Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sporttribunaal heft schorsing van Real Madrid-legende per direct op

Laatste update:
/

Zinédine Zidane kan op de bank blijven bij Real Madrid Castilla. De Spaanse bond schorste de Fransman op 27 oktober voor drie maanden, omdat hij niet over de juiste trainerspapieren beschikt. Real Madrid en Zidane tekenden beroep aan tegen die beslissing en hebben de zaak nu gewonnen: de schorsing is opgeheven.

Op de officiële website brengt Real Madrid vrijdag naar buiten dat Zidane weer op de bank mag zitten bij het team uit de Segunda División B. Real benoemde aan het begin van het seizoen Santiago Sánchez als hoofdtrainer van het tweede elftal. In de praktijk bleek Zidane deze taak uit te voeren, tegen de regels van de voetbalbond.

Sánchez werd eveneens drie maanden geschorst, maar het Spaans sporttribunaal heeft ook hem vrijdag vrijgesproken. Hangende het beroep dat Real Madrid aantekende tegen de straf voor Zidane en zijn assistent, zaten de legendarische oud-middenvelder en Sánchez gewoon op de bank in de competitiewedstrijden. Overigens heeft Zidane nog steeds niet officieel zijn trainersdiploma in bezit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom is hij dan vrijgesproken?

21 november 2014 om 18:18

Geld geld geld. Real heeft het geld en heeft zodoende ook de macht om te doen en laten wat het wil.

21 november 2014 om 18:18

Omdat hij een icoon is.

21 november 2014 om 18:19

dat is ook voor mij de vraag.. waarom ineens niet strafbaar..

21 november 2014 om 18:29

Misschien was er niet voldoende bewijs dat Zidane de hoofdcoach aan het uithangen was. Is ook lastig natuurlijk. Een assistent mag langs de lijn aanwijzingen geven, hij mag perspraatjes houden, trainingen leiden etc. Dus kom dan maar eens met harde bewijzen dat de rollen anders verdeeld zijn dan op papier...

21 november 2014 om 19:35

Gebrek aan bewijs zou inderdaad kunnen, maar zou fijn zijn als dat vermeld wordt in het artikel. Bedankt voor je antwoord iig

21 november 2014 om 18:19

Ja omdat hij coach is van real madrid,

Ik vind het schandalig dat hij wordt vrijgesproken omdat hij tog wist dat je zonder papieren niet mag coachen, en ik weet zeker dat als het niet real was dan was de sxhorsing gebleven.

21 november 2014 om 18:24

@ FcB dan vind je het zeker ook schandalig dat barca rakitic suarez ter stegen en bravo hebben gehaald omdat de schorsing tijdelijk werd opgeheven of niet

21 november 2014 om 18:32

Als je gewoon een beetje de wet probeert te lezen is dat niets vreemds.. maar huer is geen enkele aantoonbare reden voor om het op te heffen. Zelfde geldt hier in nederland bij een club trouwens.
Of dat nou eal barce of huppiehup-vooruit is, doet er niet toe!

21 november 2014 om 19:46

je weet dat wanneer iemand in hoger beroep gaat dat de schorsing opgeschort wordt tot er een besluit is genomen toch? want dat is hier ook gebeurt... Zidane was in hoger beroep gegaan en mocht blijven trainen

21 november 2014 om 18:32

"real benoemde aan het begin van het seizoen Santiago Sánchez als hoofdtrainer van het tweede elftal"

Daarom, omdat het niet valt te bewijzen dat Zidane de hoofdtrainer is, wat in praktijk wel het geval is.zolang Real Sanchez in het begin officieel als hoofd verantwoordelijke heeft aangesteld is het hun woord tegen die van de bond.

21 november 2014 om 18:32

Dan hadden ze die schorsing nooit uit moeten/mogen spreken toch..

21 november 2014 om 18:37

Inderdaad, dat dachten ze bij Real ook, daarom die beroep die ze uiteindelijk ook hebben gewonnen.

21 november 2014 om 19:34

Dit kan natuurlijk een verklaring zijn, dankje voor je antwoord

22 november 2014 om 01:56

@kikkers

Hij is vrijgesproken omdat hij een cursus in Frankrijk volgt die hem het recht geeft om in het buitenland een team te coachen.

Tja Real mag indd iets meer dan de andere clubs in Spanje.

21 november 2014 om 18:26

Zeg maar Real en Barcelona. Met Puyol was dit ook zo gegaan, maar niet met de trainer van een B-elftal van Elche of Deportivo.

21 november 2014 om 18:35

En Barca die wetend dat ze geschorst worden een beroep aantekenen alleen om snel wat aankopen te doen voordat het niet meer kan.

21 november 2014 om 18:44

@barcelona
Je bent na de classico een hele maand verdwenen en je probeert al provocerende berichten in te halen ?
Wat echt schandalig is dat zijn al die fraude zaken in catalonie.

Typisch. Nu blijf ik het lag vinden om de naam van Franco te noemen, maar het komt wel op hetzelfde neer: Real Madrid en alles wat daarbij hoort wordt anders behandeld dan anderen. Zo wordt Messi publiekelijk afgeserveerd vanwege een probleem met de Spaanse belastingdienst, terwijl Madrilenen als Casillas en Nadal de zaak binnenskamers mogen afhandelen. Nogmaals: typisch en had ook niets anders verwacht.

21 november 2014 om 18:59

Als dat zo is wat jij beweert, dan had Real elke jaar kampioen moeten worden, want dat regelt Madrid (waar de regering zetelt) wel even. Toch?

21 november 2014 om 19:10

ga maar eens onderzoek doen hoe real zo groot is geworden en door wie ze toen gesteund werden (banken,overheid)etc etc.
en kom dan pas praten. je weet duidelijk helemaal niks van deze zaken maar je smijt met complot theorien om het ongeloofwaardig te maken.
het is niet geheel onlogisch dat zo'n oude syteem nog steeds bestaat aangezien er allemaal oude dikzakjes werken bij de fifa en andere bonden.
zou me niks verbazen als ze nog steeds vriendjes politiek onder elkaar hebben voor de club die ze vroeger zakken met geld hebben gegeven.

21 november 2014 om 19:15

Ik smijten met complottheorieën? ik reageer juist op zo'n complottheorie en dan kom jij me vertellen dat ik aan complottheorieën doe.
Moet niet gekker worden.

21 november 2014 om 19:03

Guaporta maak jij maar geen zorgen want jij bent niet de enige die dat zo ziet, heel catalunya ziet dat.gelukkig gaan ze scheiden van spanje

21 november 2014 om 19:16

denk maar niet dat het gaat gebeuren hoor. spanje is al een zooitje laat staan dat ze catalonie laten gaan met al hun inkomsten.
vind dat barca zich ook niet moet bemoeien met dat soort zaken. focus moet op voetbal blijven.
de politieke spelletjes die ze voeren binnen in de club zijn al walgelijk laat staan dat ze ook nog campagne gaan maken als voetbalclub voor de onafhankelijkheidsverdrag van catalonie. je bent een voetbalclub ga je toch bezig houden met voetbal.
word echt moe van die mensen. ook op hun youtube moeten ze ook altijd 2 filmpjes uploaden van het zelfde 1tje in normaal spaans en 1 in catalaans. barca is te veel bezig met die onzin. laat dat maar aan de bevolking over joh

21 november 2014 om 19:10

Hoezo is het typisch? Ken jij de zaak goed genoeg om de ins en de outs te weten en een oordeel te stellen? Ik denk het niet.

Het zelfde geldt voor de zaak van Messi en Casillas. Messi werd er van verdacht dat hij tussen 2007 en 2009 10 miljoen euro heeft weggesluisd naar rekeningen in Belize en Uruguay. Casillas werd hier bijvoorbeeld niet voor verdacht dus dan is het al een totaal andere zaak. Casillas zijn belastingpapieren zijn volgens de kranten gecontroleerd door de belastingdienst en hij zou 2 miljoen hebben bijbetaald. Je snapt toch ook wel dat deze zaken verschillend zijn en verschillend worden benaderd?

21 november 2014 om 19:16

En toevallig gaat bij casillas alles goed aflopen en geen boete ofso en messi krijgt wel een boete

21 november 2014 om 19:20

Misschien moet jij je in de zaken verdiepen voordat je z'n mening geeft. Ik weet niet als er correct is gehandeld dus ik kan er ook geen antwoord op geven. Maar z'n kortzichtige reactie geven zonder dat je je in de zaken hebt verdiept slaat natuurlijk nergens op.

21 november 2014 om 19:25

je geeft wel weer hoe verschillend de zaken worden aangepakt.
en natuurlijk zijn deze zaken anders. maar als messi bij betaald is hij een fraudeur.
maar als casilla's dat doet dan hoor je er niks over?
je lult gewoon zelf eruit.
als dit soort dingen bij barca gebeuren dan is de media hype 10x erger omdat die dingen dan door worden gelekt. terwijl als dit bij real het tegenovergestelde is en die wel die dingen binnenkamer worden gehouden zodat het niet uitlekt.
het is heel simpel en dan praat je nog niet eens over schorsingen en de jaar planning.
daar word real ook vaker gematst. en dit is ook niet onlogisch.
er zijn bewijzen van dat het vroeger zo was dus waarom zou het nu nog steeds niet zo zijn? helemaal als je weet dat er allemaal oude dikzakjes werken bij de fifa die ook toen daar werkten.

21 november 2014 om 22:39

Hoezo is een Messi een fraudeur als hij betaald? Doordat mensen op voetbalzone dit zeggen of doordat de media zegt? Je moet gewoon niet op de media letten bij dit soort zaken aangezien ze alles doen voor clicks. Bij de zaak van Casillas is er volgens mij geen artikel op voetbalzone gekomen maar ze hebben het erin de Spaanse media wel over gehad.

In het laatste seizoen van Mourinho werd er enorm veel gelekt. Nu het met Real Madrid goed gaat gebeurd dit minder en is er ook minder negfatieve aandacht voor Real in de media. Maar als het straks even slecht gaat word elke zaak ook weer helemaal uitgelicht. Bij Barca gaat het zogenaamd nu even minder, dus dan duikt de media er ook veel meer op.

21 november 2014 om 22:21

Suarez heeft een dikke schorsing, tekent bij Barcelona, schorsing ineens flink ingekort.
Barcelona mag geen spelers kopen, gaan in beroep en ineens kopen ze waar nodig.

Real Madrid mag nu tijdelijk toch gebruik maken van de coaches en jij gaat het over Franco hebben? Schaam je. Je weet niet eens waar je over praat. Je voor doen als grote kenner.

22 november 2014 om 02:07

Kijk is hey al die verdwaalde Catalanen. Natuurlijk hebben jullie verstand van zaken. Allemaal wonend in Zuid-Catalunya, sommigen oost. Altijd grappig als voetbalsupporters zich bemoeien met politieke kwesties. Vergelijkbaar alsof ik mij met het beleid in Frankrijk ga bemoeien. Ik kan dan teminste Frans spreken waar ik vast gelijk heb als ik zeg dat het Spaans of zelfs Catalaans van men hierboven vast niet al te sterk is. Spreek niet voor mensen uit die omgeving. Je leeft niet met ze en het enige vorm van cultuur die je kent is dat wat je hebt gezicht op internet of van je camping die bomvol net zulke Catalaanse Nederlandsers zitten als jullie.

Real Madrid won 6 x de CL. Tenzij Franco ook Europa en misschien zelfs de wereld in zijn macht had, moge het duidelijk zijn dat Real niet alleen van Spanje het sterkst was maar van heel Europa. Zelfs zonder Di Stefano was het team beter dan welk team dan ook.

Er is een club waar we in deze discussue al helemaal geen rekening mee hidven houden en dat is Barcelona aangezien ze in die periode maar net de subtop ontstegen.

Barcelona was niet eens concurrentie van Real.

@guaporta

Vandaag heeft een man een taakstraf gekregen omdat hij 3 mensen dood heeft gereden. Dit betekent dus dat als ik er maar 1 dood rijdt, ik sowieso vrijgesproken moet worden want hij reed er 3 dood!

Wat logisch en fijn dat je zo denkt! Ik zou maar opgepakt worden omdat ik een moordenaar ben terwijl hij er 3 doodreedt en niet eens vastzit.

Dat zou pas oneerlijk zijn, vind je niet?

hahaha had niet anders verwacht. en dan durven de madrista's nog uefalona te zeggen.
real madrid komt overal mee weg joh. helemaal als het op schorsingen aankomt. dan worden ze altijd gematsts. daar zijn zoveel voorbeelden van te noemen.
dit is ook gewoon overduidelijk. de regels zijn overtreden en real heeft eigenlijk gewoon gelogen.
maar ze krijgen natuurlijk geen straf. zidane heeft niet eens een trainersdiploma!
kom op zeg.
zidane en castilla boeit me ook eigenlijk helemaal niks maar dat ze duidelijk de regels overtreden en er mee wegkomen is wel schandalig.

21 november 2014 om 19:18

Hoezo zijn de regels overtreden? Zidane is volgens Real Madrid gewoon de assistent van Santiago Sánchez die hoofdtrainer van Castilla is. Het is duidelijk dat ze gelogen hebben? Waarom dan? Verder heeft Zidane natuurlijk wel gewoon een trainersdiploma. Zidane heeft gewoon een Uefa A licence level 2. Maar in Spanje moet je volgens mij een Uefa A level 3 hebben om coach/trainer te zijn.

21 november 2014 om 19:36

omdat zidane toch taken uitvoerd die alleen voor de hoofdcoach zijn. heb je dan geen enkele artikel hiervoor gelezen of zo? dat zou je wel zeggen aangezien je hier op reageert.
hij is gewoon vrijgesproken omdat de ''echte coach'' er ook was en het niet te bewijzen is.
verder heeft hij geen diploma in spanje. dat hij in frankrijk wel mag coachen zal mij en ook hun een zorg zijn. als hij geen diploma heeft voor coach in spanje en hij voerd wel die taken uit dan moet hij gewoon gestraft worden. punt uit.
je zegt het vervolgens ook goed : Zidane is Volgens real madrid assistent.
hier is ook bewijs van geweest tijdens de trainingen anders word real madrid hier niet vervolgd hoor.
dat ze er dan mee wegkomen omdat er op papier staat dat zidane geen hoofdcoach is vind ik inderdaad belachelijk.

21 november 2014 om 19:50

Er staat nergens in de regels dat een assistent geen coaching mag doen zowel op een training als tijdens een wedstrijd. Het enige wat telt is dat er iemand met een geldig papiertje plaatsneemt op de bank, in dit geval Sanchez.

Maar laten we het omdraaien en stel dat Zidane wel de juiste papieren had en hij liet Sanchez de taken uitvoeren zoals coaching en training dan was er geen haan die ernaar kraait.

Waarom zoveel haat reacties? Bij Twente gebeurt het op het hoogste niveau.

21 november 2014 om 22:27

Het was het woord van Twente tegen dat van de Knvb. Knvb heeft het goedgekeurd dus ze konden Twente niks meer maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren