Strafschop Kane voorkomt uitschakeling Tottenham

Tottenham Hotspur en Leicester City moeten op herhaling in de derde ronde van de FA Cup. Het team van Claudio Ranieri stevende op een 1-2 overwinning af, maar door een rake strafschop van Harry Kane werd het toch nog 2-2 op White Hart Lane. Bij de Londenaren stond Michel Vorm op doel.

/

Tottenham domineerde vrijwel de hele eerste helft, maar ging toch met een gelijke stand rusten. De eerste kans was meteen raak geweest voor the Spurs: na negen minuten kreeg Kasper Schmeichel een hard schot van Nacer Chadli niet onder controle, waarna Christian Eriksen met een rebound voor de 1-0 kon zorgen. Leicester, zonder de geblesseerde sensatiespits Jamie Vardy, kwam er amper aan te pas. Toch werd het na nog geen twintig minuten voetballen gelijk op White Hart Lane.

Marcin Wasilewski won bij een hoekschop het duel van Toby Alderweireld en vond met zijn kopbal de verre hoek: 1-1. Het was het eerste officiële doelpunt van Leicester in 308 minuten. Tottenham bleef ondanks de gelijkmaker het balletje rustig rondspelen en Leicester miste duidelijk de impulsen van Vardy. The Foxes hielden echter stand en kwamen een minuut na rust zelfs op 1-2: Shinji Okazaki schoot eerst op Vorm, maar trof in de rebound via de paal wel doel.

/

Tottenham was niet van plan om zich bij de onverwachte en onverdiende achterstand neer te leggen, maar veel grote kansen creëerde menniet. Nacer Chadli besloot in de handen van Schmeichel, een hakballetje van Eriksen ging voorlangs, Alderweireld mikte over en Schmeichel dook een knal van Nabil Bentaleb uit de hoek. Mauricio Pochettino hoopte met Kane, die na 65 minuten inviel, nog wat te kunnen forceren, en dat lukte. Na een handsbal mocht de Engelsman na 89 minuten aanleggen vanaf elf meter en hij faalde niet: 2-2.

Een terecht gelijkspel?

1
2

Absoluut geen strafschop als je t mij vraagt

10 januari 2016 om 19:08

Tuurlijk is dit een penalty. Hij strekt zn arm zelfs waarna die de bal raakt. Dat er geen opzet is maakt niets uit. Zn arm gaat duidelijk naar de bal, dus een 100% penalty. Dat die malloten bij Match of the day dit geen penalty vinden doet er niks aan af.

10 januari 2016 om 19:27

Kom op zeg , hij wist geen eens waar de bal was, puur ongeluk. Maar goed de scheidsrechter moet snel beslissen en wij kijken 20x de herhaling, dus is natuurlijk lastig , maar in mijn ogen , absoluut geen pingel

10 januari 2016 om 21:20

Hoe kan zijn arm naar de bal gaan als hij de bal totaal niet ziet aankomen? Ik weet niet wat de regels precies zijn, maar deze jongen had geen flauw idee van wat er gebeurde. Heel jammer dat het zo toch nog gelijk wordt.

10 januari 2016 om 22:04

Het boeit niet of het opzettelijk is of niet, hands is hands. Als jij de bal zo raakt is het gewoon hands. Enige minpunt aan zoiets is dat scheidsrechters dan vaak een gele kaart geven, terwijl dat alleen nodig is als het opzettelijk is.

Zware beslissing die penalty, het was i.i.g. niet met opzet en in mijn ogen geen strafschop maar dat is zeer moeilijk in te schatten voor de ref. Misschien dat Vardy en Mahrez iets kunnen forceren thuis, ik neem aan dat die wel spelen dan.

De actie voorafgaand bij het tweede doelpunt was wel een lekkere haha, verdediging wist het effe niet meer.

Leicester is genaaid door de scheids, hij kon nooit zien of de bal werd aangeraakt met de hand en er zat geen enkele opzet bij.

10 januari 2016 om 20:54

In de eerste helft had Spurs al een penal moeten hebben toen Onomah naar de grond werd getrokken.

11 januari 2016 om 01:10

Hij viel buiten de 16

Triest. Hoe kan dit nou een strafschop zijn..

10 januari 2016 om 21:50

Volgens weten sommige mensen de regels niet, maakt helemaalniks uit of er opzet in het spel is!! Het gaat erom dat je met je armen de bal niet mag raken. Opzet of geen opzet is er contact tussen arm/hand en de bal is het gewoon hands. Heel lullig maar dat zijn de regels.

10 januari 2016 om 22:27

Dat de regels zo in elkaar zitten maakt het nog niet eerlijk of juist... Opzettelijk hands is hands, dit is gewoon onzin... om op zo'n manier een replay te krijgen is gewoon treurig.. Los van het feit (nu heb ik maar delen van de wedstrijd gezien, dus vergeef me als ik het fout heb) dat Spurs de wedstrijd best wel leek te domineren.

Ongelooflijk dat Leicester met zo weinig balbezit iedere keer toch een goed resultaat kan behalen. Spurs verdiende de overwinning wel maar nu mag je nog gelukkig zijn met een gelijkspel.

10 januari 2016 om 18:57

Hoezo is goed verdedigen en kansen benutten ineens minder dan meer balbezit hebben? Leicester verdiende gewoon om de 1-2 vast te houden.

10 januari 2016 om 19:00

Al wint Tottenham met 4-0 nog steeds vind jij het onverdiend dus hou op met die flauwekul..

10 januari 2016 om 19:02

Heb de wedstrijd gezien en leuk dat mensen leicester een sprookje gunnen, maar hoe zij speelde was toch echt dieptriest..
Stonden gewoon een dubbeldekker bus te parkeren en deden niks anders dan tegenhouden en hopen op opvliegingen, dus al is die strafschop zwaar, noem ik dit heerlijke karma voor voetbal

10 januari 2016 om 20:06

@J vertongen

Na 2 maanden actief te zijn op PL artikelen op voetbalzone en je komt met een tegenargument over mijzelf. Je zou beter moeten weten/kunnen

Als je het zou volgen zou je weten dat ik dit seizoen erg lovend over Tottenham ben en natuurlijk ook over Leicester. Deze pot keek ik als een neutrale kijker en blijf gewoonweg bij mijn standpunt en heb genoten van deze wedstrijd.

Jammer dat je gefrustreerd achter blijft met mijn reactie

Prachtige pot voetbal en Leicester verdiende het om te winnen. Geen penalty en genoten van het goed georganiseerde voetbal van beiden elftallen.

10 januari 2016 om 19:04

Prachtige voetbal? Haha dit was een eenzijdige pot waar Tottenham voetbalde en vooruit speelde en leicester deed niks anders dan tegenhouden.

Moet wel gezegd worden dat leicester met reserves speelde, maar toch..moet niet betekenen dat een elftal zo kotsvoetbal gaat spelen

10 januari 2016 om 19:09

B spelers + uit tegen Spurs terwijl ze met dezelfde materiaal vorig seizoen bijna degradeerde? Dit is prima resultaat en ik zie Leicester wel afmaken met Vardy en Mahrez thuis.

10 januari 2016 om 19:58

Ach wat had je dan verwacht, dat Leicester al heel het seizoen aanvallend voetbal speelt en nu met redelijk wat bankspelers begint en toch zo georganiseerd speelde verdient dikke respect.

Tottenham is in goede doen en twee keer beter op papier..

Ik vond dat Leicester naar alle middelen mocht grijpen en als je dan georganiseerd bent zoals Chelsea in hun goede tijd en in de aanval erg dodelijk en constant gevaar laat zien is dat mooi ja. Elke voorzet van hun was hard, precies en gevaarlijk en hun korte passing ging 9/10x goed.

Smaken verschillen misschien, maar ik denk dat het uitlachen "haha" van mijn mening en het noemen van "kotsvoetbal" erg kortzichtig is als je zou houden van verzorgd voetbal.

10 januari 2016 om 21:08

Ik vind niet dat Tot 2 keer beter is op papier dan Lei.

Als je kijkt naar dit seizoen, waarop je teams op dit moment ook moet beoordelen, dan zie je ten eerste dat Lei meer scoort dan Tot. Vardy en Mahrez zijn samen goed voor 28 doelpunten. Dat toont aan dat Lei een top-aanval heeft. Kane is natuurlijk ook een beest voorin en heeft 11 doelpunten gescoord. Ten tweede staat Lei tweede en je staat niet in de top 4 na 20 wedstrijden als je op papier minder bent dan Tottenham. Verdedigend doet Tottenham het beter, die geef ik je wel. Maar dat betekent niet per se dat ze op papier slechter zijn. Spelers ontwikkelen zich en worden als ze goed presteren meer waard en ook dus ook op papier. Denk maar eens na over hoeveel Mahrez en Vardy nu waard zijn!

Dus om te zeggen dat Tot twee keer beter is dan Lei op papier is echt een hele zware overstatement.

Bizarre beslissing van de scheidsrechter. Hij kan toch nooit de bal zien. Wel goede goal van Okazaki

Jammer dat er weer een wedstrijd aan het schema wordt toegevoegd. Heb liever dat Tottenham hoog eindigt in de competitie en het goed doet in de Europa League.

Waa geen penalty , maar desondanks een leuke wedstrijd gezien. Spurs speelden mooi voetbal 2-2 is in mijn ogen terecht.

Vond Alderweireld uitermate zwak verdedigen zonder z'n maatje Vertonghen. Okazaki liet een paar keer precies zien wat zijn mankementen en dan zwijg ik nog over de goal van Okazaki.

Verder vond ik de penalty veel te makkelijk gegeven, hier komt the spurs heeeel goed mee weg maar wel een leuke pot gezien met wat nieuwe gezichten van beide teams.

Gelukkig nog een replay dankzij Kane. Neem aan dat ze dinsdag over een week die replay spelen. as woensdag weer tegen Leicester voor competitie, hopelijk dan wel winnen. En hopelijk Arsenal van liverpool verliezen, Dan wordt het wel heel interessant bovenin.

12 januari 2016 om 15:52

Nope,
De eerste FA CUP wedstrijd was dus zondag,
Woensdag(morgen 12-1-2016) spelen the spurs tegen Leicester in de competitie om 21:00