Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steun voor terugkeer Wijnaldum in Oranje: ‘Hij gaf Koeman toen heel veel’

Laatste update:

Hans Kraay junior vindt het niet vreemd dat Georginio Wijnaldum na een maandenlange absentie is opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje voor de aankomende oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart). Volgens de analist annex verslaggever heeft de middenvelder van Al-Ettifaq nog voldoende krediet bij bondscoach Ronald Koeman.

"Wat opmerkelijk is, en daarover zullen de meningen van links naar rechts en van boven naar beneden gaan, is dat Wijnaldum erbij zit", analyseert Kraay vrijdag bij ESPN. "Maar goed, dat is voor mij geen verrassing meer. Want je vliegt niet naar Saudi-Arabië om tegen iemand in zijn oor te fluisteren dat zijn carrière voorbij is."

Koeman vloog ondanks samen met KNVB-directeur Nigel de Jong naar Saudi-Arabië om met Wijnaldum te praten. Het gesprek heeft als gevolg dat de voormalig middenvelder van onder meer Feyenoord en PSV weer in beeld is bij de bondscoach van Oranje.

De keuzeheer van het Nederlands elftal heeft in ieder geval keuze te over op het middenveld, weet ook Kraay. "Mochten we ervan uit gaan dat Frenkie De Jong onomstreden is als linker controleur, dan kunnen er naast Reijnders spelen: De Roon, Schouten, Timber, Veerman en Wieffer. En Wijnaldum kan daar ook nog spelen."

Kraay denkt dat meespeelt dat Koeman in zijn eerste jaren als bondscoach van Oranje een enorm goede band had met Wijnaldum. "In de eerste periode van Koeman hebben Memphis Depay en Wijnaldum hem heel veel gegeven. Ze waren bij zeventig procent van de goals betrokken."

"En ik denk dat Koeman gewoon met eigen ogen wilde zien of hij topfit is. Daar vind ik niks mis mee. En ik vind er ook niks mis mee dat Wijnaldum in de voorselectie zit. Het is niet zo dat hij morgen in de basis gaat starten."

"Wijnaldum zit in de voorselectie, misschien is het alleen een signaal. Dus ik vind het niet zo gek", zo besluit Kraay zijn betoog. Wijnaldum, met 90 interlands achter zijn naam, kwam vorig jaar juni in de Nations League voor het laatst in actie voor het Nederlands elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat Gerald Sibon nog steeds wordt opgeroepen.

Wat heeft hij afgedaan op het ek toen he haha

Deze bondscoach kan je niet serieus nemen.

Ik ben het wel eens met Hansie - als hij topfit is moeten we hem gewoon een eerlijke kans geven.

Misschien dat het niet eruit komt maar dan hebben we het iig wel een keertje geprobeerd. Verder vind ik niemand anders imponeren op de spot naast Frenkie.
Wijnaldum kan verder ook goed uit te voeten op de CAM positie. Zoals het artikel aangeeft was hij zeer productief als 10 in de eerste periode van Koeman.

1 maart 2024 om 21:43

Echter, wijnaldum is echter alweer 33 en heeft bij roma (door blessures) en psg geen sterke indruk achtergelaten. Ik had hem thuisgelaten als je ziet wat we allemaal nu in de voorselectie hebben en dan voor een summerville of dallinga gegaan. Of voor een echte andere type middenvelder, zoals een sloper zoals Matusiwa.

1 maart 2024 om 21:55

De eerste 2 die je opnoemt zijn spelers op andere positie (alhoewel ik ook graag Summerville aan de slag wil zien bij Oranje). Matusiwa ken ik niet goed maar geloof dat ie net komt kijken en zal geen meerwaarde voor de ploeg hebben. Zou wel een leuke ervaring voor die jongen zijn.

Tja als hij topfit is en hij presteert in de aankomende oefenpotjes dan kan je eigenlijk niet om hem heen. Euro 2020 (2021) was hij ontzettend belangrijk met zijn goals in de poulefase. Ook in de Nations League stond hij daar voor ons met zijn 3 goals en 1 assist. Verder productief in de kwalificatie cyclus.
Tja, dat heb ik die andere jongens naast en voor Frenkie (nog) niet zien doen.

1 maart 2024 om 22:12

Matusiwa zou zeker wel een meerwaarde en komt ook niet net kijken. Laat het al een paar jaar zien in de ligue 1 en heeft ook al een stap omhoog gemaakt in de competitie. Een type de roon die wel wat met de bal kan

1 maart 2024 om 23:27

@baby mourinho - Daarom noemde ik ze ook op. Mede omdat we al vrij overbezet zijn op het middenveld als je ziet wat koeman in de voorselectie heeft opgeroepen. Dallinga begint weer op stoom te komen en summerville is al op stoom. Tja net komt kijken, dat kun je ook van Timber zeggen. Heel veel hebben niet eens 10 interlands gespeeld voor oranje: reijnders, wieffer, veerman en schouten. Hij zal juist wel een meerwaarde zijn, want zijn kracht ligt juist om ballen te veroveren op het middenveld. Meeste middenvelders die nu zijn gecontroleerd, zijn verdedigend matiger dan matusiwa.

Blok: Frenkie, Wieffer, Schouten, Veerman, Timber, Koopmeiners, Gravenberch en zelfs eventueel nog de Roon..

10: Reijnders, Xavi, eventueel Berghuis of een andere aanvaller.

Wie ga je allemaal passeren voor Wijnaldum? Die jongen mag echt niet meer in aanmerking komen!

1 maart 2024 om 21:41

Reijnders was tot dusver in oranje veel beter op dat blok van 2 op het midden dan op 10

1 maart 2024 om 22:00

Dan alsnog zat betere opties ipv Wijnaldum

1 maart 2024 om 22:35

En Koopmeiners moet je ook niet als middenvelder voor de verdediging gebruiken, maar achter de aanvallers.

1 maart 2024 om 23:35

Gravenberch is geblesseerd. Berghuis kan je thuis laten. Is op dit moment niet van toegevoegde waarde voor het NL elftal.

Tijden niet opgeroepen en niets bijgedragen aan de plaatsing om vervolgens een speler zwaar op z’n retour uit de zandbak mee te nemen naar een eindtoernooi. Talent genoeg, weg met dat nepotisme Koeman

Ik snap het gezeik op Wijnaldum niet zo. Het enige wat meespeelt is dat hij nu op amateurnivo voetbalt,maar verder heeft ie het in oranje over het algemeen prima gedaan

1 maart 2024 om 23:31

Gedaan ja. Dat zeg je goed. Maar de beste man begint nu, voetbaltechnisch,aardig op leeftijd te geraken, speelt nou niet meer bepaald op niveau. Is het heel vreemd dat mensen daar hun twijfels over hebben?

1 maart 2024 om 23:42

Voor mijn gevoel heeft hij de laatste vijf jaar al veel meer onvoldoendes dan voldoendes gehaald hoor.

2 maart 2024 om 00:20

speelde meestal juist verstoppertje op het middenveld bij Oranje. vooral de laatste jaren.

Daar zijn oefenwedstrijden toch ook voor. Ik betwijfel of hij het nog heeft, maar snap wel dat Koeman hem obv het verleden nog een keer wil zien.

Misschien moet er gewoon een Oranje veteranen team komen dan kan Koeman alle oudgedienden oproepen!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren