Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stadgenoot baalt van toetreding: ‘PSV heeft zijn spelers nu zelf nodig’

Laatste update:

De (waarschijnlijke) toetreding van Jong PSV tot de Jupiler League betekent slecht nieuws voor FC Eindhoven. De stadgenoot van de nummer twee van de Eredivisie kon in het verleden regelmatig een beroep doen op spelers van PSV, maar dit zal komend seizoen niet langer het geval zijn.

/

“PSV heeft zijn spelers nu zelf nodig”, was dan ook de boodschap die directeur Hans Smulders van FC Eindhoven te horen kreeg van technisch manager Marcel Brands van de stadgenoot. “We hebben geen spelers over”, erkent Brands in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hetzelfde geldt vermoedelijk voor Almere City FC, dat te maken heeft met de entree van Jong Ajax in de Eerste divisie.

PSV en Ajax zijn niet langer in de gelegenheid om voetballers elders te stallen, en moeten misschien zelfs op zoek naar nieuwe spelers om twee selecties te kunnen vullen. Overigens is er in Amsterdam nog niets definitief besloten over de samenwerking met Almere City. Voor Smulders kwam de mededeling vanuit het Philips Stadion niet als een verrassing: “We hadden hier al een tijdje rekening mee gehouden.”

Denk je dat FC Eindhoven de spelers van PSV zal missen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ja die zullen ze zeker gaan missen en afgelopen jaar ging het al niet zo best...

11 juni 2013 om 09:59

Jong psv heeft er ook weinig te zoeken in mijn optiek. Dat zou hetzelfde zijn als jong feyenoord toe gaat treden.
Dat is het verleggen van het probleem.
Aangezien feyenoord en psv al een "2e elftal" in de Jupiler League hebben lopen.
Excelsior en Eindhoven hebben van zichzelf nagenoeg geen bestaansrecht.
Ieder jaar zijn ze aangewezen op minimaal 5 huurspelers van feyenoord danwel psv.

Dus nu Psv erin komt (hoop het echt van niet), zal eindhoven langzaam afscheid gaan nemen, als het niet financieel is, dan zeker sportief.
En dan zitten qwe weer met hetzelfde probleem.

Dus psv blijf weg uit de JL! jullie hebben al een 2e elftal

11 juni 2013 om 10:07

En ditzelfde verhaal geldt niet voor Ajax en Almere City??

Volgens mij wil je gewoon niet dat PSV toetreedt omdat het PSV is.

11 juni 2013 om 10:23

Nee datzelfde geldt inderdaad niet voor Ajax en Almere.

Die samenwerking is nog niet intensief genoeg, in de jeugd wel maar niet op senioren niveau.

Vorig jaar waren er vanaf de winterstop 3 spelers actief voor almere, Kip, Nieuwpoort en Van Kessel.

Toivomaki ook, maar die had een contract tot 2013 en heeft dus zijn tijd bij almere gezeten.

Almere had wel hetzelfde kunnen worden, maar is dat nu niet. Omdat het gat tussen Ajax 1 en Almere simpelweg te groot is. De meeste willen niet verhuurd worden en spelen liever in het 2e. Dat is bij Feyenoord wel anders of bij psv.

Maar dat komt ook omdat die samenwerking al veel langer bestaat en in het zelfde stadje plaats vindt.

En wat psv betreft, ik zou het opzich wel geinig vinden om hun of feyenoord erbij te nemen. Leuke potjes. Maar zoals gezegd dat is verleggen van het [probleem, want excelsior danwel eindhoven gaan dan naar de filestijnen.

Maar eigenlijk vind ikzelf sowieso niet dat 2e elftallen toe moeten treden.
Ik zou als ik Ajax was lekker veel geld in de Amateurs pompen, deze kunnen dan promoveren richting de JL EN mogen ook nogeens promoveren richting de Eredivisie. Op deze wijze kan je je spelers gewoon in het 2e ritme blijven gunnen terwijl je je talentjes laat rijpen bij je dochter vereniging

11 juni 2013 om 10:27

Nee een paar Ajacieden denken dat hun club alles kan, maar ze beseffen niet dat ze Almere met hetzelfde probleem opzadelen...



Ik denk dat Excelsior nu toch wel een beetje in de handen mag wrijven dat Jong Feyenoord niet meedoet. Want dan word het helemaal een drama in Kralingen

11 juni 2013 om 10:28

In het geval van Almere City is dit in veel mindere mate. Kijk maar eens naar hoeveel spelers van Feyenoord er bij Excelsior jaarlijks tussen lopen en vergelijk dat met de spelers van Ajax die bij Almere City rondlopen. Wereld van verschil.

11 juni 2013 om 10:30

Half Almere bestaat uit Ajax...
De trainer bijv. Fred Grim vergeten?

Nee Ajax en PSV zien de kansen om Almere en FC Eindhoven te 'dumpen' har gezegd!
En klasseverschil te groot?

PSV/Ajax/Feyenoord tegenover Almere/Eindhoven/Excelsior...

Allemaal nou een evengroot verschil lijkt me..

11 juni 2013 om 10:45

Grim is niet van Ajax hoor?

Die staat gewoon bij Almere onder contract en heeft alleen de A1 weleens getraint.
Dus RKC heeft dan ook een samenwerking met psv omdat Erwin Koeman weleens psv jeugd heeft gedaan?
Hoop dat je zelf inziet dat dat nergens over gaat.

Buitendat is zoals ik al uitleg de samenwerking tussen Ajax-almere heel anders dan in rotterdam of eindhoven.

Onze samenwerking is vooral gericht op jeugd, wij de grote talenten van hun en zij krijgen de spelers die vermoedelijk het eerste toch niet redden, zoals toivomakkie. Dus het is niet zoals bijvoorbeeld feyenoord die hun top talenten sturen voor ze naar het 1e gaan.
Zoals in de huidige selectie mulder, clasie, nelom, en ga zo maar door.

Wij sturen jongens als toivomakki met een aflopend contract, omdat we de toppers dichtbij willen houden

11 juni 2013 om 10:46

@ Greenberry

Fred Grim heeft gewoon een contract bij Almere en is dus niet van Ajax. Verder was Afca020! zegt klopt ook niet helemaal, Kip is ook van Almere.

De enige gehuurde spelers waren Van Kessel, Toivomaki en Nieuwpoort. Maar enkel de laatste dwong een basisplek af. Van Kessel en Toivomaki waren hiertoe niet eens in staat. Dus zo'n klap zal het niet zijn.
Het enige is dat je in de toekomst geen spelers meer krijgt, waar misschien wel goede tussen zouden zitten.

Beter snijden ze nu alle banden door, zodat Ajax ook niet meer Almere beroofd van hun grootste talenten uit de opleiding. Want ze krijgen er nu toch niks meer voor terug.

11 juni 2013 om 11:30

Dat van Kip is inderdaad waar sorry.

Vergiste me, wist dat Almere hem over ging nemen maar dacht pas vanaf deze zomer eigenlijk, dat afgelopen jaar verhuur was. Maar je hebt inderdaad gelijk

Hij ging van Jong Ajax naar Almere.

Maar ik denk dat de samenwerking goed is, ook voor Almere.
De samenwerking is vooral op de jeugd gebasseerd.

Zo heeft Ajax er 6 van hun gehad en zij er 1 van Ajax, dat lijkt scheef, maar tegelijkertijd geven trainers van Ajax eens in de week training bij Almere , zitten trainers van de Ajax jeugd in de jeugdcommissie (bijvoorbeeld als coordinator) van Almere, wordt er veel kennis gedeelt etc. Allemaal dingen waar vooral Almere beter van wordt, maar ook Ajax kan hier wat aan hebben.

Verder wordt er op technisch en commercieel gebied samengewerkt.

En het blijft voor een club als almere gewoon handig dat ze geheel gratis 1, 2 of 3 spelers bij het eerste extra krijgen.

Dus de samenwerking stop zetten lijkt me (zeker voor Almere), geen goed idee. Bij Ajax kan je er over dubben, maar dat zou ik ook niet doen, je hebt nu een veel breder jeugd netwerk en de visvijver is groter. Daarbuiten hoeft er maar 1 talentje van Almere 10 miljoen waard te worden en je hebt alles dubbel en dwars terug. Ik zou zeggen, Almere, Ajax, houden zo!

11 juni 2013 om 12:15

Waarom halen een aantal mensen steeds Feyenoord erbij, zij hebben ten slotte zelf besloten geen beloftenelftal in de Jupiler te laten spelen dus gaan die vergelijkingen totaal niet op.

11 juni 2013 om 13:42

Als je denkt dat Excelsior zonder Feyenoord geen bestaansrecht heeft, dan weet je er niks van. Wat mij betreft mag die samenwerking vandaag nog stopgezet worden en dan zal Excelsior zonder twijfel in de eerste divisie overleven.

11 juni 2013 om 14:36

@afca

Maar dat 2/3 spelers kan Almere nu natuurlijk wel vergeten.dus dan vraag ik me af of het nog wel een eerlijke samenwerking is.

Want je krijgt nu geen jeugdspelers van Ajax meer ( of ze moeten niet goed genoeg zijn) en ook niet meer voor het eerste. Dus op wat kennis na, heeft Ajax niks te bieden ben ik bang.

11 juni 2013 om 20:14

PSV werkt nu 3 seizoenen samen met FC Eindhoven en die samenwerking is nog steeds niet goed van de grond gekomen. Vorig jaar waren er geloof ik 3 spelers en het jaar ervoor ook. Probleem vorig jaar was ook nog dat de beloften van PSV niet naar FC Eindhoven wilden, dus afgelopen seizoen heeft PSV al niet veel voor FC Eindhoven kunnen betekenen. Wat is het verschil dan? Bij Excelsior heeft Feyenoord ook de afgelopen jaren weinig meer kunnen helpen, dus dat valt ook wel mee.

11 juni 2013 om 22:04

@greenberry
Excelsior kan prima overleven zonder Feyenoord, daar ben ik van overtuigd.
Voorlopig heeft de samenwerking met Excelsior nog steeds niet het gewenste resultaat in mijn ogen met een enkele uitzondering daargelaten.
Ik ben dit jaar ook enkele malen bij Excelsior wezen kijken maar de spelers gehuurd van Feyenoord konden mij totaal niet bekoren.
Neem nou bijvoorbeeld Manu, is gewoon bijna een kwart van de competitie geschorst geweest door domme, domme rode kaarten.

Dit vind ik wel jammer voor Eindhoven, ik heb dat altijd wel een mooie club gevonden en vond het goed dat de band tussen PSV en FCE de laatste jaren weer beter was geworden.
Echter is het voor PSV gewoon veel beter om een eigen Jupiler league team te hebben. Hierdoor kunnen ze de jongens alvast op (redelijk) niveau laten wennen aan het echte Psv(de speelstijl en als team) ipv dat er 4 jongens ergens spelen volgens een andere filosofie.

11 juni 2013 om 09:42

Als je dat wil laat je ze meedoen met de beloftecompetitie, zoals andere ploegen. En verandering van omgeving en daardoor hardheid opdoen is nooit een slechte ervaring voor een speler.

Stel je voor dat je als zelfstandig betaald voetbalclub je eigen spelers moet opstellen.

11 juni 2013 om 10:04

Ik heb het gevoel dat je valt voor de typische voetbalzone titel. Smulders geeft al aan dat ze er rekening mee hebben gehouden en zeurt verder niet. De titel daarentegen is gewoon een voetbalzone fabricaat wat doet vermoeden dat FC Eindhoven hier zielig aan het doen is.

Mocht er overigens geen ruimte voor FC Eindhoven zijn als BVO dan zal deze wel verdwijnen door marktwerking daar hoeven we ons niet druk om te maken.

11 juni 2013 om 20:17

FC Eindhoven is juist al bezig om weer op eigen benen te gaan staan. Ze zijn ook al een aardig eind op weg met de selectie van komend seizoen. Omdat er afgelopen seizoen al weinig tot geen beloften van PSV naar Eindhoven wilden heeft FC Eindhoven in de loop van dit seizoen haar plan al getrokken.

11 juni 2013 om 21:02

Mooi om te horen, ik kan goed beleid alleen maar toejuichen.

Wat voor bestaansrecht heeft Eindhoven dan nog (met alle respect).

Weinig geld, geen volwaardige selectie, poppen als vulling op de tribune.....

Kortom het gaat een moeilijk jaar worden voor ze !

Uiteindelijk is het gewoon jammer, maar niks meer. Eindhoven heeft geen recht op de spelers o.i.d., dus waren al afhankelijk van de coulance van Psv. Hopen dat ze nog een beetje meekunnen zonder talenten, net als Almere City.

Sowieso een dom plan, alleen maar omdat de Knvb perse 16 contractspelers moet hebben. Het is wel te triest voor woorden. In het buitenland snakken teams in de lagere competitie om hoger te mogen spelen. Hier willen de kampioenen van de amateurs niet eens in de Jupiler. Schrap paar regels en laat clubs zelf bepalen hoeveel ze de spelers betalen.

Almere huurde meestal max 3 spelers van Ajax. Ik weet niet hoeveel Eindhoven er van PSV huurde? Maar als het 3 spelers zijn is dat toch niet zoveel lijkt mij?

Alleen zoals kx22 al zegt, ik denk dat het wat makkelijker wordt voor clubs als ze die overdreven regels van de Knvb afschaffen mbt 16 contractspelers etc...

11 juni 2013 om 10:24

Ook niet veel meer, als ze er al 3 huurden. Wel hebben ze veel spelers in de selectie die uit de jeugdopleiding van PSV komen, maar die daar gewoon weg zijn omdat ze niet aan het niveau voldeden, maar deze spelers staan nu ook al onder contract, dus dat verandert niets.

Het enige grote nadeel kan zijn dat PSV nu minder snel spelers laat gaan die het eerste nooit zullen halen omdat ze nuttig zijn voor Jong PSV en FC Eindhoven dus elders zijn spelers moet gaan zoeken.

11 juni 2013 om 13:21

@peerk

Als je sec gaat kijken is het gewoon competitievervalsing. Ik vind dat je als club zelf een eigen jeugdopleiding moet hebben. Geen samensmeltingen van team zoals bij Psv/fc Eindhoven en Feyenoord/excelsior.

11 juni 2013 om 21:07

@klopper1900, PSV heeft geen gezamenlijke jeugdopleiding met FC Eindhoven, dus dat gaat hier helemaal niet op.

Feyenoord en Excelsior hebben inderdaad wel een gezamenlijke jeugdopleiding.

11 juni 2013 om 11:19

Afgelopen seizoen werden er volgens mij 5 of 6 spelers gehuurd(mag door samenwerkingsverband) en het seizoen daarvoor waren dat 2 of 3.

Als clubs als Eindhoven, Excelsior en Almere City FC van zichzelf geen bestaansrecht hebben, waarom zouden ze dan profclubs moeten zijn? Deze kosten de samenleving alleen maar meer vanwege gemeentesteun en zijn gedoemd om om te vallen
Zou beter zijn om de 16 contractspelers af te schaffen voor zowel de bestaande profclubs als de topklasse clubs.

11 juni 2013 om 10:29

Almere City heeft wel bestaansrecht, die is op eigen kracht in de JL gekomen en gebleven.
Toevallig afgelopen seizoen 3 Ajacieden onder contract, maar had NAC dat ook niet?

Almere City is wat dat betreft dus heel anders dan Excelsior en Eindhoven.

11 juni 2013 om 11:11

Je onderschat de jeugd van Almere City, er zitten echt een paar goede voetballers tussen voor wie doorstroming naar het eerste elftal echt reëel is. Dat geldt naar mijn weten niet voor Excelsior en Eindhoven die een jeugdopleiding delen met Feyenoord en Psv.

11 juni 2013 om 11:47

Inderdaad, er zijn de afgelopen 2 jaar niet voor niets 6 spelers naar Ajax overgeplaatst, in allemaal verschillende leeftijdscategorien.

De opleiding van Almere is gewoon goed.
Spelers als Lens en Maduro komen er oa vandaan.

En dat is extra knap, want destijds was Almere (omniworld) nog een amateur ploeg, maar zelfs in die tijd hebben ze grote spelers in de jeugd gehad

11 juni 2013 om 13:45

Excelsior krijgt totaal geen gemeentesteun en kan het ook zonder Feyenoord prima overleven hoor. Er zijn nu al weinig Feyenoord-spelers op Woudestein. En degenen die er zijn, voegen ook erg weinig toe. De belangrijkste spelers zijn allemaal eigen spelers.

12 juni 2013 om 15:00

Uit een combi jeugd :s

Jong feyenoord/excelsior. Dus in hoeverre zijn het "eigen spelers?"?
Ze spelen niet eens in de excelsior shirtjes.

Destijds speelde Zeegelaar op huurbasis bij jullie, lieten ze hem expres in het 2e spelen en moest hij dus een feyenoord shirt dragen.

Excelsior is een verkapte 2e selectie van feyenoord. Dat is al jaren zo.
Excelsior (lees feyenoord) is ook een van de redenen dat Jong Ajax waarschijnlijk niet op de toekomst mag spelen.

Feyenoord is het kloppende hart van een verder roemloze club zonder echte waarde in het Nederlands voetbal: SBV Excelsior.

Met alle respect maar Excelsior kan echt niet zonder feyenoord, al snap ik dat dat erg gevoelig ligt voor je.

Het is ook totaal niet lullig bedoelt, maar wat heeft Excelsior nou voor bestaans recht als je feyenoord weg haalt daar? Hoeveel echt 100% excelsior fans zijn er nou in Rotterdam? minder dan 400 gok ik. Die echt Excelsior voor en Excelsior na leven, die niks hebben met feyenoord of een andere ploeg. Hoeveel supporters zijn er nou helemaal leip van Excelsior? Zelfs in Kralingen zelf zijn de meeste voor feyenoord....
De mensen die dat hebben kun je niet de 3500 plekjes in woudesteijn mee vullen.

En verder, wat is de toegevoegde waarde van Excelsior nou precies? Waarom zouden ze volgens jou bestaansrecht hebben als je de ader (feyenoord) dicht zou knijpen?

Ik weet niet hoe het bij de andere clubs zitten, maar Ajax heeft nog nooit de A-talenten naar Almere gestuurd. Het enige wat ze kregen was B-garnituur wat het overigens best aardig doet. Volgens mij zal die samenwerking gewoon blijven bestaan.

11 juni 2013 om 10:33

Ja klopt, Ajax pakt het (gelukkig) heel anders aan dan fey en psv.

De samenwerking tussen Ajax en Almere spitst zich voornamelijk op de jeugd. Ajax krijgt de grootste talenten van Almere, in ruil daarvoor krijgt Almere spelers die niet meer voor Ajax in aanmerking komen. (zoals Toivomaki afgelopen jaar, die had een contract tot 2013).

Maar voor Almere is dat allemaal super handig. Verder stuurt Ajax (jeugd)trainers die kant op.

11 juni 2013 om 10:53

Aardig doet?

Van Kessel viel af en toe in en speelde dan dramatisch. Werd op de bank gehouden door Fabian Serrarens ( ja wie? hoor ik je denken). Nou dan zal je het 1e van Ajax niet halen.
Toivomaki was misschien nog wel slechter. Na een paar wedstrijden door verwezen naar de bank waar hij niet meer vanaf kwam.

Kip (weliswaar gekocht) voegt ook zeer weinig toe en is fysiek zwak. Is veel te klein voor centraal op het middenveld, althans voor een competitie als de Jupiler League waar je wel fysiek voor moet hebben.

Nieuwpoort deed het oké, maar was niet de uitblinker o.i.d. Komt tekort voor Ajax, maar zal wel tegen die tijd dat hij weg moet een club vinden.

11 juni 2013 om 11:52

Nou als ze allemaal gratis voor je mogen spelen is best lekker hoor, zeker voor een clubje als Almere.

Verder heeft Nieuwpoort alles gespeeld voor Almere City dus was wel meer dan "oke".

11 juni 2013 om 13:59

Ajax leent alleen de tob gevalletjes uit. De samenwerkingsverbanden met Ajax zijn gewoon een lachertje. Ajax heeft het nog nooit echt serieus genomen.

Ze kunnen nog huren van een AZ Herenveen of Twente ik zie het probleem ook niet zo eigenlijk!

Ik hoop voor hun dat ze het gewoon voor elkaar krijgen!

11 juni 2013 om 12:59

Nee hoor. Jong Twente gaat ook in de Jupiler League spelen.

Als je als profclub niet meer zelf je spelers kunt regelen moet je er gewoon mee op houden. Anders ben je gewoon aan het trekken aan een dood paard.

11 juni 2013 om 13:00

tjah daar heb je gelijk in !

Tja, Eindhoven moet nu zelf de spelers op gaan leiden. Maar met de spelers van PSV ging het ook al dramatisch dus ik zie het somber in voor de 'profclub'.

Ik vind de JL wel veel interessanter nu er een team kan degraderen.

11 juni 2013 om 11:21

Degraderen? Dat kan al jaren, maar zolang er clubs failliet gaan, zal dat niet gebeuren en blijft dat leed voorlopig alleen mijn clubbie toebedeeld helaas

11 juni 2013 om 12:49

eindhoven kan zelf geen spelers op gaan leiden omdat Eindhoven komend seizoen stopt met de jeugdopleiding.

11 juni 2013 om 13:19

Met alle respect hoor maar dan hoor je als club zijnde ook niet in het betaalde voetbal.
Geen jeugdopleiding is geen toekomst is geen reden om te blijven bestaan.

niet zo zeuren Evv. Jullie hebben jarenlang wel gebruik kunnen maken van spelers van Psv. Nu gewoon weer lekker zelf opzoek en betalen, net zoals alle andere JL clubs.

Kan iemand mij het volgende uitleggen.
Jong ajax wordt vierde, Jong twente 8ste, jong psv 9de. En toch mij zij de JL in ipv jong Heerenveen, jong Groningen en jong Utrecht.
Waarom is dit gedaan, want sportief gezien slaat dit natuurlijk nergens op.

11 juni 2013 om 13:05

Heel simpel. De eredivisie clubs konden zich aanmelden en alleen Ajax, Twente en PSV hebben dat gedaan. De rest had geen interesse. Ik ben Twente fan en ken daar de situatie het beste. Om spelers ervaring te laten opdoen speelden er afgelopen seizoen 3 spelers bij Go Ahaed Eagles. Deze spelers Marsman, Peters en Promes waren belangrijke schakels in de promotie. Zo is Promes gekozen tot de beste jonge speler van de Jupiler League. Thijs Bouma is een jaar uitgeleend aan Osnabruck om daar ervaring op te doen. Nu kunnen deze spelers bij Twente blijven om ervaring op te doen.

11 juni 2013 om 14:42

Bedankt, dan begrijp ik het. Vind het nu eigenlijk nog meer belachelijk, maar de keuze is duidelijk

12 juni 2013 om 15:09

Dat heeft met meerdere dingen te maken.
Ajax had afgelopen jaar bijvoorbeeld 11 spelers verhuurd.

Denk hierbij aan spelers zoals Enoh, Castillion, Koppers, Bonevacia etc die allemaal te kort komen voor Ajax 1 maar in de Jupiler League (of de belofte competitie) waarschijnlijk 1 van de beste zouden zijn.
Ajax is in potentie dus vele malen groter dan bijvoorbeeld een Jong Heerenveen of Jong Groningen.

Enig wat ik wel wil weten. Mag Jong Ajax dan ook weer meedoen aan de Knvb Beker? ik hoop het wel en zou het dan ook terecht vinden aangezien ze op het een na hoogste niveau actief zijn.

12 juni 2013 om 16:12

Het is mij ook niet te doen om Ajax en natuurlijk heb je hier een meer dan goed argument. Mijn probleem met het systeem is dat het tegen iedere vorm van competitie ingaat. Prima als er 3 beloftenteams inzitten. Maar als volgend jaar Ajax als laatste van 3 beloftenteams eindigt en Heerenveen zou kampioen worden in de beloftecompetitie dan zouden die op zijn minst een wedstrijd promotie/degradatie moeten spelen.

Waarom moeten er tweede elftallen in de Jupiler League? Er zijn veel clubs in de Jupiler League die een akkoord hebben met een club uit de Eredivisie om jonge talenten daar een kans te geven in het eerste elftal. Ik zie niet in waarom er dan nog B elftallen moeten meedoen.
En wat met de A-spelers die terugkomen uit blessure? Mogen een Eriksen of Narsingh dan hun minuten maken in de JL?

Ja leuk joh...psv 2 die meedraait in de Jupiler league. Wie zit daar eigenlijk op te wachten?? Waarschijnlijk alleen de PSV supporters en laten die al een club hebben die ze kunnen supporteren. Het is eigenlijk triest dat de supporters van de topclubs meer en meer willen hebben ten koste van kleine(re) clubs en hun aanhang. Het kan je waarschijnlijk geen reet schelen dat clubs ter ziele gaan.
Nee dan liever 2 teams van je club,waarbij je waarschijnlijk niet eens gaat kijken in het stadion op die ene wedstrijd tegen Ajax na.

Het is een schande dat de Knvb dit allemaal maar doet. Versoepel de regels voor de Jupiler league zodat clubs weer adem krijgen en kunnen bouwen aan iets moois. Nu wordt er geforceerd een einde gemaakt aan een aantal probleemclubs en wordt het gat opgevuld met belofte teams waar geen hond naar komt kijken en amateurclubs waarvan nog maar moet worden afgewacht wat die toe gaan voegen.

En als je dan zoiets als dit besluit gooi dan de hele boel open. Zet alle belofteteams dan in de pyramide dan selecteert het zich vanzelf. Wat gebeurt er nu als een AZ of Heerenveen volgend jaar mee willen doen? Valt dan het slechtste belofteteam af? Of is daar opnieuw niet over nagedacht. Het is 1 grote farce.

Niet alleen FC Eindhoven baalt van de toetreding van de beloftenteams, veruit de meeste Jl-fans doen dat ook en voor de overige clubs is het ook niet positief. Dit is een grote farce waar ze nooit aan hadden moeten beginnen.

Vervelend ja.
Nogmaals het belang om Zelf de boel in de hand te hebben, en niet afhankelijk te zijn van anderen. Ach in het ergste geval moet er weer een rits eigen jeugdspelers worden ingezet door Eindhoven.
Dat kan toch ook niet echt slecht zijn?

off topic:
wat gebeurt er eigenlijk als de reserves van psv, ajax of twente als laatste eindigen? Naar welke klasse gaan ze dan degraderen? Hoe is dat geregeld?

Fc Eindhoven gaat er zeker op achteruit maar ik kan me voorstellen dat PSV en Ajax op 1 positie meerdere spelers hebben die moeten spelen en om 1 van de 2 dan te verhuren aan Eindhoven kunnen ze de concurrentie met elkaar aangaan. Natuurlijk veel minder dan voorheen maargoed. Verder kunnen spelers die het niet halen in de PSV jeugd of zelf weg willen gauw na FC Eindhoven vertrekken.

Voor ontwikkeling van talent en voor het Nederlands voetbal in het algemeen vind ik dit gewoon gord nieuws. Duitsland en Spanje waar heeft heel talent is spelen ook met 2de teams in een lagere divisie.

Hij komt toch van een andere planeet?! Moet je dan ook belasting betalen? ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren