Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sydney van Hooijdonk zou mijn bankzitter zijn, hij komt voetballend zó tekort'

Laatste update:

Foppe de Haan is geen fan van Sydney van Hooijdonk, zo liet hij weten in het programma SportCast van Omrop Fryslân. Volgens de oud-trainer, die liefst zestien jaar lang aan het roer stond in het Abe Lenstra Stadion, komt de spits op voetballend gebied veel tekort. Amin Sarr krijgt in tegenstelling tot zijn collega-spits lovende kritieken van De Haan.

"Van Hooijdonk is bij mij geen discussie", stelt De Haan. "Die zou naast me zitten op de bank. Ik vind hem voetballend zó veel tekortkomen." Van Hooijdonk was dit seizoen tot nu toe goed voor zes doelpunten en een assist in veertien wedstrijden. De van Bologna gehuurde aanvaller stond na de eerste drie wedstrijden van het seizoen nog droog, waarna hij in de uitwedstrijd bij Vitesse een hattrick produceerde. Ook in het daaropvolgende duel met Fortuna Sittard was hij belangrijk met een treffer. Nadien volgden zeven vruchteloze wedstrijden. Tegen FC Volendam en FC Utrecht wist hij het net weer te vinden.

Sarr was als collega in de voorhoede vaak belangrijk voor Van Hooijdonk. De rappe buitenspeler kende met drie treffers en vijf assists een redelijk productieve eerste seizoenshelft en kan ook rekenen op lof van De Haan. Op de vraag of de oud-trainer Sarr altijd in de spits zou zetten, antwoordt De Haan met een resolute 'ja'. "Hij begint eigenlijk pas met voetballen als hij de bal heeft. Ik vind hem geen linksbuiten en als hij achter de spitsen staat vind ik dat hij te veel het middenveld ingaat", legt De Haan uit. "Ik zou Sarr altijd in de punt van de aanval zetten. Hij is redelijk snel, goed in de één-op-één en hij kan een goal maken. Daarom zou ik hem in de spits zetten."

De Haan liet zich, eveneens bij Omrop Fryslân, ook uit over Andries Noppert. De doelman, die op het afgelopen WK een sterke indruk maakte bij het Nederlands elftal, wordt gelinkt aan een overstap naar Ajax. "Maar ik vind tien miljoen euro wel aan de hoge kant", doelt De Haan op het transferbedrag dat Noppert waard zou zijn. De Haan zou kiezen voor een constructie van vijf miljoen euro, waarbij Jay Gorter de overstap naar Friesland zou moeten maken. "Gorter is wat ongelukkig geweest, maar ik denk dat het voor Heerenveen een hele goede is."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha wie hadden die goals dan gemaakt die hij gemaakt had.
Volgens mijn hebben die Heerenveen gewoon punten bezorgd zijn doelpunten.

22 december 2022 om 19:40

Is de Haan bang dat we hem vergeten zijn.

22 december 2022 om 19:46

Als je in 14 wedstrijden 6.goals produceert, maar deze 6 goals in 4 wedstrijden maakt, dan is het magertjes, toch?
Bij 3 wedstrijden is hij beslissend geweest. Voor een spits is dat te weinig, simpel.

22 december 2022 om 23:42

Kan je mij vertellen welke spits betere statistieken overlegt? Als zijn statistieken zoveel beter waren geweest had hij nooit bij Heerenveen gespeeld.

22 december 2022 om 19:49

Met het rendement van dit seizoen had ik ook Sarr in de spits gezet ipv Van Hooijdonk. Ik vind hem geen bijzondere spits ofzo. Een leuke afmaker, maar voetballend niet echt van toegevoegde waarde. Sarr heeft dat juist wel.

22 december 2022 om 20:00

Als je naar z'n statistieken kijkt kun je zeggen dat ie eens in de 14 wedstrijden een uitschieter heeft (hattrick). Dan blijven er ineens maar 3 goals en een assist in 13 wedstrijden over.. toch karig dan ineens.

Waarom zou hij een speler die het redelijk doet bij toch zijn club, zo proberen onderuit te halen? Plus het feit dat hij terecht in de basis staat, zit niets beters op de bank

22 december 2022 om 19:53

Omdat hij zelf Sarr in de spits zou zetten. En dan komt de huidige spits op de bank.

Heel veel profvoetballers zijn technisch zo slecht dat ik niet begrijp hoe ze prof zijn geworden. Veel jongens buiten op de pleintjes hebben een veel betere techniek.

22 december 2022 om 21:23

Hij heeft gelijk maart toch zou ik hem er in zetten. Heb zelf in de situatie gezeten dat ik alleen maar spits stond als het net moest bollen.
Als je bijvoorbeeld jaren lang verteld wordt da je alleen maar ballen moet leren af zou ik ook niet de techniek ontwikkeld hebben

22 december 2022 om 22:25

Dat toont aan dat er meer nodig is. De technisch beste speler waar ik mee heb samengespeeld was niet erg slim in het spelletje. Trucje te veel, onberekenbaar. Hierdoor wist ik weer niet wanneer je een bal kon verwachten wat lastig is met vrij lopen en aanspeelbaar maken. Minder technisch is vaak veel simpeler en minder divers waardoor medespelers weten wat ze moeten.

22 december 2022 om 22:26

Dat is simpel. Je moet eerst fysiek in orde zijn. Dat is belangrijker in voetbal om prof te worden dan techniek. Je techniek bepaalt dan pas bij welke club je uitkomt in het profvoetbal.

Dat was zijn vader ook , kon ook niet voetballen maar goed koppen en een dodelijke vrije trap vrije trap.

Je kan over die Syd nog zo vaak zeggen dat hij voetballend tekort komt, hij heeft een neusje voor de goal en dat weten zijn tegenstanders ook. Kennelijk heeft hij sndere kwaliteiten, bijvoorbeeld veel spelintelligentie of goed zicht op de vrije ruimte waardoor hij zo vask scoort. Volgensq mij hsd men dezelfde woorden vroeger over Huntelaar en de broertjes de Jong.

22 december 2022 om 22:44

Niet over Huntelaar maar die had ook wel iets beter rendement. Wel kritiek op zijn spel buiten de zestien maar dat was toen verklaarbaar. Vergeet ook niet dat voor Huntelaar oa vNistelrooy rondhuppelde, standaard lag wat hoger.
Vwb De Jong x2 had hij helemaal gelijk. Maar het was een onschuldige vraag verder, teveel ophef

23 december 2022 om 01:10

Huntelaar met Van Hooijdonk vergelijken vind ik wel een behoorlijke belediging voor zo'n spits. Huntelaar was technisch echt wel een stuk verder dan Van Hooijdonk, ook al in zijn tijd bij Heerenveen. Als je een paar goals terugkijkt zitten daar technisch echt uitstekende goals tussen. Nee, geen waanzinnige dribbelaar natuurlijk, maar wel een stuk completer dan Van Hooijdonk.

Exact de mening van veel volgers en Riemer bijv. Er is alleen 1 klein puntje: hij scoort. Dat doet de rest nauwelijks incl Sarr. Verder heeft Foppe helemaal gelijk. Des te knapper van Syd zou ik zeggen. Maakt mij niets uit zolang hij er 15-20 inlegt (of 10tal meer dan concurrent)
Simple as that

Voetballend te kort? Ik snap dat dat soms belangrijk is maar het gaat er toch om dat een spits doelpunten maakt? Dat is zijn belangrijkste doel toch? Dan zijn 6 doelpunten in 14wedstrijden plus 12 punten die er bijgeschreven konden worden. Niet slecht voor een speler van heerenveen die ook afhankelijk is van goede aanvoer💪🏻💪🏻

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren