Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spits baalt van zoektocht NAC: 'Dat knaagt toch een beetje aan me'

Laatste update:

NAC Breda is druk bezig met de komst van een nieuwe spits. De Brabanders zijn in gesprek met Levski Sofia over Sjoerd Ars en informeerden bovendien al bij Feyenoord en AZ naar Guyon Fernandez en Ruud Boymans. Alex Schalk weet niet goed wat hij ervan moet denken.

/

De twintigjarige Schalk is een pure centrumspits en vindt het dus vervelend dat NAC op zoek is naar een nieuwe 'nummer 9'. "Dat knaagt toch een beetje aan me", geeft hij toe in gesprek met Omroep Brabant. "Maar zo gaat het altijd in de voetballerij en dat moet je accepteren als topsporter. En als NAC een nieuwe spits haalt, betekent dat niet dat ik mijn plaats kwijt ben. Concurrentie is concurrentie, dus laat maar komen."

Schalk deed dit seizoen in zeventien van de achttien competitiewedstrijden van NAC mee: twaalf keer als basisspeler, vijf keer als invaller. "Ik weet wel dat Jeffrey van As (technisch directeur, red.) veel vertrouwen in mij heeft", zegt Schalk, "maar spreek dat dan een keer uit. Maar ik ben jong en moet hier ook maar mee leren omgaan. We zullen het wel zien."

Alex Schalk heeft een extra concurrent nodig

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar gaat zijn motivatie. Ik vind Schalk geen verkeerde spits mijns inziens. Kan volgens mij wel een stap hoger

5 januari 2013 om 12:48

Aangezien een club als Celtic hem afgelopen seizoen wilde halen..

Waarschijnlijk kun je toch niet alle wedstrijden spelen. In ieder geval niet alle wedstrijden topfit. Dan is het beter dat je af en toe kunt rouleren.

Schalk is overigens een prima spits die er echt wel gaat komen. Ik denk niet dat hij de absolute top gaat halen, maar een Europese subtopper zie ik hem toch wel halen. Ik denk ook niet dat hij voor een permanente plek op de bank hoeft te vrezen. Hier is hij te goed voor.

5 januari 2013 om 01:37

Een Europese subtopper????

Dus jij ziet hem bij Arsenal, Spurs, Schalke of bijv Atletico M. terecht komen??

Ben benieuwd waar je dit op baseert.... want die potentie heb ik nog nooit in hem kunnen ontdekken.

Schalk is niet meer dan een overschat spitsje, niks bijzonders. Weinig gepresteerd, heeft niks exceptioneels en weinig scorend vermogen dus is het begrijpelijk dat NAC naar alternatieven zoekt. Vond het ook onbegrijpelijk dat PSV in het verleden interesse toonde terwijl hij 0,0 gepresteerd heeft maar dat terzijde. Ik zie nu zijn statistieken aan de zijkant. 2 goals in 17 wedstrijden is heel mager, zelfs Joachim en Avdic scoren nog meer.

5 januari 2013 om 00:30

Dat Schalk niet veel scoort kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat hij matige spelers om zich heen heeft staan, hij heeft namelijk wel dat neusje voor de goal die zo belangrijk is voor een spits.

5 januari 2013 om 00:38

Ben ik het niet mee eens.

Lurling, Hooi, Gudelj, Hadouir zijn allemaal prima spelers in mijn ogen. Hooi is zeer talentvol, je zou denken dat hij alleen hard kan hollen maar in tegendeel, hij is zeer technisch en heeft een voortreffelijk overzicht. Gudelj word bezegeld als een van de beste spelers uit het rechter rijtje (getuigd ook het miljoenenbod van Fiorentina wat niet de minste is) Lurling blijft toch een goede speler met veel snelheid en een goede assist. En Hadouir is ook absoluut geen slechte speler, Ajax toonde 1.5 jaar geleden nog interesse in hem wat volledig terecht was. Was in die tijd uitblinker bij Roda JC.

Je argument valt helemaal in het water als je ziet dat zijn concurrenten, Avdic, Joachim en Malki het gewoon beter doen, en de kwaliteit van hun medespelers is helemaal niet om over naar huis te schrijven.

Schalk is nog veel te jong om NAC Breda te kunnen behoeden van degradatie, zit misschien wel talent in maar het komt er nu nog niet uit. De zoektocht naar een ervaren spits is logisch, Schalk moet niet huilen en bang zijn voor concurrentie.

Beste Alex, zelfkennis is jvoor iedereen een schone zaak. Kijk eens naar de resultaten van jouw inbreng in de eerste helft van dit seizoen. Met deze resultaten winnen wij de oorlog toch echt niet. Hoe jammer dit ook is.

Vecht terug en ga dat doen wat van een echte spits verwacht mag worden: scoren !

Goed om te horen dat ze op zoek zijn naar een andere spits! Alex is een talent, maar kan dit NAC niet al teveel helpen/brengen dit seizoen. Ik ben benieuwd wie er gaat komen, Amoah mag wat mij betreft lekker in het Noorden blijven.

Moet je maar meer scoren, zelfs oldie Lurling heeft er meer inliggen. Hij oogt ook zo licht, Rio Ferdinand zou er gewoon op kunnen zitten

Zal alleen maar beter zijn, wat meer concurrentie... Ik volg NAC niet heel goed, maar willen ze nog meer spelers aantrekken, of hebben ze daar geen geld voor? Lasnik vertrekt ook dus...

Ik vind Schalk een redelijk talent. Zou dom zijn van Nac om nu een betere spits te halen. Ze hebben al financiële problemen mocht Schalk zich in de komende jaren doorontwikkelen dan gaat hij zeker een leuk bedrag opleveren. De vraag is alleen of hij dat ook kan. Als hij nu op de bank zit lukt dat hem iig niet.

Voor de mensen hier die geen Nac-supporter zijn.
Schalk heeft dit seizoen echt een rendement van 0,0 en heeft volgens mij nog geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld. NAC is de ploeg die het minst gescoord heeft in de eredivisie tot nu toe. Een nieuwe spits halen lijkt me dus geen verkeerd plan.

Hoeveel goals heeft hij nou? Ik volg NAC niet en heb de afgelope jaren wss geen wedstrijden van NAC gezien maar wie is Schalk nou? Jonge spits,maar lult wel veel blijkbaar. Is hij nou goed of niet? Scoort hij?

hij maakt er maar 5 per seizoen dus ik vind hem slecht

sympatieke jongen, moet nog veel leren.

Hij heeft behoefte aan een goede trainer, volgens als schalk de juiste mensen om zich heen heeft zie ik hem in staat weer vleugels te krijgen en er gewoon 14-17 in te schieten in een seizoen.

hij is wat licht maar heeft veel doorzettingsvermogen. hij staat alleen als klein manneke vaak op een eiland voorin.

Schalk is bij NAC Breda heel populair, omdat hij uit Breda komt en heel veel inzet in de wedstrijd stopt.
Maar als je eerlijk kijkt is hij een hele beperkte voetballer, voor wie NAC waarschijnlijk ook het plafond is. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de club er een spits bij haalt, al is het maar om af en toe iets te kunnen veranderen.

Schalk is een leuk spitsje met talent, maar ik denk persoonlijk dat hij het niet verder gaat schoppen dat subtop Eredivisie of middenmoot/degradatie buitenland. Voor iemand met zijn voetbalkwaliteiten is hij fysiek gewoon niet sterk genoeg. Hij is te klein en wordt vaak makkelijk weg gezet.

(En voor mensen die gaan zeggen dat Messi en Aguero ook niet de grootste zijn: die kunnen uitzonderlijk goed voetballen)

van concurrentie wordt je alleen maar scherper, en als je dat niet aanstaat ga dan lekker naar de amateurs waar je wel onomstreden bent

Schalk is een hele kritische maar ook zelfbewuste jongen die weet wat hij wel, maar vooral ook wat hij niet goed kan. Heeft geen last van zelfoverschatting en werkt hard.

Kan wellicht uitgroeien tot een leuke subtopper in de eredivisie maar dat is denk ik zijn plafond.

Overigens zou ik Schalk toch liever naast Sjoers Ars zien in plaats van Schalk alleen in de spits.
Zie bijlage, wat mij betreft wordt dit de nieuwe formatie vanaf 2013.

Lurling komt tekort en is denk aan zijn laatste seizoen bezig.
Alleen Verbeek doet het aardig en zou dan in deze opstelling niet voorkomen.
Hadouir speelt dramatisch en speelt terecht weinig.

Ten Rouwelaa
De Roovers
Botteghin
Luijckx
van de Weg
Hooi
Gilissen
Buijs
Gudelj
Ars
Schalk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren