Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sterspeler City over tactiek Guardiola: ‘Iedereen begint het te begrijpen’

Laatste update:
/

Met de komst van Josep Guardiola verandert er een hoop bij Manchester City. Steunpilaren van de afgelopen jaren zijn hun basisplaats kwijt en iedereen moet wennen aan de nieuwe speelstijl. Kevin de Bruyne beseft dat het wel even gaat duren voordat iedereen gewend is aan de filosofie van Guardiola, maar zag tegen Sunderland een veelbelovende start.

Manchester City begon de Premier League zaterdag met een 2-1 overwinning op the Black Cats. De eerste drie punten werden binnengehaald, al ging het er op het veld soms onwennig aan toe. “Het is aanpassen, maar het ging redelijk. Overal op het veld is er veel beweging. Iedereen begint het nu te begrijpen”, zegt De Bruyne tegen the Mirror. “Soms zie je iemand denken waar hij moet lopen. Maar voor een eerste wedstrijd ging het beter dan verwacht.”

De Bruyne ziet veel veranderingen onder Guardiola ten opzichte van voormalig manager Manuel Pellegrini. “Het is de intentie om vanuit de achterhoede op te bouwen en de bal dan aan mij of David Silva te geven. We proberen dan in een overtalsituatie te komen. Tegen Sunderland ging dat redelijk, we kregen onze kansen. Het is heel anders dan vorig jaar. Het is een andere manier van werken, van leven. Alles is nieuw”, aldus de Belgisch international. Dinsdagavond speelt Manchester City tegen Steaua Boekarest voor een plek in de groepsfase van de Champions League.

Wordt Guardiola bij City net zo succesvol als bij Barcelona en Bayern?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met het spelersmateriaal dat guardiola onder zijn hoede heeft, wordt het toch denk ik aanpoten om dezelfde prestaties neer te zetten als dat hij bij bayern en barca heeft gepresteerd

16 augustus 2016 om 16:12

De Champions League zie ik City niet snel winnen, maar ze doen zeker mee om de landstitel

16 augustus 2016 om 16:19

Is toch goed? Ben wel benieuwd hoe Guardiola zal presteren met een mindere selectie.

16 augustus 2016 om 19:14

Zal ook enkel dit jaar het geval zijn. Als er volgend jaar nog eens 200 miljoen wordt ingepompt en de huidige jonge gasten zich ontwikkelen,staat er terug iets.

16 augustus 2016 om 17:23

Ze kunnen nog heel wat aankopen doen. Geld is er. Als Guardiola scherper was geweest, haalde hij D. Alves van Barcelona, want een rechtsback en een linksback heeft Man City hard nodig. R. Rodriquez kun je nog kopen als linksback. En een voetballende middenvelder is ook nodig. Bijv. Thiago A. van Bayern Munchen. Hij kan samen een 2 mans middenveld vormen met Gundogan. 4-2-3-1 zou dan ook een perfect systeem zijn.

16 augustus 2016 om 17:53

Alleen speelt Guardiola standaard 4-3-3, en varianten daarop.

16 augustus 2016 om 20:15

Vind D. Alves in zijn huidige vorm vergelijkbaar met Zabaleta. R. Rodriguez zou wel echt fantastisch zijn geweest. Maar met Angelino heb je binnenkort hopelijk een hele goede. De voetballende middenvelder is al gehaald in de vorm van Gundogan.

Overigens is Pep nu 4-3-3 aan het spelen met Fernandinho-De Bruyne-Silva. Dat is voetballend al aardig leuk. Sterling lijkt er zin in te hebben en met Nolito heb je een prima winger.

Guardiola wordt succesvol maar niet net zo succesvol als bij Barca en Bayern. Daar is de Engelse competitie te sterk voor. In Duitsland en Spanje heb je veel minder echte concurrenten. Tevens vind ik dat dit team ook minder sterk is dan dat van Bayern en Barca.

16 augustus 2016 om 16:01

De eerste wedstrijd van City was niet indrukwekkend dat was voor iedereen te zien, gelukkig wel 3 punten. De stelling 'de Engelse competitie is zoveel sterker' is nog steeds een mening en geen feit. Europees vallen de Engelse team al jarenlang door de mand. De top van Spanje is goed dat bewijzen Sevilla, Villareal, Bilbao. Technisch voetbal is daar gewoon heel sterk. Engeland is zwak, Europees dus maar ook op Ek en WK. Geld kan dat niet camoufleren. Zelfs Duitsland mag langzamerhand gaan zeggen dat ze een sterkere competitie hebben dan Engeland. De namen zijn indrukwekkend in Engeland, maar de daden nog niet. Het wordt een mooi seizoen. Ik zie al uit naar vanavond met Ajax en City weer aan de bak. Ik ben zelf nog meer geinteresseerd in de wedstrijd van City.

16 augustus 2016 om 16:55

Je moet niet vergeten dat de engelse competitie breed wel sterk is. Misschie niet uitblinkend nog in de top maar in de breedte zeker wel. Als je ziet wat clubs als Watford, Middlesbrough, Crystal palace etc halen dan kan je daar gewoon op een slechte dag verliezen.

16 augustus 2016 om 17:27

Nogmaals daar zijn eigenlijk geen bewijzen voor wat maakt Watford of Crystal Palace zoveel sterker? het is nogmaals vooral een mening, en sommige meningen worden nu eenmaal vaak overgenomen. Crystal Palace verloor volgens mij vorig jaar aan het einde bijna alleen maar. Het is dus een discussie met veel inlegkunde en weinig meetbare resultaten behalve een aantal punten die ik al eerder genoemd heb vandaag (zie reactie van 16.01)

16 augustus 2016 om 19:17

Als een ploeg als Middlesbrough Negredo en Valdes kan betalen. Dat zijn kwaliteitsspelers. Ik denk vooral dat de tweede kolom uit Engeland de sterkste is. De top 6 is ook heel ruim, zeker ruimer als in Duitsland. Maar Spanje heeft de beste linkerkolom met ploegen als Sevilla, Villarreal en Bilbao die op een goede dag eender welke Engelse ploeg op een hoopje kan spelen.

16 augustus 2016 om 19:23

Ik moet in in alle eerlijkheid bekennen dat Valdes geen topspeler meer is. Zelfs in Belgie op de bank zat! Maar laten we hopen dat hij nu wel weer een succesvolle periode mag kennen. Wat ik zei het enige argument is spelers. Maar spelers in een slechte tactiek, overbetaalde vedettes maken het verschil niet. De Europese cijfers liegen er niet om. Dus Rooney ik begrijp je punt zeker, maar het is niet hard te maken. Spaanse ploegen overklassen alle andere in de breedte en diepte. Simpel gezegd zijn ze op de mat gewoon beter structureel. Duitsland is ook goed en gezond bezig denk bv aan Leverkussen en Wolfsburg. Engeland lijkt nu wel snel stappen te maken met veel meer budget maar de cijfers en resultaten tonen het nog niet...

16 augustus 2016 om 16:03

De successen die hij met Barca behaald heeft zal hij met geen enkel team evenaren. Ik dat hij wel i.t.t. Pellegrini hogere ogen gaat gooien in de CL. Of dat al dit jaar is dat is de vraag, maar hij kan van City een machine maken! Er is op dit moment al veel kwaliteit, en met het beschikbare budget kan het alleen nog maar beter worden!

16 augustus 2016 om 17:34

Beste Guarye, budget geeft inderdaad potentie voor nog meer groei. De aankopen die Guardiola deed bij Barca waren niet altijd overtuigend, bij Bayern zag ik hierin een stijgende lijn. Je hebt gelijk dat het succes van Barcelona niet te evenaren is eigenlijk. Het niveau was gewoon te hoog, een gouden lichting van de Barca-jeugd met een messi, puyol, Iniesta en Xavi. Deze zijn veelal van kinds af aan opgegroeid met 1x of 1,5x raken. Dat kan hij bij City al niet meer bereiken alleen Silva heeft de potentie van nature in het team. En zelfs hij kreeg veel kritiek na de eerste wedstrijd. Simpel gezegd heeft Pellegrini de halve finale gehaald en als Guardiola dat ook haalt is het 'goed'. Guardiola vind zelf de titel de belangrijkste graadmeter en hij zal daar ook vooral op worden beoordeeld gecombineerd met het soort voetbal dat het gaat worden. Bij Motd was Alan Shearer in ieder geval erg positief over het systeem van Pep en hoe de backs in het systeem zoveel aanvullende versterking geven om een man meer te creëren. Alleen konden deze backs (o.a. Sagna) helemaal niet goed passen en er een goed vervolg aan geven. Vanavond een nieuwe kans, ik zie ernaar uit!

Controlfreak haha, maar als Guardiola eenmaal begint en het draait wordt het een machine. Dit is denk ik zijn moeilijkste uitdaging, veel goede coaches, veel goede spelers en veel concurrentie.

Als Guardiola het nu flikt met Manchester City is hij voor mij een echte topcoach. Hij heeft bij Barca en Bayern de beste spelers ter wereld onder zijn hoede gehad en hij weet dat City veel minder is dan deze twee. Daarbij zijn er nu in plaats van 1 of 2 concurrenten 4 of 5 concurrenten voor de titel. De derby tussen United en City wordt zeker een waanzinnig wedstrijd met Mourinho EN Zlatan tegen Guardiola haha!

16 augustus 2016 om 23:49

En Pogba vs Gundogan. Nolito vs Mkhitariyan. Baily vs Stones.

Vond het niet echt een fantastische wedstrijd van City. Ze hadden veel balbezit, maar deden er weinig mee. Vond tempo ook iets langzaam waardoor het ook wat saaier werd. Maar goed, Pep zit er net en heeft natuurlijk tijd nodig. Nu op een ding iets baseren is natuurlijk belachelijk, iets wat sommigen wel doen. Ben benieuwd naar vanavond.

Het wordt een hele uitdaging voor Guardiola. Persoonlijk denk ik dat het een kwestie van tijd is voordat alle patronen echt duidelijk zichtbaar zijn, veel balbezit, snel heroveren bij balverlies, korte combinaties en weinig afstand tussen de linies.

Maar als ik deze selectie vergelijk met die van Barcelona en Bayern denk ik toch dat dit de minst geschikte selectie is voor deze manier van spelen. De selecties van Barca en Bayern in het Guardiola tijdperk vond ik technischer, met name de achterhoedes. Ik denk dat, dat wel eens lastig kan gaan worden. Al wil ik natuurlijk niet zeggen dat deze selectie matig is. Maar qua technische kwaliteiten achterin en creativiteit overall vind ik dit een minder geschikt elftal dan Bayern en Barca onder Guardiola waren.
Dus als het dit keer weer lukt om hier een nationaal en internationaal topteam van te smeden, dan maakt Guardiola zichzelf echt onsterfelijk. Ik ben erg benieuwd naar dit seizoen!

16 augustus 2016 om 20:20

Met Bravo straks en Kolarov-Stones-Kompany-Zabaleta heb je een prima technische achterhoude. Al heb ik liever Clichy en Otamendi in de basis. Pep zal met zijn speelwijze voor veel creativiteit zorgen. Of het genoeg is om ploegen als Atleti, Barca, Bayern of Real te verslaan weet ik niet. Maar City is eigenlijk al jaren goed in het scoren van goals in de PL.

16 augustus 2016 om 22:57

Ik denk eerlijk gezegd wel. Of misschien dat ze net iets te kort komen, maar dat is al voldoende. Kijk Dortmund van Klopp won gewoon van Real Madrid, ik zeg niet dat Pep op die manier zijn tegenstander moeilijk gaat maken. Je weet dat hij het met aanvallend voetbal gaat doen, maar op die manier kan dat ook op zijn eigen visie. Klopp deed dat met counter voetbal en Pep gaat het met aanvallend voetbal proberen om op dat niveau te komen.

als hij voor elkaar krijgt dat city gaat draaien, maar ook als het mourinho en conte met hun teams lukt, dan zet dat het engelse verblijf van Van gaal wel in een perspectief......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren