Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stam zegt Hiddink en Oranje af en gaat liever ‘een andere kant op’

Laatste update:
/

Waar Ruud van Nistelrooij dicht bij een overeenkomst met de KNVB is, is Jaap Stam juist tot de conclusie gekomen dat hij níet bij het Nederlands elftal gaat werken. Guus Hiddink, die in de zomer aan het roer van Oranje komt, had de oud-topverdediger gevraagd om zich bij de technische staf te voegen. Stam heeft echter vriendelijk bedankt.

De voormalig verdediger van PEC Zwolle, SC Cambuur, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax werd enige tijd geleden al gepolst. Hij kon het werk bij de nationale ploeg op zich nemen naast zijn werk als assistent-trainer van Frank de Boer bij Ajax. Stam heeft de bondscoach echter laten weten, liever een 'andere kant' op te gaan, zo stelt het Algemeen Dagblad.

Die ‘andere kant’ is zeer waarschijnlijk AC Milan. De Italianen willen hun oud-speler graag naar Milaan halen om aan de staf van Clarence Seedorf toe te voegen. Stam voelt zich gevleid en lijkt wel in voor de overstap. Het is echter wel danig de vraag of het er überhaupt nog van komt, nu de positie van Seedorf dag in uit, dag uit druk besproken wordt in Italië. Omdat ook Giovanni van Bronckhorst zich zou hebben afgemeld, is de verwachting dat Hiddink zijn staf beperkt houdt tot Danny Blind en Van Nistelrooij.

Jaap Stam was de beste kandidaat voor Guus Hiddink

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die gaat dus naar AC Milan, en dat begrijp ik ook wel. Het zou mij lijken geweldig om op Milanello te kunnen werken.
Maar ik vind het toch jammer dat zo'n jongen Nederland verlaat voor het buitenland.
Hij was toch altijd een heerlijke voetballer die Stam, toen hij nog bij PSV speelde kon ik echt van hem genieten.

21 maart 2014 om 08:43

Voor hetzelfde geldt is Seedorf over twee wedstrijden, zoals sommige media suggereren, ontslagen... En al bleef Seedorf zitten dan nog blijft die onzekerheid. Het lijkt mij niet verstandig om nu of in de zomer in te stappen bij Milan.

21 maart 2014 om 08:51

Ik neem aan dat Stam zich bij AC Milan gaat bezighouden met de jeugdopleiding?

21 maart 2014 om 10:32

Er is veel eer te behalen bij een ploeg die vrijwel nooit jeugd inpast en alleen maar spelers aankoopt.

21 maart 2014 om 11:42

Bij Milan is juist weinig eer te behalen, omdat ze geen club zijn die gewend is jeugd in te passen en momenteel enorme druk hebben om te presteren. Een club die niet gewend is jeugd door te schuiven, in een land waar talenten over het algemeen al heel veel moeite hebben om door te breken, gaat op het moment dat de prestaties dramatisch zijn niet over op jeugd en Milan's jeugdopleiding moet vanaf de grond af aan opgebouwd worden. Dat is een immens, haast onmogelijk, project waar een ervaren man voor nodig is. Daarbij wilde Jaap juist als assistent meer verantwoordelijkheid en ik heb nergens gelezen dat hij de ambitie heeft ergens Hoofd Jeugdopleiding te worden.

21 maart 2014 om 12:46

..... Dat bedoel ik dus.

21 maart 2014 om 14:52

Nee, jij wil zeggen dat hij daar iets kan opbouwen dat succesvol is (een jeugdopleiding die grote spelers voortbrengt) en ik zeg dat daar geen eer te behalen is, omdat het land en Milan een goede jeugdopleiding links laten liggen. Hij kan daar niks bereiken, zelfs niet al zet hij een uitstekende jeugdopleiding neer, omdat men in Italië 98 van de 100 keer kiest voor een ervaren speler als het erop aankomt. Zij staan niet open voor jeugd, dus al zet iemand een uitstekende opleiding neer dan nog zal dat niet gewaardeerd worden..

21 maart 2014 om 15:23

Haha. Fijn dat jij weet wat ik wil zeggen. Als jij mij zo lekker aanvoelt had je ook wel in gezien dat ik sarcastisch was. Natuurlijk gaat Stam niet met de jeugd aan de slag in Milaan. Hij is niet gek, daar is geen eer te behalen.

21 maart 2014 om 15:37

Sarcasme is soms moeilijk te herkennen als het in tekstvorm is en van jou ben ik altijd goede reacties gewend, dus deze had ik even niet door Ik begrijp trouwens niet waarom Stam geen assistent wil worden bij Oranje. Hij wil meer verantwoordelijkheid en groeien, dan is zo'n functie perfect. Veel mensen die hem voorgingen zijn later hoofdtrainer geworden, dus het is een mooie tussenstap. Als Stam deze kans laat schieten voor een rol (ongeacht welke) bij Milan dan begrijp ik er niks van. Milan lijkt voorlopig in verval en op korte termijn lijkt daar geen verandering in te komen. Seedorf komt daarnaast ook niet over als iemand die de mensen om hem heen veel ruimte geeft om hun mening te geven, dus verwacht ik ook niet dat Stam zich daar echt kan ontwikkelen.. Seedorf kan beter, net als Van Gaal deed, kiezen voor een assistent als Jonker; iemand die 100% meeloopt en juist alles bevestigd wat Seedorf zegt.. Maarja, zoals Frank de Boer een band heeft met Ajax heeft Stam een band met Milan. Hopelijk denkt Stam beter na voor hij alles achter zich laat voor een zinkend schip, zoals Seedorf deed.

21 maart 2014 om 16:43

Haha, ik zal em de volgende keer wat dikker aanzetten.

Naar de motieven van Stam kunnen we alleen maar gissen. De kans is overigens ook nog aanwezig dat hij bij Ajax blijft natuurlijk. Echter zou mij een combinatie met het Nederlands elftal dan wel uitermate geschikt vinden voor hem.

Milan is duidelijk in verval. Dit seizoen zal waarschijnlijk als een van de dieptepunten in de historie gezien worden. Stam zou echter pas na de zomer instappen. Het zal niet heel moeilijk worden om het aankomend seizoen beter te doen dan dit jaar. Slechter kan haast niet. Milan heeft natuurlijk nog altijd wel de middelen om voor Italiaanse begrippen een top elftal op de been te brengen. Dus wellicht is de timing deze zomer toch niet al te slecht.

21 maart 2014 om 08:54

Milan.?? Seedorf haalt het einde van het seizoen niet eens. Wat heeft ie daar dan weer te zoeken als assistent?

Wel erg veel gezeur rond een assistent trainer.

Heel erg jammer, Jaap Stam had misschien nog iets toe kunnen voegen aan de extreem zwakke verdediging van Nederland.

21 maart 2014 om 08:55

wat dan? hij is slechts enkele wedstrijden per jaar betrokken bij de ontwikkeling. Veel te kort om dat soort resultaten te boeken. Daarvoor moet je dagelijks met spelers bezig zijn.

21 maart 2014 om 11:05

Ik neem aan dat Stam dan ook inspraak zou hebben in welke verdedigers in aanmerking komen voor het Nederlands elftal. Soms maken hele kleine verschillen/tips grote verschillen.
Ik weet niet of het zo is, maar ik lees geregeld dat de verdediging van Ajax zo solide is mede vanwege de aanwezigheid van Stam.
Dit zou hij dan ook voor het Nederlands elftal kunnen betekenen...

Mensen betalen bijvoorbeeld honderden euro's om 1 dag een seminar bij te wonen om zich te ontwikkelen, dan zou meerdere malen per jaar een samenwerking met een van de beste verdedigers die we ooit gehad hebben ook rendabel kunnen zijn lijkt me?

21 maart 2014 om 11:52

De Boer was nou ook niet bepaald een onverdienstelijke verdediger.

Ik zou het een domme zet vinden van Stam als hij naar Milan zou gaan. Seedorf gaat het daar (volgens mij) niet redden. Is het niet al dit seizoen, dan toch wel in de loop van het komend seizoen, zal Seedorf ontslagen worden. Dan zou je daar zitten, als ongewilde assistent-trainer.
Zitten ze bij Ajax ook niet meer op je te wachten.
Maar goed, misschien wordt de keus wel door anderen vereenvoudigd voor hem. Mocht Seedorf
al in de loop van dit seizoen ontslagen worden..

21 maart 2014 om 10:25

Kan zijn dat Ajax niet op hem zit te wachten maar ik weet zeker dat hij in Zwolle weer welkom is.

21 maart 2014 om 12:29

Als je als Stam zijnde Zwolle verlaat voor Ajax en daarna de sprong zou wagen naar Milan, zit je (met alle respect voor Zwolle) niet te wachten op een terugkeer naar Zwolle binnen een tijdsbestek van twee/drie jaar lijkt mij..

Helemaal eens Mike. Veel gezeur rond een assistent trainer...

Heel jammer, ik denk dat de verdedigers van het NL elftal veel zouden kunnen leren van hem. En al helemaal omdat de verdediging nou niet bepaald de sterkste linie is van oranje. Zeker een van de beste cv die NL ooit heeft gehad, wat een beest!

21 maart 2014 om 12:14

De verdedigers moeten dat vooral leren bij hun club, net zoals elke speler, niet bij een nationaal elftal. Daar moet voornamelijk een team van spelers die allen bij een andere club spelen gesmeed worden door op elkaar ingespeeld te raken en automatismen te vormen. Ze echt leren hoe ze moeten verdedigen, tja dat lukt in die paar keer per jaar dat ze samen trainen niet.

Stam bij milaan dan weer Stam naar Oranje,
laat Stam maar eerst de verdedigers bij Ajax leren om Kerels te zijn.
ik de jaren dat dat nu bezig is bij Ajax heb ik echt de verdediging of verdedigers echt niet beter zien worden.

21 maart 2014 om 10:17

Volgens mij zit Stam ook nog maar een jaar bij Ajax.

Haha plaatje past goed bij de tekst! Hij gaat letterlijk de andere kant op!

Jaap Stam in Milaan... ik weet dat die daar nog aardig gespeeld heeft. maar blijf het een grappige combinatie vinden. Klinkt zo lekker over the top Nederlands....
zoiets als Vincenzo Montella die trainer wordt bij FC Groningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren