Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Studio Voetbal voert vanaf eind oktober ingrijpende wijziging door

Laatste update:

NOS Studio Voetbal gaat vanaf zondag 29 oktober uitzendingen maken met live publiek. Dat maakte presentator Sjoerd van Ramhorst afgelopen zondag bekend. Volgens Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport, wordt daarmee een langgekoesterde wens van de redactie vervuld.

Van Ramshorst nam zondag uitgebreid de tijd om het nieuws aan te kondigen. Daarvoor wendde hij zich tot tafelgast Pierre van Hooijdonk. "Pierre, over twee weken is het zover: Studio Voetbal met publiek! Het gaat echt gebeuren!"

Rafael Van der Vaart, die ook aan tafel zat, was hoorbaar in zijn nopjes met het plan: "Ik vind het fijn dat als ik een keer een grap maak, iemand lacht. Want ik ben een hele leuke tafelgast!"

Hoekman geeft in een reactie aan dat het plan al langer leeft onder de redactie. "We hebben de ruimte gecreëerd om dit te organiseren. Publiek kan bij zowel in interactie als in sfeer van toegevoegde waarde zijn. Voetbal kijken en erover praten doe je samen, nu ook iedere week bij Studio Voetbal."

Er werd tijdens afgelopen EK's en WK's al door de NOS geëxperimenteerd met het nieuwe format. In het zogeheten Studio Europa en Studio WK kreeg de omroep een dusdanig gevoel van 'samen naar voetbal kijken' dat er tot actie werd overgegaan.

Geïnteresseerden kunnen zich via deze link aanmelden om een uitzending bij te wonen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Steeds meer en meer richting het format van VI. Beter goed gejat, dan slecht bedacht.

16 oktober 2023 om 08:26

Nou dan moet van der Vaart zn blouse verder open doen en een lasbril opzetten en Pierre een jaren 70 snor en matje nemen. Dan zijn we er wel.

16 oktober 2023 om 09:49

Het zou wel werken 😉

16 oktober 2023 om 10:07

Wie gaat er nu naar de studio voor van Ramshorst, Pierre of Rafael....

16 oktober 2023 om 10:17

Nu alleen nog iemand die vd Vaart af en toe een klap geeft 😉

16 oktober 2023 om 12:49

@pieterpost Misschien wil Jan Boskamp ook wel aanschuiven bij deze voetbaltafel, een schaal bamischijven doet wonderen.

16 oktober 2023 om 08:44

Ja want een praatshow met publiek is verzonnen door VI.. dat gaat al jaren niet meer over voetbal.,;

16 oktober 2023 om 10:40

Ze hadden beter van BBC Match of the day kunnen jatten. Die doen veel betere analyses. Het gaat daar ook veel meer over het voetbal zelf ipv randzaken.

16 oktober 2023 om 10:48

Match of the day is meer de tegenhanger van de Eredivisie samenvattingen, niet de talkshow waarin van alles besproken wordt.Wel eens dat er daar veel meer diepgang en betere analyses zijn.

16 oktober 2023 om 11:44

Nee het is gewoon een combinatie van beide. En het analyse gedeelte zou je hier bij studiovoetbal kunnen doen.

16 oktober 2023 om 12:59

In Engeland valt ook veel meer te vertellen over het voetbal, mede doordat het voetbal daar voor velen bijna een levensstijl is en er veel historische clubs bestaan. Aan de voetbaltafel in Nederland gaan gesprekken en analyses over randzaken of over Ajax of Oranje. Afhankelijk van prestaties en vorm komen Feyenoord en PSV soms ook aan bod. We hebben nog geluk dat Mario Been geen vaste tafelgast is bij de NOS anders zou in iedere zin Feyenoord genoemd worden.

16 oktober 2023 om 13:41

Ik denk dat dat meer met de vaardigheden van de redactie hier te maken heeft. Hun creatiefste idee is om wel of geen publiek toe te voegen blijkbaar, of welke ene tafelgast er deze week moet komen. Wat beiden de inhoud niet verandert. Daarnaast hebben we hier op tv ook éã©n grote baantjescarousel met presentators en Bners waardoor je met deze talentloze presentator zit opgescheept.

Verder kan je het hier ook over buitenlandse wedstrijden hebben dus oneens dat je daar meer over voetbal kan vertellen. Ik denk daarnaast dat de meeste Ajacieden ook niet zitten te wachten op elke week weer een nieuw hoofdstuk Top3-randzaken ipv het uitlichten van voetballende talenten aan de hand van beelden bij niet top drie clubs bijvoorbeeld.

Gewoon wekelijks top drie/vijf wedstrijden uitlichten aangevuld met een of 2 opvallende wedstrijden van clubs daarbuiten en in buitenland of specifieke spelers is veel interessanter dan het huidige gelul.

Opzich prima, zolang het maar niet ten koste van de inhoud gaat en het niet alleen maar onderbroekenlol zoals bij vi wordt

16 oktober 2023 om 19:48



Mwa ik snap het wel. De mensen die echt puur voor inhoud komen ligt rond hun tijden al op bed, jongeren kijken amper nog TV dus die moet je echt triggeren, dus het moet ook deels entertainment zijn. Vergeet niet dat ze weinig concurrentie hebben op hun tijdstip en cijfers echt gewoon meevallen.

Overigens bediend Studio voetbal slechts een heel minimaal deel van de voetbalfans, namelijk Ajax, PSV en Feyenoord. Dat zie je ook terug in Afellay, VDV en Hooijdonk. Was dit een comercieel bedrijf als ESPN geweest snap ik dat, want dan zijn kijkcijfers nog heiliger. Maar dit is staatsomroep, belastinggeld en als je dan alleen over 3 van de 32 clubs wilt praten, bedien je helemaal niet het volk

Ben benieuwd of er serieus mensen gaan zitten. Daar is de tijd toch waardeloos voor op zondagavond? En zo populair is dit programma niet.

16 oktober 2023 om 08:40

Volgens mij zijn daar bureaus voor, die mensen leveren om bij een programma te gaan zitten? Krijgt de mensen die er gaan zitten ook nog een vergoeding voor.

16 oktober 2023 om 10:07

Nee hoor. Ik heb vrienden die ook regelmatig naar die shows gaan. Wij kunnen daar gewoon allemaal naartoe als we willen.

16 oktober 2023 om 10:49

Het is beide. Bij VI kun je je bijvoorbeeld zelf aanmelden maar er zijn ook TV programma's waar dit via een bureau gaat

16 oktober 2023 om 09:02

Hoe gek het format ook, er komen altijd mensen zitten. Mensen vinden het interessant en prima dat ze het doen. Met publiek geeft toch meer sfeer.

16 oktober 2023 om 10:39

Er staat "uitzendingen met live publiek". Niet dat het "live op zondagavond om 22.30" is.
Dus misschien is het met publiek maar niet om 22.30. We zullen het wel zien

Ik neem aan dat dit soort veranderingen doorgevoerd worden omdat de kijkcijfers slecht zijn en er (eindelijk) eens wat moet gebeuren om dat te veranderen? Live publiek werkt schijtlolligheid in de hand wat mij betreft (zoals bij het oude VI), dat lijkt me niet de weg naar betere kijkcijfers en een beter programma. Wellicht zouden ze wat aan de mensen kunnen doen die daar aan tafel mogen zitten? Niet meer aankomen met Pierre van Hooijdonk of die griezel Vermeulen, maar wellicht eens verder kijken dan de neus lang is.

Als je dan toch een format moet stelen, kijk dan naar het succes van Monday Night Football in plaats van naar VI..

16 oktober 2023 om 12:56

Arno Vermeulen gaat natuurlijk geen bezetting plannen waar hij zelf niet bij is.

16 oktober 2023 om 14:13

Hoe vol ben je dan van jezelf? Wat een nare maniertjes heb je dan, als je jezelf constant maar in zo'n programma zet.. Dan heb je echt een hoge pet van jezelf op, in het geval van Arno Vermeulen is dat volledig onterecht.

Oh aub doe dat nou niet. Het is bij vandaag inside altijd al zo ergerlijk die koppen erachter te zien die zichzelf dan een schermpje zien en dan overdreven in beeld willen komen. Elke keer als de persoon voor hen in beeld komt dan zie je die koppen opzij gaan en dan lachen omdat ze weer in beeld zijn. Die zijn alleen met zichzelf bezig in plaats van het gesprek aan tafel. Dat leidt af. Zeker als er 2 van die types naast elkaar zitten te ginnegappen. Je hoeft een ander format niet na te doen hè. Ach wat zeg ik… studio voetbal is zo saai dat de mensen waarschijnlijk half slapend op de achtergrond aanwezig zijn.

Ik ben meer fan van het format wat Voetbal International op hun youtube kanaal laten zien.
Inhoudelijk en in de diepte over voetbal en tactiek. In die TV shows moet alles snel en kort samengevat worden in 50 minuten. Dat is niet te doen als er 80 onderwerpen voorbij moeten komen.
Wytse van de Goot bij Rondo heeft er ook een handje van mensen af te kappen omdat er meerdere onderwerpen in het draaiboek staan. Als ik naar mijzelf kijk, dan wil ik juist dat het over het inhoudelijke gaat en meer de diepte in dan meerdere onderwerpen half kort samengevat behandelen.

16 oktober 2023 om 10:08

Maar Wytse moet dat doen in opdracht van de regisseur. Dat komt niet uit hemzelf. Ze hebben allemaal oortjes in hè.

16 oktober 2023 om 10:16

Ja dat ze een oortje hebben dat snap ik, maar je kunt als presentator ook een gevoel hebben bij een gesprek. Als je ziet dat het tot mooie tv leid of dat het inhoudelijk echt ergens over gaat doet dat de uitzending alleen maar goed.

Wie van dit kijkt hier nou echt naar? Je steekt toch niks op van dit soort gasten? Zal wel bij gebrek aan beter zijn ofzo..

16 oktober 2023 om 09:36

Sowieso. Heb je heel het weekend al voetbal op tv gehad. Elke wedstrijd wordt voor en nabesproken. En dan op de late zondagavond nog een keertje.

In het publiek zitten bij Studio Voetbal doet me een beetje denken aan een saaie college les op vrijdagmiddag. Je zit er bij in de hoop wat nuttige informatie te ontvangen, maar uiteindelijk vecht je meer tegen je slaap.

ESPN heeft dat "voetbalpraat" ofzoiets. Dat je dan 4 personen in een kader ziet, en die hebben het dan over voetbal etc. Is er iemand hier die daar naar kijkt? Ik vind dat er zo irritant uitzien. Liever Studio Voetbal met alleen tafelgasten, met publiek zal het er misschien wat gezelliger uitzien. Iig is het leuk voor de kijkers day zij er ook eens live bij kunnen zijn, even een uitjes en de deur uit.

16 oktober 2023 om 10:10

Ik luister voetbalpraat altijd als podcast als ik thuis van alles moet doen. Dat doe ik met meer van die dingen. Dat maakt het toch iets leuker dan op de bank zitten kijken.

16 oktober 2023 om 10:52

Ze hebben dan aan 4 vaste camera's genoeg en hoeven geen cameramensen en regie te hebben die continu van camera naar camera wisselt afhankelijk van wie er praat, daarom doen ze het op die manier. Overigens luistert het als podcast prima weg.

16 oktober 2023 om 13:05

Soccerfan en Dutchgio bedankt voor jullie reactie. Conclusie, jullie kijken ook niet slecht voor de kijkcijfers.

16 oktober 2023 om 15:09

Ze zullen ook cijfers van de podcast hebben, daar telt het wel mee.

16 oktober 2023 om 13:31

Leuk uitje om vervolgens 2 uur snachts thuis te komen en de volgende dag weer te werken

Ik kijk alleen nog Studio voetbal als praatprogramma, juist omdat ze wegblijven van die vermoeiende controverse om kijkers te trekken, maar ze gaan daar nu steeds meer naartoe. Gisteren ook weer met dat tenenkrommende begin. Vd Vaart had helemaal gelijk toen hij vroeg of ze een "spannende" uitzending proberen te maken op die manier. Laat dat goedkoop scoren lekker bij VI, dan hoef ik het niet te zien.

Maar die uitzendingen zijn vaak pas half 12 savonds afgelopen, wie gaat daar zolaat nog zitten en dan nog richting huis rijden? Wil je daar een keer zitten als iemand uit bv het Noorden en je bent 2 uur snachts thuis

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren