Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag benadrukt: ‘We hebben uitgesproken de kern bijeen te houden’

Laatste update:

Ajax begon deze week aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Mogelijk verandert er nog het een en ander in de selectie van de Amsterdammers, maar trainer Erik ten Hag benadrukt dat hij de kern van zijn selectie bij elkaar wil houden. Verder hoopt hij in iedere linie nog een versterking te kunnen verwelkomen.

Denk jij dat er nog veel spelers vertrekken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dat kan je uitspreken maar als er bedragen komen die niet te weigeren zijn is die kern toch echt weg. we zijn een opleidingsland, die grote uitgaande transfers zijn de levensader van onze Nederlandse clubs

Elk jaar hetzelfde verhaal, pas na einde transfer window geloof ik het

"verder hoopt hij in iedere linie nog een versterking te kunnen verwelkomen."

Tja, toen ik eerder vandaag sugerreerde dat Ajax wel een koopclub aan het worden is zo kreeg ik forse kritiek. Maar misschien kan iemand mij uitleggen dat het, na al vier aankopen, terwijl er pas één speler officieel weg is, geen teken is van een koopclub als je trainer aangeeft er zelfs nog in 'iedere linie' een speler bij te willen?

En nogmaals maar even: het is niet erg dat Ajax tegenwoordig vooral heel veel spelers koopt. Dat deden ze vroeger ook al. Maar durf het gewoon te erkennen, want het is natuurlijk ook zo.

21 juni 2018 om 13:37

Hoeveel eigen jeugd staat er bij ajax in de basis?
Juist ken jij nog meer clubs in nl die er zoveel bij de basis 11 uit eigen jeugd komen?

21 juni 2018 om 13:52

Ik vind dat hij hier echt wel gelijk heeft hoor. We kopen aardig wat, alleen verkopen we ook goed. Alleen vond ik het vroeger wel minder, alles valt en staat met hoeveel geld er in kas is natuurlijk.

21 juni 2018 om 14:34

Again

Ja, Psv!
En AZ ook trouwens.

Ajax had vier seizoenen geleden 4 aankoppen in het veld, en 7 jeugdspelers (sommigen eigen jeugd anderen zijn op hun 16/17e bij Ajax komen spelen).

Afgelopen seizoen was dat percentage 6 gehaalde spelers versus 5 jeugd. En komend seizoen zal dat 3 jeugdspelers en 8 gehaalde spelers zijn. Of wilde je nou hier serieus gaan beweren dat Bandé, Magallan, Labyad en Tadic allemaal gaan banken om Eiting, Sierhuis en Mazraoui speeltijd te geven???? Kom op nou, wel realistisch blijven he.

En sowieso, ook voor jou nog een keer, het is niet erg hoor, dat de focus in Amsterdam verschuift. Ik zeg toch niets vies of smerigs over Ajax? Ik benoem gewoon wat feitelijkheden, nou zet daar maar feitelijkheden tegenover dan. Want dat De Graafschap meer gehaalde spelers dan jeugdspelers opstelt, hoezo zou dát een benchmark voor Ajax zijn dan???

21 juni 2018 om 14:57

3 eigen jeugd dit seizoen? Dus de ligt de jong vd beek veltman spelen niet meer samen? Dat ze met minder eigen spelers spelen is waar ja maar dat is gewoon logisch als je zoveel budget heb

21 juni 2018 om 15:08

Constant, Younes gaat weg, net als Kluivert. Van Ziyech is het aannemelijk dat hij ook gaat. Verder is Veltman langdurig geblesseerd, hetzelfde geldt voor Cerny. Voor het eerst speelt Ajax ruim op tijd in op de verwachte vertrekken.

21 juni 2018 om 15:09

Vergeet ik helemaal om Vierge er op te noemen.

21 juni 2018 om 15:10

Vierge = Viergever.

21 juni 2018 om 15:16

veltman is nog een maand of zes geblesseerd, ik neem aan dat je dat wist? Daar gaat dus Kristensen spelen.

De Liggt staat nadrukkelijk in de belangstelling en er is een gerede kans dat hij weggaat, ik dacht dat je dat wel wist. Daarom haalt Ajax nu behalve Schuurs ook nog Magallan.

Verder zijn de Jong en Vdbeek inderdaad, de jeugdspelers die de 3 vormen. Maar Wober, Tagliafico, Magallan, Kristensen, Labyad, Tadic, Bandé, Neres en Huntelaar zijn allemaal gekochte spelers. En als de verhouding dan 4 versus 7 zou zijn, zou jij het dán wél goed vinden of wat is nou je punt?

Maar je laatste zin vind ik het meest tekenend.
"dat ze met minder eigen spelers spelen is waar ja maar dat is gewoon logisch als je zoveel budget heb", waaruit ook al volgt dat je het dus, met mij eens bent. Ajax legt minder de focus dus op de eigen jeugd en meer op de aankopen. Dát is dus mijn punt, beste Again! En zoals ik eerder al eens zag gaan veel mensen tegen mij in, om aan het einde te laten blijken dat ze het eigenlijk toch wel met mij eens zijn. Nou ja, okay, ....

21 juni 2018 om 15:23

Kyle66

Younes gaat weg, net als Kluivert. Van Ziyech is het aannemelijk dat hij ook gaat. Verder is Veltman langdurig geblesseerd, hetzelfde geldt voor Cerny. Viergever.

Okay, dat is een goed punt. Maar dan even de feiten.

Younes is weg. Daarvoor was al Bandé aangetrokken, voor negen miljoen.
Kluivert weg, daar is Tadic voor terug gehaald.
Ziyech, daarvoor hen je Labyad gehaald.
Veltman blessure, daarvoor had en heb je de gehaalde Orajuela én Kristensen.
Cerny: zat al op dood spoor, want die kreeg voor zijn blessure al nauwelijks speeltijd. Dus moet je die nu met een aankoop gaan vervangen ook nog? Wil Ajax dan een selectie van 40 man voor het eerste? Beetje raar om te stellen dat de reserves ook vervangen zouden moeten worden door aankopen.
Viergever weg, tja, daar had je toch al Tagliafico voor?

Maar dan de hamvraag.
Waarom is in plasats van Labyad niet Eiting doorgeschoven? Matusiwa wordt nu toch dwars gezeten door Siem de Jong en Labyad toch? En waarom wordt er geen jeugdspeler doorgeschoven om de nieuwe linksbuiten te worden eigenlijk? Dat deed Ajax vroeger namelijk wél. Dat is mijn punt! Er zijn er hier wel een aantal die op voorhand durven te stellen 'ach die jeugd ie krijgt echt nog wel serieuze kansen op speeltijd, maar ik zie dat echt niet zo snel gebeuren eerlijk gezegd ,want dat kan echt alleen als je de aankopen dus op de bank zet. Anders is er gewoon niet voldoende speeltijd, zo simpel is dat gewoon.

21 juni 2018 om 14:38

Je hebt ook gewoon gelijk, Ajax koopt steeds meer spelers. Ik ben blij dat Ajax het zelf nu ook serieus doorheeft en echte directe versterkingen aan het halen zijn. Ik denk dat dit voor Ajax de juiste manier is om weer kampioen te worden en door te kunnen groeien. Met alleen maar jeugd ga je het gewoon niet redden. Zodra die echt stabiel zijn, gaan ze naar het buitenland.

21 juni 2018 om 14:45

Exact! Ik zeg dit zo ongeveer al jaren. Mooi al die tieners, maar als het er echt om ging in topwedstrijden dan lieten die het liggen of werden ze op een hoopje gespeeld.

Met deze spelers die ze nu kopen kan Ajax pas echt stappen gaan maken. En het is ook wel zaak dat die stappen nu ook echt gemaakt worden, want als je nu zo enorm veel geld uitgeeft als Ajax nu doet (die investwering in Tadic gaat echt bijna 30 miljoen kosten) dan moet er ook echt gepresteerd worden, dus moet Ajax echt persé kampioen worden nu. Want anders,.....

21 juni 2018 om 15:01

Tja in de tijden dat er met zoveel geld word gesmeten ga je het ook niet redden met alleen eigen jeugd. Ajax koopt zeker in. Maar de jeugdopleiding blijft centraal staan

21 juni 2018 om 18:16

Een speler pas officieel weg? Dijks, Younes, Viergever, Kluivert, Cassierra.. Veltman lange tijd geblesseerd.. Kortom, er is wel wat meer weggevallen of gegaan dan 1 speler. En verder bestaat er ook nog zoiets als anticiperen en versterken.. Er wordt inderdaad meer gekocht, maar Ajax blijft een club waar elk jaar meerdere talenten doorbreken. Dat kan ook gewoon gaan ten koste van aankopen. Het doen van aankopen moet zorgen voor een hoger basisniveau, maar hoeft jeugdspelers echt niet in de weg te zitten.

Dus na Tadic nog een middenvelder. Sta je straks met al die aankopen de ontwikkeling van de eigen jeugd niet in de weg?

21 juni 2018 om 13:56

Die zullen beter moeten presteren om een plaatsje te verdienen. Daarnaast zullen er nog genoeg basisspelers zijn volgend seizoen die wel uit eigen jeugd komen of erg jong aangetrokken zijn voor "lage" bedragen.

21 juni 2018 om 14:35

Tadic is geen middenvelder, die gaat links voorin spelen. Deed hi hij Twente en bij Southampton ook.

21 juni 2018 om 15:20

Ja klopt foutje bij Groningen ook,maar op die linie moet dus ook nog wat bij.

21 juni 2018 om 15:28

fcoldambt

Dat kan ik ook niet volgen, Ajax heeft namelijk nu voor het midenveld:
Siem de Jong, Frenkie de Jong, Vdbeek, Labyad, Schone, Sinkgraven, Ziyech (al denk ik dat die weggaat), Dani de Wit, Ekkelenkamp, Eiting, Lang, Mazraoui, Matusiwa. Dat zijn dus 13 (dertien!) spelers.

Hoezo wil je daar dan nog een speler bij én, belangrijker nog, hoezo zou die nieuwe speler (ervan uitgaande dat het geen tiener is maar een ervaren dus dure kracht) dan niet ten koste gaan van de speeltijd van één of meer van de jeugdspelers??

Ajax gaat eindelijk doorkrijgen dat je het met jeugd alleen niet redt en dat er echt flink ingekocht moet gaan worden.

21 juni 2018 om 14:28

De jeugd zelf merkt het ook en wil steeds eerder weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren