Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stoke ging voor Belgisch international: 'Ze boden zestien miljoen euro'

Laatste update:

Axel Witsel vertrok in 2012 van Benfica naar Zenit Sint-Petersburg en is in Rusland uitgegroeid tot een dragende speler. De Belg werd dan ook al meerdere keren in verband gebracht met een terugkeer naar West-Europa en in januari meldde Stoke City zich nog voor Witsel. Het bod van de Engelsen werd echter afgewezen.

/

“Er lag een bod op tafel van Stoke”, vertelt algemeen directeur Maxim Mitrofanov aan Tass. “Ze boden tussen de vijftien en zestien miljoen euro. Er zijn geen andere voorstellen gedaan in de afgelopen transferperiode. Witsels zaakwaarnemers dromen ervan om hem te verkopen, maar wij hopen dat hij hier blijft.”

Volgens verschillende geruchten zou Chelsea van plan zijn om in de zomer de portemonnee te trekken voor de Belgisch international, die ook al veelvuldig met een overstap naar AC Milan in verband is gebracht. Witsel speelde voor zijn tijd bij Benfica voor Standard Luik, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep.

Axel Witsel zou goed in de Premier League passen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik volg de russische competitie niet, kan iemand mij vertellen of hij echt zo goed is?

15 maart 2016 om 17:14

Het verschil tussen Witsel en Fellaini is dat Witsel wel weet hoe die zijn lichaam moet gebruiken in duels, tevens 3x zo goede handelingssnelheid heeft.

Witsel heeft de techniek van een aanvallende middenvelder en positioneert zich ook heel goed. Enig nadeel is dat hij bij Zenit teveel in een te bescheiden rol moet opereren. Witsel bij Benfica deed prachtige combinaties met o.a. Aimar.

15 maart 2016 om 17:18

Heel sterk met bal aan de voet, kaatser, verdedigend man op man prima, aanvallend ingesteld maar helaas naar mate de jaren eerder een stofzuiger geworden.. dit doet hij prima, objectief gezien kan hij overal me

Staat ook onbetwistbaar in het nat team

15 maart 2016 om 17:33

Neen. In het begin was hij onbetwist, nu heeft Nainggolan zijn positie als nummer '6' echter veroverd. De Bruyne op '10' is een zekerheidje.

Witsel moet concurreren met Fellaini en Dembele voor de '8'. Witsel en Fellaini lijken een streepje voor te hebben omdat Wilmots fan is.

15 maart 2016 om 17:45

@bon Jovi
Witsel is de eerste speler die Wilmots in zijn basiself posteert. En als Wilmots een fan is van Witsel, dan is hij dus onbetwistbaar. Dat hij voor jou niet onbetwistbaar is, dat kan. Maar er is maar 1 bondscoach.

15 maart 2016 om 18:09

@diegopeladona

Ik heb vorig weekend een interview met Wilmots gelezen waarin hij zijn 5 sleutelspelers benoemde, google het maar even. Courtois, Kompany, Nainggolan, De Bruyne en Hazard.
Het lijkt me toch niet dat hij iemand die hij niet als een sleutelspeler ziet als 1e op zijn wedstrijdblad zet?

En waarom heeft Wilmots Witsel dan in de laatste wedstrijd met inzet (tegen Israël) op de bank laten beginnen? Alle andere 'usual suspects' speelden wel. Het is niet dat hij geblesseerd was.

Witsel was altijd de vaste nummer 6 van Wilmots maar Nainggolan heeft in de kwalificatiecampagne voor het EK 2016 de stek van Witsel overgenomen omdat hij dynamischer en directer speelt.

De Bruyne op 10 is onbetwistbaar en hoewel ikzelf uiteraard een grotere fan ben van Witsel dan van Fellaini, zou het wel eens kunnen dat deze laatste op de 8 komt te staan en Witsel uit de boot valt.fellaini brengt het scorend vermogen dat België mist (hij is topschutter van de huidige kern) en is een enorm wapen op stilstaande fases, zowel offensief als defensief. Met hem erbij is het wel vaak minder aantrekkelijk, vandaar dat ik geen fan ben.

15 maart 2016 om 18:13

Oké nu zit ik zelf fout, ik was vergeten dat hij onalngs heeft verteld dat Alderweireld de eerste op zijn wedstrijdblad is en die staat ook niet bij zijn 5 sleutelspelers dus dat argument van mij gaat niet helemaal op, maar Witsel is het al even niet meer.

15 maart 2016 om 18:21

@ Bon Jovi
Wilmots heeft eerder zelf verklaard dat Witsel de eerste speler is dat hij op papier invult.

Het is juist dat Nianggolan een sterke reeks heeft gehad in de Nationale elf, maar als het echt om de knikkers gaat, staat Witsel er altijd in. Overigens speelt Nianggolan nu juist minder bij Roma. Zijn vorm van vorig jaar heeft die de afgelopen maanden niet. Ik zou niet zo zeker zijn van het feit dat Ninaggolan straks basis speelt, en zeker niet ten koste van Witsel.

Wie Witsel eventueel wel uit de basis kan spelen is de huidige Dembele. Die heeft juist een heel goed seizoen. Maar dat is speculatie.

Overigens lees ik mijn reactie terug, maar zie nergens iets pedants aan. We praten op een normale manier over voetbal en wisselen van gedachten en kennis. Laten we het ook inhoudelijk blijven houden.

15 maart 2016 om 18:25

@ Bon Jovi reactie 2
Het kan gebeuren. Persoonlijk denk ik dat als het echt om de knikkers gaat Wilmots Witsel opstelt. Deze jongen bulkt van de ervaring en kwaliteit en is jarenlang basisspeler. Heeft alles meegemaakt. Ik denk niet dat Wilmots makkelijk over hem heen stapt. Maar zulke dingen hangen ook van de vorm van de dag af, denk ik.

We zijn het gelukkig wel over eens dat Witsel een uitstekende middenvelder is met veel kwaliteit.

15 maart 2016 om 18:39

Allereerst, ik had het te snel gelezen en had de verkeerde indruk dat het pedant overkwam, nadat ik het opnieuw las zag ik mijn fout in en ik heb het dan ook verwijderd, mijn excuses.

Wilmots heeft dat inderdaad nog verklaard, maar dat is al even geleden. Er kan in een jaar of 2 nu eenmaal veel veranderen. Vorige maand heeft hij verklaard dat Alderweireld zijn 1e man op het wedstrijdblad is.

Benteke was ook altijd dé nummer 1 spits en nu ben ik eens benieuwd wie hij voorin zal posteren. Om Lukaku kan hij in principe niet heen. Ik veronderstel dat Lukaku-Batshuayi-Benteke de huidige pikorde is (ik verwacht niet dat hij Origi oproept).

En op de 'cvm' positie is Witsel voorbijgestoken door Nainggolan. Dat hij nu inderdaad in een dipje zit, klopt, maar dat gaat nog veel meer op bij Fellaini en die laat hij ook niet vallen. Zelfde bij Vermaelen indertijd.

Wilmots heeft nu eindelijk zijn vaste basiself gevonden na veel geschuif en zal er volgens mij niet veel van afwijken, er is nu eenmaal weinig tijd om grote veranderingen door te voeren. Maar goed, het is uiteraard pure speculatie, wij zullen het pas weten in juni, ik ben benieuwd.

15 maart 2016 om 18:43

Ik weet het niet of hij hem zal opstellen als het om de knikkers gaat. In het verleden wel, maar toen was er minder concurrentie.

Ik heb toch de indruk dat hij sowieso voor Nainggolan en de Bruyne kiest, en dan zal kiezen tussen Witsel en Fellaini op de overige plek. Dus dan heeft hij wel het voordeel tegenover Fellaini dat hij vaker speelt.

"we zijn het gelukkig wel over eens dat Witsel een uitstekende middenvelder is met veel kwaliteit."
Haha, wees daar maar zeker van. Nu kijk ik regelmatig naar Standard Luik, maar indertijd keek ik enkel en alleen voor Witsel. Wat een speler. Zoals je reeds zei kon hij ook geweldig combineren met Aimar bij Benfica.

15 maart 2016 om 19:31

@ Bon Jovi
Geen probleem bro. Soms gebeurt dit in de hitte van de discussie

Ik ben erg benieuwd. Van mij mag de beste spelen. Al heb ik een zwak voor Witsel. Ik hoop wel dat hij tijdens dit toernooi echt uitblinkt, zodat een transfer naar een Europese topcompetitie meteen daaraan wordt gekoppeld.

15 maart 2016 om 20:02

Een goed EK kan inderdaad de doorslag geven, alleen verwacht ik er niet zo veel van.

Stel dat wij en Duitsland beiden onze groep winnen (al wordt Italië een lastige klus) en we beiden de 1/8 finale doorkomen, dan wacht Duitsland ons op in de 1/4 finale en is het daar waarschijnlijk al einde verhaal.

Het lijkt een utopie, maar toch blijf ik hopen dat Witsel ons middenrif komt versterken. Het zou een gerichte aankoop zijn, waarbij ons middenveld een kwalitatief reuzenstap omhoog maakt.

Zijn keuze om naar Rusland te gaan heeft zijn carrière verpest, het ging zo'n grote worden. Kan me nog herinneren hoe fantastisch hij was bij Benfica

15 maart 2016 om 17:11

Het is echt onbegrijpelijk dat hij die keuze maakte. Zelfs zijn keuze voor Benfica met zo een transferclausule was idioot. Deze jongen ging voor 8 miljoen weg uit Standard terwijl hij door Arsenal en Real Madrid serieus werd gevolgd. Bijna alle topclubs van Europa hadden hem in de gaten.

Witsel is voor mij de grootste teleurstelling van afgelopen 8 jaar. Een speler met zijn kwaliteiten had nu gewoon niet misstaan bij meerdere Europese topclubs. Mocht hij naar Milan gaan is dit weer een trieste transfer.

Ik hoop dat hij ook door een Guardiola in de gaten gehouden wordt. City komend jaar met een Witsel, Fernandiho en Gundogan op het middenveld zou perfect gebalanceerd zijn.

Maar ook bij een Arsenal, Liverpool of Utd zou hij absoluut niet misstaan.

15 maart 2016 om 17:29

De handelingssnelheid van Witsel is denk ik veel te traag voor het systeem van Guardiola. Hij heeft het wel in zich om sneller te spelen, maar nog steeds heeft hij die sterke neiging om zolang met de bal rond te lopen en het spel ongelooflijk te vertragen. Busquets of Xabi Alonso handelen en passen pakken sneller dan Witsel, ondanks dat die ook geen slechte passer is. Mocht Guardiola er dat bij hem uitkrijgen zou hij daar inderdaad wel in passen.

Maar hij zou wel uitstekend in de PL passen, in de duels is hij mogelijk nog beter dan Dembélé en dat zegt toch het nodige.

15 maart 2016 om 17:29

Meer nog, ik zal je zeggen, een Witsell in goede goede doen had niet misstaan bij Real nu. Heeft de verdedigende kwaliteiten en positionering van Casemeiro, en kan teven ook aan de bal wat toevoegen. Echter is hij sinds zijn transfer naar Rusland een beetje omgetoverd tot een klassieke nummer 6. Dat terwijl hij bij Standard, Benfica en het nationaal elftal ook gewoon de 16 indook en goede passes en acties had. Ook verliest hij zelden de bal, hij is absurd sterk met dat lichaam van hem.

Als hij nog de speler wil worden die hij kon worden, moet hij nu vertrekken, hij heeft niet veel tijd meer. Het probleem is dat ze bij Zenit uiterst tevreden over hem zijn en hem niet kwijt willen, en geld hebben ze niet nodig.

Ben het wel met je eens dat hij van al de talenten de afgelopen jaren de domste beslissingen heeft genomen.

@ Buffalo

Zijn handelingssnelheid is niet te traag, zijn rol is gewoon hard veranderd sinds zijn transfer naar Zenit waar hij gewoon heel simpel met spelen en vooral de tegenstander moet ontregelen. Voordien voetbalde hij bij de Duivels fantastisch, net zoals bij Standard en Benfica. Als je een van de betere spelers was bij Benfica moet je wel kunnen voetballen hoor. Die speelde toen een partij combinatievoetbal en snel positiespel. Hij was daar echt fantastisch.

Sorry maar als jij vindt dat Xabi Alonso een hoge hangdelingssnelheid heeft, dan denk ik niet dat je weet wat handelingssnelheid inhoudt. Xabi is een heerlijk speler als die ruimte en tijd krijgt om zijn lange crosses te geven, maar onder druk is hij echt waardeloos en traag. Traag in de opbouw, traag in het verdedigen, traag in het zien van openingen,...
Ik was altijd blij in El Classico's als ik Alonso zag spelen, slag om het middenveld was dan vaak voor ons.

Maar ik ben het wel met je eens dat hij terug moet gaan voetballen zoals hij voetbalde voor hij naar Zenit is gegaan.

15 maart 2016 om 17:30

Hij had geen clausule bij Standard, maar hij mocht in ruil voor bewezen diensten voor die beperkte som vertrekken. Ik vond de keuze zo dom nog niet, want hij was nog niet klaar voor een club van het kaliber van United.

Echter was Zenit wel een jammerlijke keuze. Verder ben ik het met overal met je eens. Behalve dan dat ik wel Silva of de Bruyne op het middenveld zou zetten.

15 maart 2016 om 17:34

Ik vraag me af waarom het een trieste transfer is als hij naar Milan gaat, maar als hij naar een Arsenal of Liverpool verhuist het een prima transfer zou zijn? Ik vind het enigszins een merkwaardige opmerking.

15 maart 2016 om 17:36

Thiago
Dan werd hij ook anders uitgespeeld, hij mocht de 16 in komen. Bij Standard werd hij regelmatig op de '10' uitgespeeld. Nu mag hij waarschijnlijk niet teveel risico's nemen. Vandaar ook dat hij vaak simpel speelt, balletjes breed, het is niet dat hij niet kan voetballen, maar hij moet volgens mij de risico's uit zijn spel bannen.

Verder heb ik de indruk dat hij teveel gefitnesst heeft. Ik mis de beweeglijke, wendbare Witsel van bij Standard, nu is het meer een geblokte krijger. Misschien was dat een opdracht van de coach om body te kweken, da's natuurlijk wel nodig in die verdedigendere rol die hij nu vaak vertolkt.

15 maart 2016 om 17:46

Bon jovi

Je hebt helemaal gelijk ja, hij was vroeger gewoon veel aanvallender omdat hij dat gewoon mocht zijn. Toen nam hij nog wel risico's, ook al kon je hem niet van de bal krijgen, nu nog steeds niet trouwens.

Ik denk niet dat hij per se zijn beweeglijkheid kwijt is, hij is wel bijgekomen in spiermassa, maar ik denk dat het meer komt omdat hij gewoon wat ouder is en wat langer op een hoger niveau speelt nu.

Daarom dat ik hoop dat hij zo snel mogelijk een transfer naar de PL of de PD kan forceren. Liefst zo snel mogelijk. Als ik in de PL zit te kijken naar de verdedigende midenvelders is er geen enkele topclub met een sterke verdedigende middenvelder en zou hij daar overal in de basis staan.

Chelsea zou hem kunnen gebruiken, Arsenal zeker, City zeker, United al helemaal. Het liefst zie ik hem naar City gaan, Man wat lopen er nu op het middenveld lompe trage voetballers met Fernadinho en die andere.

Stel je eens voor dit middenveld bij City. Als ze 2 degelijke backs, typische Guardiola backs, die ook aanvallend een steentje kunnen bijdragen en een goede buitenspeler halen, geef dat een jaartje onder Guardiola tot het ingespeeld geraakt en dan heb je gewoon een Champions League kandidaat. Die back van Wolfsburg bijvoorbeeld.

Hart
aankoop
Kompany
Otamendi
aankoop
Witsell
De Bruyne
aankoop
Silva
Sterling/?
Aguero
15 maart 2016 om 18:01

@buffalo
Ik zou de handelingssnelheid van Witsel bij Benfica bekijken. Hij mocht daar naar voren schuiven. Andere mensen mochten het vuile werk doen. Witsel heeft en een passeerbeweging, en een goede pass en een goede een-tweetje.

@thiago
Volgens mij zeggen we idd hetzelfde. Ook ik onderschrijf dat zijn rol sinds Benfica is veranderd (zie reactie hierboven), en dat hij bij Zenit zuiniger moet spelen.

@bon Jovi
Ik doelde op de clausule bij Benfica. Bij Standard had hij geen clausule en kon hij makkelijk opgehaald worden. Wenger hield hem een jaar in de gaten, maar durfde hem niet voor 8,5 miljoen op te halen. Misschien wel Wenger's grootste misser van afgelopen 10 jaar. Arsenal had geen fatsoenlijke vm en iedereen wist dat na het wegvallen van Vieira en Gilberto Silva moeilijk zou worden. Witsel zou het naast Fabregas fantastisch hebben gedaan.

@casciavit
AC Milan was een van de grootste clubs van Europa. Heeft een rijke geschiedenis en is de droomclub voor menig voetballiefhebber. Alleen niet nu. Dit Milan is 3 a 4 jaar aan het klooien. Ze zijn nu te diep gezakt om in te stappen. Witsel kan daar wel gaan, maar alleen hij is geen redder. Ik zou graag hem eindelijk bij een echte topploeg willen zien. Een team wat draait en een team die om alle prijzen kan strijden. Ook in Europa. Van het rijtje dat ik heb genoemd is Liverpool en Utd nog niet op dat niveau, maar vanwege de financiele mogelijkheden en de daadkracht van de clubs met het aantrekken van toptrainers en spelers, zie ik ook deze clubs eerder de top van Europa halen dan het huidige Milan.

Dus het is geen grief naar Milan, het is puur een kwestie van realiteit icm de wens om Witsel eindelijk bij een absolute topclub te zien schitteren.

15 maart 2016 om 18:12

@thiago
Ik bekijk jouw elftal en moet eerlijk zeggen dat dit voor de PL niet realistisch is. KDB heeft dit jaar juist heel goed gefunctioneerd vanuit de linker flank / AM. Dus Kdb, Silva en Sterling met Aguero voor ze is voldoende.

Fernandinho en Witsel die elkaar afwisselen met opbouwen en verdedigen zou een goede slot op de deur zijn. Ik vind Fernandinho zeker een goede voetballer, werkt hard, heeft een goede pass en pikt af en toe zijn goaltje mee. Aan hem ligt het niet.

Het zijn eerder Silva en Toure die dit jaar ver beneden hun niveau hebben gespeeld. Daarnaast heeft Bony niet gebracht wat van hem werd verwacht. Hij heeft er te weinig geprikt toen Aguero geblesseerd was. Dus hier ligt een evident probleem.. wie wordt de tweede spits naast Aguero. Al doet de jonge Ihenacho het erg goed voor een 3e spits.

Verder deel ik jouw mening over de linksbackpositie. Dit is echt een aderlating voor City. Dus Rodriguez van Wolfsburg zou zeker niet misstaan. Op rb hebben ze Zabaleta, heeft een minder jaar, kwakkelt met blessures, maar dat is nog steeds een goede speler. Naar mijn mening moet er nog 1 top CV komen. Iemand die afgewisseld kan worden met Ota en kompany (zeker omdat deze vaak geblesseerd is). Aldeweireld of een G. van Dijk zou zomaar een goede aanwinst kunnen zijn. Er zijn geruchten over Laporte, maar heb mijn twijfels of hij ook daadwerkelijk potten breekt in de PL.

15 maart 2016 om 18:33

Misschien is een lage handelingssnelheid een verkeerd gebruikt begrip van mij, maar voor zijn positie duurt het allemaal veel te lang bij hem voordat hij de bal weer afgeeft. Hij loopt gewoon veel te graag met de bal, je kunt het een beetje vergelijken toen Yaya Touré voor Barça speelde. Zet zo een speler dan een rijtje hoger en je ziet meteen dat dit helemaal zo erg niet meer is, zoals je ook bij Witsel zag bij Benfica. Ik denk echter dat teams hem nu vooral als een defensieve mid zullen zien en daarvoor zullen aankopen. Dus in die rol zie ik hem niet passen in het systeem van Guardiola. Als een ploeg hem hoger zou uitspelen, is het afwachten of die het niveau bij Benfica nog kan halen op die positie. Bij Zenit heeft die de laatste maanden op de nummer 8 positie gespeeld en daar was hij wel belangrijk, maar dat combinatievoetbal van bij Benfica zag ik er toch niet in terug bij hem(ligt ook deels aan zijn ploegmaats natuurlijk).

Bij Xabi heb ik toch de indruk dat hij het spel niet op dezelfde wijze vertraagt als dat Witsel doet en wanneer Xabi dit wel doet is dit meestal om één van zijn gekende cross-passes te geven, terwijl Witsel vooral het spel vertraagt om dan vervolgens een simpele korte pass te geven waar het team niks mee opschiet. Onder hoge druk is Witsel wel beter, dat is waar.

15 maart 2016 om 18:49

Diego
Zeker, Witsel had uitstekend naast Fabregas gepast en ik zie hem nog steeds graag komen. Hij kan een fenomenaal duo vormen met Cazorla en in de zware wedstrijden (bayern, Barca) kan hij een duo vormen met Coquelin.

Ergens is het wel een beetje begrijpelijk dat hij de stap Standard-Arsenal te groot achtte, die stap is echt wel enorm. Desondanks is het wel jammer dat hij hem niet gehaald heeft, desnoods leen je hem dan een jaartje uit aan pakweg een Franse middenmoter.

Zelfde verhaal bij Batshuayi die ik ook zo graag bi Arsenal zag. Hij viel ook voor een prikje op te halen, de dag dat Marseille hem zal verkopen, zal het niet voor onder de 30 miljoen zijn vermoed ik.

15 maart 2016 om 18:56

Thiago,

ik vind wel dat hij wendbaarheid en beweeglijkheid verloren is. Dat snelle wegdraaien van hem, is hij een beetje kwijt. Verder hoop ik ook dat hij eindelijk een transfer krijgt. Al is het zijn eigen schuld dat hij daar vast zit.

Ferguson is hem nog in hoogsteigen persoon gaan scouten, maar nee, hij koos voor Zenit. Als hij nog even geduld had gehad, was er wel een andere ploeg met die 40 miljoen over de brug gekomen.

Maar dat elftal van jou is me wel iets té aanvallend. Ik vind het eerder een soort FIFA-elftal. Witsel kan wel als cvm functioneren maar dan wel met iemand naast zich die ook een beetje verdedigend meedenkt. De Bruyne is van nature een '10' (die ook wel op de flank kan) en die heeft dit niet in zich.

In het begin had ik ook zo iets van "mwah, Fernandinho, niets speciaal", maar dit seizoen is Fernandinho uitstekend bezig, en na de Bruyne misschien wel de beste en meest constante speler. Ik zou hem er dus wel inzetten.

15 maart 2016 om 19:03

Kijk, dat maakt een heleboel duidelijk. Je betrekt het meer tot je persoonlijke wens en dat begrijp ik volledig. Arsenal, Liverpool en Manchester United zijn mijlenver verwijderd van Milan. Op het sportieve vlak ontlopen Arsenal, Liverpool en Milan elkaar niet veel. Arsenal is een zekerheidje voor de 4e plaats en Liverpool is net als wij een gevallen topper.

Ik geef je 100% gelijk omtrent de status van Milan. Het is een zooitje in Milaan en dat zal zo nog een lange tijd doorgaan. Pas wanneer Galliani en Berlusconi de touwtjes wat meer gaan loslaten, dan zal ik een stijgende lijn zien bij mijn Milan. Tot dat moment zal het alleen maar lopen klooien met spelers en trainers. Milan heeft op dit moment de status van een Europese middenmoot en behoort zeer zeker niet tot de Europese subtop, en helemaal niet tot de Europese top.

De reden waarom ik hem graag in Milan zie is, omdat hij er perfect zou passen. Het is een type speler die ontbreekt bij ons in het elftal. Samen met nog een goede middenvelder zou Milan zomaar tot de favorieten kunnen behoren tot de CL-tickets, want ons middenveld op dit moment is gewoon van het niveau Willem II, met alle respect. Het zou een kwaliteitsinjectie zijn waarvan ik nu al begin te watertanden.

15 maart 2016 om 19:27

@bon Jovi
De reden dat toen Wenger niet voor Witsel koos was omdat de Belgische spelers nog niet 'hot' waren. Belgie had lange tijd geen grote talenten opgebracht.. behalve Kompany (en die speelde toen bij een gewone City(voordat ze werden overgekocht)).

Fellaini die naar Everton ging deed het meteen redelijk goed, en ik herinner mij dat Standard in dat jaar - met Witsel - bijna de CL winnaar (liverpool) via de Knock-out hadden uitgekegeld. Liverpool is echt met geluk doorgegaan.

Ik denk dat Witsel meteen basis zou zijn. Alleen was hij geen Braziliaan, geen Spanjaard of geen Argentijn / Fransman. Voor spelers uit dergelijke landen zijn clubs vaak bereid risico's te nemen.

Nu is dat anders. Die hele lichting van Belgie speelt bijna in de top van Europa. Je kunt niet meer op de Belgische talenten heen. Bovendien doen ze iets wat Nederlandse spelers weinig doen. Zij gaan jong weg, en zorgen ervoor dat ze ook nog bij een Europese topclub terechtkomen. Als je naar Hazard, Courtois, Kdb, Alderweireld, Dembele, Benteke (nu gaat het even minder) en Lukaku kijkt, dan lijkt het alsof de Belgische talenten de stap van de Belgische competitie naar de Europese top gewoon kunnen maken. Al gebruiken ze hiervoor hier en daar een tussenstation.. maar ze staan er in de PL.

Ik blijf van mening dat Witsel toen de missing link was van Arsenal. Dat zei ik toen al.

Over Batsuhay, stiekem hoop ik dat hij eerste spits wordt bij Belgie. Dit EK al. Ik vind hem technisch veel verder dan de andere 3.

Ik heb wel mijn vraagtekens over Hazard. Deze moet echt uit een diep dal komen. Hopelijk doet de Nationale team hem goed en presteert hij op het EK. Stiekem hoop ik dat de Belgen het WK winnen. Vind het zo een leuk elftal..

15 maart 2016 om 19:42

@ Buffalo
Witsel is idd een andere voetballer dan Xabi. Xabi heeft niet per se een hoge handelingssnelheid. Hij zakt juist naar de verdediging om meer ruimte te krijgen voor zijn fantastische crosspasses. Xabi een linie naar voren schuiven is funest. Hij kan het niet handelen. Net als Pirlo. Pirlo was vroeger een AM. Maar die redde het niet op die positie, juist vanwege zijn trage handelingssnelheid. Bij inter was zijn carriere zelfs op een zijspoor beland. Ancelotti kocht hem en heeft hem een linie naar achteren geschoven. Pirlo heeft natuurlijk wel inzicht en een fantastische pass. Door een linie te zakken kon hij met meer tijd het spel van achteren verdelen. Dat was een gouden zet.

Voor Witsel geldt dit niet. Witsel is geen speler die met crosspasses het spel verdeelt. Witsel was juist een speler van de combinatievoetbal. Alleen kan dit niet goed bij Zenit. Er lopen teveel ego's. Hoewel die een fantastische techniek hebben, combinatievoetbal kunnen ze niet zo goed. Witsel werd zelfs het eerste half jaar de bal bijna nooit van een ploeggenoot gekregen. Zijn rol werd ook anders. Stofzuiger. Hij recupereert en levert in. Witsel mag geen risico's in zijn spel leggen. Hij is zo een beetje de enige die dat ook kan. Naar mijn mening is dit absoluut een kwaliteit.. maar juist door de beperkingen van zijn team, en het feit dat zijn medespelers het combinatiespel onvoldoende beheersen, moet hij continu op de rem spelen. In Belgie was hij ook de enige die dat goed kon doen, totdat Ninaggolan na het WK ook een serieuze kandidaat werd.

Het is daarom de vraag of Witsel tijdens dit EK een andere rol gaat krijgen in het Nationale elftal en of bij een transfer naar een meer aanvallende ploeg eindelijk weer zijn creativiteit mag gebruiken.

15 maart 2016 om 19:46

@ Buffalo
Witsel is idd een andere voetballer dan Xabi. Xabi heeft niet per se een hoge handelingssnelheid. Hij zakt juist naar de verdediging om meer ruimte te krijgen voor zijn fantastische crosspasses. Xabi een linie naar voren schuiven is funest. Hij kan het niet handelen. Net als Pirlo. Pirlo was vroeger een AM. Maar die redde het niet op die positie, juist vanwege zijn trage handelingssnelheid. Bij inter was zijn carriere zelfs op een zijspoor beland. Ancelotti kocht hem en heeft hem een linie naar achteren geschoven. Pirlo heeft natuurlijk wel inzicht en een fantastische pass. Door een linie te zakken kon hij met meer tijd het spel van achteren verdelen. Dat was een gouden zet.

Voor Witsel geldt dit niet. Witsel is geen speler die met crosspasses het spel verdeelt. Witsel was juist een speler van de combinatievoetbal. Alleen kan dit niet goed bij Zenit. Er lopen teveel ego's. Hoewel die een fantastische techniek hebben, combinatievoetbal kunnen ze niet zo goed. Witsel werd zelfs het eerste half jaar de bal bijna nooit van een ploeggenoot gekregen. Zijn rol werd ook anders. Stofzuiger. Hij recupereert en levert in. Witsel mag geen risico's in zijn spel leggen. Hij is zo een beetje de enige die dat ook kan. Naar mijn mening is dit absoluut een kwaliteit.. maar juist door de beperkingen van zijn team, en het feit dat zijn medespelers het combinatiespel onvoldoende beheersen, moet hij continu op de rem spelen. In Belgie was hij ook de enige die dat goed kon doen, totdat Ninaggolan na het WK ook een serieuze kandidaat werd.

Het is daarom de vraag of Witsel tijdens dit EK een andere rol gaat krijgen in het Nationale elftal en of bij een transfer naar een meer aanvallende ploeg eindelijk weer zijn creativiteit mag gebruiken.

15 maart 2016 om 19:51

@hangover
Die FFP regels zijn toch door City en PSG omzeild? Dus het kan.

Bovendien weet AC Milan haar markt in Azie onvoldoende te exploiteren. AC Milan had dit tijdig moeten zien aankomen en daarop met een goed beleid zien te anticiperen. Hebben ze niet gedaan. Bovendien is niet alles van de vele miljoenen afhankelijk. Er moet echter wel een lange termijn visie zijn en men moet wel spelers met potentie en de juiste mentaliteit strikken.

Milan heeft zeker wat betreft het aanstellen van nieuwe trainers een paar jaar lopen klooien. Bovendien hebben zij zich in 1 jaar tijd ontdaan van al hun steunpilaren.

Juventus kwam ook uit ver. Maar die had beleid en een lange termijn visie. Die hebben het wel weten te redden..

15 maart 2016 om 20:15

Dat speelt inderdaad mee, België stond toen niet bekend om zijn goede spelers en nu zijn we haast een verzamelitem geworden, elke (sub)topclub in de PL heeft belgen, op Arsenal na.

Ik weet niet of hij toen echt dé missing link was, hij had zich nog niet bewezen in een wat meer defensieve rol en waarschijnlijk wou Wenger een wat meer ervaren speler, met Wilshere was er al een enorm talent, dat het er door blessures nooit is uitgekomen kon hij niet voorzien.
Het is alleszins wel jammer dat hij het niet aandurfde. Arteta is ook nooit echt de oplossing geweest.

Ik roep al 2 jaar dat Batshuayi de eerste spits moet worden (en dat Arsenal hem moet halen), intrinsiek is hij veruit de beste. Maar Lukaku doet het zo goed bij Everton dat je haast niet om hem heen kan, al is die inderdaad veel beperkter. Het enige wat Lukaku en Benteke beter kunnen is koppen. Maar kort wegdraaien, schieten met links of rechts, combineren, dribbelen... Batshuayi overtreft ze op alle andere gebieden. Helaas is hij nog iets te speels (zowel op het veld speelt hij niet efficiënt genoeg, het moet niet altijd even mooi zijn en zijn arbeidsethos naast het veld mag ook omhoog), maar dat betert wel.

Hazard is bij de nationale ploeg sowieso al minder sterk dan bij Chelsea, dus dat belooft weinig goeds. Hij past ook niet bij de rest, hij dribbelt graag vanuit stilstaand terwijl de Bruyne, Mertens en Lukaku graag snel de diepte zoeken en verticaal spelen, terwijl Hazard alles vertraagt. Ik heb er ook serieuze vraagtekens bij en zou eigenlijk kiezen voor Carrasco op zijn positie. Hazard is ook niet helemaal fit, hij blijft maar sukkelen met kwaaltjes, Mourinho heeft hem vorig jaar helemaal uitgeperst als een citroen.

Ik denk niet dat we het zullen winnen, zoals ik hierboven reeds vertelde. Een halve finale/finale zou al prachtig zijn, en daarvoor moeten we misschien 2e eindigen in de groep om Duitsland te ontlopen in de 1/4 finale.

15 maart 2016 om 22:56

En of Milan aan het klooien is! Dat is 1 kant van het verhaal, maar Milan heeft, zoals diegopeladona aangaf, zich kunnen wapenen tegen de Ffp. Dit was ruim en breed aangekondigd. Je kan moeilijk zeggen dat met het salarishuis, dat het derde grootste in Italië na Juve en Roma is, geen fatsoenlijke spelers kan contracteren. Milan is, na het afscheid van Seedorf, Gattuso, Pirlo, Nesta en ga zo maar door, een passeerstation van voetballers geworden. Pak de selectie van de afgelopen vier jaar erbij en je zult vanzelf zien, er is gewoon geen rode draad te vinden in onze selectie. Over de trainers zal ik maar niet beginnen, aangezien dit breed en algemeen bekend is. Dit zijn maar enkele problemen bij Milan.

Het grootste probleem is dat er een gebrek is aan organisatie binnen de club. Berlusconi is de voorzitter, maar hij is 1x in de twee/drie maanden op de club om zijn gezicht te laten zien en dan is hij weer weg. De rest wordt voornamelijk gerund door Galliani. Die heeft de touwtjes sterk in handen. De ene keer wordt er gesproken over een 'jong en talentvol Italiaans elftal', de volgende keer wordt er gesproken.

Afgelopen zomer kreeg ik de pijnlijke bevestiging dat mijn Milan is gedegradeerd tot een Europese middenmoot, met de transfer van Kondogbia...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren