Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De indrukwekkende statistieken van Vente bij Roda: ‘Dat heeft mij geholpen’

Laatste update:

Dylan Vente is een van de lichtpuntjes in een tegenvallend seizoen voor Roda JC. De 24-jarige aanvalsleider was in 37 competitiewedstrijden tot dusver goed voor twintig doelpunten en zes assists. Met nog één wedstrijd te gaan maakt Vente nog altijd kans op de topscorerstitel. Voetbalzone sprak met de Rotterdamse spits, die eveneens kans maakt op de award voor ‘Beste Speler’ van de Keuken Kampioen Divisie. Supporters kunnen tot vrijdagavond 20.00 uur stemmen op hun favoriet!

Door Wessel Antes

Je bent een van de genomineerden van de award voor ‘Beste Speler’ van de Keuken Kampioen Divisie, hoe is dat voor jou?

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Het is natuurlijk een eer voor iedere speler om genomineerd te worden voor zo’n prijs. Het is uiteindelijk wel iets waar ik trots op mag zijn, ondanks de slechte resultaten met Roda. Ik denk dat ik op persoonlijk vlak toch nog een prima seizoen heb kunnen draaien.”

Hoe kijk je terug op dit seizoen met Roda?

“Het was erg wisselvallig, eigenlijk heel vaak niet goed. Als spits is dat best lastig, rondlopen in een elftal dat niet lekker loopt en zestiende staat. Uiteindelijk ben je als spits wel afhankelijk. Je hoopt wat meer punten binnen te sprokkelen en meer aanvallen te creëren als elftal, maar dat gebeurt dit seizoen bijzonder weinig. Als ik naar mijn eigen doelpuntenaantal kijk, kan ik uiteindelijk wel tevreden zijn met mijn persoonlijke prestatie.”

Wat is je mooiste herinnering aan dit seizoen?

“Ik denk dan toch de halve omhaal tegen VVV-Venlo. Dat was wel een mooi moment. Een mooi doelpunt waarbij veel loskwam. Toen zaten we ook nog wel in een goede periode met het elftal, dus dat moment ga ik niet snel vergeten.”

Hoe kijk je terug op je eigen ontwikkeling? Waar ben je het meest trots op?

“Als spits moet je je echt focussen op doelpunten maken. In de afgelopen twee jaar heb ik geleerd om vast te worden in mijn afronding. Ook het positioneren voor het doel gaat goed, waardoor ik nu twee seizoenen op rij lekker bezig ben op het gebied van scoren. Op trainingen zijn we specifiek bepaalde situaties gaan nabootsen die vaak voorkomen in wedstrijden. Maar het is ook zo dat wanneer je er een aantal in hebt liggen, het vanzelf makkelijker gaat. Het is een combinatie van beide geweest.”

Lennart Thy loopt slechts één doelpunt voor op je, verwacht je hem nog in te halen tijdens de laatste wedstrijd?

“Dat wordt natuurlijk lastig. Zeg nooit nooit, maar de kansenverhouding is niet in mijn voordeel. Ik ga er natuurlijk alles aan doen, want als spits wil je altijd topscorer worden. Ook dat zou een mooie opsteker zijn na zo’n seizoen.”

Je staat op vijftig doelpunten in tweeënhalf jaar bij Roda, gaat het echt zo makkelijk als dat het lijkt?

“Bij Roda ben ik voor het eerst in mijn carrière echt alles gaan spelen, waardoor ik een stuk meer minuten achter mijn naam heb. Dat heeft mij geholpen. Daardoor ben je ook gewoon fitter en gaat het uiteindelijk automatisch beter. Van mijn achttiende tot mijn 21ste heb ik vrijwel niet gevoetbald, ik zat vaak op de bank. Doordat ik nu veel speel, laat ik zien belangrijk te kunnen zijn voor een elftal. Ik ben blij dat Roda mij dit vertrouwen heeft gegeven, want daardoor heb ik mezelf kunnen ontwikkelen.”

Als je niet jezelf mag kiezen, wie zou je het Gouden Kampioensschild in de categorie ‘Beste Speler’ dan geven?

“Dat is een makkelijke vraag. Dan gun ik hem aan Emil (Hansson, red.). Dat is een jongen met wie ik heel lang heb gespeeld in de jeugd bij Feyenoord. Ik ben afgelopen zomer nog met hem op vakantie geweest naar Barcelona, dus het is toevallig dat we nu beiden genomineerd zijn. Hij heeft een goed seizoen gedraaid en is belangrijk geweest in het succes van Heracles Almelo, dus dan zou ik de prijs aan hem gunnen.”

In het huidige seizoen is de optie in je contract gelicht door Roda, zien we je volgend jaar nog terug bij de club?

“Daar denk ik natuurlijk veel over na op dit moment, want ik speel hier nu al ruim twee jaar. Het blijft een feit dat mijn contract nog een jaar doorloopt, maar ik heb voor mezelf wel bepaalde ambities. Uiteindelijk gaat het erom dat een eventuele transfer goed is voor mezelf, maar ook voor Roda. We zullen komende zomer zien wat er gaat gebeuren.”

Je hebt in de Keuken Kampioen Divisie een stuk meer gescoord dan in de Eredivisie, ben je gretig om het nu ook op het hoogste niveau te laten zien?

“Bij Feyenoord en RKC Waalwijk heb ik een mooi aantal wedstrijden in de Eredivisie kunnen spelen, maar voor mijn gevoel was ik nog te jong. Misschien was ik er nog niet klaar voor, om eerlijk te zijn. Inmiddels vind ik van mezelf dat ik me op een dusdanige manier heb ontwikkeld dat ik wel toe ben aan zo’n stap. Ik ben een stuk volwassener geworden en dat wil ik laten zien. Als je in twee seizoenen op rij meer dan twintig doelpunten hebt gemaakt is dat ook wel logisch, denk ik.”

Wat is iets in jouw spel dat je de komende jaren echt nog wil ontwikkelen?

“Ik ben geen grote spits die als een kapstok de bal lang vast kan houden, en dat ga ik ook niet meer worden. Ik ben de afgelopen twee jaar wel veel bezig geweest met mijn fysiek, daar wil ik nog steeds sterker in worden. Vooral als ik op een hoger niveau ook wil presteren is dat nodig. Toch ben ik tevreden met de progressie die ik op dat gebied heb geboekt. Ik zie mezelf daarin echt stappen zetten. Het is nu zaak om hard te blijven werken en deze discipline vast te houden. Dan komt dat wel goed.”

Vente staat na 97 wedstrijden voor Roda op vijftig doelpunten en zestien assists.

De afgelopen week stond volop in het teken van de zestiende landstitel van jouw jeugdliefde Feyenoord, heb je daar veel van meegekregen?

“Zeker, ik volg de club nog altijd. Ik krijg natuurlijk ook veel mee via mijn broer, die maandag nog op de Coolsingel stond. Helaas kon ik niet, maar ik heb de beelden wel op televisie gezien. Het blijft mooi om te zien hoe de club leeft en hoeveel mensen er op zo’n huldiging afkomen. Dat wist ik al door mijn eigen periode bij Feyenoord, maar bij zo'n kampioenschap besef je het net iets meer.”

Heb je de afgelopen dagen nog contact gehad met oud-teamgenoten?

“Eigenlijk heb ik alleen Orkun (Kökçü, red.) een felicitatie gestuurd, want veel van mijn teamgenoten van toen zijn al vertrokken. Er zijn natuurlijk een hoop nieuwe gasten in de huidige selectie van Feyenoord. Het is een geweldige prestatie die ze hebben neergezet, dat had ik aan het begin van dit seizoen niet verwacht. Ik denk dat niemand het ermee oneens is dat Feyenoord de terechte kampioen is.”

Droom je er nog van om ooit terug te keren in De Kuip?

“Natuurlijk zou dat mooi zijn, maar voor die tijd moet ik mezelf echt nog gaan ontwikkelen. Dan moet ik echt nog wat stappen zetten. Feyenoord is natuurlijk een hele mooie club. Ik kom zelf ook uit Rotterdam-Zuid, dus de club zit in mijn hart. Wie weet is het in de toekomst weer een optie, maar voor nu is dat nog heel ver weg. Ik heb mezelf nu prima laten zien in de Keuken Kampioen Divisie en ben voor mijn gevoel toe aan de volgende stap. Het is aan mij om dat te laten zien, dat ik nog genoeg ambities heb is duidelijk!”

Vente won met Feyenoord eenmaal de TOTO KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

Stemmen op de Beste Speler en Beste Keeper kan hier tot vrijdag 19 mei (20.00 uur). De trainers en aanvoerders van alle clubs uit de Keuken Kampioen Divisie kiezen het Beste Talent en de Beste Trainer van dit seizoen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Zie jij Dylan Vente komende zomer terugkeren in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk om te zien dat deze jongen het zo goed doet ondanks het feit dat hij bij Feyenoord niet slaagde. Mooi voor hem.

18 mei 2023 om 15:55

Nee joh, komt toch veel te kort. Graag iemand die beter is dan V Wolfswinkel. Ik hoop op Lammers.

18 mei 2023 om 18:09

Die heeft ook al een aantal jaar waardeloze statistieken. En wil Atalanta hem verkopen?

18 mei 2023 om 19:45

Maar daarvan hebben we in ieder geval gezien wat hij kan in de Eredivisie. Geen idee, ik neem toch aan dat hij zelf in ieder geval weer lekker wil voetballen.

18 mei 2023 om 20:37

Ze zijn bezig met ugalde vast leggen. Ik hoop dat van wolfswinkel uiteindelijk vertrekt. Heeft het niveau niet meer.

18 mei 2023 om 22:04

Ugalde moet toch 4 a 5 miljoen kosten?

Vente is al meerdere seizoenen het enige lichtpuntje bij Roda JC. Die moet lekker vertrekken.

19 mei 2023 om 12:58

Meerdere seizoenen klopt niet. Vorig seizoen was hij weliswaar ook één van de beteren, maar met Pflücke, Bouchouari, Emmers en in mindere mate ook nog Limbombe zeker niet "het enige lichtpuntje." Het halfjaar daarvoor, toen hij gehuurd was, scoorde hij nog niet zoveel en blonk hij ook nog niet echt uit. Ben het overigens wel eens dat het beter voor zijn carrière is om te vertrekken, dat heeft hij volledig verdiend.

Ik denk dat hij een mooie optie zou kunnen zijn voor NEC.

18 mei 2023 om 20:52

Asjeblieft niet. Als je als club vooruit wil moet je niet aankomen met een spits als Vente.

Bij Feyenoord kon je bij vlagen wel zien dat hij talent had, maar hij was gewoon nog te licht voor dat niveau en überhaupt de Eredivisie. Goed om toen de stap te maken naar een lagere club om er straks (hopelijk) weer een paar vooruit te doen en toch Eredivisie te gaan spelen.

18 mei 2023 om 17:12

Het ontbrak bij Feyenoord altijd aan wapens. Hij is natuurlijk best klein en verder had hij niet echt iets waarmee hij op dat niveau potten kon breken. Niet bijzonder snel, geen geweldige timing, geen geweldig schot, niet heel sterk (integendeel).

Zijn looplijnen waren prima, maar vanaf dat moment was het gewoon niet genoeg.

Het lijkt erop dat hij nu volwassener is geworden en wel zn doelpunten meepikt. Fijn, want het is een toffe gozer. En uiteraard familie van Leen.

18 mei 2023 om 17:36

Hoeveel spitsen breken nu echt in een keer door bij de top 3? Je staat constant tegen een muur op te beuken want in 15 van de 18 wedstrijden zakt de tegenstander in.

Brobbey lijkt de enige die daar in de afgelopen pak m beet 10 jaar in geslaagd is, maar die is bijzonder sterk voor zijn leeftijd. Misschien kun je Dolberg noemen, Malen, maar dat zijn niet echt klassieke nummers 9.

Je moet gewoon wat vlees op de botten hebben als je op nr. 9 staat. Of je moet een beetje als een omgevormde buitenspeler spelen.

18 mei 2023 om 18:06

Feye_88, lengte valt wel mee toch? Het was meer dat hij een te licht postuur had, weinig body om tegen ervaren verdedigers te strijden in een duel. Als je dan inderdaad op diverse andere onderdelen ook niet bovengemiddeld bent dan trek je aan het kortste eind zeker bij de top. Wat dat betreft mooi dat hij alsnog komt bovendrijven, ik ben wel benieuwd waar zijn top ligt. Niet dat ik denk dat hij terug kan naar Feyenoord, maar waar hun nu speelt en Feyenoord zitten nog een hoop andere clubs.

Ik zou hem wel in de aanval willen zien bij Vitesse. Club zonder aanvallers, waarbij hij de kans krijgt

Die gaat deze zomer een mooie stap maken. In dit ongelooflijk matig en vleugellam elftal van Roda is het een wereldprestatie dat hij alsnog 20 doelpunten heeft gemaakt. Als hij de spelers van vorig seizoen nog om zich heen zou hebben gehad, had hij er met gemak 30 ingelegd.

Vente lijkt me een goede optie voor clubs als Heerenveen of Sparta als die komende zomer op zoek moeten naar een nieuwe spits.

19 mei 2023 om 10:07

Denk je dat hij die stap aan kan? In mijn ogen komt hij namelijk echt te kort. Hij is niet bepaald snel, zijn techniek in de kleine ruimte is best matig, heeft geen vlammend afstandschot en is geen bovengemiddeld goede kopper.

In mijn ogen een gevalletje Muhren en Gladon. Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Dat in het achterhoofd houdende zou een De Graafschap of Volendam de perfecte club voor hem zijn denk ik.

19 mei 2023 om 12:59

Dan kan hij net zo goed blijven, van Roda naar De Graafschap is een stap opzij en zou ook niet weten hoe De Graafschap hem zou kunnen betalen.

19 mei 2023 om 13:15

Zou op basis van de ranglijst niet zeggen dat het een stap opzij is. Eerder een stapje naar onderen. Daarnaast is de Graafschap toch wat stabieler dan Roda.

19 mei 2023 om 14:23

Momentopname. 7 punten verschil, vorig jaar waren wij weer beter. Komend seizoen zal het gewoon weer gelijkwaardig zijn, zou niet weten op basis waarvan De Graafschap een betere selectie, meer stabiliteit (op wat voor manier) of wat dan ook zal hebben.

19 mei 2023 om 15:38

Op het feit dat ze recenter dan jullie ED hebben gespeeld. Stabieler bestuur, technische staf met meer ervaring. En minder dieptepunten dan Roda. Als je als Roda fan denkt dat jullie volgend seizoen gaan meedoen in de top 5, dan zal ik even die roze bril afzetten. Je mag blij zijn als je om playoffs meedoet. Bovenstaande zie ik de Graafschap eerder doen. Vorig jaar was het opvangen van het vertrek van sleutelspelers al lastig. Hoe gaat Roda met zijn bijzonder matige scouting het vertrek van je doelpuntenmaker opvangen? Op een paar sterkhouders van vorig jaar na, zie ik Roda voornamelijk toch elke keer weer gemiddelde eerste divisie spelers aantrekken. In ieder geval veel succes volgend jaar gewenst. Het valt voor jullie te hopen dat het aantal SCC niet te ver naar onderen daalt. De geluiden die je onder de supporters ziet vermoeden dit namelijk wel.

19 mei 2023 om 21:03

@ RJCK, nou dat denk ik niet. De Graafschap heeft toch best wel een aardig elftal. Het is er alleen niet helemaal uitgekomen dit seizoen. Daarnaast promoveren en degraderen ze met enige regelmaat. Kortom, als club zijn ze ook te groot voor t servet en te klein voor t tafellaken.
Een stap voorwaarts tov Roda is het iig zeker als je het mij vraagt.

20 mei 2023 om 11:19

Wat volgend seizoen is, weet niemand, ook niet bij de Graafschap. Bij Roda zitten beleidsmatig alles onervarenheid. Dat kan of wel dramatisch fout aflopen maar het kan ook opeens goed gaan. Dit seizoen is inderdaad dramatisch maar heeft ook te maken dat de beste 3 spelers spelers het heil elders zijn gaan zoeken. Bouchouari zelfs naar de eerste 5 wedstrijden begin dit seizoen. Dus is koffiedik kijken wat er komend seizoen gaat gebeuren, in positieve of in negatieve zin.

Indrukwekkende statistieken.. laten we het eens in perspectief plaatsen. Zaten 5 pingels bij, dus eigenlijk 15 goals in 37 wedstrijden. Als we inzoomen op de laatste 26 wedstrijden, zijn het maar 7 goals... (waarvan 4 goals tegen 'jong' teams). Aiaiaiai. Dat is niet al te best toch?

19 mei 2023 om 12:10

ja ik snap de ophemeling ook niet helemaal.
20 goals lijkt op papier leuk.. maar als je er een beetje serieus naar kijkt stelt het vrij weinig voor.
moet wel gezegd worden dat roda een armzalig team heeft. dus de kansen die hij krijgt lijkt hij wel af te maken.

Echt een kkd spits net als een Muhren. Komt tekort om echt mee te doen bij de eredivisie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren