Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Strootman: ‘Ik ben geen ‘Calimero’, maar er was dan wel naar mij gewezen’

Laatste update:

Kevin Strootman zat in de voorgaande interlands in de Nations League tegen Frankrijk en Duitsland negentig minuten op de bank, maar verscheen dinsdagavond in de vriendschappelijke ontmoeting met België weer eens aan de aftrap. De middenvelder van Olympique Marseille werd ruim een kwartier voor tijd naar de kant gehaald en keek met een goed gevoel terug op het 1-1 gelijkspel in Brussel.

“Ik denk dat het wel redelijk ging”, aldus Strootman na afloop van de remise, geciteerd door het ANP. “Maar het kan altijd beter natuurlijk. Het was gelukkig niet slecht. Ik ben geen ‘Calimero’, maar dan hadden de mensen wel weer naar mij staan wijzen. En dat mag ook als het niet goed is.”

Strootman en Oranje waren de afgelopen jaren vaak geen gelukkige combinatie, erkent ook de speler zelf. “Het was soms niet goed”, weet Strootman. “En dat terwijl ik bij mijn club wel een goed niveau haalde.” In het Nederlands elftal gaf Koeman de voorkeur aan spelers als Davy Pröpper en Frenkie de Jong. “Als je dan weer een kans krijgt zoals nu tegen de Belgen, dan moet je er staan. Het kan nog veel beter, maar onder deze bondscoach staat het elftal beter. We werken nog net zo hard en maken nog net zo veel kilometers. Maar we boeken betere resultaten omdat we dichter bij elkaar spelen.”

Koeman ging voorafgaand aan het duel in op de situatie van Strootman: “Strootman is een belangrijke speler, maar Frenkie de Jong is snel gekomen. De Jong toonde aan dat hij in de basis moest staan”, zei de bondscoach tegenover de NOS. “Het zou slecht zijn als je maar op elf spelers vertrouwt.”

Kevin Strootman verdient een vaste basisplaats in Oranje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond hem best prima spelen gisteren. Ik denk wel dat het een belangrijke speler is binnen een groep. Speler die al wat ouder Is, ervaring heeft, en volgens mij ook absoluut niet moeilijk gaat doen als hij even niet speelt. Helaas waren de verwachtingen van hem 5-6 jaar geleden erg hoog waardoor hij deze door blessures nooit heeft waargemaakt.

17 oktober 2018 om 09:19

Gisteren idd prima. Maar dat hij er naast is komen te staan is volledig terecht. In oranje zelden een voldoende en heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Nl verloor van Zweden met een assist op Berg. Cruciaal puntverlies.

17 oktober 2018 om 10:14

Strootman en Wijnaldum zijn eigenlijk een lange tijd verkracht bij oranje. Het zijn allebei geen verdedigende middenvelders. Strootman heeft zijn hele carriëre een breker naast hem gehad. Van Bommel tot de Rossi en nu Gustavo. Blind en Hiddink faalden hopeloos komt het eigenlijk op neer.

17 oktober 2018 om 09:28

Best prima?
Hij was misschien wel 1 van onze beste gisteren.
Het is niet altijd een opvallende speler maar gisteren heel belangrijk!

Maar hij heeft natuurlijk niks te klagen/zeuren over dat hij op de bank kwam. hij heeft gewoon te vaak zijn niveau niet gehaald bij Oranje. Maar dat hebben meer van onze spelers niet gedaan, dus verdient zeker nog wel een kans.

17 oktober 2018 om 09:41

Verdient zeker een kans om op de bank te zitten inderdaad. Strootman zorgt voor de nodige vertraging op het middenveld waardoor Wijnaldum veel minder gaat spelen. Frenkie zorgt voor veel meer diepgang en snelheid dat moet je toch ook gezien hebben?

17 oktober 2018 om 10:37

Strootman zorgt voor gigantisch veel vertraging op het middenveld, niet de nodige.
Dat is me gisteren direct weer meerdere keren opgevallen met dat trage gesjok van hem.

Blind en Strootman eruit en het zal een stuk sneller en beter draaien.

17 oktober 2018 om 10:41

Met blind en strootman in de basis en ook nog samen op het middenveld. Pfff had ik gelijk al geen zin meer om te kijken. Na 20 min ook maar weggedrukt want ze lieten beide zien waar ze goed in zijn. Balletje terug en langzaam spelen.

17 oktober 2018 om 13:02

Volkomen mee eens. Is absoluut geen toegevoegde waarde meer. Bied zichzelf net zoals als Frenkie de Jong vaak aan bij de laatste linie om vervolgens tikkie breed of terug te kaatsten daar waar Frenkie de oplossing naar voren zoekt.

Zelfs Blind, die door de meeste verguist wordt, zoekt veel meer en sneller de oplossing naar voren.

Strootman haalt de snelheid volledig uit de opbouw. Hij heeft gisteren heeft met z'n inzet bij fysiek duels nog het 1 het ander gecamoufleerd. Maar het is tijd voor de nieuwe aanwas.

Hij maakte gisteren weinig grote fouten, maar deed naar mijn mening ook weinig wat er echt boven uitstak of opviel. Frenkie de Jong, die diepgang brengt en het spel steeds weer versnelt, heb ik wel heel erg gemist.
Zoals ik er meer miste. Maar ik was sowieso niet erg blij met het nivo van deze wedstrijd.

17 oktober 2018 om 13:22

Al het gevaar van Belgie kwam via ''onze'' linker kant. De kant waar Strootman en Ake stonden. Vond hem helemaal het eerste 20 minuten er niet best uitzien waar 2 kansen uit kwamen en vooral twijfelend aan de bal. Wat ergens ook wel logisch is als je je niveau nooit haalt in NL elftal. De verslaggever vond hem erg goed voetballen...net als dat ie het opstootje van Depay- Witsel afdeed als schouderduw van Witsel (bleek gewoon dat Witsel licht natrapte)

Zijn beste interland in jaren! En voor het eerst diepgang. Zo hoort. Hij is wakker geschud. Eindelijk! Maar het is te laat. Er zijn nu betere spelers.

Strootman speelde prima gisteren. Wellicht ook getergt dat hij zijn basisplaats kwijt is. Is alleen maar mooi om te zien dat we een bredere selectie qua niveau aan het vormen zijn. Met name defensief en op het middenveld. Een spits is wat ontbreekt, maar Memphis vangt dat probleem in zijn eentje op. Wat een klasbak gisteren.
En jeetje wat zijn er veel mensen die Groeneveld een hoog cijfer geven omdat hij scoorde na een sublieme assist van Memphis. Groeneveld was gisteren toch de koning van het balverlies.
Dat Alderweireld en Witsel geen geel hadden gekregen vond ik een blamage, net als de commentator. Het leek wel alsof Nederland veruit de onderliggende partij was en Hazard werd de hemel in geprezen en tot koning verheven, terwijl Memphis voor veel meer dreiging zorgde dan hij. Memphis had alleen éã©n keer moeten scoren in de eerste helft. Een op een met de keeper, hetgeen Snoeks als een half kansje zag, terwijl hij even later een halve kans van Hazard (daar waar Akã© uitstekend het doel verkleinde zei dat het 2-1 had moeten zijn. Het mag wel iets chauvinistischer. Ook toen Witsel doorhaalde op Memphis (natrappen) zei hij iets als dat hij zich niet moest aanstellen vanwege een duwtje.
De defensie (inclusief doelman) stond gisteren als een huis, het tegendoelpunt was een halve mogelijkheid gezien het aantal mensen dat tussen Dries en het doel stonden. Alleen begin tweede helft kreeg Belgiã« een dot van een kans.

17 oktober 2018 om 13:02

Leuk verhaal maar dat met dat aanstellen om een duwtje was juist gericht op Witsel die Memphis nog een trap nagaf nadat de bal al weg was. Memphis duwde hem vervolgens in de rug, daarna ging Witsel verhaal halen.

17 oktober 2018 om 13:21

Het ging zich mij erom dat hij het natrappen zelfs na de herhaling niet zag.

17 oktober 2018 om 13:23

Witsel trapte na bij Memphis, hoe zacht het ook is, het was wel bewust. Dat de verslaggever het afdeed als schouderduw, zegt mij dat ie het simpelweg niet gezien heeft...zelfs in de slomo niet. Waardeloze commentator btw

17 oktober 2018 om 13:29

Precies dat! Dat wilde ik daar ook mee zeggen. Commentaar was weer bedroevend en ik mis chauvinisme. Dat is geen vereiste, maar ik vind het wel prettig als de commentator op onze hand is en niet de tegenstander de hemel in prijst. Memphis was gisteren de beste man op het veld, niet Hazard.

Ik denk niet dat Strootman ooit het niveau haalt van voor zijn blessure(s)

En ik denk dat hij op den duur voorbij wordt gestreefd door de jonkies

Helaas, thats life...

Te veel eer. Hij is al voorbij gestreefd !
Die twee of drie prima passes gisteren kunnen niet verhullen dat hij ook een van de spelers was waardoor het spel vertraagde.
Er was toch echt wel heel veel verschil met het team dat tegen de Duitsers speelde. Doordat België ook met een b-team speelde viel dat minder op.
Wat vooral storend was dat de drang naar voren vaak ontbrak. Daardoor ging Memphis steeds vaker de bal achterin halen. Gevolg was wel dat hij daardoor vaak voorin ontbrak.
Ik ben nog steeds verbaasd over de erg lovende beoordeling van de match van gisteren. De Belgische krant Het Laatste Nieuws, die het toch grotendeels een wat zouteloze vertoning vond, kan ik beter volgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren