Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steun voor Hiddink: ‘Ik denk dat het een ander op dit moment ook niet lukt’

Laatste update:

Willy van de Kerkhof was er een paar maanden geleden geen voorstander van Guus Hiddink de opvolger van Louis van Gaal zou worden als bondscoach van het Nederlands elftal. Nu de prestaties tegenvallen, ziet de voormalig speler van PSV en Oranje echter geen reden om Hiddink weg te sturen.

/

De oud-middenvelder vraagt zich vooral af of de resultaten van de nationale ploeg beter zouden zijn als er een andere trainer voor de groep had gestaan. “Ik denk dat het iemand anders op dit moment ook niet lukt”, geeft Van de Kerkhof aan in gesprek met Omroep Brabant. “Maar ik ben er nooit voorstander van geweest dat Guus de trainer zou worden. Ik had liever gezien de Koemannen gezien. Guus is toch een generatie verder dan de trainers van nu.”

Ronald Koeman gaf afgelopen voorjaar duidelijk aan dat hij graag aan de slag zou gaan bij Oranje, nadat hij zijn vertrek bij Feyenoord aankondigde. De KNVB koos evenwel voor Hiddink, waarop Koeman met zijn broer Erwin vertrok naar Southampton. Van de Kerkhof verwacht wel dat Hiddink ‘het uitzit tot het einde van de rit’. “Ik hoop dat het met het EK is, maar dat wordt met de wedstrijd zwaarder.”

Ben je het met Willy van de Kerkhof eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

van Gaal maakte ook bijzondere keuzes die niet iedereen even goed kon volgen, maar die pakten goed uit. Hiddink maakt keuzes die niet iedereen kan begrijpen en ze pakken vooralsnog niet best uit. Ergo conclusio, Hiddink doet het niet goed.
Om eerlijk te zijn kan een ander het momenteel niet slechter doen.

30 maart 2015 om 11:31

Van Gaal maakte inderdaad opmerkelijke keuzes, maar er zat een heel duidelijk idee achter. Daarnaast durfde van Gaal onervaren jongens erbij te halen die het verdienden. Als voorbeeld neem ik Ruben Schaken. Niemand snapte wat van Gaal met hem moest, maar hij was wel in vorm en speelde toch een aantal alleraardigste wedstrijden voor Oranje. Bij Hiddink zit er totaal geen idee achter. Hij selecteert niet op vorm, durft niet te wisselen en begaat continu dezelfde fouten. Daarmee wekt hij frustratie op. Van Gaal met Hiddink vergelijken is appels met peren.

30 maart 2015 om 11:37

Dat kan zijn, maar spelers hebben doorgaans ook meer motivatie op een WK dan in kwalificatie wedstrijden tegen mindere landen (die je wel gewoon moet winnen). En laten we eerlijk zijn, zo goed was het voetbal onder van Gaal ook niet, maar toch zat er meer strijd in.

Ik denk dat Hiddink ook een fout maakt door te denken dat voetballers het zelf wel kunnen oplossen als je ze pakket aan tips en tactiek meegeeft. Het staat op die manier ongeorganiseerd, ik denk echt dat daarin de grootste fout zit, denken dat ong. 20 voetballers enig benul heeft, meestal pas als het te laat is. Ook een fout is spelers opstellen die al weken uit vom zijn, dat schiet niet op.

Ze zullen het EK wel halen, met hakken over de sloot. Hopelijk zal dat aanzet genoeg zijn om wel even 110 te gaan op het EK. En hopelijk leert Hiddink spelers te selecteren die wel in vorm zijn en hopelijk kan hij ze ook wat meer tactische tips meegeven, want het gros van spelers heeft gewoon heel veel begeleiding nodig.

Nou, er zullen er genoeg trainers zijn die het beter zouden doen. Hiddink weet de spelers gewoon niet te inspireren, motiveren en tactisch voor t bereiden. Als je dan ook nog eens de verkeerde spelers gaat opstellen (indi, Wijnaldum, Affelay, Depay) waar ben je dan mee bezig. Als Hiddink trainer blijft dan gaat Oranje het EK niet halen...

30 maart 2015 om 11:51

Dat andere trainers het beter zouden doen ben ik met je eens. Maar wat jij zegt over de spelers die opgesteld waren ben ik absoluut niet mee eens.
Indi doet het voor zover ik weet heel aardig bij Porto en was bij Feyenoord al een goed duo met de Vrij dus die keuze snap ik volkomen.
Wijnaldum is niet mijn favoriete speler, maar op dit moment wel in vorm en wie had hij anders op moeten stellen? (misschien de Guzman, maar die was niet geselecteerd en anders weet ik het ook niet)
Affelay volledig met je eens!
Depay volledig met je oneens, is inderdaad niet in blakende vorm maar wel bepalend voor de koploper van de eredivisie, en veel keuzes had hij verder niet in de voorhoede, daarnaast kwam zeker in de eerste helft de meeste dreiging toch echt van Depay af. Hij maakte voor wat ik gezien heb ook zeker 4 keer een loop actie en als die begrepen was door 1x Sneijder 2x de Jong en ik dacht Huntelaar maar dat weet ik niet zeker meer dan had hij bij alle 4 die loopacties 1 op 1 gestaan.
Ik vond het wisselbeleid wel minder afgelopen wedstrijd:
Dost voor de Jong wat ik volledig begreep je moet op gegeven moment iets forceren natuurlijk.
Narsingh voor Wijnaldum vind ik een zeer slechte wissel, om het feit dat Affelay totaal niet in de wedstrijd zat en hij toch mocht blijven staan waar Wijnaldum toch degelijk speelde.
Willems voor BMI hmmm tsjaa je moet wat forceren en je brengt een verdediger voor een verdediger ( wel de assist koning van de eredivisie op het moment maar toch ).

In hetzelfde wedstrijd verloop had ik de volgende wissels toegepast:
Clasie - de Jong ( lag voor de hand hea )
Promes - Affelay
Dost - Blind

30 maart 2015 om 12:56

Badboii,

BMI heeft al een tijdje zijn basisplek verloren bij Porto. De Guzman is wel gekozen en doet het opzich ook aardig bij Napoli, maar de keuze voor Wijnaldum vond ik niet eens zo erg, hij doet het ook goed bij Psv. Wijnaldum viel echter wel tegen zaterdagavond. Ik zou liever Blind centraal achterin zetten, Willems op lb en dan op het middenveld met Clasie/de Guzman/sneijder. Maarja, Clasie is nu geblesseerd afgehaakt dus dat gaat ook niet meer.

30 maart 2015 om 13:49

therosepetal

Oké dat wist ik niet ik dacht dat hij daar nog steeds basisspeler was excuses dan daarvoor, en bedankt voor de correctie.
En ook bedankt voor de correctie op de Guzman ik was er heilig van overtuigd dat hij was thuis gelaten ( ik let nooit zo goed op als de wisselspelers in beeld komen dan is het nog gauw tijd om een biertje te pakken )
Ik zou met bijgevoegde opstelling spelen met de selectie van zaterdag.

Cilessen
vd Wiel
de Vrij
BMI
Willems
de Guzman
de Jong
Sneijder
Promes
Huntelaar
Depay

Willy van de Kerkhof en Guus zijn allebei PSV gericht, dus niet echt objectief he. gewoon een hele andere richting ingaan al dan niet met of zonder Guus.

30 maart 2015 om 11:47

Ach, die verhalen blijven altijd. vgaal zou volgens veel Ajacieden destijds uit rancune zelfs te Feyenoordgericht zijn.
Neemt niet weg dat ik het onbegrijpelijk vind dat Narsingh en Affelay speelminuten kregen.

30 maart 2015 om 11:48

Was ook het eerste waar ik aan dacht.
Het is niet raar dat de enige steun aan Hiddink vanuit Eindhoven komt.

30 maart 2015 om 12:38

Lees de tekst, hij steunde Koeman, niet Hiddink. Alleen op dit moment ziet hij het niet beter gaan met een andere trainer.

30 maart 2015 om 12:53

er staat toch:
Nu de prestaties tegenvallen, ziet de voormalig speler van PSV en Oranje echter geen reden om Hiddink weg te sturen.

Denk dat het percentage wat Hiddink wel weg wilt hebben buiten Eindhoven toch echt een stuk hoger ligt.

30 maart 2015 om 12:24

Mwah ik wil er niet echt in geloven dat Hiddink per se alleen maar Psvers kiest boven spelers van andere clubs (feyenoord, Ajax bijv.) De vele Psvers in de selectie van Oranje heeft misschien te maken met het feit dat PSV fier aan kop gaat in de Eredivisie.

Neemt niet weg dat ik de selectie van Narsingh belachelijk vind, die gast is bij PSV al te slecht voor woorden. En Afellay is Hiddink zijn holmaatje volgens mij, ook dit vind ik te belachelijk voor woorden en gewoon niet te verklaren.

Zag net dat Promes door de supporters van Spartak Moskou tot speler van de maand was uitgeroepen, wil zeggen dat hij toch wel wat goed doet! Ik had Promes afgelopen zaterdag sowieso laten spelen ipv Afellay.

30 maart 2015 om 12:56

Hij zal het niet perse doen maar hij heeft natuurlijk wel andere ervaringen met de PSV spelers dan dat hij heeft met de Ajax en Feyenoord spelers.
Als je iemand goed kent ben je eerder genegen wat "minpuntjes" door de vingers te zien omdat je het wel eens "anders" hebt meegemaakt.

Natuurlijk hebben we 15mln bondscoaches maar als ruim 90% zn vraagtekens zet bij Narsingh en Affelay zal dat toch ook wel een waarde hebben

Hiddink, Blind en Oranje zijn nu gewoon tot elkaar veroordeeld. De knvb zal Guus niet zo snel wegsturen, tenzij v. Oostveen dan ook bereid is om zijn koffers te pakken.
Het is een tragedie, deze gang van zaken.
Een enorme kans is er gemist om een frisse wind te laten waaien binnen Oranje

Hiddink moet gewoon de eer aan zichzelf houden en opstappen. Ik zie niet zo snel een ommekeer komen onder zijn bewind. Oranje staat gewoon 3e in een poule waar het 1e had moeten staan. De keuzes van Hiddink pakken verkeerd uit en er is ook duidelijk idee achter het spel.

Ik zie Oranje onder Hiddink het EK niet halen. Hij heeft de pech inderdaad dat Robben, van Persie geblesseerd zijn maar ook toen deze spelers er bij waren was het spel niet al te best.

Geef Blind de kans om het te proberen.

Geef Hiddink even de tijd, het is sowieso lastig voor zowel trainers als spelers dat je om de paar jaar met een andere trainer/spelers te maken krijgt waardoor er dus ook een andere manier van werken is. Hiddink is duidelijk zoekende en hoe je het ook wend of keert Nederland heb gewoon slecht gespeeld afgelopen zaterdag, daar kun je de bondscoach niet aanrekenen. Waar je hem wel op kunt aanrekenen is zijn spelerskeuze. Dat hij Affelay en Narsingh heeft opgeroepen is voor mij ook totaal niet te begrijpen.
Ik zou sowieso voortaan zo spelen(met de spelers die je nu hebt en de blessures dus meegeteld). De reden dat ik kies voor Veltman heeft niks te maken met dat ik voor Ajax ben maar puur voor het feit dat de Vrij meer een verdediger is en Veltman een opbouwer. Zelfde geld eigenlijk voor de Jong en Clasie.

Cillesen
vd Wiel
de Vrij
Veltman
Blind
De Jong
Clasie
Wijnaldum
Sneijder
Depay
Huntelaar
30 maart 2015 om 12:15

Er is geen tijd. Ze moeten nu gewoon presteren, anders lopen we het EK mis.

30 maart 2015 om 12:40

Nou sorry hoor maar er gaan vanaf dit jaar veel meer landen door dan voorgaande jaren. Als ze het EK niet zouden halen zou dat wel heel triest zijn. Bovendien is het dan te makkelijk om alleen de bondscoach dat aan te rekenen

30 maart 2015 om 13:15

Hoe je het wend of keert.. de bondscoach blijft verantwoordelijk. Tuurlijk is het makkelijk om dat aan te rekenen aan de bondscoach.

Maar als de coach het team niet aan het werk krijgt, wat nu al in meerdere wedstrijden is gebleken dan is het gewoon tijd om op te stappen.

Mijn mening blijft, Hiddink moet de eer aan zichzelf houden en opstappen. Want een ommekeer zie ik echt niet onder zijn bewind.

Ja elk ander zal ook verliezen van Ijsland, Tsjechië en gelijk spelen tegen turkije....van de 7 wedstrijden er maar 2 winnen en gelijk na zijn aanstelling OS hebben verspeeld...
Waar halen die broers die onzin iedere keer vandaan ?

Hij moet gewoon de beste 11 opstellen. Hoe leg je het uit dat je een speler dat een week eerder Wijnaldum helemaal zoek heeft gespeeld wissel zetten en Wijnaldum in de basis zitten? Waarom zet hij Blind LB terwijl hij daar zelden nog speelt. Waarom zet hij Afellay in de basis terwijl die in Griekenland zit waar het niveau nog lager is dan de 1e divisie.

Hij moet er gewoon uit. Hij selecteert spelers niet alleen op kwaliteit maar ook op voorkeur van club en dat moet gewoon niet kunnen.

je moet een psv'er ook geen mening vragen over een psv'er

Ik ben het niet vaak met deze man eens, maar hier heeft hij gewoon gelijk. Oranje heeft al jaren een chronisch gebrek aan echte kwaliteit. Wat van Gaal lukte in Brazilië was gewoon een klein wonder, het is gewoon een perfecte afspiegeling van de staat waarin het Nederlandse voetbal zich verkeerd.

Wat bezield Hiddink toch.
Had een geweldige naam in Nederland
en gaat nu de voetbalgeschiedenis in
als het lachertje van Oranje.
Geen uitstraling,geen fatsoenlijk te begrijpen
analyse, helemaal niets.
Laat blijken dat hij geen idee meer heeft
wat er in de voetbalwereld gebeurd.
Guus goa noar huus en neem Bert mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren