Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Teamgenoot van Daley Blind mag hopen op topscorerstitel na zevenklapper Girona

Laatste update:

Het fantastische debuutseizoen van Daley Blind bij Girona zit erop. Vrijdagavond won de verrassende nummer drie van LaLiga met liefst 7-0 van degradant Granada. Spits Artem Dovbyk mag na een hattrick hopen op de Spaanse topscorerstitel. De Oekraïner was dit seizoen liefst 24 keer trefzeker.

Bijzonderheden:


Girona, dat komend seizoen voor het eerst in de clubhistorie deelneemt aan de Champions League, had vrijdagavond geen kind aan Granada. De vernederende zege op de kansloze degradant zorgt ervoor dat de Spaanse club uit de City Football Group eindigt op een historisch puntenaantal van 81.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Dovbyk werd opnieuw de grote man bij Girona, al maakte hij twee van zijn drie doelpunten vanaf de strafschopstip. Ook voormalig PSV-target Viktor Tsygankov deed een behoorlijke duit in het zakje met twee doelpunten en een assist. Voormalig PSV-huurling Sávio gaf nog een assist op de Oekraïense vleugelflitser. Blind speelde de volledige wedstrijd uit, maar leverde geen directe bijdrage aan doelpunten van Girona.

Girona - Granada 7-0


30’ 1-0 Eric García (assist: Viktor Tsygankov)
33’ 2-0 Viktor Tsygankov (assist: Miguel Gutiérrez)
44’ 3-0 Artem Dovbyk (penalty)
54’ 4-0 Viktor Tsygankov (assist: Sávio)
75’ 5-0 Artem Dovbyk (assist: Cristhian Stuani)
78’ 6-0 Cristhian Stuani (assist: Artem Dovbyk)
90’ 7-0 Artem Dovbyk (penalty)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat voor een spits is Dovbyk? Ik heb Girona nog geen wedstrijd zien spelen dit seizoen. Zou dit een jongen voor de absolute top kunnen zijn?

25 mei 2024 om 08:45

het is een "moderne" targetman.
grote sterke jongen, vooral bruikbaar in de zestien bij de tegenstander, wint veel luchtduels en heeft een neusje voor de goal. Is verder sterk aan de bal, afschermen en medespelers inspelen. Hij is geen dribbelaar of iemand voor de steekpass.

een snelle vergelijking zou mitrovic zijn denk ik.

25 mei 2024 om 08:51

Die vergelijking is wel passend inderdaad. Al vind ik Dovbyk wat sneller ogen dan Mitrovic,

25 mei 2024 om 09:25

Dovbyk is inderdaad wel een stuk atletischer dan Mitrovic.

25 mei 2024 om 10:04

Uitstekende spits die ik sinds het EK 2021 een beetje ben gaan volgen sinds die goal tegen Zweden. Enorm sterk, neusje voor de goal maar voor zijn bouw voetballend ook prima. Of hij in de absolute top meekan is lastig te zeggen. Real heeft hem 2x volledig ontmanteld en verder heeft hij nog geen CL gespeeld bijvoorbeeld. Ben vooral benieuwd naar zijn tweede seizoen. Volgend seizoen gaat Girona CL spelen, en is de verrassing van zowel hem zelf als de ploeg af waardoor tegenstanders zich weer anders gaan wapenen en is het maar de vraag of hij nog omringd is door spelers als Savio en Tsygankov en hoe hij in zo'n geval uit de verf komt. Maar desondanks is 24 goals in je debuutseizoen gewoon enorm knap

Hoe zit het eigenlijk wanneer er meerdere clubs van de city football group in een europese competitie zitten?

25 mei 2024 om 08:37

Eentje wordt uitgesloten maar daar zullen ze wel wat op verzinnen

25 mei 2024 om 08:51

Net zoals toen Leipzig en Salzburg allebei in de Champions League zaten? Heeft niks met 'iets op verzinnen' te maken.

25 mei 2024 om 08:52

Helemaal niet, Girona en Man City mogen gewoon tegelijk deelnemen aan de Champions League, net zoals RB Salzburg en Leipzig dat ook prima mogen. Ze zullen wel uit elkaars groep gehouden worden bij de loting lijkt me ja, maar verder is dat geen enkel probleem.

25 mei 2024 om 10:29

Het toestaan van Leipzig en Salzburg in de CL gebeurde alleen nadat ze bij Salzburg wat Red Bull-gelinkte stafleden ontsloegen en de sponsoringstructuur bij Leipzig aanpaste zodat er minder een directe link was met Red Bull. Ze werden daarvoor onderzocht door de UEFA en zouden worden uitgesloten als ze deze dingen niet deden. Dus het heeft juist alles te maken met "iets erop verzinnen", Jermaine heeft gelijk. Vroeger had je een vergelijkbaar probleem met Chelsea en CSKA Moskou (abramovich), die zelfs bij elkaar in de groep zaten.

En die regels zijn sinds de Red Bull-kwestie alleen maar aangescherpt. Dus de CFG zal wel degelijk iets moeten verzinnen als ze zowel City als Girona willen laten deelnemen aan de CL. Al zullen ze het makkelijk voor elkaar krijgen.

25 mei 2024 om 08:51

Net zoals met de Red Bull-clubs wordt er, volgens mij, formeel eentje afgestoten.

25 mei 2024 om 09:06

Het heeft te maken met het percentage aandelen City Football Group heeft dacht ik. Als dat onder de 50 is, dan mogen ze allemaal mee doen

25 mei 2024 om 15:12

Onder de 30 las ik.

Echt bizar hoe die Savio zich ontwikkelt heeft dit jaar. Van sukkelen in jong PSV naar vrijwel elke wedstrijd zijn directe tegenstander wegspelen bij Girona in Laliga.

Is hij onderdeel van de City groep? Ik meen dat hij bij Troyes werd gestald. Geen idee of dat direct betekent dat hij voor een schappelijke prijs op te halen, of dat City alsnog een flink bedrag vraagt. Hij zou in ieder geval voor veel clubs onder de absolute top een versterking zijn. Ook pas 20 jaar.

25 mei 2024 om 09:27

Savio is door City al gekocht voor aankomend seizoen voor ik geloof 30 miljoen.

25 mei 2024 om 09:54

Oke dat had ik kunnen verwachten. Dank voor de verduidelijking!

Man, wat heeft Girona het simpel weggegeven tegen Alaves en Villarreal voor plek 2, en op deze manier deelname aan de Super Copa mist voor volgend seizoen. Had de ultieme beloning kunnen zijn. Ach, verder natuurlijk een prachtige seizoen van Girona. Deden heel lang mee om de titel. Hebben fantastisch voetbal laten zien. Als ze de groep enigzins bij elkaar kunnen houden, en halen paar goede spelers. Dan zullen ze ongetwijfeld weer volgend seizoen om de bovenste plekken meedoen.

25 mei 2024 om 09:19

Ik vraag me wel ten zeerste af hoe ze het gaan doen in de CL. Ze hebben met Blind en Eric Garcia (hopelijk kopen ze hem) twee centrale verdedigers die werkelijk alles op techniek en inzicht doen. Ze zijn beiden verschrikkelijk traag en fysiek zwak. Ook totaal niet kopsterk.

Nu kom je hiermee weg in Laliga (toch een competitie die op techniek gericht is) maar in de Champions league? Dat betwijfel ik. Al hoop ik van harte dat ze het daar ook laten zien.

Opvallend vind ik het aantal lange kopsterke spitsen die dit jaar in Laliga zoveel hebben gescoord. Dovbyk is hier een voorbeeld van, maar ook Sorloth, Lewandowski, Mayoral, Budimir, En-Nesyri, Morata, Guruzeta, Hugo Duro en Strand Larsen staan bij de eerste 15. Allemaal targetspitsen wiens voornaamste kwaliteit lengte, koppen en kracht is. Vinicius, Bellingham en Griezmann zijn de enigen in het topscorersrijtje die wél eerder bekend staan om hun goede voetbal dan om hun fysiek.

25 mei 2024 om 10:50

Eric Garcia heeft er in de competitie 5 gemaakt. Dat is voor een centrale verdediger heel veel. Tenzij Girona hem nog een seizoen wil huren, zou ik als supporter Garcia echt wel terug bij de club willen. Ideale backup. Je kunt hem nu wel voor 10 miljoen verkopen, maar waar ga je een goedkopere backup vinden?

25 mei 2024 om 11:01

Wie van de huidige verdedigers bij Barca gaan weg dan? (Op Alonso na) met Araujo, Inigo, Cubarsi, Kounde en Christensen hebben we al 5 centrale verdedigers.

Garcia werd aan het einde ook als rechtsback gebruikt! Dat zou als backup wel interessant kunnen zijn. Maar ook daar met Cancelo, Balde, Fort, Roberto en Kounde opties.

25 mei 2024 om 11:56

Het is natuurlijk een kwestie van voorkeur. Eric heeft bij mij een streepje voor omdat hij uit de jeugdopleiding komt en gewoon heel goedkoop is. Ook heeft hij zijn leeftijd mee in tegenstelling tot spelers als Alonso en Inigo. Die laatste twee mogen wat mij betreft meteen vertrekken. Daarnaast fungeert Christensen de laatste tijd ook regelmatig als CVM, waardoor ik Eric er zeker bij zou houden. Wat gaat die 10 miljoen die hij zou moeten opbrengen nu voor een verschil maken?

25 mei 2024 om 12:18

Als je naar de huidige financiële problemen kijkt, denk ik dat die 10m heel veel verschil gaat maken helaas.. Maar ik begrijp je!

Maar zoals je misschien hebt gelezen in de nieuwe artikel gaat Flick wat vingers in de pap krijgen wat betreft wie mogen gaan en komen.. maar of hij echt krijgt wat hij wilt is een tweede..

25 mei 2024 om 12:31

Ik zou Garcia direct verkopen. Prima dat hij het nu goed doet hoor, maar die gaat bij Barcelona “gewoon” weer fout op fout stapelen. Al helemaal in Flick zijn speelstijl waar de backs praktisch aanvallers zijn en de restverdediging bestaat uit 4 man. Garcia kan zoveel ruimtes helemaal niet bespelen. Die profiteert nu van het systeem van Girona. Het is echt geen slechte speler hoor, maar ook geen Barcelona materiaal. Je laat je nu foppen door zijn huidige vorm vind ik. Als je hem weghaalt bij Girona en bij Barcelona neerzet gaat hij niet ineens op dezelfde weg verder vermoed ik. Dan komt er ineens weer druk bij kijken en een formatie die niet is ingesteld op zijn zwaktes te verbloemen.

Mikayil Faye scoorde 4x in 5 wedstrijden bij Barcelona B en Senegal. Die jongen heeft echt een Koeman-esque trap. Dat is een veel modernere centrale verdediger dan Eric Garcia. Nog goedkoper. Eric Garcia is trouwens gewild door Girona, die willen naar verluidt tussen 15-20 miljoen betalen. Ik zou hem direct weg doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren