Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steijn kritisch op leiding Ajax: ‘Dat is voor mij iets onvoorstelbaars geweest’

Laatste update:

Maurice Steijn blikt maandagavond in Rondo op Ziggo Sport nogmaals terug op zijn mislukte avontuur bij Ajax. De vijftigjarige trainer werd in de zomer aangesteld als oefenmeester in de Johan Cruijff ArenA, maar botste al snel met Sven Mislintat en werd vervolgens eind oktober ontslagen na een historische achttiende plaats. Steijn spreekt van ‘bijna een kansloze missie’.

Steijn begint de uitzending met een korte analyse over Ajax – FC Utrecht (2-0), waarna hij wordt gevraagd naar zijn eigen tijd in Amsterdam. “De belangrijkste conclusie die ik voor mijzelf heb getrokken is dat in het hele traject zoveel dingen fout zijn gegaan, eigenlijk na een paar weken al”, begint de Hagenees.

“Uiteindelijk kom je dan tot de conclusie dat het bijna een kansloze missie was, hoe het zich ontwikkeld heeft.” Met name de verstandhouding met Mislintat zorgde voor veel irritatie over en weer. “Dat is een proces wat gebeurd is”, reageert Steijn. “Je wordt benaderd door Ajax en dan ga je die gesprekken in. Eerst met Mislintat en naderhand met Edwin van der Sar, die er toen ook nog was, Klaas-Jan Huntelaar en Jan van Halst met Mislintat er ook bij.”

“Dan is het de bedoeling om Ajax weer terug te brengen naar waar het drie jaar geleden was. Met een bepaalde samenstelling van de groep en goede spelers daarbij halen om je jonge talenten, zoals Kenneth Taylor, Brian Brobbey, Devyne Rensch en Jorrel Hato, te laten ontwikkelen.” Steijn zag vervolgens al vrij snel dat het niet ging zoals hij voor ogen had.

“Dan zie je richting de voorbereiding eigenlijk al dat de namen en profielen die de staf, scouting en ik op tafel brengen, niet gehaald worden en dat er andere keuzes gemaakt worden. Daar gaat het tussen ons fout”, zegt de trainer over hem en Mislintat. “Op voorhand was afgesproken dat Mislintat en ik het met elkaar zouden doen.”

“Kijk, Ajax heeft er nadat Marc Overmars vertrok een jaar over gedaan om een td aan te trekken. Dan mag je ervanuit gaan dat ze iemand in dezelfde lijn gaan aantrekken als Overmars”, is Steijn kritisch op de clubleiding van de Amsterdammers.

“De driehoek Overmars-Van der Sar-Ten Hag was een gouden driehoek omdat ze heel veel samenwerkten. Dat is dus niet gebeurd en dat is voor mij wel iets onvoorstelbaars geweest, eigenlijk.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig dat hij meteen ook weer de hand in eigen boezem steekt… Natuurlijk was het voor hem echt een lastige uitdaging en zijn er een hoop dingen fout gegaan, maar 18e.. I rest my case.

4 maart 2024 om 21:26

“Steijn kritisch op Steijn” had een betere kopstuk geweest. Nog steeds blijft ie vingertjes wijzen naar anderen sjonge jonge.

4 maart 2024 om 21:43

Slechtste trainer ooit. Hij probeert bij elk programma zijn eigen straatje schoon te vegen. Hij wil vh schip gaan opvolgen volgend jaar.

4 maart 2024 om 22:30

Dat deed hij een aantal jaar geleden bij NAC ook al. Toen lag het aan de plaatselijke kranten die hem tegenwerkten en de supporters die hem bedreigd hadden. Het feit dat hij allemaal uitgerangeerde Haagse vriendjes had gehaald tegen een vorstelijk salaris en het feit dat hij te bedonderd was om voor meer dan 4 trainingen in de week op en neer vanuit Den Haag te rijden vergat hij voor het gemak even. De duurste selectie van de KKD maar het voetbal leek nergens op. Nu het echter bij de grootste club van Nederland gebeurd valt het wat meer op. Het is een prima trainer voor een underdog team. Wij tegen de boze wereld. Maar zodra er iets van een idee achter moet zitten omdat je het betere team bent houdt het wel op.

4 maart 2024 om 21:28

Een kleine kanttekening is wel dat Ajax op dat moment 2 wedstrijden minder had gespeeld. Onder Steijn speelden ze ook tegen Feyenoord, AZ en Twente. Ik zeg niet dat Van t Schip het niet beter doet, maar onder hem hadden ze ook 100% gewoon in het rechterrijtje gestaan op het moment dat Steijn ontslagen werd.

4 maart 2024 om 21:39

Er zijn gigantisch veel excuses te bedenken en vele daarvan zijn waar. Hij kon dan ook wel naar andere wijzen. Maar daar is inmiddels alles wel over gezegd. En dan komt het moment om je eigen falen toe te geven en verder je mond te houden.

4 maart 2024 om 21:42

Zoveel beter doet van het Schip het niet. En Steijn stind vanaf het begin al achter, spelers die hij zelf niet wilde en niet kende kwamen laat in het seizoen binnen. Dan kun je al bijna niets meer uitproberen omdat de wedstrijden meteen ergens om gaan. Als het dan niet gaat lopen en je voelt als Steijn de druk maar niet de steun, dan verlies je de groep en kan dat inderdaad resulteren in een 18e plek. Mislintat is een virus geweest. Steijn heeft het mentaal heel erg moeilijk gehad bij Ajax en het gaat duren totdat hij daar overheen is. Het was wel de kans van zn leven om bij deze club te werken en dat voelde hij ook zo.

4 maart 2024 om 21:43

En ik zeg niet dat het niet zijn schuld is, want hij is er net zo goed bij geweest. Maar het is allemaal wel kort door de bocht als je niet weet hoe het werkt in het voetbal in een topclub

4 maart 2024 om 21:53

zo een enorme druk inderdaad. hij moest daarom echt even stoom afblazen in ibiza, in plaats van tijd door te brengen met de nieuwe spelers die hij allicht nog niet zo goed kende.

4 maart 2024 om 21:59

Agh, spelers waren met het nationale team weg en in die drukke periode hebben spelers ook rust nodig in lichaam en hoofd. Daar gaan 2 of 3 dagen Ibiza niets aan doen en het is ook niet zo dat hij niet werkt als hij op Ibiza is.

4 maart 2024 om 22:13

Titaantje, hij zat toevallig met Arne Slot in hetzelfde vliegtuig, maar daar hoor je niemand over... Iedereen heeft gewoon recht op vakantiedagen.

4 maart 2024 om 22:36

Adjx, zoals al aangegeven: er zijn enorm veel excuses en vele daarvan zijn ook zeker terecht. Maar inmiddels weten wij het wel en wordt het tijd om ook aan zelfreflectie te doen en verder je mond te houden. Iedereen weet inmiddels dat Stein het niet gemakkelijk had. Wat wil hij nu nog met dit soort opmerkingen bereiken? Dit soort uitspraken leveren niets positiefs meer op maar beginnen juist op zeuren te lijken. Het beeld over Maurice Stein wordt daar dan ook niet beter van.

4 maart 2024 om 23:34

Van het schip doet het niet veel beter, maar je ziet in iedergeval wel dat hij de groep achter zich heeft en dat ze voor hem willen werken. Steijn heeft het ook gewoon zelf met de groep verpest en dat was te zien in het veld. Als je speler zo openbaar gaat afvallen als hij heeft gedaan dan is het gewoon einde verhaal en ben je de groep kwijt. Die vent moet echt wat meer naar zichzelf kijken.

5 maart 2024 om 05:12

Ja dat klopt dat John misschien meer de groep mee heeft Joost en daar zie je meteen dat het een ploeg is met weinig kwaliteit. Ook dat Steijn zn spelers al snel afvalt klopt en dat heeft hem absoluut geen goed gedaan. Maar uiteindelijk hebben ze de wedstrijd tegen het laagst geklasseerder team verloren onder Schip. Hij was er dan wel zelf niet bij, maar als de spelers het na zo een korte afwezigheid meteen al niet op kunnen brengen voor de assistent, dan heb je te maken met een mentale weerbaarheid waar je niet eens woorden aan wil vuil maken.

5 maart 2024 om 14:58

Het beeld over Steijn is al niet goed. Maar ik begrijp best va uit hem het gevoel dat hem onrecht is aangedaan. Of dat het terecht is, dat is een tweede, maar waarom moet heel Nederland over deze man heenvallen? Hij heeft geen eerlijke kans gehad, hij heeft het verprutst, openlijk je spelers laten vallen is ook gewoon niet handig. Nu hopen dat hij snel ergens een kans krijgt en dit achter zich kan laten.

Het zou voor Steijn zoveel beter zijn om zoveel meer te nuanceren en de bal bij zichzelf te houdeb omtrent de mislukking. De 18e plaats en de enorme gatenkaas die zijn verdediging was spreken voor zich. Daar hoeft hij verder geen omstandigheden, randvoorwaarden, of andere punten en kommas bij te betrekken.

5 maart 2024 om 01:13

Deze man zit graag in de slachtoffer rol. Slechtste trainer ooit bij Ajax en maar naar anderen schoppen en wijzen. Daar is ie mee begonnen toen die startte en daar is ie nog steeds mee bezig. Ik heb medelijden met de club die zo dom is nog met hem in zee te gaan.

5 maart 2024 om 13:59

Er is een boel mis gegaan en je ziet dat onder van 't Schip ook de nodige punten worden verspeeld. Echter is er geen enkel excuus te bedenken voor:

1. Je eigen spelers de schuld geven na elk puntverlies.

2. In een persconferentie zeggen dat de spelers die net zijn gehaald niet goed genoeg zijn.

3. Hoe Steijn dit team liet voetballen. Zelfs met dit materiaal moet je er meer uit kunnen halen dan hoe het onder Steijn stond. De spelers waren als kippen zonder kop aan het rondrennen, alles lag open, niemand had enig idee waar ze moesten staan. Het was lange halen voetbal zonder kopkracht voorin en elk verloren kopduel voorin resulteerde in een gigantische kans voor de tegenstander.

Steijn had zichzelf een stuk beter kunnen profileren door toe te geven dat hij zelf ook een rol te spelen had. Nuance helpt in de beeldvorming vaak juist een stuk meer. Hij is nu zijn eigen ruiten nog verder aan het ingooien want potentiele werkgevers zullen na dit debacle en na het gedoe bij NAC waarschijnlijk ook wat terughoudender zijn in het aanstellen van Steijn.

Het lag dus 100% aan iedereen behalve meneer zelf. Dat hij bepaalde spelers expres niet meer opstelde omdat het niet "zijn" aankopen waren is nog steeds het laagste wat een trainer kan doen. Je werkt met mensen, niet met voorwerpen.

4 maart 2024 om 21:58

Dan zou ik je willen vragen om de aflevering nog eens terug te kijken. Steijn heeft juist toegegeven dat hij zelf ook fouten heeft gemaakt, jammer dat daar geen artikel over wordt gemaakt. Voor de mensen die de aflevering niet hebben gezien komt het nu over alsof Steijn alleen maar Mislintat als schuldige aanwijst en totaal geen zelfreflectie heeft, maar dat is niet waar. Hij probeerde wel zichzelf af en toe te verdedigen, wat gewoon logisch en terecht is, want er zijn ook dingen bij Ajax misgegaan waar hij totaal geen invloed op had.

4 maart 2024 om 22:32

Ik reageer op dit topic. In dit topic heb ik geen millimeter zelfreflectie gezien, maar ik ga de uitzending zeker.nog even terug kijken. Als ik jou mag geloven zit voetbalzone iedereen weer op te naaien met foute info. In dat geval, Jammer VZ. Edit-'- Je hebt gelijk. Hij had nog het meeste spijt van zijn keepers management en dat hij te lauw heeft gehandeld met Mislintat die z'n eigen gang ging. Dit topic is dus gewoon waardeloos van Vz.

5 maart 2024 om 01:15

Allezparis zit in elke thread Steijn te verdedigen.. Dat je dat nu nog steeds doet na alles wat er gebeurd is en naar buiten us gekomen, tsjah..

5 maart 2024 om 09:26

Steijn is gewoon een ontzettend matige onderhandelaar. Als je eigen aankopen wilt moet je dat toch van te voren aangeven en laten bevestigen. Dit heeft hij niet gedaan dus als je dan geen eigen aankopen krijgt moet je niet gaan zeuren achteraf... En ook dat is niet eens helemaal waar want een Sosa wilde hij zelf.

Deze man heeft Ajax naar de laatste plaats geloodst en hij blijft maar modder gooien. Ongekend haha.

Dit wisten we al en het was ook niet zorgvuldig van Ajax' kant. Maar zou e.e.a. niet beter verlopen zijn als Steijn zelf de spelers niet zo opzichtig had afgezaagd? Hij joeg ze tegen zich in het harnas en ging meermaals verongelijkt op vakantie, i.p.v. een poging te doen er wat van te maken. Bleef husselen met opstellingen etc. Had dan je eigen plan getrokken en de boel dichtgetimmerd, Maurice. Dan had je tenminste op je eigen voorwaarden kunnen falen.

Hoevaak gaat hij nog een interview geven over sjax. Ga door met je leven

Tuurlijk is Mislintat een enorme fout geweest en ook zijn manier van handelen. Maar ja rond plek 12-18 staan is ook diep triest. Zelfs met dit materiaal hoorde je veel hoger te staan. Ook was het spel gewoon dramatisch en een wedstrijd zoals Utrecht heb ik onder Steijn niet gezien. Ook bleef hij bijvoorbeeld maar met Gorter aanmodderen en weigerde die Ramaj een kans te geven. Hij mag ook best wel wat kritisch op zijn functioneren zijn. Maar ja aan de andere moet je je ook afvragen of hij überhaupt het niveau had om fatsoenlijk voetbal te spelen.

Nog steeds geen enkele vorm van zelfkritiek bij deze charlatan, je stond 18e (!) met Ajax in een over de breedte genomen onthutsend zwakke Eredivisie. Gewoon stilzitten als je geschoren wordt, al helemaal na zo'n historische wanprestatie, en kijkend naar dat een matige trainer wiens carrière eigenlijk voorbij was het beter doet. Ook weer mooi die zogenaamde targets van hem benoemen, waarvan het grootste deel volstrekt onhaalbaar of op dat moment onlogisch was geweest. Hoe hij inmiddels niet door heeft dat hij met dit soort gedrag alleen maar zichzelf negatief wegzet in de media, ook richting potentiële werkgevers. Een charlatan die altijd niets anders doet dan zijn eigen straatje schoonvegen, en lekken naar de media om de schuld op anderen binnen een organisatie af te schuiven, zoiets wil je toch niet binnen halen?

Steijn is best een prima gozer, maar mist gewoon de kwaliteit. Ze hadden hem nooit moeten vragen. Het was al een bezopen aanstelling om mee te beginnen

5 maart 2024 om 01:16

Prima gozer? Op basis van wat is deze narcist en intrigant een prima gozer?

Het is al eerder begonnen door Steijn aan te stellen, alleen dat zal hij nooit toegeven. Als Ajax zijnde moet je gewoon niet zo een matige trainer aanstellen, zeker als je streeft om weer Ajax naar het niveau te brengen naar wat het eerder was. Ik denk dat Steijn van geluk mag spreken dat hij een aantal maanden trainer is geweest van Ajax.

Wat ik onvoorstelbaar vind is dat de clubleiding deze clown als trainer naar de club heeft gehaald.

Ach natuurlijk is het niet alleen de schuld van Steijn, maar het zag er echt heel slecht uit zeg en heeft hij ook alles zelf gedaan om de selectie te verliezen door in de media spelers neer te halen en intern niet te praten met de jongens als Akpom bijvoorbeeld. Typerend ook dat hij niks laat merken dat hij het ook beter had moeten doen.

Als je na drie wedstrijden al gaat lopen janken dat je materiaal niet goed genoeg is dan heb je de handdoek al gegooid. Dom en visieloos. De allerslechtste Ajax-trainer ooit. Hij had na dat interview direct moeten stoppen. Dan was hij in ieder geval nog geloofwaardig geweest.

Misschien maar een inzamelingsactie beginnen en een spiegel kopen voor meneer Steijn. Laatste plaats… slechtste trainer ooit in de historie van Ajax. Kan me ergens iets voorstellen dat Maduro is gaan klagen, want die man had nooit aangesteld mogen worden. Dat is de grootste fout geweest. Met alle respect, maar Van ‘t Schip is een veel betere trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren