 19:45

het tikki takki betstaat allang niet meer, zelfs bij Barca niet, dat is gestopt toen Pep wegging. laat staan bij Ajax, zeker als je Martinez en Alvarez opstelt. voetballend vermogen wel

14 april 2021 om 20:03

Ik vond het Ajax van 18/19 wel hee erg tiki taka hoor. Kijk eens die aanval vs juve. Het ajax van toen was wel degelijk tiki taka hoor. Er zat zoveel voetballend vermogen in die ploeg.

14 april 2021 om 20:12

Zoals ik dus zeg, is er niet meer, of gaat ajax met het elftal van 2018, 3 jaar geleden, aantreden? Zou erg knap zijn

14 april 2021 om 20:33

Ajax had 2 jaar geleden toen ze halve finale cl haalde veel weg van tikki takki voetbal

Nu combineren ze er nog flink op los alleen soms willen ze teveel of te snel dat is ook wat ten hag bedoelt met de meedogenloosheid
Italianen kunnen de wedstrijd ook dood spelen en Nederlandse clubs hebben dat niet

Maar wil niet negatief overkomen over ajax want tja hun zijn wel de enigste club die punten binnen harken in europa

dat kan je wel aan de zuid-europeanen overlaten. Portugezen en spanjaarden hebben daar ook geen gebrek aan. als Ten Hag slim is, stelt hij Brobbrey op, niet op dat zo ongelofelijk goed is, maar omdat hij gewoon niet van de bal te krijgen is, dus als je hem in het centrum kan aanspelen of als aanspeelpunt, hebben de romeinen zn handen vol aan Brobbrey. hij moet niet gaan rennen met de bal. dan is hij minder bruikbaar. zag het in de eerste wedstrijd al gelijk dat ze Brobbrey paar keer van de bal probeerde te zetten, maar niet lukte. als Roma slim is, zetten ze de slager Ibanez er tegenover, die is toch het sterkste volgens mij, van de verdedigers

14 april 2021 om 19:57

Brobbey heet ie En ben het met je eens inderdaad dat het slim is om met een echte spits te spelen, Tadic dan vanaf links en Antony op rechts. Tackle je gelijk het probleem van een kwakkelende Neres. Die kan dan gewoon invallen maar hoeft niet vanaf de start te spelen.

14 april 2021 om 20:34

Probleem met brobbey is dat hij niet heel technisch is, wanneer roma terug gaat zakken en kan me niet anders voorstellen of dat is wat ze gaan doen. Heb je meer aan technisch sterke spelers die een mannetje kunnen passeren. Als het dan lang 0-0 blijft kan je als nog Brobbey inbrengen om wat te forceren.

14 april 2021 om 20:47

Probleem met brobbey is dat hij niet heel technisch is, wanneer roma terug gaat zakken en kan me niet anders voorstellen of dat is wat ze gaan doen. Heb je meer aan technisch sterke spelers die een mannetje kunnen passeren. Als het dan lang 0-0 blijft kan je als nog Brobbey inbrengen om wat te forceren.

Het zou voor Ajax mooi zijn als die twee brazilianen het vanavond op de heupen krijgen. Tegen een team ams Roma zijn de vleugels spelers erg belangrijk. En Ajax moet wel meer goede passen gaan versturen rond en in de 16 van Roma.

Roma is kwetsbaar op de flanken, maar zeker ook in t hart van de verdediging, want daar staat geen verdediger maar een middenvelder Cristante. Daar mis je nu in dit soort wedstrijden ook Smalling, maat goed zo missen beide clubs belangrijke spelers, dus dat is geen excuus. De verdedigende stabiliteit zal morgen dan ook van Mancini en Ibanez moeten komen, hopelijk laat Mkhitaryan wat zien, die zal samen met Pellegrini tussen de linies de ruimte moeten vinden.

Ik gun ajax het beste maar het blijven Italianen. Dus tot het laatste fluitsignaal er bovenop blijven zitten. Vind overigens roma wel minder medogaloos zonder de Rossi en ook Totti

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren