Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tancredi Palmeri hekelt onsportief aspect in spel van Matthijs de Ligt

Laatste update:

Matthijs de Ligt was dinsdagavond in de eerste helft tussen Genoa en Juventus een van de opvallendste spelers op het veld. De Nederlandse centrumverdediger maakte een soevereine indruk, maar probeerde in de openingsfase ook een strafschop te versieren, onder meer in de ogen van commentator Emile Schelvis en de bekende Italiaanse journalist Tancredi Palmeri.

De Ligt meende na een klein kwartier spelen recht te hebben op een strafschop, nadat hij bij een hoekschop ten val kwam in de zestien. De voormalig Ajacied maakte veel misbaar en werd weliswaar licht in de rug geduwd door Adama Soumaoro, maar volgens Schelvis, die namens Ziggo Sport het commentaar bij de wedstrijd verzorgt, was van een overtreding absoluut geen sprake. "En wie ligt daar weer? Jawel, Matthijs de Ligt!", merkt Schelvis direct op.

Volgens Emile Schelvis moeten we Matthijs de Ligt voortaan Mattia de Ligt noemen ??????

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 30 juni 2020

"Hier doet hij voorkomen alsof er een overtreding op hem wordt gemaakt, maar hij doet het gewoon zelf, kijk maar. Hij krijgt niet echt een zet. Hij heeft goed geleerd en is een echte Italiaan geworden. Mattia de Ligt gaan we hem voortaan noemen", zegt Schelvis, die opmerkt dat De Ligt afgelopen vrijdag tegen Lecce (4-0) ook al een strafschop probeerde te versieren. Toen ging De Ligt ook tevergeefs naar de grond bij een hoekschop, waarna commentator Richard van Iterson opmerkte dat De Ligt 'met een beetje Italiaans theater een strafschop probeerde te versieren'.

Het vermeende theater valt niet alleen de commentatoren van Ziggo Sport op. “Hij is slim geworden tijdens de break (de corona-onderbreking, red.). Na ieder licht duwtje in de rug duikt hij voorover alsof hij van achter aangevallen wordt", zo tweet beIN Sports-correspondent Palmeri tijdens de wedstrijd. Overigens slaagde De Ligt er in de eerste wedstrijd na de corona-onderbreking, uit bij Bologna (0-2), wél in een strafschop te verdienen, na een overtreding van Stefano Denswil.

Is deze actie van Matthijs de Ligt de slechtste schwalbe sinds de coronahervatting? ??

Geplaatst door voetbalzone op Vrijdag 26 juni 2020

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij krijg toch echt wel een zet van de gene achter hem.

30 juni 2020 om 23:10

Lichte duw, dat hij tegen de andere speler valt laat het "erger" lijken.

30 juni 2020 om 23:21

Zet? Misschien aait diegene net zijn shirt inderdaad. Gewoon overdreven van Matthijs, moet hij niet doen, nergens voor nodig.

30 juni 2020 om 23:27

Als je kijkt naar waarvoor Carrasco een penal krijgt, had Matthijs het ook verdiend. Hij krijgt een duw (heel licht). Ik vond het persoonlijk beiden geen penal.

Deze beelden zie ik voor het eerst. Wat probeert De Ligt nu met deze idiote acties? In een tijdperk van 22 camera's rond het veld + Var? Valt me zwaar tegen van hem.

30 juni 2020 om 23:14

Italiaanse invloeden?

30 juni 2020 om 23:17

Blijkbaar niet goed opgelet want die doen het veel beter

30 juni 2020 om 23:21

Hij is er ook nog niet zo lang he, als we hiermee een keer met een pingel van Duitsland winnen zou ik er gewoon hypocriet om juichen

1 juli 2020 om 12:06

Duits bloed

30 juni 2020 om 23:20

Precies wat in het artikel staat: hij is goed geïntegreerd in de Zuid-Europese voetbalcultuur en spelopvatting. Die schuwen een beetje theater en naaierij niet. Is altijd al zo geweest. Winnen is winnen, maakt niet uit hoe.

30 juni 2020 om 23:29

Dan moet ie wel nog goed oefenen want het lijkt nergens op.

1 juli 2020 om 00:54

Ik wijt het aan zijn leeftijd. Jeugdig, heeft zijn voorbeelden dingen zien doen en hij probeert het nu ook. We zullen er met Oranje ongetwijfeld blij mee zijn als ie hierin geslepen wordt en een pingel voor ons versiert tijdens een eindtoernooi. We zullen hem zelfs met hand en tand verdedigen als we hierdoor de finale winnen. Want we zijn heerlijk hypocriet.

1 juli 2020 om 01:48

@almogaver Neen, hoor. Dit juich ik nooit toe.

1 juli 2020 om 07:26

Ik wel. Als we er een eindtoernooi mee winnen, dan ben ik maar hypocriet. Of het verstandig is dat hij dit doet is een tweede.

1 juli 2020 om 09:37

Wanneer Mbappe of Neymar dit doet is het afschuwelijk, maar als Robben het doet tegen Mexico of de Ligt in de EK finale wordt er gejuichd. Dat is inherent aan voetbal want voetbal is emotie en mega subjectief. Vind het knap dat je het altijd afkeurt. Ik vind het ook echt helemaal niks, maar als 'mijn team' op die manier de finale wint van een groot toernooi ga ik er niet minder feest om vieren ben ik bang.

Tsja het zal wel bij de ‘slimmigheden van het topvoetbal’ horen. Ik vind het zelf afschuwelijk, maar kennelijk wordt het gevraagd door coaches..

Jammer dat ik de wedstrijd heb gemist. Kijk geen wedstrijden wanneer Schelvis de commentator is. Krijg spontaan de neiging om mijn tv uit het raam te gooien. Ben allergisch voor die gast.

1 juli 2020 om 01:07

Helemaal eens. Zogenaamde 'Italië' kenner, altijd fouten in het commentaar, uitspraak Italiaans abominabel. Om je kapot aan te ergeren. Daarnaast altijd heerlijk negatief over Feyenoord. Helpt in mijn geval ook niet mee..

1 juli 2020 om 03:46

Zal het nooit vergeten. Godin speelt als een draak. Waarom wordt Godin gewisseld en skriniar niet. Wat een kwast die vis.

1 juli 2020 om 11:44

Het is dat er weinig alternatieve zijn om de wedstrijden van Juventus goed te kunnen kijken maar hoor precies wat je zegt. Irritant ventje met slecht commentaar. Al had hij het gister wel mooi verwoord.

Ik ben nooit zo van de Calimero uitspraken, maar hier ga ik toch eventjes zachtjes op de rem; als Italianen en Spanjaarden een penalty versieren dan wordt dat vaak weleens "slim" of "sluwe vos" ect genoemd, maar als De Ligt het eens geprobeerd krijgt hij commentaar? Daar ben ik het niet mee eens, zolang hij geen duikelaar en dit niet weekelijks doet, vind ik het prima. Al met al, hoort het erbij, soort van, nee heb je, ja kan je krijgen

1 juli 2020 om 00:30

Tis nu al de tweede keer in een week, dat moet hij echt niet te vaak gaan doen anders krijg je m nooit meer. Tis wel iets waarmee hij aan t werk moet. Tuurlijk tis slim, maar hij moet r beter in worden en zn momenten uitkiezen

Italianen en Spanjaarden hebben de fopduik zelf uitgevonden, dus het is wel een beetje hypocriet dat die journalist er zo op inhaakt. Schelvis doet overigens weer de zoveelste poging tot humor, maar krijgt het weer eens voor elkaar om een leuke partij met zijn commentaar te verzieken. Als ik die man hoor, zap ik altijd gelijk verder. Vreselijk, wat een vent.

Ik lees hier alle reacties en ik heb het filmpje gezien, maar snap het allemaal niet. De Ligt gaat misschien makkelijk liggen, maar loopt daarna niet te zeuren of te zeiken. Het is nooit zo sterk om dan te gaan wijzen naar anderen, maar ik kan even niet anders: Robben heeft daar volgens mij oa zijn hele carriere mee opgebouwd en die wordt nu als de messias gezien in Groningen en ver daarbuiten. Dus laten we nu niet gaan huilen over de Ligt, maar juist hopen dat we weer eens wat (slimme) ratjes in het NL-tal krijgen.

Blijft toch raar dat een VAR op dit moment nog niet ingrijpt op dit soort momenten. Wil je dit soort fratsen uit het voetbal krijgen dan moet je nu meteen optreden en gewoon geel ervoor geven. Tuurlijk mag je best de grens opzoeken maar voor dit soort wanhopige pogingen moet je streng zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren