Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steven Bergwijn wint concurrentiestrijd: ‘Gaan ze hem nu wegsturen?’

Laatste update:

Steven Bergwijn lijkt de concurrentiestrijd bij Tottenham Hotspur van Gareth Bale gewonnen te hebben. De 23-jarige aanvaller had in de Premier League in de laatste topduels met Manchester City (2-0 winst) en Chelsea (0-0) een basisplaats en kreeg in Engeland positieve kritieken. Over Bale klinken juist negatieve geluiden: voormalig Tottenham-spits Darren Bent haalt fel uit naar de van Real Madrid gehuurde vleugelspits.

Bale bleef in eerder genoemde twee wedstrijden negentig minuten op de bank, een teken dat ook Lucas Moura voor de Welshman komt in de pikorde. "Bale komt niet eens in de buurt van de speler die hij ooit was", zegt Bent tegenover TalkSport over de 31-jarige aanvaller, die het voorlopig vooral moet doen met minuten in de minder belangrijk geachte Europa League. Daarin zal Bale zich moeten bewijzen aan manager José Mourinho, weet Bent. "Dat is een geleidelijk proces, maar tegelijkertijd praten we over een huurperiode van een jaar."

"Het is de vraag hoe lang Mourinho bereid is om hem tijd te geven, voordat hij zal zeggen: 'Dit gaat niet werken'. Iedereen heeft het over de geweldige prestaties van Heung-Min Son en Harry Kane, maar het zou eigenlijk over Bale moeten gaan. Alleen die is lang niet meer de speler die hij ooit was", aldus Bent, die zijn twijfels uitspreekt over de Welsh international. "Hij heeft ongeveer drie jaar niet wekelijks gespeeld en hij heeft zware blessures gehad, dus die Bale komt misschien nooit meer terug."

Bent werpt de suggestie op dat Tottenham de huurperiode van Bale vervroegd zou kunnen beëindigen. "Er zou een punt kunnen komen waarop Bale een afleiding gaat vormen. Tottenham moet dat beslissen. Het is een huurperiode van een jaar en als het zo doorgaat, wat gaan the Spurs dan doen? Sturen ze hem terug naar Madrid of behouden ze hem? Het zal niet lang duren voordat de fans gaan roepen: 'We kunnen niet op Bale blijven wachten, laat Bergwijn en Lucas maar spelen.'"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gun die man nog eerst even wat tijd. Heeft amper minuten gemaakt en gaat zeker genoeg spelen de komende tijd door het drukke schema. Pas daarna kunnen we oordelen.

Waar zijn de critcasters nu wij in Nederland raken gelijk in paniek als je niet gelijk een basisplaats hebt in de Premier Legue.
Er zijn slechts slechts een klein precentage spelers die gelijk weten te imponeren in de Prermier Legue het grootste gedeelte heeft minimaal een seizoen nodig.
Een Fernandes is buitencategorie Van Beek zelfde geduld hebben.

2 december 2020 om 19:38

De kritische geluiden bij de transfer van Bergwijn gingen natuurlijk vooral door de manier waarop hij vertrok. Dat is gewoon raar gegaan. We gunnen hem allemaal het beste, we kunnen namelijk nog wel een goede aanvaller gebruiken bij Oranje.

2 december 2020 om 19:40

Nee ik las ook behoorlijke kritische geluiden over dat hij wisselspeler was in het begin van zijn halfjaar. Hij zou het niveau niet aankunnen etc het standaard riddeltje zoals bij Donny nu

2 december 2020 om 19:48

Voetbal is nu eenmaal een opportunistische wereld. Als je er naast zit kan je er niks van, speel je de week erna goed, is het een wonder dat je niet altijd speelt. Zo gaat het altijd toch? Hij speelde dat seizoen bij PSV ook niet fantastisch ofzo, als je dan na een topcompetitie gaat, dan is het toch logisch dan mensen denken dat je het bij Tottenham niet gaat redden als je PSV niet eens bij de hand neemt?

2 december 2020 om 19:50

In mijn ogen kan Bergwijn het niveau ook niet aan. Bij PSV nooit beslissend geweest en bij Spurs zijn z'n statistieken ook vrij dramatisch voor een buitenspeler. Dat hij nu twee keer op rij in de basis is begonnen betekent niet gelijk dat hij het niveau aankan.

2 december 2020 om 19:52

Twee keer op rij tegen City en Chelsea, twee kanshebbers op de titel. Als hij het niveau niet had aangekund, had hij niet gespeeld, zo hard kan Mourinho echt wel zijn.

2 december 2020 om 19:52

Ik vond hem bij PSV bij vlagen goed spelen hij mocht wel wat gieriger zijn plaats van vaak aan Lozano af te spelen.

2 december 2020 om 19:54

Ben het wel Khalid eens. Zeker op de forums hier wordt je snel afgebrand. Er kunnen er altijd maar 11 spelen en zeker bij topploegen moet je dan soms wat langer wachten. En ben je 15e man dan wil dat niet zeggen dat je er niets van kan.

2 december 2020 om 19:56

Tja zo werkt het natuurlijk niet in voetbal. Ook als je het niveau niet aankunt kun je wel eens opgesteld worden. Bij PSV gebeurt dat bijvoorbeeld al twee jaar met Rosario, en zo kan ik wel wat meer voorbeelden aandragen

2 december 2020 om 19:51

Hopelijk gaat Bergwijn hetzelfde traject in als Son. Die kwam ook, was niet meteen overtuigend, maar behoort nu tot de top van de Premier League en de wereld (ik begrijp niet waarom een Barça of Real nog nooit interesse in hem heeft getoond). Laatst een mooi verhaal op VI over waarom Bergwijn onmisbaar is voor Mourinho in topwedstrijden. Dat zag dan wel op de tactische discipline, maar als Moura of Bale echt een stuk beter waren, dan hadden die wel gespeeld. Qua niveau zit Bergwijn daar dus niet veel vanaf. Hopen dat hij deze lijn doorzet naar het EK, dan hebben we in elk geval 2 van de 3 ingevuld (ik vind Bergwijn sws na Depay de beste aanvaller, dus die zou bij mij altijd spelen).

2 december 2020 om 19:59

Ben ik met je eens, Bergwijn heeft nog niet het rendement van Son, maar tegen City en Spurs zie je dat hij bereid is om enorm veel meters te maken en was hij ook goed aan de bal en leed hij weinig balverlies. Daarnaast was zijn rendement bij PSV ook minder tot hij in dat kampioensjaar toen Locadia vertrok ineens het volste vertrouwen kreeg en begon te scoren.

2 december 2020 om 20:12

in de laatste maanden bij psv was hij degene met de meeste assist, iets van 15+ in een jaar geloof ik. Zn scorend vermogen moet omhoog, maar hij heeft een goede eindpass.

3 december 2020 om 17:40

@ Rubentje13 brca en real zijn verleden tijd. Alle engelse topclubs zijn hen voorbij gestreven en dat zal voorlopug zo blijven puur gezien dat deze clubs meer geld binnen krijgen.

2 december 2020 om 20:11

@ Khalid3073wx Als je naar criticasters luistert, geeft dat aan dat je de wedstrijden niet volgt. Bergwijn krijgt de voorkeur, omdat hij beter in de verdedigende discipline van Mourinho past. Bergwijn voert net zoals Son heel veel verdedigende arbeid uit. Dat is de reden waarom Bale niet in de basis begint en zelfs Moura de voorkeur krijgt. Echter, het aanvallende rendement van Bergwijn is niet heel best.

2 december 2020 om 20:33

Masok dat weet ik ook ik volg de wedstrijden en Bergwijn geeft 120% doet verdedigend veel werk is snel en altijd al fysiek super sterk.

3 december 2020 om 00:55

ik vind Bergwijn nog steeds geen indrukwekkende speler maar als hij dit heel het seizoen volhoudt die basisplaats dan zie ik het waarschijnlijk toch helemaal verkeerd

3 december 2020 om 14:10

Ik ben hier. Ik ben gewoon niet zo onder de indruk van Bergwijn als speler. Gewoon nog niet constant genoeg en twijfel of hij het ooit gaat worden. Periodes waarin hij geen knikker raakt wisselt hij af met periodes dat hij wel wat laat zien. Hij is nu bijna een jaar speler in de PL en ik vind met alle respect 3 doelpunten en 1 assist niet zo heel bijzonder voor een vleugelspeler. Overigens doe jij nu precies hetzelfde als de criticasters. Bergwijn heeft in de PL nu ook toevallig 2x achter elkaar in de basis gestaan en op basis daarvan is hij nu uitgegroeid tot vast basisspeler? De 3 wedstrijden er voor zat hij niet eens bij de wedstrijdselectie.

3 december 2020 om 14:24

Hij staat er omdat hij verdedigende arbeid op de mat legt. Ik ben nog steeds niet overtuigd van hem als voetballer maar Mourinho houdt wel van zulke spelers. Lekker meters vreten en verdedigen.

Ligt ook aan type wedstrijd. Spurs heeft toch tegen city en Chelsea het initiatief bij tegenstander gelaten, ingezakt en proberen te counteren. Dan heb je snelle technische mannen zoals Son en Bergwijn nodig, die ook verdedigend inhoud hebben. Dat heeft Bale gewoon minder. Misschien dalijk in de relatief makkelijkere wedstrijden dat Bale weer speelt.

2 december 2020 om 20:08

Ben benieuwd waarom je Bale linksback zou zetten? 1) Reguilon is een van de beste linksbacks in de Pl 2) Bale niet kan verdedigen

Hier wordt niet aangegeven op basis waarvan Bergwijn de strijd heeft gewonnen. Mijn inziens komt het puur door de tactiek die Mourinho hanteert, namelijk flankspelers die veel, heel veel verdedigend werk moeten verrichten. Daar zijn Son, Bergwijn en Moura simpelweg beter in dan Bale. Daarnaast moet Bergwijn belangrijker worden met doelpunten en assists, want dat is erg summier voor een aanvaller.

Positieve kritieken.. Las het zojuist ook in een ander artikel hier op VZ, maar kritiek is negatief. In dit geval spreek je over positieve reacties.

On: goed om te lezen dat Bergwijn zijn draai vind hopelijk wordt hij belangrijk met doelpunten en assisten. Zou ook positief zijn voor NL-elftal we missen wel wat kwaliteit op de flanken..

3 december 2020 om 14:29

Kritiek is niet negatief. Het wordt echter vaak zo opgevat.

3 december 2020 om 16:57

Kritiek is niet per definitie negatief. Wordt wel vaak in een dergelijke context gebruikt, maar is niet zo. Zoek de definitie maar eens op. 'positieve kritieken' is zodoende ook prima Nederlands.

Heeft natuurlijk nog wel redelijk wat blessureleed gehad dit seizoen maar lijkt nu wel z'n plekkie gevonden te hebben. Goals maken deed hij eigenlijk bij PSV ook al niet dus dat zie ik hem ook niet in 123 doen bij Tottenham, vond hem tegen Mancity ook een sterke pot spelen. Lekker voor het Nederlandselftal, waar de aanval mager blijft. Hopelijk kunnen spelers als Bergwijn, Malen, Gakpo en Stengs zich goed ontwikkelen de komende jaren, dan staat er iig een aanval waar je iets mee kunt en toch redelijk wat variatie in zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren