Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Supporters PSV willen applaus voor afwezige Thy: ‘We waren er stil van’

Laatste update:

Supportersvereniging PSV hoopt dat Lennart Thy zaterdag in de elfde minuut van de wedstrijd tussen PSV en VVV-Venlo een fantastisch applaus krijgt. De fanclub van de Eindhovenaren doet via Facebook een oproep om de van Werder Bremen gehuurde aanvaller te eren, aangezien hij niet aanwezig is bij het duel om een leukemiepatiënt in Duitsland te helpen.

De spits is in Duitsland, waar hij deelneemt aan de behandeling van een patiënt met leukemie. Thy liet zijn DNA opnemen in een medische databank en is nu als match met iemand die aan de levensbedreigende vorm van kanker lijdt naar voren gekomen. De fans van de koploper van de Eredivisie hopen dat iedereen in de elfde minuut massaal applaudisseert voor de aanvaller.

Clint Leemans zegt tegenover De Limburger erg trots te zijn op zijn ploeggenoot. "We waren er stil van. Zoiets zet je aan het denken. Heel goed dat de club hiervoor toestemming heeft gegeven. We staan er als spelers allemaal achter. Natuurlijk zullen we Lennart missen in het veld, want hij is een belangrijke speler voor ons. Maar op zo'n moment is voetbal bijzaak."

Trainer Maurice Steijn liet eerder al weten veel respect te hebben voor de actie van zijn pupil: "Ik schrok eerst, dacht dat er iets met Lennart zelf was. Maar hij legde uit hoe het zat, en dat hij misschien een mensenleven kan redden. Dat betekende wel dat we hem even kwijt zouden zijn. Lennart is één van onze beste spelers, en wij zijn nog steeds niet officieel veilig, maar dit is veel belangrijker dan een voetbalwedstrijd of een paar punten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
16 maart 2018 om 10:51

Super mooi gebaar! Wat ik mij alleen kan herinneren waren de oerwoudgeluiden en racistische opmerkingen dit seizoen vanaf (een aantal) VVV supporters naar de donkere jongens van PSV.

16 maart 2018 om 11:08

Mooi dat jij je dat kan herinneren, dan leef ik nu en vind ik dit een hartstikke mooi gebaar.

16 maart 2018 om 11:18

Al lees je mn eerste 3 woorden. Maar dan laat ik het verschil zien. Voor Thy.. heel veel respect!

16 maart 2018 om 11:47

Ja want die 3 malloten zijn kenmerkend voor alle VVV supporters?

Respect voor Thy en mooi gebaar vd supporters.

grote klasse van Thy.
Maar ook klasse van VVV en PSV fans .

Respect voor Thy en een zeer mooi gebaar

Fantastisch Thy! Je zal flink gemist worden door je cluppie, maar wat je nu doet is wel werkelijk waar geweldig!

Hoop voor jou dat je teamgenoten je kunnen belonen met drie punten, het is jullie gegund wegens dit fantastische gebaar!

Ook de geste van de supporters van psv is mooi en meer dan terecht!

16 maart 2018 om 10:40

Klopt helemaal wat je zegt.en de drie punten voor VVV zal jou en je club dan goed uitkomen.😏

16 maart 2018 om 11:04

Haha met nog maar 21 punten te behalen komt het voor ons net een fractie te laat aangezien het gat (zelfs na een gunstig afgelopen weekend) nog altijd 23 punten bedraagt

Een mooi gebaar en geweldig dat Thy dit doet. Ook mooi dat deze vorm van donatie nu ineens zeer veel positieve media aandacht krijgt.

Van de andere kant is dit ergens ook weer heel normaal, toch? Aanmelden voor dergelijke donor acties is een werken van een par minuten en eigen zou iedereen dit moeten doen. Dit soort acties zouden eigenlijk gewoon moeten zijn in plaats van uniek. Doet niet af aan de actie van Thy natuurlijk, het is meer een oproep aan de rest van Nederland om je als donor beschikbaar te stellen. Kleine moeite groot gebaar!

een fantastisch gebaar dit bewijst dat voetballers ook gewoon mensen met gevoelens en verstand gelukkig

Ik zou ook klappen als psv supporter als de tegenstander een belangrijke speler mist

Prima actie natuurlijk verder.

16 maart 2018 om 11:03

@ajaxwestham kunnen julie dit weer mooi aangrijpen als excuus als psv eventueel kampioen word, de tegenstanders van psv speelden zonder hun beste spelers

16 maart 2018 om 11:17

Inderdaad, psv moet zelfs geholpen worden door de Duitse medici om kampioen te worden, dit had best een ander weekend gekund. Puur competitie vervalsing, ik ga aangifte doen.

16 maart 2018 om 11:44

vorige week hebben we de supporters van willem 2 hun trainer weg laten sturen helaas pakte dat verkeerd uit , en met het oog op de topper tegen ajax hebben we younes laten weigeren om in te vallen afgelopen zondag , zo worden wij dus kampioen

16 maart 2018 om 16:05

dat moet onderhand wel heel dik zijn na 4 jaar zonder prijzen , jij geeft de voorzet en ik moest deze inkoppen ....sorrie

Geweldig wat hij doet. En dit is belangrijker dan voetbal.jammer voor hem dat hij niet mee kan doen maar diep respect voor Thy,en de Psv fans met hun actie ook natuurlijk.

Heel veel Respect voor Thy!

Klasse van Thy en het initiatief van de supporters...prachtig

Waanzinnig natuurlijk. Ongelooflijk veel respect voor Thy, de beslissing van VVV en het initiatief van de PSV-supporters. Dit stijgt natuurlijk boven voetbal uit.

16 maart 2018 om 11:19

Vooral de beslissing van VVV om hun speler hiervoor af te staan is natuurlijk een geweldig gebaar, denk dat veel clubs hier misschien anders op zouden reageren.
Al kun je dat natuurlijk bijna niet over je hart verkrijgen om te zeggen dat de speler niet mag gaan.

Zeer overdreven. Klap liever voor iedereen die nog geen bloed afstaat en/- of nog niet geregistreerd staan als donor. Dat zal een mooie boodschap zijn. Twijfelende mensen bewust maken van het feit dat het fantastisch is wat Thy doet en met applaus over de streep trekken. Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die geen applaus krijgt, maar wel bloed afstaan. Mooi voor de patiënt overigens en het blijft fantastisch dat Thy dit doet, maar persoonlijk klap ik liever voor de patiënt.

16 maart 2018 om 11:37

Helemaal mee eens. In plaats van dat compleet obligate en nutteloze geklap zou je als PSV supportersvereniging een veel mooiere statement maken door met de pet rond te gaan om zo onderzoek naar k*** te ondersteunen, of flyers uit te delen voor het werven van donoren. Daar help je Lennart Thy en vooral waar Lennart Thy voor staat, veel meer mee.

16 maart 2018 om 11:42

Het 1 hoeft het andere niet uit te sluiten.

16 maart 2018 om 11:50

Man man man. Als jij toch eens in zo'n situatie komt zal het lastig zijn een donor te vinden aangezien er weing mensen zijn bij wie het hart azijn rondpompt in plaats van bloed.

16 maart 2018 om 11:54

zo kun je overal wel over gaan zeiken , bah bah wat een misselijke opmerking voor sommige mensen is het nooit goed , dat statement zouden supporters van andere clubs ook kunnen maken dus snap niet zo goed waarom jij deze actie van de psv supporters nu aan het afzeiken bent
@ skede juist !!!!!!

mooi gebaar, maar nog belangrijker is de hoop dat het patiëntje die het bloed krijgt hierbij gebaat is!

Nou ben ik heel naïef hoor, maar als je het allemaal zo geweldig vindt wat die jongen doet (en dat is natuurlijk ook). waarom stel je dan niet als PSV zijnde bij de Knvb voor om die wedstrijd ook even uit te stellen?

16 maart 2018 om 12:37

Eens!!

16 maart 2018 om 12:38

Ja en het Philips Stadion te hernoemen naar het Thy stadion. En hem een levenslang contract aanbieden.....

Waar slaat dit op? Je kunt niet zomaar 'even' een wedstrijd verzetten, laat staan dat daar nu noodzaak voor is. Dan kun je elk seizoen wel een handvol wedstrijden uit gaan stellen. Zie het overlijden van de moeder van Vilhena bijvoorbeeld. Het is fantastisch wat die jongen doet, maar we hoeven ook niet door te slaan hoor. Hij maakt die keuze, helaas valt dit net samen met een wedstrijd en hij kiest ervoor om niet te spelen. Dat valt hem zeer zeker te prijzen maar daarom hoef je nog geen wedstrijd te verzetten. Een georganiseerde staande ovatie lijkt me een heel mooi gebaar.

@ skede je hebt er helaas altijd mensen bij voor wie het nooit goed genoeg is en wie altijd iets te zeiken hebben , ik vraag me af of al die klagers zichzelf al aangemeld hebben als bloed en stamcel donor ipv hier alleen maar kritiek te hebben

Volgens mij mogen links niet gepost worden hier in reacties maar ik hoop dat de redactie even een oogje toeknijpt. Wat Thy doet is geweldig maar alleen mogelijk doordat hij zelf zo goed geweest is om DNA af te staan, zodat hij in een database kon worden opgenomen. Iedereen die hier bewondering voor heeft zou volgens mij zelf ook dolgraag zoiets kunnen betekenen voor een ander en dat kan!

www.matchis.nl, aanmelden en misschien krijg je dan de kans ook om iemand te redden!

Volgens mij komen dergelijke actie's door de hunkering naar saamhorigheid op gang. Het geeft ons het recht en gevoel om ergens bij te horen. Vaak gaat dit over de rug van een ander, zoals nu ook weer. Het algemeen gedrag moet in Nederland gewoon veranderen. Begrippen als: accepteren, respecteren, tolereren, delen met elkaar en begrip hebben voor elkaar telt niet meer en dit maakt dat mensen ergens bij willen horen. Sport is een uitstekend middel om te verbroederen, alleen jammer dat volgende week iedereen weer is vergeten wat er aankomend weekend gebeurt. Iedereen moet wat mij betreft bewuster zijn van hetgeen het werkelijk omdraait. Meeklappen maakt van ons een beter persoon, maar ben je dat volgende week ook nog, wanneer de scheids een fout maakt?

Fantastisch van Thy! Een goed mens en iemand met oog voor z'n medemens. Daarnaast is het ook geweldig wat VVV doet! Echt diep respect! Ook voor de supportersactie van PSV trouwens.. Echt keurig!

Beide ploegen 3 punten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren