Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Succescoach Thomas Letsch kan carrière in België vervolgen’

Laatste update:

Thomas Letsch is in beeld bij Standard Luik, zo meldt Het Laatste Nieuws weten. De trainer van Vitesse staat samen met Ronny Deila van New York City FC op de shortlist om vanaf volgend seizoen aan de slag te gaan bij de Luikenaren. Standard heeft sinds kort een nieuwe eigenaar die de link met Letsch verklaart. De Duitser heeft nog een contract bij Vitesse, maar zou door onzekerheid bij de club kunnen vertrekken.

De nieuwe eigenaar van Standard, investeringsgroep 777 Partners, heeft tevens het Italiaanse Genoa in hun portefeuille. Bij die club is Johannes Spors de technisch directeur. Eerder was Spors in dezelfde functie werkzaam bij Vitesse, waar hij Letsch binnenbracht. Standard is op zoek naar een nieuwe trainer nadat het in april Luka Elsner ontsloeg wegens een teleurstellend seizoen. Letsch is samen met Ronny Deila een belangrijke kandidaat voor de Walloniërs. Ondanks een doorlopend contract is het de vraag of de Duitse oefenmeester zijn verbintenis uit gaat dienen. Dat heeft voornamelijk te maken met de onzekere toekomst van de club.

Door de sancties tegen Rusland moest eigenaar Valeriy Oyf de club in de verkoop doen. Voordat er een nieuwe eigenaar is gevonden kan de club geen belangrijke beslissingen omtrent volgend seizoen maken, aangezien het budget en de situatie van de club tegen die tijd onduidelijk is. Hierdoor riskeert de club belangrijke schakels kwijt te raken zonder deze gaten op te kunnen vangen met adequate vervangers. Dit zou Letsch kunnen bewegen Vitesse te verlaten.

Sinds zijn komst in 2020 zorgde Letsch voor overwegend positieve resultaten bij de club uit Arnhem. Zo leidde hij Vitesse in zijn eerste volledige seizoen naar de bekerfinale, die verloren werd van Ajax (2-1). In de competitie eindigden de Arnhemmers op de vierde plek, die recht gaf op een ticket voor de Conference League. In het nieuwe Europese toernooi verraste Vitesse vriend en vijand door onder andere Tottenham Hotspur in de groepsfase uit te schakelen. Ook Rapid Wien werd uitgeschakeld in de volgende ronde, voordat finalist AS Roma onder leiding van José Mourinho Vitesse een halt toeriep. In de Eredivisie staat Vitesse op de zesde plek en is het zeker van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Standard Luik is de laatste jaren verre van stabiel. Potentie is er zeker nog. Maar de resultaten zijn heel matig als je het vergelijkt met wat jaren geleden

12 mei 2022 om 11:19

Welke potentie zie jij want ik als Standard fan zie het echt niet in de huidige kern. Daarnaast staat de club er financieel belabberd voor.

Ik hoop dat we met de nieuwe eigenaars opnieuw top 6 kunnen worden maar dan moet er nog heel wat werk verzet worden.

12 mei 2022 om 11:27

Potentie qua historie, jeugdopleiding, hinterland en aanhang is er zeker.

Gewoon een slapende reus à la Antwerp dat jarenlang was (wel nog een gradatie erger natuurlijk).

12 mei 2022 om 11:28

Als club hé, Bedoel niet per se de selectie etc. Ja hoop ik ook, Zou ook goed zijn voor het Belgische voetbal. De top zo breed mogelijk

12 mei 2022 om 11:28

Als ik me niet vergis heeft Standard altijd best een leuke jeugdopleiding gehad toch? Van een afstandje (ik kijk niet heel veel wedstrijden) lijken Raskin, Sissako, Tapsoba en Bastien allemaal best leuke en nog jonge spelers. Letsch heeft bij Vitesse wel bewezen jonge spelers echt op te kunnen werpen en ik vind de Luik selectie wel erg veel jeugd bevatten. ik zie de combinatie wel zitten als ik het zo bekijk

12 mei 2022 om 11:58

@lierse: ja, dat Standard een 'slapende reus' is dat weet ik goed genoeg. Probleem is dat er heel wat nodig zal zijn om het potentieel, dat er uiteraard is, wakker te maken.

Dat zie ik niet zo snel gebeuren en Standard heeft niet de traditie om trainers tijd te geven... Dus tegen dat Standard weer wat terug is, zijn we alweer 4 trainers verder.

Lijkt me op dit moment geen goeie stap voor Letsch.

12 mei 2022 om 12:10

Daar ben ik het mee eens hoor (zie mijn post hieronder) maar potentie is er ontegensprekelijk aanwezig in Luik. Gigantisch veel potentie zelfs.

12 mei 2022 om 11:32

Potentie? Luik en die hele regio is oude industrie, verarmde regio. Zie niet zoveel potentie eigenlijk?
Maar als Letsch graag wilt gaan, dan lekker laten gaan.

12 mei 2022 om 11:39

Qua aanhang een van de grootste clubs van België, een hondstrouwe aanhang, amper concurrentie in Wallonië en ook echt populair in Vlaanderen, een mooie geschiedenis en daarbovenop 1 van de beste jeugdopleidingen van België.

Meer dan genoeg potentie. Als we de stad zelf achterlaten is het gewoon in alle facetten een grotere versie van Antwerp.

12 mei 2022 om 12:17

Nouja, je moet ook een bedrijvige, kapitaalkrachtige regio hebben om aantrekkelijk te zijn lijkt me? Maar goed, ik weet het verder ook niet. Kan in dat geval wel een mooi project zijn voor Letsch, zeker gezien het feit dat (geloof ik) Standard altijd een goede jeugdopleiding had en Letsch zeker met jong talent goed kan werken.

Denk dat Letsch wel toe is aan een nieuwe stap. Hij heeft het maximale eruit gehaald ook Europees gezien. Aangezien Vitesse volgend seizoen ook met een bijna compleet nieuw elftal speelt, zou een nieuwe trainer voor een frisse wind kunnen zorgen. Er zijn meerdere opties:

Tomasson: Spreekt Nederlands, kent de cultuur en heeft het goed gedaan bij Malmo.
Dick Schreuder: Heeft in 6 maanden tijd echt wel bewezen een goede trainer te zijn bij PEC. Daarnaast al ervaring bij Vitesse en kent de meeste mensen binnen de organisatie.
Patrick Kluivert: Vitesse is een mooie club voor hem net onder de top.
Phillip Cocu: Oud-Vitessenaar en brengt ervaring met zich mee.

12 mei 2022 om 11:25

Patrick Kluivert? Op basis van wat?

12 mei 2022 om 11:26






12 mei 2022 om 11:28

Grote loopbaan als speler, kampioen geworden met Jong FC Twente, ruime ervaring als assistent , TD geweest bij PSG dus heeft een netwerk.

12 mei 2022 om 12:22

Ruime ervaring als assistent valt ook wel mee en een jaartje bij psg gewerkt. Zou echt niet weten waarom hij daar zou moeten gaan werken. Dick Schreuder vind ik dan wel een goede optie.

12 mei 2022 om 13:09

Toch drie jaar ervaring als assistent onder trainers als Louis van Gaal en Clarence Seedorf

12 mei 2022 om 11:30

Kluivert? Is hij überhaupt trainer? Tomasson ging toch al naar een andere club? ( ben even de naam kwijt, Volgens mij Heerenveen toch?)

12 mei 2022 om 11:32

Bundy, ik denk dat Tomasson al wel een stapje hoger mikt dan Vitesse met alle respect. Al doet hij het momenteel niet eens uitstekend halverwege het Zweedse seizoen met een 3e plek. Ik zie dat tomasson bij veel eredivisie clubs genoemd wordt maar die gaat toch alleen nog naar de top-4 in Nederland?

Kluivert vind ik altijd lastig te beoordelen. Waar heeft hij het nou echt goed gedaan.. Maargoed buiten Curacao ook nergens echt de kans gehad als hoofdcoach. Cocu en Schreuder zijn leuke opties! Ik zou zelf Schreuder serieus overwegen terug te halen.

Een levensgevaarlijke stap als trainer. Als je de persoon bent die het terug op het rechte pad krijgt dan ben je een held, maar de kans is veel groter dat je een van de vele trainers wordt die na een aantal maanden in dat slangennest verbrand de laan wordt uitgestuurd.

Ik zou er momenteel echt niet aan beginnen als veelbelovende trainer zoals Letsch.

Letsch heeft het goed gedaan bij ons cluppie. Vooral Europees was het genieten. Maar dit kalenderjaar is het huilen met de pet op in de competitie. Dit lijkt werkelijk nergens naar.

Dus vanuit dat oogpunt, misschien wel tijd voor een verfrissing in de staf. Oosting - Ultee - Jonk lijken mij prima opties als nieuwe coach. Hierboven zie ik Kluivert ook staan, nou dat zou op zich ook niet verkeerd zijn. Hoe dan ook, er moet iets gebeuren. Zeker daar de selectie afgeroomd wordt en de financiën beperkt zijn... Of moeten de beleidsbepalers wachten tot de overname rond is??

12 mei 2022 om 12:05

Wanneer heeft Letsch Newcastle getraind?

12 mei 2022 om 12:17

Moet jij dit niet in het Italiaans vragen?

12 mei 2022 om 13:48

Touché!

13 mei 2022 om 09:13

Woordje Frans er bij, chapeau!

12 mei 2022 om 12:19

Jonk zou ik graag zien, maar denk niet dat hij interesse heeft om 'zijn' Volendam voor Vitesse te verruilen. Ook Oosting zie ik graag terugkeren, net als Tomasson. Kluivert zou ook gaaf zijn, past wel bij Hollywood aan de Rijn. Geweldige naam natuurlijk en een van zijn zoons speelt bij Vitesse, toch?

12 mei 2022 om 23:46

Niet meer, maar heeft er inderdaad gespeeld.

Van den Brom weer terug naar Vitesse?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren