Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sterling hekelt media-aandacht: ‘Ik heb het gezicht van een rotjoch’

Laatste update:

Raheem Sterling maakte in de zomer van 2015 voor minimaal 61 miljoen euro de overstap van Liverpool naar Manchester City en door dat hoge prijskaartje kwamen de verwachtingen bijzonder hoog te liggen. De aanvaller haalde sinds zijn transfer echter lang niet altijd een constant niveau en kreeg de nodige kritiek te verduren in de tabloids.

Sterling zegt in een interview met the Guardian het vermoeden te hebben dat hij gezocht wordt door de media omdat zijn hoofd hen niet aanstaat. “Ik heb gewoon zo’n gezicht. Je hebt weleens dat je iemand op televisie ziet en denkt: ‘ik mag hem niet’. Sommige mensen hebben zo’n gezicht en daar ben ik er één van. Daar kan ik niets aan doen. Ik heb gewoon het gezicht van een rotjoch, zo zie ik het”, aldus de Engels international.

“Maar ik ben geen rotjoch”, haast Sterling zich te zeggen. Hij vindt het geen probleem dat de media kritisch over hem schrijven wanneer hij slecht presteert, maar kan er met zijn hoofd niet bij dat de pers aandacht besteed aan het feit dat hij een huis voor zijn moeder heeft gekocht, dat zijn auto smerig is of dat hij een broodje worst eet in zijn auto. “Als ik dat dan lees, dan denk ik: ‘waarom moet dit over mij gaan?’”

“Als ik iets verkeerd heb gedaan, ja, geen probleem. Dan accepteer ik het. Maar op het moment probeer ik mij helemaal op het voetbal te concentreren en probeer ik niemand in de weg te lopen, maar zelfs dan kom ik in de kranten terecht. Het lijkt wel alsof ik die strijd niet kan winnen. Als ik de verhalen over mij lees, denk ik vaak: ‘is het echt zover gekomen? Echt?’”, besluit Sterling, die tot dusverre 85 wedstrijden voor Man City speelde. Daarin kwam hij tot twintig doelpunten en dertig assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat de kritiek er gewoon is omdat ze 60 miljoen betaald hebben voor Sterling en hij pure middelmaat is. Leuk voetballertje, net als Aaron Lennon destijds, beter zal Sterling nog wel worden maar ik denk dat zijn plafond veel lager is dan vele denken.

1 april 2017 om 15:19

Alsonog heeft ie gelijk, media gaat te ver. Het gaat 90% over bijzaken dan over voetbal zelf.

1 april 2017 om 16:29

Een hoop mensen vergeten dat Sterling pas 22 is. En als je dan zijn statistieken er bij pakt is dat zeker niet onaardig. Ja hij kostte City veel geld maar daar kan hij zelf niet veel aan doen.

Op voorhand zag ik hem falen, maar 20 goals en 30 assists in 85 wedstrijden is gewoon prima. Ontwikkelt zich vrij aardig.

Dit zal hem overigens weinig verder helpen. Engelse tabloids gaan hem nu nog vaker zoeken. Al ben ik het met hem eens dat hij wel een zondenbok is.

Sterling wordt gezocht door de media om verschillende redenen. Men houdt ervan om te zeiken op een stereotype jonge, rijke voetballer, die showt met zijn geld en vaak uitgaat en zich trendy kleedt en laten we eerlijk zijn, als je het gezicht van zo'n voetballer inbeeldt, dan denk je eerder aan een gezicht zoals die van Raheem Sterling dan aan een gezicht zoals die van Harry Kane.

Dat is een van de redenen. Nog een reden is de stap van een hele grote traditieclub, naar een moderne grote voetbalclub wiens grootste bestaansrecht hun rijke eigenaren zijn. Ook dat is iets wat in het nadeel van Sterling is. Ook als die traditieclub van nature veel figuren in de media heeft die banden hebben met die club. Ook dat maakt je een makkelijk doelwit.

Dit zorgt er allemaal voor dat Sterling buitenproportioneel wordt aangevallen in de media. Ook al was de stap van Liverpool naar Manchester City in alle opzichten een vooruitgang. Ook al is Sterling opgehouden met zaken zoals lachgas en zie je hem in de kranten voor het kopen van een dure auto voor zijn moeder. En dat geld dat hij uitgeeft, dat moet hij niet doen. Zoals toen hij naar de Engelse versie van Euroland ging. Toen was het lachwekkend dat iemand met zoveel geld naar een low-budget winkel ging. Dus dat mag ook niet. En hij zou ook zoveel kinderen hebben op een jonge leeftijd. Maar in werkelijkheid heeft hij maar 1 dochter, maar dat is niet spectaculair genoeg.

Maar waar Raheem Sterling zich vooral zorgen over moet maken, is zijn prestaties bij Manchester City natuurlijk. Men is ervan overtuigd dat hij het daar nooit gaat redden en binnenkort zit hij bij Sunderland, net zoals een Jack Rodwell. Wat dan niet helpt is dat Sterling als je goals en assists bij elkaar optelt de meest productieve voetbalspeler in de selectie van Manchester City dit seizoen is.

Weet je, eigenlijk is die Raheem Sterling zo slecht nog niet.

1 april 2017 om 16:16

Mooi geschreven!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren