Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tannane wint strijd tegen de kilo’s: ‘Veel afgevallen en vooral qua vet’

Laatste update:

Oussama Tannane is weer terug in de Eredivisie, nadat hij in februari nog werd weggestuurd bij FC Utrecht. Een ruzie met ploeggenoot Sean Klaiber lag ten grondslag aan zijn plotselingen vertrek. Inmiddels draagt de buitenspeler annex aanvallende middenvelder het shirt van Vitesse. In een interview met De Telegraaf kijkt hij terug op een zware periode, waarin hij de strijd tegen de kilo’s won en het plezier in het voetballen weer heeft teruggevonden.

Na zijn vertrek uit Utrecht hield hij zich afzijdig van de voetbalwereld en kwam hij uiteindelijk met overgewicht aan bij Vitesse. Hij viel kilo’s af en is inmiddels weer zo goed als fit. “Wat ik heb gedaan, zal niemand me zo kunnen nadoen. Ik ben heel veel afgevallen en vooral qua vet. In twee, drie weken zes procent vet eraf. Lange dagen in de gym met personal trainers. Ik had de motivatie weer en daarvoor niet, omdat ik het zo zwaar vond”, aldus Tannane, die zijn vertrek bij Utrecht moeilijk kon accepteren. “De manier waarop het ging, deed me zoveel pijn. Ik vond het onrechtvaardig hoe het ging.”

Het doet Tannane pijn dat hij door Dick Advocaat zwaarder werd gestraft dan in het verleden gebeurde in vergelijkbare situaties in de voetballerij. “Bij andere spelers is er op een heel andere manier mee omgegaan dan bij mij. Mijn zaakwaarnemer en ik waren ook teleurgesteld in de trainer”, aldus Tannane, die zichzelf afsloot van de voetbalwereld en de tijd nam om de situatie te verwerken. “Ik had moeite om het op te brengen elke dag in de gym te gaan trainen. Ik zat er wel een paar maanden mee. Op een gegeven moment moet je door. Dan krijg je een kans van de trainer van Vitesse, die me opbelde. En uiteindelijk is de spelvreugde weer opgebloeid bij me.”

Het incident bij FC Utrecht maakte de zoektocht naar een nieuwe club lastiger. Vitesse liet zich er niet door afschrikken en haalde hem in huis. “Ik kreeg een belletje van Vitesse en die zeiden 'we weten hoe jij bent, jij bent een echte'. Ze weten dat ik eerlijk ben en onrecht niks vind. Daardoor vinden ze mij blijkbaar een echte man, die iets uitstraalt. Dat waardeer ik enorm. Ik laat FC Utrecht achter me en kijk lekker vooruit. Ik vind dat ik er mentaal sterker uit ben gekomen en ik ben bij Vitesse in een heel warm bad terechtgekomen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het deed hem pijn hoe hij is behandeld? Het doet mij pijn dat gewoon een prof voetballer 6 kilo te zwaar bij zijn nieuwe club aankomt, getuigt echt van een prof! Hij kwam/komt echt altijd raar/negatief in het nieuws. In Frankrijk ook echt totaal mislukt. Dat in zijn ogen sommige situaties anders opgelost zijn dan andere spelers dat is ook logisch, je werkt nota bene met andere mensen. Dick advocaat komt naar mij mening heel oprecht en eerlijk over als mens op TV, streng, recht door zee. Maar rechtvaardig. Hij moet gewoon in de spiegel kijken, denk dat daar het grootste probleem zit

24 augustus 2019 om 08:36

Had bij Heracles ook agressietraining. Las toen volgens mij dat hij enorm veel moeite had om erin te veranderen. Blijkbaar is het een jongen die mentaal heel erg zwak is.

Wat ik gedaan heb doet niemand mij na. Wat een opmerking. Kom maar eens hele dagen werken kijken of je dat kunt nadoen. Realiteit nog ver uit het oog. Zonder zelfreflectie zal hij weer gaan falen

24 augustus 2019 om 08:51

Ik weet niet wat voor werk je doet, maar misschien moet je beter lezen. Hij zegt letterlijk 2/3 weken in de gym om af te vallen. Vreemde opmerking van je.

24 augustus 2019 om 11:57

Velen doen dusdanig zwaar werk, ook fysiek, dat zij er direct voor tekenen om 2/3 weken de gym in te mogen en het schema van Tannane te volgen. Deze Tannane werkt eindelijk eens hard als zwaarbetaalde prof en meteen doet hij alsof hij een soort van uitzonderlijke wereldprestatie heeft geleverd. Intussen heeft Tannane gewoon gedaan wat iedere profvoetballer doe of zou moeten doen: hard werken om fit te zijn voor je job. Kennelijk was Tannane hier nog niet bekend mee (bij Utrecht kwam hij ook al niet fit aan). 6 procent in 3 weken is netjes, maar echt niet buitensporig goed ofzo voor een prof die de beste middelen tot zijn beschikking heeft. Een hypermodern sportcomplex, professionele begeleiding, goede diã«tisten, etc. Hij hoeft waarschijnlijk niet eens zelf te koken, doen ze ook voor hem op de club. Ik kan ypy14 prima volgen. "wat ik heb gedaan, zal niemand me zo kunnen nadoen". Belachelijke uitspraak, het is gewoon de norm om fit te zijn of als je met een pens op de club komt fit te raken.

Als Tannane zijn vetpercentage met 6 omlaag heeft gekregen in 3 weken dan is dat vrij knap. Hij zou dan dagelijks zo'n 1500 calorieën onder onderhoud hebben moeten zitten. Er zijn maar weinig mensen die dat 3 weken kunnen volhouden, laat staan icm topsport. Gezien zijn eerdere belabberde mentaliteit vraag ik me af of hij die cijfers nu niet opklopt. Sowieso houden afvallende mensen zichzelf vaak voor de gek door te denken dat al het vochtverlies tijdens het afvallen ook vetverlies is. Dat kan zo een paar kilo schelen.

24 augustus 2019 om 09:43

Toevallig ben ik zelf op dit moment 1500 kcal aan het eten per dag (inclusief training) voor mijn BJJ competitie waarbij ik naar de 74 kg divisie wil gaan (begon op 82, zit nu op 77 kg na 8 dagen). Begin verlies je makkelijk 3 kg maar dat is inderdaad watergewicht, daarna begint het echte vetverlies (en ook spieren). 1500 kcal is absurd weinig maar als je het knopje weet om te draaien dan went je lichaam na 5 dagen en wordt het peanuts.

Ik geloof ook daarom wel dat hij dit gedaan kan hebben, zeker aangezien hij zijn brood verdient met deze sport en geen keuze heeft.

24 augustus 2019 om 09:44

Dat is inderdaad knap. Maar toen hij bij Utrecht kwam was het exact hetzelfde verhaal. Hij kampte met overgewicht en was niet fit omdat hij het plezier in voetbal kwijt was.

En dat hij makkelijk is weggestuurd bij Utrecht zou zomaar kunnen. Letschert heeft een keer iedereen verrot gescholden en hij maakt wil blijven. Maar dan lijkt me toch dat je dat als motivatie gebruikt om fit te blijven.

24 augustus 2019 om 13:03

"als Tannane zijn vetpercentage met 6 omlaag heeft gekregen in 3 weken dan is dat vrij knap. Hij zou dan dagelijks zo'n 1500 calorieën onder onderhoud hebben moeten zitten. Er zijn maar weinig mensen die dat 3 weken kunnen volhouden, laat staan icm topsport."

Het is zeer de vraag of dat vrij knap is. We zijn tegenwoordig nou eenmaal gewend om routinematig op gezette tijden te eten. Dat wij tegenwoordig minstens 3 maaltijden per dag nuttigen is een cultuurdingetje, met de tijd zo gegroeid. We hebben al die maaltijden (lees: calorieën) in de basis helemaal niet nodig. Ons lichaam, en zeker dat van Tannane, bevat(te) voldoende voorraden in de vorm van vet waar energie uit kon worden geput. Omdat we de voorraad maar blijven aanvullen ontstaan overgewicht. Onze voorouders aten ook niet 5x keer per dag, maar gewoon wanneer er eten voorradig was. De indianen waren niet voor niets zo gortdroog :D

Deze jongen plaatst alles buiten zichzelf. Alle problemen worden veroorzaakt door anderen en wat vindt hij zichzelf goed dat hij daar zelf elke keer weer bovenop komt. Kijk eens in de spiegel man. Bij elke club heeft hij problemen gehad, maar het ligt nooit aan hem. Snap niet dat Vitesse deze jongen heeft gehaald, het is wachten op het volgende incident.

Deze jongen plaatst alles buiten zichzelf. Alle problemen worden veroorzaakt door anderen en wat vindt hij zichzelf goed dat hij daar zelf elke keer weer bovenop komt. Kijk eens in de spiegel man. Bij elke club heeft hij problemen gehad, maar het ligt nooit aan hem. Snap niet dat Vitesse deze jongen heeft gehaald, het is wachten op het volgende incident.

Teleurgesteld in de trainer want hij straft mij als ik me misdraag. Is ook oneerlijk man. Tipje mijnerzijds...........gebruik het woord “gekwetst”. Dat bekt lekkerder.

"ik had de motivatie weer"....
Wat moeten we met het hele Nederlandse volk toch gelukkig zijn dat hij de motivatie toch weer heeft gevonden om een schier onmogelijke strijd weer aan te gaan.
Ben benieuwd wat we dit seizoen weer qua randverschijnselen kunnen verwachten.
Zo'n speler aantrekken is een garantie voor problemen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren