Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Telstar-keeper reageert met lachemoji's op afschuwelijke video met homogeweld

Laatste update:

Mike Bakker, een twintigjarige keeper van Telstar, heeft maandag de woede op zijn hals gehaald met een reactie via Instagram Threads. Op het medium werden afgelopen weekend beelden gedeeld waarop twee homoseksuele mannen midden op straat zowel fysiek als verbaal worden belaagd. Opmerkelijk genoeg reageerde Bakker op de video met een aantal lachende emoji’s.

Hoewel Bakkers reactie inmiddels is verwijderd, heeft een oplettende gebruiker een schermopname gemaakt. “Joepie! Spelers uit de Keuken Kampioen Divisie durven openbaar homohaat grappig te vinden! Zo komen we er wel als samenleving zijnde. Ik hoop dat je carrière eindigt Mike. Ik hoop niet dat er ooit iemand naar je gaat opkijken”, schrijft de persoon in kwestie.

Bericht van @barfende
Bekijken op Threads

In de reacties onder de video valt te lezen dat er reeds aangifte is gedaan tegen de vermoedelijke daders op de video. Op de beelden worden de slachtoffers meermaals uitgescholden. Een van de mannen krijgt zelfs een klap en schop van achteren.

Bakker zelf reageerde op de ontstane commotie door zijn profiel op privé te zetten en zijn foto’s te verwijderen. De jonge goalie tekende afgelopen zomer bij Telstar, dat hem transfervrij overnam van Zeeburgia. Eerder speelde hij in de jeugd van FC Volendam

Voor Telstar keepte Bakker nog geen officiële wedstrijd. Wel zat hij al eens op de bank in de Keuken Kampioen Divisie. Journalist Tim Hofman meldde zich maandag ook op Threads met een vraag over Bakker. “Heb jij een screenshot van de keeper van Telstar?” Wat Hofman van plan is, is vooralsnog onduidelijk.

Ook Stefan Jurriens, presentator van het populaire YouTube-kanaal StukTV, velt een oordeel. “Aanpakken die schoft! Zelf heeft hij hem verwijderd. Teveel slechte reacties denk ik. Echt een walnootjes als hersenen.” Jurriens woont in Ijmuiden, vlakbij het 711 stadion van Telstar.

Regenboogshirt
Eind oktober liet Telstar vier spelers buiten de selectie voor een thuisduel met TOP Oss, daar zij weigerden te spelen in een regenboogshirt. De actie was onderdeel van een campagne waarmee Telstar wilde laten zien dat het voor verbinding en inclusie staat. Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen kwamen daardoor niet in actie tegen Oss.

Trainer Mike Snoei liet vervolgens weten teleurgesteld te zijn over het besluit van de Telstar-spelers. “Het gaat er niet om wie het zijn, maar wij zijn wel ambassadeurs van Telstar en we dragen dat shirt met enthousiasme. Het is wel jammer dat er dan vier spelers zijn die daar net even iets anders over denken.” Over de veelbesproken reactie van Bakker heeft Telstar nog niets gecommuniceerd.

Reactie Bakker
Via Instagram komt Bakker maandagavond met een lange excuusbrief. De jonge doelman van Telstar stelt dat hij niet de volledige video had gezien toen hij zijn reactie plaatste. “Mijn intentie was nooit om homohaat te uiten en ik besef nu de impact van mijn ondoordachte reactie”, zegt Bakker onder meer. “Mijn excuses aan iedereen die zich beledigd, gekwetst of verdrietig voelde door mijn reactie.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1 keeper van Telstar reageert niet zoals we dat graag zien, en we scheren meteen alle spelers over 1 kam. Het is dus niet 'spelers uit de Nederlandse eerste divisie', maar 'een speler uit de eerste divisie'. Misschien zelf ook eens kappen met generaliseren.

Joepie! Spelers uit de Nederlandse Eerste Divisie durven openbaar homohaat grappig te vinden! Zo komen we er wel als samenleving zijnde. Ik hoop dat je carrière eindigt Mike. Ik hoop niet dat er ooit iemand naar je gaat opkijken”

15 januari 2024 om 19:54



Reageert niet zoals we dat graag zien? Dat vind ik een nogal rare zin, sorry.

15 januari 2024 om 19:59

De gewenste reactie was natuurlijk; 'jemig wat een schande dat deze gasten in elkaar worden geslagen vanwege hun geaardheid'. Elke andere reactie is afwijkend. En zelfs nu verwacht je van mij eerst dat er schande wordt gesproken over het geweld (wat in dit bericht eigenlijk bijzaak is), en dan pas over de speler. Wat vind je dan een rare zin? Gaat mij erover dat 1 reactie van een keeper zorgt dat alle spelers nu blijkbaar homohaters zijn. Spelling daargelaten want daar ben ik geen ster in.

16 januari 2024 om 09:02

Of hij reageert gewoon niet? Je loopt de boel nu wel heel erg te bagatelliseren met hoe je het zegt.

Overigens voor de zekerheid een opfriscursus hoofdzaak bijzaak. Hoofdzaak in het artikel: keeper reageert met lachende emoties op homohaat, bijzaken: het filmpje van het geweld zelf, manier waarop op de reactie van de keeper op wordt gereageerd.

15 januari 2024 om 20:05

"1 keeper van Telstar reageert niet zoals we dat graag zien"

Gewoon nieuwsgierig: zou dit ook jouw woordkeuze zijn geweest als hij zo had gereageerd op een filmpje van twee zwarte mensen die vanwege hun huidskleur in elkaar worden geslagen? Of twee moslims vanwege hun geloof?

15 januari 2024 om 20:08

Je moet sowieso niemand in elkaar meppen, filmen en op social media zetten. Maar daar gaat dit bericht toch eigenlijk helemaal niet over? Dit bericht gaat over die speler en de manier waarop hij reageert. Ik zeg toch nergens dat die keeper gelijk heeft?

15 januari 2024 om 20:17

Hij wekt de indruk dat hij homohaat en fysiek geweld grappig vindt. Ik vind het nogal bagatelliserend om dat "niet de reactie die we graag zien" te noemen. Maar goed, that's just me.

15 januari 2024 om 20:40

@Westend.

Wel degelijk.
Dit bericht gaat over een keeper van Telstar die met een paar lachemoji's reageert omdat hij het grappig vind als iemand met een andere geaardheid wordt uitgescholden en zelfs klappen krijgt.

Hij staat er dus volledig achter dat mensen met een voorliefde voor hetzelfde geslacht zo behandeld worden.

Wat gewoon schandalig is..

15 januari 2024 om 20:50

Ik betwijfel het sterk hoor. We hebben het over een 20 jarige kerel. Als ik nu de whatsapp groepen van alle 20-jarigen op deze site zou openbaren, hoeveel denk je dat er dan goed vanaf komen? Hoeveel meme's, moppen, filmpjes of stickers gaan eigenlijk alle fatsoen al te buiten en vinden we stiekem soms grappig? Dat maakt iemand niet meteen een homohater of rasist. Dat gebeurd vrij veel. Deze kerel (eerste divisie he, geen mega groot bekend persoon verder) reageert misschien op het verkeerde filmpje (als in hij dacht dat hij op iets anders reageerde, wat vrij makkelijk is via instagram) of heeft niet door dat een smiley zo wordt opgepakt (zijn bekendheid nog onderschat). Maar het is toch wel gedrag dat je gewoon heel erg veel ziet en zeker in die leeftijd. Ik bagetalliseer het een beetje, want ik discussieer ergens anders over.

En dan is het geweld, zelfs nog los tegen wie, per definitie verkeerd. Daar is geen discussie over.

15 januari 2024 om 21:35

Probeer je reactie nou niet goed te praten Westend want dat lukt niet. Ook je leeftijdsargument is kul. Hij is geen 12, 13 of 14 maar 20. Dan mag je onderhand wel iets meer verwachten van een mens.

15 januari 2024 om 21:46

Je hebt foute memes en foute humor. Daar is niks mis mee. Ook al is het onsmakelijke humor.

Er is echter niets grappig aan homo’s in elkaar slaan. Geen twist, of zodanig ongepaste humor dat het een soort van grappig is.

15 januari 2024 om 21:56

20 ja. Ik zeg nergens 12 of 14. Die leeftijd keek vroeger veel naar sites als rotten of ogrish. Die selectieve verbazing dat het gebeurd is altijd zo opmerkelijk. We weten toch allemaal dat er een hele groep is die soort dingen graag bekijken? Je kan zelfs hele livestreams volgen van “crackstreet” Amerika, waarbij je kansarme mensen stijf van de crack ziet rondlopen op straatcameras. Je had op een gegeven moment een trend dat gasten random mensen op straat gingen aanvallen en filmen. Dat was dan “leuk” ofzo. Allemaal heel erg: maar het gebeurd. Deze keeper op basis van 1 smiley meteen publiekelijk aan de schandpaal nagelen, vind ik overdreven

15 januari 2024 om 22:41

Westend Dat jij als 20-jarige in een besloten whatsapp groep met je vrienden wat onsmakelijke grappen maakt moet je zelf weten. Dit was echter een openbaar platform..

15 januari 2024 om 22:47

'In elkaar worden geslagen'. Beetje overdreven wel, als je dan vervolgens het filmpje ziet. Niet heel veel aan de hand.

15 januari 2024 om 23:18

Niet veel aan de hand? Iemand wordt belaagd, uitgescholden en fysiek aangeraakt. Waar gaat het heen met deze maatschappij als je dit 'niet veel aan de hand vindt'

Wat deze keeper doet is kanloos. De reactie om iemanda einde carrière te wensen is ook kansloos

Hopelijk komen er wel gevolgen voor die keeper. Als professioneel voetballer hb je een voorbeeldfunctie. Spelers die daar niet naar kunnen leven moeten een cursus fatsoen krijgen of horen niet in het Nederlands voetbal thuis.

15 januari 2024 om 20:02

Tsja het is instagram, je zou kunnen zeggen (als speler, waar of niet) dat hij simpelweg op het verkeerde bericht had gereageerd. In je feed komen zo'n elke 3 seconde een nieuw bericht voorbij. Je kan zo ergens mis klikken. In het kader van meningsuiting kan/ mag je dit bericht 'grappig' vinden. Gevolgen lijken me sterk.

15 januari 2024 om 21:52

Je probeert in elke reactie zijn gedrag te bagetaliseren of goed te praten, jammer. Als hij een foutje maakte, dan was dat gelijk goed te maken natuurlijk... Juist zijn acties daarna tonen aan dat het helemaal geen foutje was...

15 januari 2024 om 22:29

De like verwijderen kan toch juist pleiten voor een foutje? Ik vind het even schandalig dat spelers/ mensen meteen aan de schandpaal hangen

Die jongen is twintig en tweet wat doms. Ik vind die reactie op hem net zo dom. Laten we hem vooral het einde van zijn carrière wensen door een domme en lompe reactie op social media.

Hij gaat door het stof. Laat hem sorry zeggen en laten we verder gaan met ons leven.

15 januari 2024 om 20:12

Tsja het is in mijn ogen niet alleen dom, maar ontzettend pijnlijk voor een hele groep mensen (en al hun familie en vrienden).

Zo zie je maar dat zeker niet alleen in familie van Orhan en Jairo maar ook families van Hans, Piet en Mike er nog voldoende opvoed werk te doen is…

15 januari 2024 om 20:41

Het een sluit het ander niet uit. Het is net zo dom als dat het pijnlijk is. Absoluut.

15 januari 2024 om 20:13

Dit is niet wat doms. Als je hier lachende emotions blij plaatst, ben je gewoon gewoon niet helemaal wijs. Hij vind dit soort zaken dus gewoon grappig en normaal. Een beetje persoon met normen en waarden zal nooit, maar dan ook echt nooit zo'n reactie plaatsen.

15 januari 2024 om 20:44

Die jongen is twintig. Toen ik twintig was riep ik dat alle Polen onze banen inpikte, inmiddels weet ik wel beter.

Ik vind het nooit heel sterk om mensen gelijk als '' niet helemaal wiis ''' weg te zetten. Dat is ook weinig constructief.

Hij plaats een dom en pijnlijk bericht. Hij zal daar vast wel van leren. Althans, dat hoop je dan maar.

15 januari 2024 om 20:52

Helemaal eens, ik vind het ook niet heel sterk om mensen meteen weg te zetten als 'niet helemaal wijs'. Toen ik 20 was hadden we moppen over Duitsers en WO2. Misschien niet direct hele goeie moppen, maar toch. Aanstootgevend.

15 januari 2024 om 20:58

Joh ik denk dat iedereen wel eens wat doms heeft gezegd of gedaan op zijn twintigste. Alleen lachende emoticons plaatsen onder een filmpje waar iemand in elkaar wordt geslagen vind ik wel wat anders dan roepen dat buitenlanders onze banen inpikken.

Niet even context onderzoeken? Misschien heeft z'n broertje (om maar even iets te noemen) met zijn telefoon zitten klooien.Uiteraard moet die kwal Hofman zich er weer mee bemoeien, meent echt dat hij het geweten van de NL samenleving is.

15 januari 2024 om 21:17

Eens AjaxRosenberg. Even wachten op de context en kijken wat er exact is er gebeurt. Misschien heeft die keeper het wel gedaan, dan mag hij wel gestraft worden hoor, maar daarna weer verder gaan met ons leven.
Tevens ben ik het met je eens over die Hofman die ff popi-jopi komt doen voor zijn eigen imago en niets anders. Verder is 'regenboogshirts' iets heel anders dan een filmpje over homoseksuele mannen in elkaar slaan en voor mijn part hoefde dat gedeelte (net zoals een tweet van Timmie Hofman) niet in de tekst te staan

15 januari 2024 om 21:55

Ah, het bekende excuus als iemand iets achterlijks online gooit. "misschien zat z'n broertje wel op z'n telefoon". "misschien is hij wel gehackt".

Natuurlijk gebeurt dat wel eens. Maar ik had al een telefoon voordat Mike Bakker geboren werd, en mij is het nog nooit overkomen. Dus ik heb mijn twijfels.

15 januari 2024 om 22:45

Waarom is Tim Hofman precies een kwal?

16 januari 2024 om 11:29

Omdat sommige mensen heel veel moeite hebben met personen die goed proberen te doen.

Ik vind persoonlijk de reactie van die toetsenbordhelden barfende en Jurriens minstens net zo walgelijk.

Ik vind het ook wel kort door de bocht zo zonder context. Zelf heb ik ook wel eens beelden gezien, met dergelijk kansloos gedrag van zo'n iemand die mensen probeert te "intimideren" wat enorm op mijn lachspieren werkte. Vooral als ze het vocabulair gebruiken van een 12 jarige die net zijn eerste scheldwoordje heeft geleerd.

En ach, al was het op de verkeerde manier bedoeld. Het aantal domme meningen wat ik dagelijks zie. Van Israel/Palestina tot over Corona en dergelijke. Dan kunnen we de halve samenleving wel voor het leven "cancellen."

Wat is dat toch, dat men tegenwoordig zo druk is met andere mensen hun meningen. Iemand zegt wat, in jouw ogen doms. Negeer het lekker, of noem hem even een lul, en ga lekker verder met je leven zeg. Dat soort van puberale groepsgedrag om zo'n iemand dan te willen lynchen is even, zo niet extra kansloos.

1 ding is zeker. Hij vindt het zeker niet meer grappig.

15 januari 2024 om 22:48

Gelukkig bepaalt de publieke opinie nog altijd niet of je iets grappig vind.

15 januari 2024 om 23:48

Als je dit grappig vindt dan is er gewoon iets serieus mis met je.

Onhandig, dom. Maar Tim Hogman (wat een vermoeiende gast is dat (geworden) zeg) zal er wel een flinke show van maken en hem kapot maken. Alles voor de likes.

16 januari 2024 om 11:30

Alleen heeft ie dat nooit gedaan en is er altijd ruimte voor wederhoor. Maar goed, daarvoor moet je ook iets verder kijken dan je neus lang is.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren