Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Strootman is net Busquets: hij valt niet op, maar is o zo belangrijk’

Laatste update:

Kevin Strootman lijkt weer helemaal terug. Zware knieblessures hielden de middenvelder bijna twee jaar aan de kant, maar de international is weer terug en zaterdag was hij tegen Udinese zelfs aanvoerder van AS Roma. Analyticus en oud-prof Ronald de Boer hield Strootman, net als eerder in de voorronde van de Champions League tegen FC Porto, goed in de gaten.

/

“Hij was in die wedstrijden erg aanwezig en wilde graag de bal hebben. Ik denk dat hij weer helemaal terug is”, aldus De Boer in gesprek met NU.nl. Volgens De Boer heeft Strootman alleen nog wat meer ritme nodig; het spelen van veel wedstrijden in korte tijd.

“Maar hij is een intelligente speler, hij zal in het veld niet snel gekke dingen doen”, concludeert De Boer. De analyticus verwacht dan ook dat Strootman ‘gewoon’ wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind maakt vrijdag zijn selectie bekend en De Boer verwacht dat Strootman gaat spelen. Hij vergelijkt hem met Sergio Busquets van Barcelona. “Dat is ook zo'n onderschatte speler die niet opvalt, maar o zo belangrijk is voor zijn elftal.”

Denk je dat Kevin Strootman dit seizoen blessurevrij blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sterker nog, ik denk dat (mocht Busquets ooit weggaan) Strootman een ideale vervanger is. Zijn verdedigende taken laat hij nooit vallen, hij is super belangrijk in positiespel, kijkt altijd vooruit voordat hij de bal ontvangt, kan de beuk erin gooien als nodig is en is, net als Busquets, gewoon een onwijs slimme speler.

Hij zit prima in Rome naar mijn idee, maar mocht er ooit een vacature komen op die positie, zou het me niet verbazen als hij op het lijstje staat.

23 augustus 2016 om 12:46

Ik snap je gedachte maar Strootman en Busquets schelen maar een kleine twee jaar, maar hij verdient eigenlijk wel een grote club als Roma.

Een jaar fit blijven en dan naar Man u, hij is zoals je zegt een perfecte spelverdeler voor het type voetbal van nu.

23 augustus 2016 om 12:52

Ik snap niet zo goed wat leeftijd te maken heeft met mijn stuk of wat je ermee bedoeld.

23 augustus 2016 om 13:02

Als Busquets op leeftijd is en aan vervanging toe dan is Strootman maar twee jaar jonger en niet direct een logische vervanger meer. Zoiets bedoeld hij denk ik.

23 augustus 2016 om 13:02

Avec gaat ervanuit dat Busquets, met zijn 28 jaar, nog wel even door voetbalt bij Barcelona, wellicht tot het einde van zijn loopbaan. Stel dat hij op zijn 32'ste stopt of vertrekt dan is Strootman dus ook al 30 en zal de interesse van Barcelona ook geslonken zijn, mits deze er is.

23 augustus 2016 om 13:02

Hij bedoelt dat als busquets 33 is strootman ook op zijn einde zit en hij zijn plek dus moeilijk kan overnemen. Maar als je het hebt over transfers dan denk ik niet dat busquets ooit weggaat

23 augustus 2016 om 13:03

Ik bedoel te zeggen dat tegen de tijd dat Busguets stop of weggaat Strootman waarschijnlijk ook al 31 of 32 is. Dan zal barca hem niet meer halen als vervanger neem ik aan.

23 augustus 2016 om 14:34

Nee nee. Liever Veratti op die positie. Strootman leuk en aardig maar kan toch niet mee jn het snelle positie spel van Barca dunkt me

24 augustus 2016 om 08:24

Oh op die fiets...ja, zo kan die ook weggaan. Had ik niet eens over nagedacht.
Ik bedoelde meer dat als Busquets een keer denkt, het is leuk geweest in Spanje, ik ga naar de PL nu ik nog jong ben. Dus ik dacht meer aan binnen nu en 2 jaar.

Ik snap hem nu, ik misleidde mijzelf

24 augustus 2016 om 08:26

Strootman kan volgens mij prima mee in dat spel. Hij doet alles waar mogelijk 1 keer raken, speelt zuiver in, op de juiste snelheid en in de loop. Heeft ook voor medespelers om hem heen en ziet tegelijkertijd ook de dieptste.

Ik denk echt dat hij dat hij prima daarbij past.

23 augustus 2016 om 15:35

Normaliter verwacht ik van spelers geen langdurige loyaliteit naar clubs toe. Als ze een mooie kans krijgen dan moeten ze die gewoon grijpen.

Maar bij Strootman twijfel ik een beetje. Roma heeft hem zo ontzettend goed opgevangen tijdens een carrière-bedreigende blessure, dat ik me kan voorstellen dat Strootman daar nooit meer weg wil.

23 augustus 2016 om 19:43

Ik vind strootman iets te roekeloos om het spel net Busquets te verdelen, maar ik snap je punt.

Eens met de Boer en ik verwacht Kevin ook als verdedigende middenvelder in de basis van Oranje, met Jorrit Hendrix als zijn eerste backup voor die positie.

23 augustus 2016 om 12:41

Laat Hendrix eerst maar eens een constant seizoen draaien. En belangrijker nog voor Strootman dat hij dit seizoen door komt zonder langdurige blessures.

23 augustus 2016 om 12:46

Eens, dat Hendrix nog moet groeien, maar ik verwacht hem over een jaar of 2 als vaste waarde in het NL elftal als verdedigende middenvelder. Die potentie heeft hij. Zeker als volgend seizoen Guardado vertrekt en hij bij psv vast in de basis staat op die positie.

23 augustus 2016 om 13:07

Hendrix is zeker een talent maar op 6 hebben we andere opties die verder zijn. Bijvoorbeeld Clasie is op dit moment echt wel een stuk verder en ik denk dat De roon dat ook is, die verdient wat mij betreft ook een kans.

23 augustus 2016 om 13:33

Clasie speelt bij Southampton ook tussen bank en basis en heeft nog niet veel laten zien bij zowel Southampton als in Oranje. Zo'n zekerheid is Clasie ook zeker niet. Ik heb persoonlijk meer vertrouwen in Jorrit Hendrix over een langer termijn, dan Jordy Clasie. Strootman loopt momenteel ver voor op beide spelers.

23 augustus 2016 om 12:50

Haha Hendrix. Laat hem eerst maar eens een basisplaats veroveren en een bepalende speler worden bij zijn club. Dan praten we verder. Er worden al genoeg spelers die nog niets bewezen hebben zomaar opgeroepen. Tete, Fosu Mensah, Ramselaar etc. En spelers die honderden wedstrijden hebben gedpeeld worden constant genegeerd. Je moet een plekje wel verdienen vind ik. Het wordt de zogenaamde nieuwe lichting vaak veel te makkelijk gemaakt.

23 augustus 2016 om 13:43

Maar welke spelers worden volgens jou dan genegeerd, die beter presteren dan spelers die er wel bij zitten. Mij zeggen die 100 wedstrijden niet veel, want dan kun je net zo goed Diederik Boer op doel zetten, die heeft er een stuk meer dan 100 gespeeld.

23 augustus 2016 om 15:14

Ja want Tete, Dijks, Riedewald enzo waren allemaal bepalend voor hun club toen ze werden opgeroepen en voor de leeuwen werden gegooid? Doe aub niet zo zuur man.

23 augustus 2016 om 16:47

Keizer, als je verder had gelezen dan de eerste regel dan had je gezien dat hij Tete zelf ook noemt als speler die te vroeg is opgeroepen. Dus haal even adem voor je reageert.

Nesta heeft gewoon gelijk over Hendrix. Bij Tete was er nog het excuus dat alle vaste rechtsbacks verschrikkelijk uit vorm waren (of geblesseerd), maar op het middenveld zijn er zat spelers die in vorm en fit zijn, en langer stabiel hebben gepresteerd. Dus dan is het nu nog te vroeg voor Hendrix.

We hebben het hier trouwens over de reservebank. Maar wie in de basis? Wat mij betreft Strootman, Propper en Wijnaldum. Met Van Ginkel, Clasie, Klaassen erachter. Bazoer op dit moment echt niet goed genoeg, Hendrix nog erg vroeg.

Ronald de Boer is wel weer bezig deze ochtend.

Hij wordt zeker opgeroepen en zal zeker gaan spelen. Daarnaast komt nog een verdedigende en een aanvallende middenvelder. Hij is een van de 7 spelers die zeker in Oranje zullen komen. Als ik Blind goed begrepen heb zijn er nog een paar twijfelgevallen: Sneijder, Wijnaldum, Propper of Klaassen voor het middenveld. Achterin Willems of van Dijk, afhankelijk van de plaats waar Daley speelt, die ook zeker is van een basisplaats, net als Bruma. Rechtsback is Tete of Veltman. Blind kan ook nog de verdedigende middenvelder worden met als concurrenten Bazoer, Riedewald en Hendrix. Voorin zal hij spelen met Janssen en Promes, Robben, mits fit. Voor de eventuele plaats voorin komen anders Depay en el Ghazi in aanmerking. Cillessen zal zeker nu hij naar Barcelona gaat de eerste keeper blijven.

23 augustus 2016 om 13:00

Ajax-brilletje op? Tete, Veltman, Riedewald, Bazoer en El Ghazi verdienen het nu zeker niet om opgeroepen te worden. Nu kijkt Blind ook door z'n Ajax-bril normaal gesproken, dus gelijk kan je wel hebben. Het lijkt me dat Cillessen zijn basisplek nu kwijt is, maar opgeroepen wordt hij natuurlijk nog wel, hoewel Steek, Krul en Zoet mijn voorkeur zouden hebben.

De ideale opstelling voor oranje lijkt me nu:
Zoet - Janmaat, Bruma, Blind/Van Dijk, Willems/Van Aanholt - Strootman, Sneijder, Wijnaldum - Promes, Janssen, .... (geen idee, niemand goed genoeg eigenlijk)
We zouden ook een 5-3-2 kunnen doen, komen veel spelers goed tot hun recht:
Zoet - Janmaat/Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind, Van Aanholt - Strootman, Sneijder, Wijnaldum - Promes, Janssen.
Ideaal omdat we onze goede CV's kunnen opstellen, en omdat hierdoor onze goede aanvallende backs lekker kunnen aanvallen, en Promes het beste is in een 2-spitsen-systeem.
Sorry voor mijn onoverzichtelijke post, op de app getypt.

23 augustus 2016 om 13:12

Van mij mag Oranje ook best van 4-3-3 afstappen; we hebben niet genoeg goede vleugelaanvallers, in mijn ogen. Echter was het probleem onder Blind dat de afspraken bij 5-3-2 onduidelijk waren, waardoor het elftal schutterde.

Ik denk dat Oranje de spelers heeft voor een 4-4-2 met ruit op het middenveld. En de middenvelder met de punt naar achteren, kan ook zorgen voor 5-3-2. De backs kunnen in elk geval hoog spelen.

ON: Strootman is een onmisbare schakel in Oranje en wellicht ook voor Roma, zoals ik denk dat Busquets dat is voor Barcelona en Spanje.

Zoet
Veltman
Bruma
Van Dijk
Willems
Blind
Propper
Strootman
Wijnaldum
Robben
Janssen
23 augustus 2016 om 13:12

Die 5-3-2 kan echt alleen met Karsdorp of Janmaat. Als je 5-3-2 gaat spelen met Tete of Veltman dan gebruik je de hele rechterkant niet om aan te vallen en dan creëer je helemaal niks in een wedstrijd. Mag hopen dat Blind dit ook gezien heeft de eerste helft tegen Frankrijk, want dit verliep echt rampzalig.

23 augustus 2016 om 13:16

Wat denk je van de Vrij? Gewoon de beste verdediger die we hebben mits fit.

23 augustus 2016 om 13:45

5-3-2 kan wel met Tete of Veltman, maar die moeten dan op de centrale plek gezet worden. Zet er een grote speler langs en Tete zijn gebrek is ook opgelost. Zijn tackle is echter heerlijk om te zien.

23 augustus 2016 om 14:18

Mee eens. Tete rechts in een centraal blok van drie verdedigers. De Vrij midden-centraal en, bij nader inzien, Kongolo links-centraal wellicht.

23 augustus 2016 om 16:38

@Orgullo: Ik ben het helemaal met je eens: als De Vrij, die nu eindelijk weer speelt, weer helemaal in topvorm steekt, is hij de beste verdediger van dit Nederland. Ik had het met mijn opstelling over de komende wedstrijden van Nederland. De Vrij is volgens mij nog niet opgenomen in de voorselectie, en dat is ook goed, want hij moet rustig aan doen zo na zijn blessure en niet overbelast worden.
@IkRoepOokEensWa:
Ik ben ook gek op de jonge talentvolle verdedigers die Tete en Kongolo zijn, maar gasten als Bruma, Van Dijk, De Vrij (fit) en Blind zijn gewoon een stuk verder dan die twee. Tete moet ook aan spelen blijven toekomen. Wat dat betreft zitten we met Oranje helemaal goed qua centrale verdedigers, met ook nog een Hoedt die flinke stappen maakt, Fosu-Mensah met veel talent, en gasten als BMI, Veltman en Letschert achter de hand. Nu ook Janssen zich manifesteert bij Tottenham, zijn de problemen die leken te ontstaan bij Oranje de laatste jaren (CV en spitspositie) helemaal opgelost. Het nieuwe probleem is nu de vleugels.

23 augustus 2016 om 16:54

@stark, hoe speelt Janmaat nu? Dat was een tijd echt drama, maar ik heb al een tijd niks van hem gezien. Als hij in vorm is dan staat hij nu inderdaad zeker voor Tete. Al ben ik wel fan van de echt verdedigende kwaliteiten van Tete. Ik hoef geen stoomtrein langs de lijn als de verdedigende kwaliteiten niet op orde zijn.

Op de stippellijn moet Robben, mits fit. En anders vind ik 4-4-2 ook wel een goed idee. Depay is het nu niet. Maar was het niet Berghuis die een goede interland speelde voor de zomer? Goede klik met Janssen. Het is wat pril allemaal, maar als het werkt... Locadia kan ook nog.

De Vrij sowieso erbij, maar Bruma is me in heel positieve zin opgevallen het laatste jaar. Ik heb daar lang weinig vertrouwen in gehad, maar die was soms gewoon de beste in een verder dramatisch elftal.

24 augustus 2016 om 22:46

@edo
Beetje late reactie.. maar goed.

Janmaat speelt prima in Engeland, maar goed, zoals jij al zegt is hij verdedigend niet zo sterk. In de kwalificatiepoule heeft Oranje dat denk ik toch vooral nodig, en heb je toch vrij weinig aan een Tete op de rechtsback. In mijn ogen is Janmaat gewoon nog steeds de eerste keuze.

Mijn ideale opstelling voor de volgende interland in 5-3-2/3-5-2, maar 4-3-3 zal in de praktijk beter werken omdat de spelers elkaar dan beter begrijpen.

Zoet
Bruma
Van Dijk
Blind
Janmaat
Strootman
Wijnaldum
Van Aanholt
Sneijder
Promes
Janssen

Robben en Sneijder zijn natuurlijk bijzondere spelers en voorbeelden voor de jeugd, maar Strootman is toch de geboren leider van Oranje. In zijn jonge jaren nog opvliegerig, maar inmiddels kalm en heeft van nature die uitstraling die je als team sterker maakt

Lekker in Rome blijven kev! Is na de Romeinse jongens de aanvoerder en wordt op handen gedragen bij deze prachtige club!! Daje Kevin!

Strootman gaat een onmisbare schakel worden bij zowel Roma als Oranje. Hij is een geweldige controlleur en zoekt bijna altijd een aanvallende oplossing. Strootman verdient het om aanvoerder van Oranje te zijn en van Roma te worden (als Totti en De Rossi stoppen/vertrekken).

Ik lees hier veel discussies over het NL-elftal en heb hier ook wel iets over te zeggen.
We moeten eens afstappen van 433 en misschien 4231 of 442 gaan spelen. Je moet als Nederland zijnde niet meer proberen het spel te maken, maar om te vechten voor elke bal en in de omschakeling gevaarlijk te worden. Met Janssen heb je al een uitstekende spits in huis en Strootman kan het Italiaanse temperament overbrengen op de groep. Daarom zie ik in Strootman een belangrijke schakel in Oranje.

23 augustus 2016 om 15:25

Wie onderschat Busquets nog?

23 augustus 2016 om 15:39

Niemand eigenlijk. Busquets is een van de belangrijkste spelers van Barcelona. Hij krijgt niet de aandacht vanwege goals, maar de rust die hij uitstraalt en de geweldige pass.

23 augustus 2016 om 17:00

Vechten voor elke bal is inderdaad op dit moment waar het om gaat. Het EK was daar een mooi voorbeeld van. Dat is waar Nederland nu eerst weer een been in bij moet trekken. Met inderdaad Janssen als voortrekker. Even geen Depays meer, maar keihard werkende bikkels. Je zag het op de OS ook bij de volleybalsters: helaas net te vroeg verloren, maar die vochten echt voor elke onmogelijke bal. Opzwepend en inspirerend om te zien, en goed voor de teamspirit.

Weinig mensen meer die een half jaar geleden om het hardst riepen dat Strootman nooit meer op niveau zou komen. En ook geen mensen meer die hem sowieso al een 'overschatte speler' vonden.

De glas-half-leeg-types hebben weer eens ongelijk gekregen. Hij is alweer aanvoerder en hij is nog niet eens op het niveau waar hij zelf denkt te kunnen komen.

En als ik hem zou zijn, zou ik lekker bij Roma blijven. Die club heeft hem zo enorm goed gesteund tijdens zijn blessure, echt fantastisch. Ik heb niks met Italiaans voetbal maar ben er zowaar een beetje Roma-fan door geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren